Danske bryggerier - Danske Ølentusiaster
Danske Bryggerier

Dette er listen over danske bryggerier (inkl. færøske) lige nu, men listen forøges om ikke dag for dag, så dog næsten måned for måned.

Se Ole Madsens kort over alle danske bryggerier på Google Maps - her!


Aarhus Bryghus

Gunnar Clausen vej 26
8260 Viby J
Tlf.: 20 40 33 73
URL: www.aarhusbryghus.dk
Mail: nfb@remove-this.aarhusbryghus.dk

Bag Aarhus Bryghus står Niels F. Buchwald, som har en længere fortid i Royal Unibrew. Niels Buchwald er uddannet civilingeniør i kemi og brygmester fra Den Skandinaviske Bryggerhøjskole.

Efter uddannelsen fik han ansættelse i det daværende Jyske Bryggerier. Niels Buchwald startede hos Thor i Randers som tapperichef. Efter en årrække på Thor fortsatte Niels Buchwald på Ceres. Undervejs har Niels Buchwald været udstationeret i en to-årig periode som produktionsdirektør hos Cains i England.

Aarhus Bryghus er lavet af komponenter fra forskellige dele af Verden. Hovedanlægget er oprindeligt bygget i Canada, hvorefter det har fungeret en årrække i Texas. Brygstørrelsen er på 1.500 liter færdigt drikkeklart øl. Aarhus Bryghus kan levere 150.000 liter øl på årsbasis. Lancerede sit første øl i efteråret 2005.

Abelgren & Ramvad Brewing Company

Ristingevej 118, 5932, Humble, Langeland

Tlf.: 51 22 67 60
URL: arbrew.dk
Mail: mail@remove-this.arbrew.dk.

Abelgren & Ramvad er et lille nanobryggeri i Ristinge på Langeland åbnet i 2014. som brygger eksklusive øl på eget bryganlæg. De elsker at eksperimentere med råvarer og smagsgivere, og derfor er hvert bryg unikt og har et unikt nummer på etiketten.

Brygmester Bo Abelgren Ehlers er også brygmester på Midtfyns Bryghus.

Albani

Tværgade 2
5000 Odense C
Tlf.: 65 48 75 00
URL: www.albani.dk
Mail: contact@remove-this.royalunibrew.com

Albanis historie begynder i 1859. Langsomt, men sikkert skete der et skift i danskernes foretrukne ølsmag - fra at have drukket det almindelige husholdnings- og hvidtøl begyndte man nu at foretrække bayersk øl. På den baggrund fostrede apoteker, cand.pharm. Gustav Lotze (1825-93) ideen om et egentligt bayersk ølbryggeri i Odense, men det skulle blive hans studiekammerat, cand.pharm. Theodor Schiøtz (1821-1900), der i 1859 førte ideen ud i livet.

Ved århundredeskiftet var de etablerede købstadsbryggerier rundt om i Danmark godt i gang med at opkøbe de mindre landbryggerier, og efterhånden blev bryggeridriften kraftigt koncentreret. Det var også tilfældet på Fyn, hvor en række bryggerier blev en del af Albani Bryggerierne A/S:

1905: Slotsbryggeriet i Odense
1913: Bryggeriet Sydfyn i Faaborg
1923: Bogense Bryggeri
1934: Bryggeriet Odense

Og lidt senere:

1968: Svendborg Bryghus
1972: Bryggeriet Carlsminde

Også uden for Fyn har Albani foretaget opkøb - første gang i 1956, da man overtog Sønderborg Bryghus, og senere, i 1986, Bryggeriet Slotsmøllen i Kolding. I 1996 blev Mineralvandsfabrikken Baldur i Esbjerg erhvervet, og sluttelig blev Maribo Bryghus overtaget i 1997.

I 2000 fusionerede Albani Bryggerierne og Bryggerigruppen, i dag Royal Unibrew, som er Danmarks næststørste bryggerikoncern.

Alefarm Brewing

Harekærvej 5, 4600 Køge

Tlf.: 53 62 66 20
URL: www.alefarm.dk
Mail: info@remove-this.alefarm.dk

Alefarm Brewing er et nyt københavnerbaseret nanobryggeri med et overvejende fokus på farmhouse ales og sours.

2014 var et givtigt år for håndbrygger Andreas Skytt Larsen. Først  vandt han en håndbrygkonkurrence på Mikkeller Bar Viktoriagade i forbindelse med Copenhagen Beer Celebration, dernæst vandt han guld i stilkategorien IPA ved DM i Håndbryg og sidst men ikke mindst hentede Andreas dommerprisen ved Sjællandsmesterskabet i Håndbryg for en brett IPA. – Februar 2015 sprang han ud som kontraktbrygger med Alefarm Brewing, der bryggede sit øl hos nanobryggeriet Det Våde Får på Toløkkegård i Helsinge.

I dag holder Alefarm Brewing til i egne lokaler i Køge.

Øllet er baseret i historiske belgiske øltraditioner, men er samtidig kraftigt inspireret af amerikanske bryggerier og deres måde at brygge farmhouse ales og sure øl på, med utraditionelle frugttilsætninger og frugtige humlevarianter. Det meste af øllet tilsættes brettanomyces og/eller lactobacillus.

Amager Bryghus

Fuglebækvej 2C, kld.
2770 Kastrup
Tlf.: 32 50 62 00
URL: www.amagerbryghus.dk
Mail: info@remove-this.amagerbryghus.dk

Morten Valentin Lundsbak og Jacob Storm har indrettet et gammelt bibellager til Amager Bryghus.

Idéen med at brygge øl tog faktisk sine første spæde skridt på HTX i midten af 90’erne, hvor Morten Valentin Lundsbak og Jacob Storm som studiekammerater udfærdigede en rapport om ølbrygning.

Drømmen om eget bryggeri blev skubbet i baggrunden, mens de læste videre, men i 2002 satte de et hjemmebygget håndbryganlæg op i nogle kælderlokaler, og begyndte at eksperimentere med ølprocesserne. Det blev til omkring 100 bryg, og det gik faktisk så godt, at de på Ølfestivallen i 2005 vandt to sølvmedaljer i DM i Håndbryg.

Efterhånden som flere fik smagt disse to vinderøl samt deres øvrige bryg, blev de inspireret til at sætte øllene i produktion, så i løbet af 2005 blev drømmen atter vakt, og en forretningsplan begyndte at tage form.

Lokalerne på Fuglebækvej overtog de den 15. juni 2006 og den 13. april 2007 åbnede Amager Bryghus officielt.


Andrik Mikrobryggeri

Højvangsvej 5, Lunderød
4340 Tølløse
Tlf.: 46 32 52 21
URL: www.andrik.dk
Mail: andersm73@remove-this.mail.tele.dk

For brygmester Anders Marcussen, der er farmaceut og uddannet brygmester på Den Skandinaviske Bryggerhøjskole, var det en drøm at blive herre i eget bryggeri og derfor har han etableret Andrik Mikrobryggeri. Øllet bliver brygget af lyst og på foranledning af festlige lejligheder blandt familie og venner.

Konceptet er at lave en ny øltype hver måned hvor der eksperimenteres med forskellige malt typer, humlesorter og gærstammer. For optimal smagskvalitet er øllet hverken filtreret eller pasteuriseret.

Begrænset kapacitet. Åbnet 2004.

Har fra 2007 lejet brygværket ud til Roskilde Øl, som lejlighedsvis vil brygge øl for Andrik.

Bad Seed Brewing

Mjølnerparken 86, 1. th., 2200 København N

Tlf.: 30 31 92 68
URL: www.facebook.com/pg/badseedbrewing
Mail: badseedbrewing@remove-this.gmail.com

Efter at have været tre måneder i praktik hos Peter Sonne på Nørrebro Bryghus sprang den kun 21-årige Fredrik Hector Schmidt ud som fantombrygger i 2013.


Trods sin relativt unge alder havde Fredrik haft sin gang iølverdenen siden sin gymnasietid på Aalborghus Gymnasium. Allerede i 2009 begyndte Fredrik at arbejde i ØlKonsortiet, ligesom han begyndte at blive aktiv på Ratebeer.com i 2009. Efter at have færdiggjort gymnasiet i 2011 flyttede Fredrik til hovedstaden, hvor han begyndte som bartender på Mikkeller. Siden gik han i praktik hos Peter Sonne på Nørrebro Bryghus og efter tre måneder under Peters vinger sprang Fredrik ud som fantombrygger med øllen Albino Gandhi brygget på Nørrebro Bryghus.

BaggårdsbryggerietTlf.:
URL:
Mail:

Bryggeri i downtown Holstebro etableret i 2004 af brygger Martin Schau. Halvvejs finansieret af lokale folkeaktier.

Baggårdsbryggeri gik i betalingsstandsning marts 2007, men i juni 2007 blev bryggeriet reddet og bryggede videre. Men februar 2009 gik Baggaardsbryggeriet konkurs og i dag er et brand under Nibe Bryghus.

Martin Schau står i dag bag firmaet Malt & Stål og arbejder desuden freelance som brygger på Nibe Bryghus, Mylius-Erichsen Bryghus og Bølling Sø Bryghus.

Baldersbrønde Bryggeri

Baldersbuen 25
2640 Hedehusene
Tlf.: 46 55 04 70
URL: www.noerrebrobryghus.dk
Mail: info@remove-this.noerrebrobryghus.dk

Baldersbrønde Bryggeri, som blev etableret i efteråret 2008, er Nørrebro Bryghus' industrielle bryggeri i Hedehusene.

Beer & Brewing by Anders C.

Lottrups Gård 9, 2. tv., 5000 Odense C

Tlf.:
URL: www.facebook.com/beerandbrewing
Mail: anders@remove-this.coisbo.dk

Brygmester Anders Coisbo, som i september 2016 måtte se sit bryggeri, Coisbo Beer, gå konkurs, er igen i gang med at kontraktbrygge øl under navnet Beer & Brewing by Anders C.

Hans første produkt var en juleøl, som blev brygget på Ørbæk Bryggeri ligesom Coisbo Beers produkter.

Beer Here

Havnevej 8 D, Tejn, 3770 Allinge

Tlf.: 60 60 89 86
URL: www.beerhere.dk
Mail: christian@remove-this.beerhere.dk

ØLentusiasteN nr. 47, december 2008 skriver bl.a:
Så er Christian Skovdahl Andersen, ex. Ølfabrikken, tilbage i ølverdenen for fuld skrue med fantombryggeriet Beer Here. 10.000 liter øl brygget på henholdsvis Herslev og Svaneke Bryghus er klar til at forkæle kræsne ølentusiasters ganer.
I en mail den 20. november til alle anpartshavere i Ølfabrikken, som blev solgt til GourmetBryggeriet, skriver Christian:
– Siden min konkurrenceklausul over for Ølfabrikkens nye ejere udløb i august har jeg arbejdet intenst på en frisk start for mig selv og jer. I sidste uge kørte jeg de første fade ud med øl fra mit nye bryggeriprojekt: Beer Here. Det er en gylden Jule India Pale Ale krydret med appelsinskal.

