Indstilling til Den Regionale Ølpris Reg. Sydvestjylland

I denne region har vi de seneste tre år valgt bryggere eller detailhandlere, der har gjort sig positivt bemærkede i vor verden også udover den entusiasme, som man kan forvente af folk der skal leve af at brygge og sælge øl.
Men der findes også mennesker, der uden at have noget personligt økonomisk incitament dertil, alligevel gør en kæmpeindsats, for at også andre ølentusiaster i videst muligt omfang ligesom, og sammen med, dem selv kan opleve øllets verden.  Sådanne entusiaster fortjener at deres indsats bliver påskønnet.

En sådan ølentusiast mener vi i Lokalafdeling Esbjerg, at Leif Buster Hansen(LBH) er. Og det mener vi fordi, mens vi andre blot går rundt og drømmer om, hvad der som ølentusiast kunne være sjovt at gøre, så har LBH realiseret sine drømme, endda på en sådan måde, at alle vi ”normale” ølentusiaster, kan deltage i opfyldelsen af drømme, som vi ikke engang vidste vi havde, sammen med Buster.
Det begyndte allerede i ølrevolutionens tidligste år, hvor LBH arrangerede øltur til Irland, og da det blev en succes, jamen hvorfor så ikke tage til Belgien til den årlige Zythos ølfestival? Og som tænkt så gjort, og nu er den tur næsten blevet en tradition for os her i lokalafdelingen da han i år gennemførte turen for anden gang, men også en idé som andre lokalafdelinger har taget op. Nu opstod en ”snowball”effekt, og så gik turen til Cornwall og senest, da LBH opdagede, at der lige på den anden side af Nordsøen i Harwich blev afholdt en ølfestival, så helmede LBH da ikke før han havde fået overtalt DFDS til at arrangere et Ølfestivalcruise, hvor øllet stod i centrum både under overfarten med ølsmagning, ølquiz, ølinspirerede mad osv. På grund af nogle ridser i lakken på skibet blev turen lidt forsinket, men det forhindrede da ikke LBH og de fleste af hans ølentusiaster at gennemføre turen, og lade sig hilse velkommen af de lokale medlemmer af CAMRA i Harwich. For sådan en mand er LBH også. Han skaber kontakter og venskaber og derfor kan vi forvente returbesøg af en flok britiske ølentusiaster til festivalen i Esbjerg til efteråret.
Men arrangementer af rejser er kun en enkelt af LBH´s aktiviteter. I årenes løb har denne ildsjæl arrangeret ølsmagninger i forskelligt regi, han har arrangeret pub-quizzer i en årrække på lokalafdelingens faste samlingssted, med særligt henblik på øl og whisky, og specielle ølquizzer når den specielle anledning krævede det.

Indstillet af Lokalafdeling Esbjerg