Prisvindende brygger bag fantombryggeriet Syndikatet - Danske Ølentusiaster

Prisvindende brygger bag fantombryggeriet Syndikatet

03.11.2011 22:32

Fire nye øl – Direktøren, Agenten, Sekretæren og Kassemesteren – er klar

Når man som Jonas Jacobsen er blevet Skandinavisk Mester i Håndbryg 2010, vil det nærmest være en synd kun at brygge til sig selv og sine nærmeste. Derfor starter Jonas nu, sammen med ni partnere, fantombryggeriet “Syndikatet” med en klar ambition om at skabe Danmarks definitive luksusøl.
-
At lave luksusøl kræver talent, erfaring og masser af eksperimenter. At eksperimentere er naturligt for Syndikatet, men det må aldrig være på bekostning af den gode smag, som Jonas forklarer:
-
– Ligesom andre bryggerier eksperimenterer vi med de skøreste ting, men modsat flere i branchen stopper vi eksperiment-fasen før øllet når ud til kunderne – man kan godt udfordre øldrikkerne uden at give deres smagsløg traumer.
-
Jonas står langt fra alene med de høje ambitioner. Broderen Jeppe er også en erfaren brygger, der ynder at prøve grænser af. Udover de bryggende brødre består Syndikatet af en række folk med forskelligartede kompetencer –  alle bundet sammen af en kærlighed til god øl.
-
– Vi vil gerne fortælle det meste om vores øl, men vi har et par hemmeligheder, som vi holder tæt til kroppen, siger Jonas. Syndikatets markedsføring og fire første øl på markedet fortæller da også historien om en virksomhed omgærdet af mystik og hemmelighedskræmmeri.