I dag efter flere mellemspil, lever Beer Heer videre på Bornholm på samme adresse som Penyllan Brewery.
Bie’s Bryghus

Adelgade 26
9500 Hobro
Tlf.: 98 52 52 98
URL: www.biesbryghus.dk
Mail: info@remove-this.biesbryghus.dk

Der flyder øl fra det gamle Bie's Bryggeri fra 1841 i Hobro. Initiativet kom fra den tidligere Hobro-dreng Michael Jørgensen fra Aalborg. En støtteforening blev stiftet december 2006, og målet er at skaffe kapital til projektet gennem salg af folkeaktier. Formand for støtteforeningen var Hobros afgående borgmester Jørgen Pontoppidan.

Ud over bryggeriet indgår også en restaurant. Bie's Bryghus er indrettet i en del af oprindelige Bie's Bryggeri i Hobro. Bryggeriet blev nedlagt i 1980 og blev fredet i 1986, og bygningerne ejes i dag af Hobro Kommune.

Brygværket er bryganlægget fra Holmegaard Bryghus, der gik konkurs. Restaurant Bie's Bryghus slog dørene op fredag d. 4. juni 2008, og allerede på åbningsdagen kunne restauranten melde om fulde huse, og lørdag den. 19. juni var der officiel åbning af Bie's Bryghus.

Flaskeøllene brygges på Thisted Bryghus.

BIE’s Bryglab

Bygmarken 19 B, 3520 Farum

Tlf.: 40 10 19 74
URL: bie-aps.dk/bies-bryglab
Mail: bie@remove-this.bie-aps.dk

BIE’s BrygLab ejes og drives af Flemming Bie, hvis passion er rare biler, øl og ølbrygning, lyd- og billedoplevelser.

Flemming udlever sin passion ved at have etableret faciliteter, hvor det er muligt at kombinere møder og events af forskellig art – i enkle, men effektive og veludstyrede faciliteter – med en oplevelse ved at lave sit eget øl omgivet af et showroom med spændende biler.

Følgende bryggerier kontraktbrygger eller har kontraktbrygget hos Bie’s Bryglab: Birkerød Bryghus, Kvann Kompagniet, MADDOG Brewing Co., Stronzo Brewing Co., WestEnd BrygCentral og Bryghuset Winther & Bargholz.

Birkerød Bryghus & Ølhandel

Baunevang 20, 3460 Birkerød

Tlf.: 29 13 84 25
URL: www.birkebryg.dk
Mail: info@remove-this.birkebryg.dk

Birkerød Bryghus er oprettet efter flere års hjemmebrygning og inspireret af det gode resultat, som Leif Kjøller havde med det første større bryg (400 l) i 2011 - Dark Ale og utallige opfordringer.

2012 blev brugt til design af nye recepter, uddannelse som Diplombrygger og lidt kontraktbrygning på Bie’s Bryglab i Farum.

I efteråret 2013 kom øl på markedet i lokalområdet, og sortimentet udvides løbende.

Kontraktbrygning er det ene ben for fantombryggeriet; det andet er egne øl under Birkerød Bryg.

Black Rooster Brewery

Ellehammervej 17
3600 Frederikssund
Tlf.:
URL: www.blackrooster.dk
Mail: info@remove-this.blackrooster.dk

Fantombryggerietet Black Rooster Brewery er resultatet af to mænds langvarige drøm om at brygge øl, der smager himmelsk i mængder, der giver mange mulighed for at smage og glædes.

Bill Endersen har brygget siden 2004. Han mødte Jacob Munk i 2006 hvor de fandt ud af at begge gik og håndbryggede derhjemme. De besluttede at prøve at lave et bryg sammen, og efter glæden ved at arbejde sammen med en meningsfælle, og endog med et rigtig godt resultat – en fyldig IPA der skulle indtages ved Jacob's 40 års fødselsdag, blev brygget og tørhumlet i flere udgaver, og herfra var det sikkert at de havde fundet opskriften på en succes. En af de største beundrere og ivrig nyder af de små bryg, Jacob og Bill har leveret, er Søren Buhl. Da han hørte om drømmen om at lave et lillebitte bryggeri, meldte han sig under fanerne og har lige siden lavet alt muligt andet end lige øllet.

Kontraktbryggeriet kører i dag på lavt blus, men de er ikke lukket.

Blackpot BrewsTlf.:
URL:
Mail:

Bag kontraktbryggeriet Blackpot Brews står Andrew Shackleton – medejer og leder af baren Christian Firtal i Odense. Samt Jonas Sanberg Jensen og Thomas Lunau Johansen.

Siden de to debutøl Gringo og Hop, Stock & Two Smoking Barrels, som var brygget hos Hornbeer, er det ikke meget vi har Blackpot Brews.

BornholmerØL’en

Smedeholm 12 – 14, 2730 Herlev

Tlf.: 32 52 45 00
URL: www.theobrands.dk
Mail: mail@remove-this.theobrands.dk

I sommeren 2012 dukkede BornholmerØL’en, som var brygget i samarbejde med lokale håndbryggere, op. Bag initiativet stod Søren Hansen og Dennis Bech-Mortensen fra Rådhuskiosken i Rønne og Brian Tarp, direktør i Axel Sørensen El. De første øl blev brygget hos det nu lukkede HB Bryg i Holbæk. En julebryg blev også brygget hos Midtfyns Bryggeri.

Men det at øllet er brygget i samarbejde med de lokale håndbryggere er rigtigt nok.

Danske Ølentusiasters lokalformand på Bornholm, Hans Åge Jepsen, er en af de håndbryggere, der har leveret opskrifter. BornholmerØL’en, som vel bedst karakteriseres som et fantombryggeri, ejes i dag af den københavnske ølgrossist Theobrands, og øllet brygges nu på Svaneke Bryghus.

Bornholms Ølmageri Hallegaard Ales & Lagers

Aspevej 3, 3751 Østermarie

Tlf.: 56 47 02 47
URL: www.hallegaard.dk
Mail: hallegaard@remove-this.hallegaard.dk

I begyndelsen af 2015 blev Bornholm beriget med Hallegaard Small Batch Brewery i Østermarie.

På Hallegaard Gårdbutik og Pølsemageri, som er verdensberømt for sine pølser, er der åbnet et nanobryggeri – og det er med et andet kendt ølentusiastisk ansigt bag bryggryderne. – Anders Blomquist, som er tidligere lokalformand for Danske Ølentusiaster på Bornholm, fortalte til ØLentusiasteN:

– Jeg ejer en 1⁄4 af Small Batch Brewery, som er et selvstændigt firma på samme adresse som Hallegård. Pølsemager Jørgen, som ejer Hallegård, ejer også 1⁄4 af bryggeriet. Johnny Fagerlund, som primært skal tage sig af salg ejer også en 1⁄4, ligesom Lars Bjerremand, som skal brygge sammen med mig. Vi har købt et lille brygværk som vi primært skal brygge på til salg i Hallegårdsbutikken, hvor der er bygget et nyt lille bryghus bag pølsemageriet, hvor vi vil lege med lige så mange forskellige bryg vi kan. Derudover får vi også brygget på Svaneke Bryghus til salg på hele Bornholm.

Borren Bryghus

Borrevangsvej 3 A, 4573 Højby

Tlf.: 53 56 42 02
URL: www.borrenbryg.dk
Mail: claus.klint@remove-this.gmail.com

Den 3. september 2016 holdt Borren Bryghus åbent hus hvor de præsenterede fire nye Geoparkøl. Det lille bryghus har nemlig påbegyndt et samarbejde med Geopark Odsherred om at lave øl hvor de lokale råvarer indgår i bryghusets øl.

Geopark Odsherred, som er UNESCO-cer­tificeret, er et afgrænset område med en unik geologi, med fokus på geoturisme og bæredygtig udvikling med udgangspunkt i landskaberne. Derfor har Borren Bryg­hus’ Geoparkøl lokale ingredienser i alle øl.

Mest væsentligt er det, at det er lokal byg, som er maltet hos Refsvindinge, som bruges i bryggene.

Manden bag Borren Bryghus Claus Klint er oprindelig uddannet automekaniker. Men siden 1998, Claus Klint arbejdet offshore med procestyring.

Claus arbejder i dag for BP i Norge på en olieplatform. Når man arbejder på den måde, er man 14 dage på job og har så fire uger fri. Med al den fritid er der jo plads til man­ge sjove ting, bl.a at brygge øl.

Borren Bryghus, er i dag primært udviklingsbryggeri, større batch brygges hos Tikøb Bryghus, Fredensborgvej 14D i Tikøb

Bov Bryg

Præstø Landevej 73, Blangslev, 4700 Næstved

Tlf.: 20 70 71 06
URL:
Mail: mogensdamm@remove-this.ofir.dk

Sydsjælland og Sydjylland fusionerede i 2006 i et nyt øleventyr, hvor nøgleordene er afhændet vognmandsforretning, nedlagt slagteri og Californien.

Bryggeanlægget havde Mogens Damm, som har haft en vognmandsforretning i København, købt i Californien. Det var stillet op i den tidligere opskæringsafdeling på det gamle slagteri. Ejer Mogens Damm, der har arbejdet med øl på hobbyplan i mange år, sendte det første øl på gaden i slutningen af 2007.

På Ølmessen i Sønderborg, lørdag d. 6. september 2008 – "Øllets dag" – fik Bov Bryg overrakt Danske Ølentusiasters regionale ølpris.

Ved årsskiftet 2011/2012 flytede Bov Bryg til Næstved. Slotsbryggeriet Gavnø har lejet Bov Brygs 1.200 liters anlæg af Mogens Damm, samt ansat ham som brygmester.

Hvor meget liv der er i Bov Bryg i dag vides ikke, men officielt er det ikke lukket.

Brandbygegaard Bryghus

Alrøvej 77, 8300 Odder

Tlf.: 21 80 08 96
URL: lonelandmand.wordpress.com
Mail: lone@remove-this.brandbygegaard.dk

Den 4. april 2012 var der premiere på det første øl fra Brandbygegaard Bryghus, der ligger nord for Horsens fjord, syd for tanken i Ørting, helt præcis i Falling sogn – Hads Herred. Det skete på eksklusive Norsminde Kro, der ligger mellem Odder og Aarhus helt ud til kysten.

Det er Lone Landmand og Søren Sørøver, der står bag det lille bryghus på Brandbygegaard, som også producerer vin og cider.

Bryganlægget, som er på 50 liter, er den klassiske Speidels Braumeister fra Tyskland.

Brew42

Haslehøjvej 5A , 8210 Århus V

Tlf.:
URL: www.brew42.dk
Mail: info@remove-this.brew42.dk

Brew42 er Jacob Finks hobbyprojekt, hvor han som selvlært øl- og håndbryg-entusiast sælger af de øl han kontraktbrygger hos danske nano-bryggerier, ofte med inspiration eller opskrift fra øl-entusiastiske bekendte eller medbryggere.

Jacob har brygget øl i mange år, I starten med suppegryder og dørslag, og siden med kedler i 200-liters-klassen i kælderen. Fra 2015 er han gået over til at kontraktbrygge hos kommercielle bryggerier i nano-størrelsen, hvor han selv kan bestemme ingredienser, opskrifter og processer og således bevare kontrollen over slutproduktet. Indtil videre brygges Brew42s øl udelukkende hos Humleland i Risskov, hvor batchstørrelsen er maks. ca. 400 liter ad gangen.

Jacob Fink er aktiv i Foreningen af Danske Øldommere (www.øldommer.dk), og har i flere år været ansvarlig for afviklingen af Danmarksmesterskaberne i Haandbryg.

