Tour-de-øl á la Kølster

Lokalafdeling Birkerød har den usædvanlige og store fornøjelse at kunne præsentere Per Kølster fra Fuglebjerggaard på medlemsmødet den 16. marts!

Mødet holdes på proppen, Hovedgaden 27, i Birkerød og starter kl. 2000.

Der vil være mulighed for spisning af stegt flæsk med kartofler og persillesovs kl. 1900.

 

Hvorfor denne begejstring?

Og hvem er Per Kølster?

Per har skrevet om, hvordan han har realiseret drømmen om at skabe sit eget øl, et øl, der skal smage fantastisk og som skal være en uadskillelig del af Fuglebjerggaards økologiske univers.

Kornet og maltningen, den vældige humlemark, det lille bryggeri, og de kompromisløse eksperimenter med øllets råvarer. Per er dykket ned i biologien og naturhistorien og historierne om hvordan vi mennesker altid har magtet det mest utrolige.

Med ønsket om at lære og i respekt for årtusinders overleverede bryggererfaringer har Per opsøgt folk og steder, hvor traditionen stadig holdes i hævd. Det ført til møder med stærke personligheder på Nordfyn, Gotland, i Vestnorge, Finland og Litauen. Ingen brygger ens men øllet har nogle umiskendelige fælles rødder og peger i retning af, at vi har vores eget øl i Norden.

Derfor har Per en historie, der er værd at lytte (og smage!) til.

 

Dansk humle

Danskerne er glade for øl, og øl har fået en renæssance med de mange mikrobryggerier. Selvom øllet er produceret i Danmark, har den ikke en unik “dansk” smag eller islæt. I snart 100 år har vi importeret stort set al humle til ølproduktion, dels på grund af kvalitetskrav, men også fordi den udenlandske humle er billigere.

Det skal der laves om på og derfor er projektet “Genskabe grundlaget for humleproduktion i Danmark med specifikke danske smags- og duftegenskaber” startet for at hjælpe med til at gøre: Dansk Øl dansk igen.

Per har på Fuglebjerggaard udført dyrkningsforsøg og prøvebrygget med 50 forskellige humler.

 

Tour-de-øl

En tour-de-øl á la Kølster d.v.s. noget om Pers øl og hans tilgang med at

genopdage øllet helt fra grunden med malteriet og humlen og økologien og

nysgerrigheden som gårdens og bryggeriets fire bærende søjler.

Derfor deltager Per i humleprojektet og lignende.

Per fortæller, og vi smager 6 af hans bryg. Per har nu brygget bryg nr. 100.

 

Vi glæder os til at se dig til denne gode aften!

 

Leif Kjøller & Michael Griebel