Når Jacob ikke øl-nørder, arbejder jeg til dagligt som konsulent inden for IT Management og organisationsudvikling.

Brewery Immiaq

Postbox 1005, 3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 45 45
URL: breweryimmiaq.com
Mail: info@remove-this.icecaptours.com

Det grønlandske Brewery Immiaq blev etableret i 2013. Bryghuset har en kort historie bag sig. De første skridt blev taget i 2012, hvor bryghuset inviterede den danske brygmester, Niels Jørn Thomsen, til Ilulissat. Hans erfaringer fra sit mikrobryggeri ”Wintercoat” stemte overens med det kommende grønlandske bryghus’ smag, og de besluttede sig for at brygge seks øl, der dækker skalaen fra den mørke matsorte juleøl over den karamel gyldne pale ale til den lyserøde, lette og perlende pilsner.

Øllene bærer blandt andet navnene Seqineq, Iluliaq, Qaammat, Arsarnerit, Ullorissat, og Qilak – eller på dansk Sol, Isbjerg, Måne, Nordlys, Stjerne og Himlen.  Nye er kommet til og hver især præsenterer de dem under mottoet ”alt det, der er større end os selv”. Oplevelsen er gennemført grønlandsk; hver øl har sin karakteristiske smag, der er rundet af bær og krydderurter fra fjelde og dale omkring Ilulissat.

Bryggeriet ligger i hjertet af Ilulissat og i samme bygning, som også huser Café Iluliaq, Souvenirshop og IceCap Tours.

BrewPub

Vestergade 29
1456 København K
Tlf.: 33 32 00 60
URL: www.brewpub.dk
Mail: info@remove-this.brewpub.dk

Brygværtshus i centrum af København, som åbnede i 2005 med norske Gunnhild Kolvereid som brygmester – flankeret af de prisbelønnede håndbryggere Dan Temple og Jens Mortensen.

I pubben er der 14 fadølshaner, hvor der tappes øl direkte fra lagertankene i bryggeriet. Foruden egne øl finder du også øl fra de nye danske mikrobryggerier samt udenlandsk kvalitetsøl.

I foråret 2007 blev Gunnhild Kolvereid headhuntet som Innovation Manager hos Carlsberg. Ny brygger på BrewPub er Hans-Ole Kraglund. Hans-Ole har tidligere væretbrygger på Ølfabrikken. Han har – som BrewPubs grundlæggere DanTemple og Jens Mortensen – en baggrund som håndbrygger med flere priser i bagagen.


Brinkholm

Sønderlundsvej 18, 4000 Roskilde

Tlf.: 72 48 78 06
URL: www.brinkholmale.dk
Mail: coff@remove-this.c.dk

Christian Coff, landmand og brygger på Brinkholm – et landbrugskollektiv på Sydsjælland – laver bl.a. øl til Noma. Han gør det i samarbejde med Mogens Dam, Gavnø Slotsbryggeri.

Første øl Brinkholm Pale Ale, der er 100% økologisk, er brygget på Brinkholms egen byg, som er maltet hos Kølsters Malteri på Krogerup. Byggen dyrkes på en lille mark ned mod Tryggevælde Å med masser af vild natur rundt om. Det er en sund og kraftig jord med sol og læ.

Christian Coff og Mogens Dam er sammen ved at etablere et mikromalteri. Lidt større end Kølsters. Cirka 1000 kg ad gangen.

Bryg Selv, Odense

Energivej 38, 5260 Odense S

Tlf.: 63 17 60 00
URL: brygselv.dk
Mail:

Der findes to steder i landet, hvor du og vennerne, kollegerne, familien eller klubmedlemmerne kan brygge en øl, der smager af jer.


Disse oaser kaldes Bryg Selv, fordi det er små bryggerier, som I selv betjener, mens I hygger jer, smager på øl og får god hjælp af vores dygtige og humørfyldte personale. Det er sjovt, let og helt usædvanligt hyggeligt.


Bestil tid til jeres bryg, giv et gavekort til nogen, der elsker at hygge sig, eller snak med Bryg Selv i Odense eller København.Bryggeri Skovlyst, Hareskoven

Skovlystvej 2
3500 Værløse
Tlf.: 44 98 65 45
URL: www.bryggeriskovlyst.dk
Mail: info@remove-this.bryggeriskovlyst.dk

Danmarks bedst beliggende restaurationsbryggeri – sådan kan man uden tvivl betegne Bryggeri Skovlyst. På den smukkeste skovvej midt i Hareskoven ved Værløse, har bryggeriet eksisteret siden 2004, hvor et gammelt traktørsted blev overtaget og omdannet til det stemningsfulde sted, det er i dag.

Øllet fra Bryggeri Skovlyst bliver eksklusivt solgt på stedet, da deres taphaner er forbundet direkte til deres lagertanke.  man må derfor ud på restauranten eller være til stede ved specielle arrangementer for at nyde vores øl. Det er dog også muligt at købe øllet med hjem på flaske.

Øllet er skabt på husets princip om, at alt skal produceres fra bunden, og dette sætter kvaliteten i højsædet. Filosofien er at øllet skal kunne nydes alene dog samtidig kunne fungere som et godt supplement til skiftende menukort. De har altid 6-8 forskellige øl på hanen, frisk fra lagertankene.

Bryggeri Skovlyst, Skovlyst Production A/S

Birkerød Kongevej 46, 3460 Birkerød

Tlf.: 32 11 00 39
URL: skovlyst.com
Mail: info@remove-this.skovlyst.com

På en rask vandretur under Hareskovens frodige trækroner for knap ti år siden, slog en lys idé pludselig ned i Brygmester Casper Møller. Bladenes knitrende knasen under hans støvler og skovens spændende råvarer inspirerede vores dengang 31 årige brygmester til at blande skovens friske aromaer med humlen og maltens fyldige smage.

Tankerne blev til Bryggeri Skovlyst, en brewpub i Hareskoven, som åbnede i 2005.

Casper Møller i 2008 traf beslutningen, at flytte Skovlysts produktion til udlandet, hvor mulighederne for at udvide produktionen, uden at sænke kvaliteten, var til stede. I første omgang rykkede en del af produktionen til Polen, og siden er der også indgået samarbejder i både Frankrig og Østrig, hvor de blandt andet har udstyr til tørhumling mm. Udvidelserne muliggjorde, at Skovlyst øllet i dag findes i langt de fleste supermarkeder, og alene i 2012 tredoblede de deres omsætning. I dag producerer de mere end tre millioner øl om året.


Bryggeriet Flakhaven

Flakhaven 2
5000 Odense C
Tlf.: 66 12 02 99
URL: www.flakhaven.dk
Mail: info@remove-this.flakhaven.dk

I januar 2005 åbnede ægteparret Kirsten Redder og Jørgen Pedersen Bryggeriet Flakhaven i gavlen af Rådhuset i Odense centrum. Lagerkælderen har for mange år siden været politistation med fangekældre.

Bryggeriet Flakhaven samarbejdede med Aage Damgaard ApS, der også driver Bryggeriet Apollo ved Tivoli, Bryggeriet Sct. Clemens i Århus og Bryggeriet Herning samt restaurationskæden A Hereford Beefstouw.

I juni 2016 købte IT-millionær Michael Sandal og Coisbo Beer Bryggeriet Flakhaven uden nogen form for kendskab til restaurationsbranchen men med en meget stor passion for øl, vi har været med investor i mikrobryggeri branchen og taget en ølsommelier uddannelse og da muligheden for eget bryggeri bød sig måtte de bare udleve dette.

Deres målsætning med Bryggeriet er at lave mad med øl og mad til øl i den dansk/fransk stil og brygge deres eget helt unikke øl. Bryggeriet har køkkenchef Jesper Danielsen til at tage sig af Brasseriet og de vil løbende have forskellige kendte som ukendte bryggere til at signere øllet på kobberhanerne.

Derudover byder Bryggeriet på plus 25 taphaner med øl fra ind- og udland, disse kører med udskiftning hele tiden og der vil derfor altid være mulighed for at smage nyt, specielt og traditionelt øl.

Bryggeriet Apollo

Vesterbrogade 3
1620 København V
Tlf.: 33 12 18 24
URL: www.bryggeriet.dk/apollo
Mail: apollo@remove-this.a-h-b.dk

Med Tivoli som ærværdig nabo ligger Bryggeriet Apollo placeret i det mest centrale af København. Oprindelig tilhørte grunden det nu hedengange Apolloteater. Værtshusbryggeriet, som var det første af sin art i Danmark, slog dørene op i 1990.

Bag Bryggeriet Apollo står moderselskabet Aage Damgaard ApS, der også driver Bryggeriet Sct. Clemens i Århus, og Bryggeriet Herning samt restaurationskæden A Hereford Beefstouw.

Bryggeriet Djævlebryg

Østerbrogade 156, 3. tv.
2100 København Ø
Tlf.: 29 90 66 67
URL: www.djaevlebryg.dk
Mail: kontakt@remove-this.djaevlebryg.dk

Om sig selv fortæller Bryggeriet Djævlebryg:

– I den vestlige kultur har Djævelen gennem tiderne repræsenteret uforbeholden nydelse. Det var derfor et logisk skridt at døbe vores bryggeri Bryggeriet Djævlebryg, da vi mener, at hvad der kan nydes for så vidt også bør nydes.

– Bryggeriet Djævlebryg drives med passion og professionalisme. Vi lægger stor vægt på at have en rationel indgangsvinkel til såvel brygning, kvalitetssikring som forretning. Når disse ting er i orden, er der størst muligt kreativt frirum til at udvikle endnu flere Satans gode øl!

– Bryggeriet Djævlebryg blev stiftet i foråret 2006. Umiddelbart herefter indgik vi en aftale med Brøckhouse i Hillerød, hvor vi brygger vores øl. Desuden har vi en innovationsenhed samme sted, hvor de nye Djævlebryg udvikles.

– Det er vores filosofi, at jo mere viden man har indenfor et område, jo mere innovativ kan man være. Man har simpelthen flere knapper at skrue på. Ølbrygning er jo anvendt biokemi, og vi møder brygudfordringerne med både de akademiske og de kreative briller på. Det hele skal hænge sammen. Førsteprioritet er naturligvis, at øllene skal være fremragende. Derudover skal æstetikken også være i orden – etiketterne, navnene og historien bag. Det er inspirerende for os at have et helstøbt koncept at arbejde ud fra.

Da Brøckhouse lukkede i foråret 2009, blev brygningen flyttet til Herslev Bryghus. Siden har Bryggeriet Djævlebryg også brygget hos Stronzo Brewing Co.,  Ølkollektivet, Ugly Duck Brewing Co., Amager Bryghus og Ølsnedkeren.

Bryggeriet Frejdahl

Fåborgvej 4, 5610 Assens

Tlf.: 64 71 10 41
URL: bryggeriet-vestfyen.dk/frejdahl/
Mail: info@remove-this.bvmail.dk

Sammen med designer og ideskaber Jim Lyngvild har Bryggeriet Vestfyen skabt en serie øl med respekt for fortiden og mod til at afprøve nye smagsnuancer, som tilfredsstiller nutidens kræsne ølelskere. For Frejdahl er meget mere end bare øl på fad og flaske. Det er kærlighed til håndværket og stolthed til forfædrenes arv, der brygges videre på. Tilsat økologi, naturlighed og nordiske ingredienser.

Bryggeriet Herning

Torvet 3 C
7400 Herning
Tlf.: 97 21 21 42
URL: www.bryggeriet.dk/herning
Mail: herning@remove-this.a-h-b.dk

På Torvet i Herning - i Herning Hede og Diskontobanks gamle bygning, åbnede Bryggeriet Herning i 1999 . Det eneste der er tilbage er den topsikrede bankboks fra 1912 leveret af Herning Pengeskabsfabrik.

Bryganlægget i værtshusbryggeriet i Herning er kun halvt så stort som søsterbryggerierne i Århus og København. Det betyder, at bryggeren kun laver omkring 500 liter øl af gangen.

Bag Bryggeriet Herning står moderselskabet Aage Damgaard ApS, der også driver Bryggeriet Apollo ved Tivoli, Bryggeriet Sct. Clemens i Aarhus og  restaurationskæden A Hereford Beefstouw.

Bryggeriet S.C. Fuglsang

Bryggerivej 2
6100 Haderslev
Tlf.: 73 52 61 00
URL: www.fuglsang.dk
Mail: bryggeriet@remove-this.fuglsang.dk

Historien om Bryggeriet S.C. Fuglsang A/S starter helt tilbage i 1864, hvor bryggeriets grundlægger Søren Christian Fuglsang køber en gammel ejendom i Haderslev. Bryggeriet S.C. Fuglsang er et af Danmarks ældste familieejede bryggerier, og er vel nærmest Sønderjyllands nationalbryggeri. Men Fuglsang er faktisk mere maltproduktion end ølproduktion.

Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik A/S blev grundlagt i 1879 for at sikre bryggeriet en konstant leverance af bygmalt i høj kvalitet. Men bryggeriet kan ikke bruge al den malt de producerer, så ca. 99% af produktionen sælges videre.Bryggeriet Sct. Clemens

Kannikegade 10-12
8000 Århus C
Tlf.: 86 13 80 00
URL: www.bryggeriet.dk/sctclemens
Mail: sctclemens@remove-this.a-h-b.dk

Bryggeriet Sct. Clemens i Århus, som åbnede i 1991, byder på både dunkel bryggerihygge samt lys og stemningsfyldt restaurantstemning. Midt i det store stueplan breder bar og køkken sig ned mod kældertrappen bagerst i lokalet, hvor værtshusbryggeriets hjerte - selve bryganlægget - står.

Her fremstiller brygmesteren ikke mindre end 10 hektoliter pilsnerøl af gangen.

Bag Bryggeriet Sct. Clemens står moderselskabet Aage Damgaard ApS, der også driver Bryggeriet Apollo ved Tivoli og Bryggeriet Herning samt restaurationskæden A Hereford Beefstouw.

Bryggeriet Skands

Hesselager 21
2605 Brøndby
Tlf.: 43 75 50 25
URL: www.bryggeriet-skands.dk
Mail: info@remove-this.bryggeriet-skands.dk

Birthe Skands er nøglepersonen bag øllet. Hun er uddannet brygmester og har brygget øl i mange år, bl.a. hos Carlsberg. Hun har altid næret et brændende ønske om at drive sit eget bryggeri, hvor der er mulighed for at brygge mange forskellige serier og fremstille friskt øl med nye smagsnuancer. I 2003 begyndte Birthe og hendes mand at indrette bryggeriet og afprøve mange ideer på et 50 liter pilotbryggeri. Gennem Ole Foldberg, den lokale købmand på Frederiksberg Allé i København, fik de en overvældende positiv respons fra dedikerede øldrikkere, der har smagt øllet.

Siden er det gået stærkt og Birthe og Morten har taget konsekvensen af de gode erfaringer og installeret et 15 hl (1.500 liter) brygværk i en gammelt autoværksted i Brøndby.

Bryggeriet Skands fik overrakt InitiativPris 2008 af Dansk Industri Hovedstaden torsdag d. 30 oktober.

Bryggeriet Vestfyen

Fåborgvej 4
5610 Assens
Tlf.: 64 71 10 41
URL: www.bryggerietvestfyen.dk
Mail: vestfyen@remove-this.mail.dk

Bryggeriet Vestfyen, som er Danmarks fjerdestørste bryggeri, blev grundlagt i 1885 og er i dag både et discount- og specialsølsbryggeri. På opfordring af bl.a. COOP har Bryggeriet Vestfyen kommet med flere bud på den nye øl-trend, og sendt en række nye, unikke øl på markedet under navnet Willemoes.

Bryggeriet Vestfyen producerer desuden en række andre specialøl (bl.a. for Refsvindinge), der har opnået stor succes, som eksempel kan nævnes Ale No. 16, Mors Stout, Nat-expressen og Pale Ale.

Willemoes Jul 2006 blev i 2007 kåret som Årets Ølnyhed 2006 af Danske Ølentusiaster.Bryggeriet Ølfabrikken

Bytoften 10-12
4000 Roskilde
Tlf.: 24 79 42 73
URL: www.olfabrikken.dk
Mail: ca@remove-this.harboes.dk

Bryggeriet Ølfabrikken lå oprindelig i Holløselund - et sommerhusområde, nogle få kilometer fra Tisvildeleje i Nordsjælland. Det lille bryggeri blev stiftet i 2004 af de to computer- og ølnørder Martin og Christian. Det nørdede går igen i de øl, der brygges på Ølfabrikken. Der eksperimenteres meget og de gængse stilarter drejes, vinkles og kombineres til ukendelighed. Både eksperimenter og faste øl i sortimentet er karakteriseret ved ofte at være usædvanlige og i nogle tilfælde endda ekstreme.
 
Fabrikkens motto er: Livet er for kort til lorteøl.

Pr. 1. maj 2007 blev 50% af Ølfabrikken opkøbt af GourmetBryggeriet, og produktionen flyttede til Roskilde.

I starten af 2008 overtog GourmetBryggeriet hele Ølfabrikken.

I dag er GourmetBryggeriet og Ølfabrikken en del af Harboe, og kan vel kun karakteriseres som Harboe-brands.

Ølfabrikken er valgt af Danske Ølentusiasters medlemmer til at være årets bryggeri i både 2005 og 2007.

Bryghuset Braunstein

Carlsensvej 5
4600 Køge
Tlf.: 70 20 44 68
URL: www.braunstein.dk
Mail: info@remove-this.braunstein.dk

Bryghuset Braunstein ligger i Køges hyggelige indre havn, som emmer af atmosfære og sjæl. Kommer du med S-toget, kan du se bryghusets facade fra perronen på Køge Station. Herfra er der kun tre minutters gang til bryghuset på Carlsensvej 5.

Brødrene Michael og Claus, Hvis tyske slægtsnavn har lagt navn til bryghuset, købte det topmoderne bryggeri med tyske traditioner fra Baltimore, USA, da bryggeren blev tilbudt en formue for den jord bryggeriet lå på. Kombinationen af et topmoderne bryganlæg, respekt for håndværket har båret frugt.

Destilleriet Braunstein, der har samme adresse som bryghuset, emmer af atmosfære og sjæl. Døren er altid åben, og med besøgscenter, rundvisninger, bryggeri, destilleri, whiskybibliotek, whiskyambassade og fadlager, er destilleriet altid et besøg værd.

Bryghuset Kragelund

Kragelund Møllevej 4
8600 Silkeborg
Tlf.: 86 85 51 19
URL: bryghusetkragelund.dk
Mail: bryghuset@remove-this.bryghusetkragelund.dk

Flere af initiativtagerne til Kragelund Bryghus ved Silkeborg havde hver for sig gennem flere år leget med tanken, men det blev Ejner Husted der op mod jul 2005 samlede Ivan, Frank, Jan og Søren til et første møde. Her enedes vi hurtigt om at føre ideen om at brygge ”den kompromisløse øl” ud i livet og dermed var grundstenen til Bryghuset Kragelund lagt.

I sommeren 2006 blev fremstillingen af brygværket påbegyndt. Det hører med til historien, at hele konstruktionsarbejdet er er gennemført af Frank og Jan og fremstillet på Franks virksomhed "Lyngdal A/S" som er specialiseret i rustfri procesanlæg. Ligeledes er styringssoftwaren fremstillet af Jan som jo til daglig beskæftiger sig med programmering.

Man troede på at installationen af brygværket kunne være færdiggjort til marts 2007 og den første øl tappet på flasken inden sommerferien. Men det blev oktober 2007 indenjomfrubrygget, Sint Niklaas Juledubbel, blev sat over. Det blev reserveret anpartshaverne og introduceret samt udsolgt den 21. december 2007.

Bryggeriet er opbygget med et 10 hl brygværk bestående af varmvandstank, 10 hl kombineret mæske-/kogekar og et 10 hl sikar. Gærkælderen består af 4 stk 10 hl cylinderkoniske gærings-/lagertanke. I denne konfiguration har bryggeriet en årlig kapacitet på 200 – 400 hl afhængigt af hvilke typer øl der brygges.

Brygmester er Jan Poulsen, som oprindeligt er svagstrømsingeniør og programmør, men han har mange års erfaring som håndbrygger.

Bryghuset Møn

Luffes Gård, Storegade 18
4780 Stege
Tlf.: 55 81 20 00
URL: www.bryghusetmoen.dk
Mail: mail@remove-this.bryghusetmoen.dk

Værtshusbryggeri etableret i sensommeren 2005. Møn er den væsentligste råvare i Bryghusets Møn’s produkter og Bryghuset Møn deltager aktivt i udvikling, forædling og produktion af både food og nonfood-varer på Møn. Idégrundlaget er, at Bryghuset Møn’s virksomhed skal bygge på de råvarer, der er resultat af områdets klima, landskaber og vande på Møn/Bogø, med den renhed, friskhed, enkelthed og etik, som de gerne vil forbinde med deres egn.

Brygværket er fra tyske Kaspar Schultz, og har en kapacitet på 1.000 liter ad gangen eller 200.000 på årsplan. Brygger er aktuelt Svend Austel, som stammer fra den tyske Bamberg.

Bryghuset No.5

Nygade 5
4300 Holbæk
Tlf.: 59 44 25 11
URL: www.bryghusetno5.dk
Mail: info@remove-this.bryghusetno5.dk

I begyndelsen af 1800-tallet var det nuværende Bryghuset No5 kun en del af en have tilhørende Amtskrivergaarden. Husets egen historie startede i 1860, som værende en tøjbutik kaldet ”Jyske Strikkeriers Udsalg”, som en af de første og uden tvivl bedste manufakturbutikker i byen. Tøjbutikken blev liggende i huset til 1947, hvor Andelsbanken og sagfører Ladager overtog bygningen.

Omkring starten af 1980’erne begyndte man at rømme de gamle bygninger. Henrik Sylvest overtog hele Nygade 5 i 1990’erne. Han byggede det om til Diskotek Harlekin og tilhørende The Crown Pub. I starten af 1999 overtog Thomas Jakobsen The Crown Pub og byggede det om til en restaurant i to etager. Restauranten fik navnet Cafe Nygade No5.

Mikrobryggeriet kom til verdenen i august 2005 med Elisabeth Gotschalck som brygmester. Bryggeriet blev etableret i kælderen og med en urtkedel stående i restauranten som stadig står der den dag idag og stadig er brug. Bryggeriet fik navnet Holbæk Bryghus, og restauranten ændrede samtidigt navn fra Cafe Nygade No5’s til Bryghuset No5.

Bryghuset Riis

Tunøvej 5 4800 Nykøbing F.

Tlf.: 61 77 92 93
URL: bryghuset-riis.dk
Mail: info@remove-this.bryghuset-riis.dk

I et hyggeligt villakvarter midt i Nykøbing F., ligger et af Danmarks mindste bryggerier.

Bag nanobryggeriet, som er hjemmehørende i garage, står Jan Riis Sørensen, der i hverdagen er test manager i Danske Bank.

Bryghuset Røde Port

Køgevej 206, 4000 Roskilde

Tlf.: 60 61 51 61
URL: www.bryghusetroedeport.dk
Mail: info@remove-this.bryghusetroedeport.dk

Røde Port er et kontraktbryggeri i Roskilde. De brygger kvalitetsøl med minimal teknologi og maksimal håndværk med fokus på duft-, syns- og smagsoplevelser.

Bag Bryghuset Røde Port står de to folkeskolelærere Morten Østergaard og Knut Eirik Sandvik, der som de fleste nye bryggere begyndte som håndbryggere. Ikke nok med at de to bryggevenner arbejder på samme skole, de har også samme klasse. Derudover har de håndbrygget i betragtelige dele af deres fritid gennem de sidste tre år, og pludselig i år vandt de  en titel ved Danmarksmesterskabet i håndbryg 2016 i klassen specialøl med Ravn Sort, en imperial stout tilsat blandt andet columbiansk kaffe og dominicansk rom.

På Ølfestivalen i Lokomotivværkstedet, hvor vinderne af DM i håndbryg afsløres, kom de to bryggere i kontakt med Randers Bryghus, som gerne ville kontraktbrygge for Røde Port. Så midt i skolernes sommerferie drog de to lærere til Randers for at brygge Nuggacilla, en IPA humlet med amerikanske humler Amarillo, Citra og Nugget i rå mængder. – Nuggacilla, som både kom på fad og flaske, er blevet overordentlig godt modtaget i domkirkebyen.

Bryghuset Vendia

Markedsgade 9
9800 Hjørring
Tlf.: 98 92 22 29
URL: www.bryghusetvendia.dk
Mail: info@remove-this.bryghusetvendia.dk

I oktober 2006 købte en selvbestaltet gruppe ejendommen på Markedsgade 9 med det formål atter at få gang i ølproduktionen i Hjørring. Bryghuset er tænkt som et multifunktionshus med fokus på at brygge specialøl, at lave mad og events af god kvalitet. Bryghuset er nu etableret i funktionelle og hyggelige lokaler, hvor restaurationsdrift, mødeaktivitet og lignende kan finde sted.

Navnet Vendia er det latinske ord for Vendsyssel. Bryggeriet, som blev hjulpet i gang af Michael Knoth og GourmetBryggeriet, har en kapacitet på 8,5 hl pr. bryg. Bryghuset er opbygget så det fungerer efter helt moderne brygprincipper. Der er etableret 6 stk. gærings-/lagertanke på hver 800 liter, men med mulighed for senere etablering af flere.

Bryghuset, som åbnede af sensommeren 2007, producerer i mindre omfang også flaskeøl ud af huset.

Bryghuset Winter & Bargholz

Søndre Strandvej 20, 2680 Solrød Strand

Tlf.: 20 14 55 44
URL: www.bryghusetwb.dk
Mail: info@remove-this.pinello.dk

Pia Winther Bargholz er oprindeligt uddannet på den Internationale Handelsskole i København og har tidligere arbejdet bl.a. som Key Account Manager i mellemstore IT virksomheder. Sideløbende med sin karriere som Key Account Manager uddannede Pia sig til helikopterpilot både med privat og erhvervscertifikat.

Øllet som fagområde kommer først på CV'et i 2010 efter et heldags kursus hos Per Kølster, som Pia og hendes mand Kim fik i gave til deres bryllup.

Herefter fik øllet mere og mere plads i hverdagen og der blev opbygget et lille 70 liters testbryganlæg, som Pia og Kim selv designede, byggede og udviklede ud fra egne erfaringer og oplevelser med brygningen. Det har senere vist sig at testbryganlægget fungerede særdeles tilfredsstillende og i dag bliver anlægget brugt som pilotbryggeri når Pia udvikler nye ølopskrifter.

I 2012 begyndte Pia på Diplombryggeruddannelsen på Skandinavisk Bryggerhøjskole i København. Månederne forinden var hun i praktik på Herslev Bryghus. Pia dimmiterede som Diplombrygger januar 2013 og i tillæg til Diplombryggeruddannelsen bestod hun også bryggerhøjskolens kursus i at finde smagsfejl.

I marts 2013 blev firmaet Pinello stiftet, og her produceres nu øl under navnet Bryghuset Winther & Bargholz, et fantombryggeri, hvor der p.t. lejes et bryganlæg hos BIE’s Bryglab i Farum.

Brygværket

Klostervej 1, 9550 Mariager

Tlf.: 98 52 53 55
URL: www.onepint.dk
Mail: mail@remove-this.onepint.dk

– Brygværket er et samarbejde mellem to af den danske ølverdens ildsjæle: Henrik Kirkegaard, der står bag distributionsfirmaet OnePint, der i årevis har formet den danske ølscene med en bred vifte af unikke bryg fra hele verden. Bag opskrifterne står den prisvindende brygger Christian Skovdal Andersen, der trækker på sin lange erfaring fra bl.a. Ølfabrikken og Beer Here. Målet med Brygværket er, at tilbyde smagefulde og komplekse øl til danskerne med udgangspunkt i ingredienser fra hele verden.

Det god øl kontraktbrygges på Ørbæk Bryggeri og hos Søgaards Bryghus.

Brøckhouse

Virkelyst 9, 6000 Kolding
3400 Hillerød
Tlf.: 75 24 17 00
URL: www.premiumbeer.dk
Mail: premium@remove-this.premiumbeer.dk

Det startede for mange år siden, da ingeniøren og it-specialisten Allan Poulsen begyndte at brygge på et hjemmelavet 40 liters kobberanlæg hjemme i kælderen. I starten var det på hobbyplan, så tog han en ugentlig fridag fra sit job for at brygge, men efterspørgslen efter Brøckhouse-øl blev ved med at stige og til sidst kvittede han helt sit gode it-job for at hellige sig øllet. Det var i 2002.

Brøckhouse flyttede i 2003 til egne lokaler på Høgevej i Hillerød. Mikrobryggeriet beskæftigede op til 15 personer. Men Ved årsskiftet 2008/2009 gik bryggeriet konkurs.

Bryggeriets navn blev i 2009 erhvervet af den koldingensiske ølgrossist Premium Beer. Udover navnet har dog ingen forbindelse med det oprindelige bryggeri ligesom øllet brygges på Åbro Bryggeri i Sverige. – Tilmed sælges Brøckhouse fadøl som private label, hvor kunder selv kan bestemme navnet på øllen.

Brøggeren

Borupvej 80, 3330 Gørløse

Tlf.: 30 24 68 49
URL:
Mail: tobiasrieck@remove-this.hotmail.com

Bag bryggeriet Brøggeren står Tobias Rosenvind Rieck, som debuterede med sin egen øl den 12. december 2014 på ølbaren Fermentoren i København. Den første øl er brygget på værthusbryggeriet Ølsnedkeren på Nørrebro, som Tobias har en tæt tilknytning til. Fx har han deltaget i brygningen af flere øl på Ølsnedkeren, men debutbrygget, Saison
Øland, er Tobias’ helt egen kreation.

Sammen med Ølsnedkeren opkøbte Brøggeren konkursboet efter Stronzo Brewing Co., samtidig med de også overtog Stronzo’s lejemål i det gamle mejeri ved Gørløse, som de senere omdannede til Ølkollektivet.

Brøggeriet

Rådhustorvet 6
6400 Sønderborg
Tlf.: 74 43 10 12
URL: broeggeriet.dk
Mail: info@remove-this.broeggeriet.dk

Jette og Michael Kisling åbnede brewbubben Brøggeriet i 2007, som en udvidelse af den eksisterende kaffebar Kaffariet. Det skete med opstartshjælp fra Bryggeriet Skands.

I september 2009 blev Brøggeriet overtaget af restauratør Allan Jylov samt Sønderborg Korn.

Brygger er Torsten Hansen, som er tysker og bor i Flensborg. Han er uddannet på Dinckelacker i Stuttgart.

Bugtens Bryghus

Bratbjerg 90, 9460 Brovst

Tlf.: 28 73 38 80
URL: www.facebook.com/BugtensBryghus
Mail: bugtensbryghus@remove-this.gmail.com

I hjertet af Jammerbugten ligger nanobryggeriet Bugtens Bryghus i Bratbjerg. Bratbjerg er nu mest kendt for Bratbjergmanden og Bratbjergsøerne et dejligt naturområde med mange vandrestier som er rigt besøgt hvert år. Bratbjerg vil fremover også vil være kendt for det gode øl.

Det er Henrik Møller Christensen og Allan René Christensen, som i slutningen af 2015 åbnede Bugtens Bryghus.

– Bryghusets øl kan købes i Dagli’Brugsen i Tranum og planen er på sigt at få en forhandler i hver af de større byer i Jammerbugten. Desuden kan deres øl købes ved bryggeriet på Bratbjerg 90 ved Tranum.

Bøgedal Bryghus

Høllundvej 9
7100 Vejle
Tlf.: 20 29 62 68
URL: www.boegedal.com
Mail: vorting@remove-this.boegedal.com

Bøgedal Bryghus, som har en årlig produktion på 25.000 flasker á 75 cl, ligger på en firlænget gård fra 1840’erne smukt placeret i Vejle ådal. Der brygges 480 flasker ad gangen og hvert bryg er unikt.

Bøgedal Bryghus, der åbne i slutningen af 2004, er et fritfaldsbryggeri, hvor øllet løber fra kar til kar ved hjælp af hejseværk og niveauforskelle - uden brug af pumper. Urten koges over brændeild, i gårdens gamle gruekedel, mens den skummes for koaguleret protein. Hele processen er langsommelig og arbejdstung. I 2006 er Bøgeda bryghus påbegyndt en særlig produktion af øl lagret på egetræsfade.

Brygger Casper Vorting, er uddannet civilingeniør og var allerede i 2001 med til at starte Danmarks første mikrobryggeri, Brøckhouse. Han er opvokset op på Bøgedal med en madkultur, hvor høj kvalitet og dermed også en stor grad af selvforsyning har været i højsædet.

Bøgeskov BrygTlf.: 61 51 76 73
URL: boegeskovbryg.dk
Mail: info@remove-this.boegeskovbryg.dk

Bøgeskov Bryg er et fantombryggeri, som blev startet i 2013. Brygger Glen Bøgeskov Kristensen er uddannet indenfor elektronik. I lærlinge tiden begyndte han at brygge øl.  Han begyndte tilbage i 2007 med at håndbrygge i sit køkken, og har igennem årene udviklet en del forskellige typer øl, lige fra hindbærhvedeøl til mørke stouts og portere. 


I sommeren 2013 søsatte han sit projekt om at åbne sit eget firma som producerer specialøl. Øllet brygges på Nibe Bryghus og første øl kom på gaden i begyndelsen af december 2013.

Bøllingsø Bryghus

Gammel Kongevej 24
7442 Engesvang
Tlf.: 21 91 86 55
URL: boellingsoebryghus.dk
Mail: info@remove-this.bbryg.dk

Bøllingsø Bryghus er et lille mikrobryggeri i den gamle Engesvang Kro i centrum af Engesvang.

Tanken bag bryghuset er et kommercielt baseret kultursted med udgangspunkt i et arbejdende mikrobryggeri med tilhørende øl-cafe. Bar og butik har åbent hver fredag fra kl. 16 til 21 – året rundt. Desuden afholder bryghuset rundvisninger, kulturarrangementer og foredrag med udgangspunkt i godt, lokalt øl.

Bryggeriet satte det første bryg over i efteråret 2009 og har siden kørt på fuld kraft – med livsnødvendig assistance fra lokale frivillige og aktionærer.

Udstyret er et mikrobryggeri på fem hektoliter, der løbende bliver udbygget.

Bryggeriet har et sortiment af både faste øl-typer samt årstidsbestemte varianter.

Vision
  • Bøllingsø Bryghus er et mikrobryggeri drevet på et forretningsmæssigt grundlag samt et lokalt samlingspunkt om godt håndværksbrygget øl baseret på frivilligt engagement.

Værdier
  • Vi brygger godt håndbygget øl
  • Vi er båret af det frivillige engagement

C. Larsens Bryggeri

Den Gamle By
8000 Århus C
Tlf.: 86 12 31 88
URL: www.dengamleby.dk
Mail: mail@remove-this.dengamleby.dk

Museumsbryggeri, hvor den Gamle Bys bryggerlavs jævnligt brygger øl og udskænker smagsprøver.

Om Den Gamle Bys frivillige bryggerlav:
  • består af 50 øl-entusiaster, der glædes ved at brygge og fortælle ølhistorie
  • brygger øl med samme metoder som i midten af 1800-tallet
  • brygger alle weekender op til juleaften. Sidste dag er 20. december
  • brygger øl i gennemsnit hver anden weekend året rundt

Den 12. november 2016 lancerede bryggeriet den første kommercielle julebryg, som dog er brygget på Aarhus Bryghus, da Den Gamle Bys bryggeri ikke er fødevaregodkendt.

Carlsberg

Vesterfælledvej 100
1799 København V
Tlf.: 33 27 33 27
URL: www.carlsberg.dk
Mail: marketing@remove-this.carlsberg.dk

Carlsbergs historie går helt tilbage til midten af 1800-tallet, hvor J. C. Jacobsen (1811-1887) startede sin karriere som brygger i sin faders lille hvidtølsbryggeri i det gamle København bag byens volde.

Carlsberg er verdens fjerdestørste bryggerigruppe i verden og det altdominerende bryggeri i Danmark. Kontrollerer i Danmark mærkerne Carlsberg, Tuborg og Wiibroe samt ejer Husbryggeriet Jacobsen. Hovedproduktionen ligger i Fredericia.

Carlsbergs historie

1847
10. november 1847 starter produktionen i det nye bryggeri, Carlsberg i Valby

1881
I 1881 opfører Carl et nyt bryggeri. "Bryggeriet i Valby" der senere skifter navn til Ny Carlsberg.

1902
Gamle og Ny Carlsberg slås administrativt sammen i 1902.  I 1906 får det navnet Carlsberg Bryggerierne.

1964
I 1964 blev Wiibroes Bryggeri datterselskab i Carlsberg. Produktionen på Wiibroe blev i 1998 flyttet til Carlsberg.

1970
I 1970 blev Danmarks to største bryggerier, Carlsberg og Tuborg, lagt sammen og blev herefter kaldt De forenede Bryggerier, som i 1987 ændredes til Carlsberg A/S.

1979
Fredericia Bryggeri indvies

2000
Den 31. maj 2000 blev Carlsberg A/S delt op i tre selvstændige selskaber, Carlsberg Danmark A/S, Carlsberg Breweries A/S og Carlsberg A/S. I 2001 blev Coca-Cola Tapperierne Danmark A/S datterselskab i Carlsberg Danmark.

2005
Husbryggeriet Jacobsen indvies

2006
Ølproduktionen flyttes til Fredericia.

Ceres Bryggerierne

Tværgade 2, Odense

Tlf.: 65 48 75 00
URL: www.ceres.dk
Mail: contact@remove-this.royalunibrew.com

I dag en del af bryggerikoncernen Royal Unibrew. Bryggeriet begyndte i 1856, da Århus' seks bryggerier fik konkurrence fra et syvende, opkaldt efter den romerske korn- og frugtbarhedsgudinde Ceres. Ceres blev grundlagt af en købmand og brændevinshandler, M.C. Lottrup, samt to apotekere, N.S. Aagaard og Knud Redelien.
 
Den næste konge på bryggeriet blev Lottrups svigersøn L. Christian Meulengracht. To år før århundredskiftet endte den første æra på Ceres, og en ny begyndte: Meulengracht solgte solgte Ceres til det nystiftede Østjyske Bryggerier A/S, der indbefattede Horsens Bajersk- og Hvidtølsbryggeri (grundlagt i 1859), Bryggeriet  Vejle (grundlagt i 1858) samt det tidligt nedlagte Fæstningsbryggeriet, Fredericia og et fælles malteri i Horsens (grundlagt i 1898).
 
I 1956 ændrede Østjyske Bryggerier A/S navn til Ceres Bryggerierne A/S. Ni år senere blev koncernen udvidet med Bryggeriet  Vendia, som blev omdøbt til Ceres Bryggerierne A/S, Hjørring, som blev afviklet i 1989.
 
I 1974 stoppede koncernen produktionen i Vejle. To år senere fusionerede Ceres Bryggerierne A/S med Thor Bryggerierne A/S i Randers og Ålborg-bryggeriet Urban (lukket i 1986) under navnet Jyske Bryggerier A/S. 13 år senere fusionerde Faxe Bryggeri A/S og Jyske Bryggerier A/S. I 1993 stoppede Ceres Bryggerierne sin produktion i Horsens.
 
I 1996 tog Ceres det nye, prisbelønnede bryghus i anvendelse, som kan producere 6.000 hl øl i døgnet. Ceres-mærket markerer sig specielt stærkt på det italienske marked, hvor Ceres er det største mærke indenfor importeret øl, ligesom maltproduktet Vita Malt, der er et stort mærke i hhv. Caribien og Afrika. Desuden kommer den populære Royal-serie oprindeligt fra det århusianske bryggeri, men i dag brygges Royal Eksport også på Ceres' søsterbryggerier, Albani og Faxe.

Den 17. november 2008 satte Ceres deres sidste bryg over, og hele produktionen flyttede til Albani i Odense eller Faxe, hvor Royal Unibrew har hovedsæde. Efter 152 år med ølbrygning i Århus var det slut.

Coisbo Beer

Trævænget 3, 5492 Vissenbjerg

Tlf.: 71 99 42 42
URL: www.coisbo.com
Mail: coisbo@remove-this.coisbo.com

Den 23. september 2016 blev det prisvindende fynske bryggeri, Coisbo Beer, begæret konkurs af Michael Sandal, hovedaktionæren i Coisbo Beer.

Erhvervsmanden Michael Sandal overtog akitemajoriteten i selskabet i juni, og i forbindelse med en gennemgang af årsregnskabet opdagede man alvorlige fejl i lager­føringen.

– Der er desværre sket en fodfejl i firmaet, og den eneste måde, vi kan rydde op i det, er ved at begære selskabet konkurs, sagde Michael Sandal dengang til www.fyns.dk, og understregede også at det ikke ville få betydning for forretningen, de ansatte, kreditorer eller kunderne.

– Det er meget uheldigt, og vi er ved at rydde op, men jeg forventer, at vi i løbet af ganske kort tid kører videre, som vi plejer.

Det lød jo ganske fredsommeligt, men den 4. oktober kunne man på Facebook så læse et opslag af Anders Coisbo, stifter af Coisbo Beer:

– Kære alle. – Tusinde tak for jeres store opbakning igennem årene. – Vi har bygget Coisbo Beer op til den succes, som det er i dag. – I dag har vi desværre måtte give slip på vores fælles projekt – mit livsværk – Cois­bo Beer. – Jeg må erkende, at ikke alle kampe kan vindes. – Coisbo Beer fortsætter, men uden mig og min passion for øllet.

– Til alle jer, som elsker mit øl og min passion, lover jeg, at jeg snart igen er at finde på både den danske men også den internationale ølscene. – Hold endelig øje med min private Facebookprofil – er snart tilbage i et nyt setup.

Samtidig kunne man, især i de fynske medier læse om en bitter strid mellem Anders Coisbo og Michael Sandal om øl-konkursen.

Det grundlæggende problem i september 2016 var, at Coisbo Beer manglede likviditet – altså kontanter, skrev www.fyens.dk og fortsatte:

– Ifølge stifter og brygmester Anders Coisbo var årsagen, at en strategi om en voldsom vækst var slået helt fejl. Derfor var en masse penge bundet i et stort lager af øl, som var svært at få solgt.

– Anders Coisbos partner, Michael Sandal, der ejede 60 procent af anparterne, havde pengene og ville gerne låne dem til selskabet, som han havde gjort tidligere, skrev www.fyens.dk og fortsatte videre:

– Men han ville have Anders Coisbo til at kautionere for lånet personligt. Det vil sige, at hvis virksomheden ikke kunne betale tilbage, skulle Anders Coisbo gøre det.

– Det havde jeg ingen mulighed for. Det eneste jeg ejer, er halvdelen af et overbelånt hus i Morud. Så jeg hverken kunne eller ville skrive under, sagde Anders Coisbo til www.fyens.dk.

– Det kunne han godt have gjort, hvis han ville. Der var ikke noget krav til hans værdier. Jeg synes, at det var rimeligt, når det nu var mig, der skulle komme med alle pengene. Han trak selv stikket på Coisbo Beer ved at afvise, sagde Michael Sandal til www.fyens.dk.

Så korte af det lange, Coisbo Beer, kører i dag videre uden stifteren Anders Coisbo.

Croocked Moon BrewingTlf.:
URL: croocked-moon.com
Mail: mail@remove-this.croocked-moon.com

Fantombryggeriet Croocked Moon Brewing debuterede i 2009 med nogle små bryg på Lord Nelson og Ørsted Ølbar i København. Søren Parker Wagner, som står bag, arbejder som bartender de to steder. Siden er der blevet til en masse andre øl kontraktbrygget på Amager Bryghus, Fanø Bryghus, Rækker Mølle Bryghus, Bies Bryghus, Ugly Duck Brewing Co., belgiske  De Proefbrouwerij og og sidst men ikke mindst på Nørrebro Bryghus, hvor Søren i en periode var brygger.

Sidenhen har Søren Parker Wagner etableret ølbaren Fermentoren, som også lægger navn til til række øl. – Senest har Søren grundlagt Dry & Bitter Brewing Company, som er en del af Ølkollektivet.

Dagmarbryggeriet

Nørregade 20, baggården
4100 Ringsted
Tlf.: 41 17 55 66
URL: www.dagmarbryggeriet.dk
Mail: info@remove-this.dagmarbryggeriet.dk

Dagmarbryggeriet i Ringsted blev grundlagt i 2005 og åbnede for alvor i sommeren 2006. Bryggeriet brygger på et komplet klassisk engelsk brugt bryganlæg fra ABUK. Brygkedlen, som er fra Oxford, har en kapacitet på 800 til 1.000 liter og Dagmarbryggeriet satser på at lave tre bryg om måneden, med andre ord omkring 35.000 liter om året.

Bryggeriet ligger i et gammelt kornmagasin i en baggård. Magasinet er en del af en
gammel købmandsgård, som er fredet.

Bryggeriet trækker navnemæssigt på middelalderens kongehistorie i Ringsted og omegn. Dronning Dagmar (ca.1185-1212), bøhmisk prinsesse, kom til Danmark i 1205 og blev gift med Valdemar Sejr, som var en anerkendt og velanskrevet konge i Europa. Hans far Valdemar d. Store og ærkebiskop Absalon havde fået helgenkåret Valdemars far, Knud Lavard. Dronning Dagmar er i
eftertiden blevet en sagnskikkelse som tillægges godhed og retfærdighed. En folkevise fortæller om hendes sygdom og død ”udi Ribe” og slutter med ”I Ringsted, der hviler dronning Dagmar”. Hun er begravet i Skt. Bendts kirke i Ringsted den dag i dag.

Dagmarbryggeriet er i dag ejet af Claus Hagen Jensen, Søren Sandfeld Vestergaard, Joan Sandfeld Vestergaard, Heidi Larsen, Jeanette Jespersen og Jens Egebjerg Nielsen.

Dauglykke Bryghus

Wilhelmsvej 1, 3050 Humlebæk

Tlf.: 51 20 15 60
URL: www.dauglykkebryghus.dk
Mail: beer@remove-this.dauglykkebryghus.dk

Eske Daniel og Peter Fröhlict står bag Dauglykke Bryghus. Deres passion omkring mad drev dem videre til at brygge øl. Derfor var det vigtigt for dem, at det er øl til mad de brygger, og smagen komplimenterer øllet og omvendt.

De bager brød med øl, laver mad med øl og de drikker også øllet ud af flasken. Mest af alt i hyggeligt selskab. Det er måske det, der driver det mest, at være sociale og spise samtidig.

De 5 Gaarde

Havnen 1
8700 Horsens
Tlf.: 99 42 38 90
URL: www.de5gaarde.dk
Mail: mail@remove-this.de5gaarde.dk

Fantom Bryggeri. De 5 Gaarde består af fem herregårde og slotte som omfatter Constantinsborg, Frijsenborg, Gyllingnæs, Schackenborg og Wedellsborg. Samtlige produkter, der bærer varemærket De 5 Gaarde, er forædlede landbrugsprodukter, der har til formål at tilgodese forbrugernes efterspørgsel på kvalitet og smagsoplevelser.

Blandt produkterne er en ølserie som kun forhandles i Coop. Malten maltes på Fuglsang og øllets brygges på Harboe.

Den Gale Brygger

Østrigsgade 36, 4. th., 2300 København S

Tlf.: 21 81 57 21
URL: www.dengalebrygger.dk
Mail: dengale@remove-this.dengalebrygger.dk

Den Gale Brygger er Fritz Müller og på sin hjemmeside skriver Fritz:

– Jeg har brygget øl siden 2004. Min øl-historie går dog helt tilbage til min tidlige ungdom og barndom i 80’erne, hvor min belgiske mor tænde en brændende passion for øl i mig ved andægtigt at servere øl fra sit hjemland. Jeg har senere erfaret, at denne passion ganske givet er gået i arv fra min oldefar Jean Mathieu Eerdekens, der frem til første verdenskrig, hvor hans bryggeudstyr blev konfiskeret, var brygger i Belgien.

– Den Gale Brygger laver øl som ingen andre gør det.

– Jeg kan sige det, fordi jeg er den eneste brygger i Danmark, der laver øl udelukkende gæret med vildgær. Det betyder, at alle mine øl enten er spontangæret eller gæret med gær fra tidligere spontangæringer. Spontangæring vil kort og godt sige, at der ikke tilsættes gær. Det er en proces, der stadig bruges i nogle af de mest eftertragtede vinhuse, hvor man udfører gæringen med den gær, der fra naturens side sidder på ydersiden af vindruerne. Jeg bruger en lignende metode, hvor gæringen opstår på baggrund af den gær, der naturligt befinder sig på blandt andet frugt men også i honning og blomsternektar.

– Dette er en meget langsommelig proces og det tager ofte indtil et år før øllen på egetræsfad er færdiggæret og klaret op. Jeg har alligevel valgt denne brygningsmetode, fordi de mest raffinerede og komplekse smage og aromaer har de bedste vilkår i langsommelige og ikke fuldt kontrollerede processer.


Den gamle kornmølle

Hundslevvej 141, 5300 Kerteminde

Tlf.: 50 50 92 04
URL: www.facebook.com/
Mail:

Den gamle kornmølle er beliggende på Fyn og har dybe rødder i den gamle danske gårdbryggerihistorie. Den Gamle Kornmølle er et dagligvare-søstermærke til Munkebo Mikrobryg. Bryggeriet er grundlagt januar 2016.

I en gammel kornmølle, syd for Kerteminde med masser af plads og højt til loftet, arbejder de med lokale råvarer som fynsk byg, deres egen humlemark og har isoleret deres egen husgær fra overfladen af en lokal bi. Deres vision er at brygge øl med danske råvarer, som malt og humle og fortælle deres lokalhistorie.

Det Lille Bryggeri

Egerup 16, Bringstrup
4100 Ringsted
Tlf.: 51 92 03 33
URL: www.detlillebryggeri.dk
Mail: roskildeoel@remove-this.hotmail.com

Det Lille Bryggeri var oprindelig en del af Roskilde Øl, som også er ølimportør og ølforretning. Det Lille Bryggeri har lejet mikrobryggeriet Andriks bryganlæg, og etableret Det Lille Bryghus i Bringstrup ved Ringsted.
Det Lille Bryggeri, der i 2015 er gået fra at være et lille familieejet firma til en enkeltmandsvirksomhed, vandt suværrent begge brygkonkurrencer, bedste festivaløl og bedste øl brygget efter Reinheitsgebot, på ølfestivalen 2016 i Lokomotivværkstedet.

For begge brygkonkurrencers vedkommende udgjorde festivalens gæsters vurderinger 60% af stemmerne og De danske Øldommeres stemmer udgjorde 40%.

Det Lille Bryggeri brygger kvalitetsøl i små mængder, mellem 400-600 liter af hver øl. Alle øl er ufiltreret og upasteuriseret. Brygger René Hansen ønsker at give dig den bedste oplevelse med sine øl. Derfor gør René meget ud af at vælge de bedste råvarer, give øllet de bedste forudsætninger under processen, for efterfølgende at kunne give dig den optimale nydelse.

Det Våde Får

Græstedvej 28, 3200 Helsinge

Tlf.: 20 65 48 77
URL:
Mail:

Gårdbryggeriet Det Våde Får fra Helsinge i Nordsjælland debuterede på Høstfestivalen på Esrum
Kloster den 23.-24. august 2014. Det er fritidslandmand Henrik Koch, der står bag Det Våde Får, der er en del af det økologiske landbryg Tolykkegård.

Det Våde Får-øl er brygget på økologisk dyrkede råvarer fra Tolykkegårds egen jord. Henrik Koch, der har hobbybrygget et par år, har ambitioner om at brygge 2.000 liter øl det første år og siden komme op på 5.000-6.000 liter om året.

Dry & Bitter Brewing Company

Borupvej 80, 3330 Gørløse

Tlf.:
URL: www.drybitter.com
Mail: info@remove-this.dryandbitter.com

Den 1. januar 2015 fik Danmark et nyt mikrobryggeri. Folkene bag Fermentoren og Croocked Moon starter sammen Dry & Bitter Brewing Company. Bryggeriet blev etableret i de samme lokaler som Ølsnedkeren på Borupvej 80 i Gørløse.

– Ølsnedkeren og Dry & Bitter har valgt at gå sammen i Ølkollektivet hvor der deles brygværk, men bryggerierne har hver deres gæringspark fortæller Søren Wagner, hovedmanden bag de to ølbarer Fermentoren og kontraktbryggeriet Croocked Moon. Søren fortsætter:

– Dry & Bitter vil have fokus på amerikanske stilarter som IPA, DIPA, stout osv. Derudover vil der være et udpræget fokus på fadlagring, specielt af sure øl med brettanomyces og lignende gærarter.

– Foruden egne mærker så vil Dry & Bitter også brygge husøl til de to Fermentorenbarer. Croocked Moon ophører med at eksistere som en selvstændig virksomhed, men vil stadig eksistere som varemærke.

DTU Bryghus

Søltofts Plads, 2800 Kgs. Lyngby

Tlf.: 45 25 27 06
URL: www.bryghus.dtu.dk
Mail: tjho@remove-this.food.dtu.dk

DTU Bryghus arbejder for at udvikle et bæredygtigt bryggeri baseret på de nyeste teknologier og tværvidenskabelig forskning. DTU Bryghus er et væksthus for innovation og nytænkning - stedet, hvor forskere, studerende og industri i samarbejde kan prøve nye idéer af. DTU Fødevareinstituttet leder Bryghuset, og DTU Systembiologi bidrager til aktiviteterne.

DTU Bryghus er et non-profit bryghus og kan brygge øl fra laboratorieskala til forsøgsanlægsniveau. Bryggeriets størrelse gør, at det kan skabe resultater, der er relevante  for industrien.

Placeringen på et universitet giver frihed til at undersøge grundlæggende principper i brygningen og at give sig i kast med projekter, der kan være kommercielt risikable eller endnu ikke økonomisk rentable for kommercielle bryggerier samt til udvikling af nye øltyper.

For eksempel er enzymmixturer nye på markedet, og de muliggør ølbrygning direkte fra rå byg, hvilket resulterer i energibesparelser. Projekter indenfor det område har ført til to patenter vedrørende mæskning og separationsudstyr.

Fokusområderne for bryghusets forskning er blandt andet bæredygtighed indenfor ølbrygning, reduktion af energiforbrug og mindre forbrug af naturressourcer.

Ebeltoft Gårdbryggeri

Skovgaarde Bygade 4
8400 Ebeltoft
Tlf.: 87 86 58 65
URL: www.ebeltoftgaardbryggeri.dk
Mail: salg@remove-this.ebeltoftgaardbryggeri.dk

Ebeltoft Gårdbryggeri er beliggende i den idylliske landsby Hyllested Skovgårde i Nationalpark Mols BjergeHerproduceres der håndlavet kvalitetsøl og sodavand med naturlige ingredienser som smagsmæssigt ligger milevidt fra de sædvanlige syntetiske frugtsodavand man finder nede bagerst i Fakta.Bryghusets øl er også et kapitel for sig, hvilket mange gæve ølentusiaster, også uden for det lokale pastorat har fundet ud af. Af nylige bedrifter kan blandt andre nævnes, at de har lavet forsøgsbryg for Royal Unibrew som resulterede i Schiøtz- og Lottrup-serierne ra Royal Unibrew. Peder Zacho Hansen, manden bag bryghuset, er egentligt uddannet  maskiningeniør og senere selvlært brygger.Modtager af Den Regionale Ølpris 2016 i Region Midtjylland.

Det er muligt, udover at købe øllet på gårdbryggeriet, at nyde det i gårdens lille café med udsigt til Kattegat.

Endelave Bryggerlaug

Lynger 3, Endelave, 8700 Horsens

Tlf.: 29 82 43 14
URL: www.endelave-bryg.dk
Mail: kva@remove-this.birkunst.dk

Endelave Bryggerlaug består af ca. 25 medlemmer svarende til ca. 13% af øens befolkning - stik lige den! Det er en gruppe af håndbryggere, som oftest mødes i weekenden og hygger sig sammen om at lave bryg, efter egne opskrifter

Maj 2013 kom Endelave Bryggerlaugs første kommercielle bryg med navnet ”Endelave Bryg ´13”, som er en kopi af den bryg Regentparret fik som gave ved deres besøg hos Endelave Bryggerlaug lørdag den 9. juni 2012. Endelave Bryg ´13, som er kontraktbrygget på Grauballe Bryghus, kan kun købes på Endelave,.

”Endelave Tang 16” er Endelave Bryggerlaugs seneste påfund. Da der høstes en del tang omkring Endelave, og udvikles mange tangprodukter på øen, var det logisk at der også udvikles en øl med tang. Der er brugt sukkertang ”aminaria saccharina” som giver øllen en helt speciel smag. Endelave Tang 16 sælges ligeledes kun på øen. – Så det er endnu en god grund til at komme til Endelave.

Erhvervsakademi Aarhus

Sønderhøj 30, 8260 Viby J

Tlf.: 72 28 64 58
URL: www.eaaa.dk
Mail: ccha@remove-this.eaaa.dk

De fleste ved at indlæring ofte er nemmest, hvis det leges ind. Tør teori kan ofte være svært at sluge, men hvis det kombineres med praktik, bliver tør teori let mere spiseligt. Det er den umiddelbare ide bag anskaffelsen af et undervisningsbryggeri på Erhvervsakademi Aarhus i Hasselager.

Bryggeriet er i princippet en miniudgave af et computerstyret og moderne stort bryggeri. Brygstørrelsen er 100 liter, og vi vil kunne fremstille et bryg om ugen. Ideen er at gøre undervisningen mere praksisnær, og bryggeriet vil blive brugt i de tre uddannelser vi har på afdelingen, fortæller lektor, Carl Christian Hansen.

Bryggeriet er registreret hos SKAT og produktionen godkendt hos fødevaremyndighederne, men øllet kommer kun til salg i fredagsbaren på Erhvervsakademi Aarhus.


Esbjerg Mikrobryg

Niels Lønnes Vej 30, 6715 Esbjerg N
6700 Esbjerg
Tlf.: 29 48 99 04
URL: www.esbjergmikrobryg.dk
Mail: pjull@remove-this.mail.tele.dk

Esbjerg Mikrobryg, som er etableret i 2007, består af Petter Jull, Brian Sørensen samt Ole Haahr. De 3 har brygget på hobby basis gennem flere år, og er nu sprunget ud som Danmarks nyeste fantombryggeri.

Brygningen foregår på Ølgod Bryghus, hvor et helt nyt bryg anlæg danner grundlaget for Esbjerg Mikrobryg I/S i samarbejde med bryghuset.

De 3 herrer er velkendt blandt ølentusiaster i Esbjerg, da de flere gange har leveret øl til de Danske Ølentusiaster i Esbjerg ved deres private arrangementer.

Esbjerg Mikrobryg ønsker ikke at være de største, men at levere spændende kvalitetsøl til et marked i konstant udvikling. Kvalitet frem for kvantitet er nøgleordet, og derfor vil de enkelte øltyper kun være at få i begrænsede mængder. Indtil videre er det er fritidsprojekt, og der er ikke planer om en større produktion.


Fanø Bryghus

Strandvejen 5
6720 Fanø
Tlf.: 76 66 01 12
URL: www.fanoebryghus.dk
Mail: bryghus@remove-this.fanonet.dk

I 2006 undersøgte et antal lokale ølentusiaster på Fanø interessen for at etablere et bryggeri på Fanø. Og i august 2006 var Fanø Bryghus en realitet.

Omkring 3.500 folkeaktier og at antal A-aktier muliggjorde at et tidligere elværk blev ombygget, og et 10 hl Kaspar Schulz fuldautomatisk bryggeanlæg med tilhørende gæringstanke og lagringstanke sørgede for en kapacitet på 180.000 liter øl. Der blev også plads til en lille bar med udendørs serveringsområde.

Desværre var økonomien allerede fra starten meget anstrengt. Omkostningerne til etableringen blev væsentlig større end salget kunne bære. Efter to kapitaltilførsler og flere forskellige gode initiativer på at vende udviklingen, måtte Fanø Bryghus dreje nøglen om 23. december 2008.

Bygninger og bryggeri inventar blev overtaget af en lokal investor. Et Nørrebro Bryghus lejede nu bygningerne og bryggeriudstyret og i juli 2009 åbnede Fanø Bryghus 2 dørene.

Faxe Bryggeri

Faxe Allé 1
4640 Faxe
Tlf.: 56 77 15 00
URL: www.royalunibrew.com
Mail: contact@remove-this.royalunibrew.com

Bryggeriet i Faxe blev grundlagt i 1901 under navnet Fakse Dampbryggeri af ægteparret Nikoline og Conrad Nielsen. Vandmangel. I trediverne blev man nødt til at foretage boringer efter de nødvendige mængder vand. I 80 meters dybde nåede man det koralfiltrerede vand, som Faxe Bryggeri siden baserede sin produktion på.

I 1945 trak Nikoline sig tilbage, og Faxe Bryggeri blev omdannet til et interessentskab ledet af hendes tre sønner. I 1956 blev bryggeriet omdannet til et aktieselskab, og under brødrenes ledelse udviklede bryggeriet sig støt og roligt op til 1960, i hvilken periode de tre brødre døde inden for tre år. I 1960 blev Nikolines barnebarn, Bent Bryde-Nielsen, chef for Faxe Bryggeri. Herefter fulgte en periode med udvidelser, lancering af nye produkter og indførelse af moderne markedsførings- og distributionsprincipper.

I 1989 fusionerede Faxe Bryggeri med Jyske Bryggerier i landets næststørste bryggerivirksomhed, der nu bærer navnet Royal Unibrew.

I dag brygger Faxe Bryggeri hovedparten af Royal Unibrews danske øl, mens Faxe-mærkerne glider mere og mere i baggrunden i Danmark.

Fermentoren

Halmtorvet 29 C, kl., 1700 København V

Tlf.: 23 90 86 77
URL:
Mail:

Den 21. september 2011 slog Fermentoren, det der tidlige hed Good Karma Café, for første gang dørene op for pøblen. – Fermentoren, som er placeret på Halmtorvet på Vesterbro, var da Københavns nyeste vandingshul for den kræsne forbruger som ønsker det bedste inden for øl, spiritus og god musik.

En af planerne dengang var også at at etablere et lille brygværk i ølbaren. Men sidenhen har Søren Parker Wagner, den ene af bagmændene af Fermentoren, grundlagt Dry & Bitter Brewing Company, som er en del af Ølkollektivet. Så de øl, der bærer Fermentorens navn, brygges i dag i Ølkollektivet.

Flying Couch Brewing

Bygmestervej 6, 2400 København NV

Tlf.: 21 40 61 64
URL: www.flyingcouch.dk
Mail: info@remove-this.flyingcouch.dk

Pr. 1. juli 2015 investerede Flying Couch Brewing i eget brygudstyr. Brygudstyret har tidligere tilhørt det fynske bryggeri Stensbogaard Bryghus, men i løbet af sommeren fik udstyret ny adresse i København NV.

Det flyvende sofabryggeri blev grundlagt i 2011 og har indtil nu fungeret som et fantombryggeri, som man kalder et label, der ikke har eget bryganlæg,men i stedet bliver brygget hos andre bryggerier. Flying Couch havde hidtil primært fået brygget øllet hos Nørrebro og Herslev Bryghus.

Fantombryggeriet startede oprindeligt i 2011 som brygmester Peter Sonnes biprojekt, ved siden af hans hovedbeskæftigelse som brygmester på både Nørrebro Bryghus og Halsnæs Bryghus. Lige siden har Den Flyvende Sofa været Peter Sonnes frirum. Men nu er det alvor.Med sit eget fysiske bryggeri i Københavns Nordvestkvarter får Flying Couch Comfort Brewing nu mulighed for at udvide deres brygkapacitet og sortiment. Beboerne i 2400 NV kan således glæde sig over, at der er kommet et originalt mikrobryggeri til deres bydel.

Chefbrygger vil naturligvis fortsat være Peter Sonne. Derudover får han assistance af gær-entusiasten Kasper Gerdes, som udover at assistere med at brygge vil komme til at eksperimentere med gærens rolle i udviklingen af øllet. Jannik Sahlholdt, som også har været med fra begyndelsen, vil fortsat stå for administration og salg af Flying Couch-øl. Jannik er kendt et ansigt i det københavnske ølmiljø som bartender og barchef på Ølbaren, Mikkeller Bar og Ørsteds Ølbar. Som passioneret ølmand, og nyt medlem af Flying Couch-familien, vil australske Michael Aron stå for marketing og PR. Ejer af Ørsted Ølbar og Søernes Ølbar, Kim Christiansen, er også med i sofa-projektet. Udover sin store passion for øl har Kim fungeret som Peters sparringspartner siden bryggeriets opstart.

Baggrunden for navnet – Flying Couch – er, at man får de gode idéer, når man sidder tilbagelænet i en sofa, afslørede Peter i ØLentusiasteN nr. 66

Föroya Bjór

Klakksvíksvegur 19
700 Klaksvik
Tlf.: (+298) 475454
URL: www.foroya-bjor.fo
Mail: fb@remove-this.foroya-bjor.fo

Föroya Bjór betyder Færøernes øl. Bryggeriet ligger i Klaksvík og er landets største. Bryggeriet blev grundlagt i 1888 af Símun í Vági. Símuns søn Einar Fróvin Waag blev efterfølger, og nu er det hans sønner Einar og Heini som leder firmaet, som er et af Færøernes ældste.

Frederiksberg Bryghus

Smallegade 1, 2000 Frederiksberg

Tlf.: 28 72 49 33
URL: frederiksbergbryghus.dk
Mail: claus@remove-this.frederiksbergbryghus.dk

I slutningen af 2014 stiftede Claus Hastrup og Lasse Philipsen Frederiksberg Bryghus og åbnede en ølbutik på Nordre Fasanvej. Flaskeøllen er dog hovedsageligt blevet brygget på Ugelris Vingaard & Gaardbryggeri Midtjylland.

Nu tager bryggerne så skridtet videre og rykket ind hos Belis Bar i Smallegade. Her brygger de i kælderen under Frederiksberg Rådhus brygget ’Rådhusøl’ og ’Belis Browne’

Bryganlægget er et 200 liter ølanlæg fra Slovakiet.

Frederikssund Bryghus

Falkenborggården 3, 3600 Frederikssund

Tlf.: 61 93 26 06
URL: www.frederikssundbryghus.dk
Mail: frederikssundbryghus@remove-this.frederikssundbryghus.dk

I sensommeren 2014 blev beslutningen om at Frederikssund igen skulle have deres eget bryghus taget af to venner, Jesper Schwartz og Morten Villadsen.

Lokaliteten blev fundet, og ved nytår 2015 slog Frederikssund Bryghus dørene op for publikum. Året efter i 2016 flyttede Frede­rikssund Bryghus i større lokaler satte de produktionen op.

Deres mission er klar. – Frederiks­sund Bryghus skal brygge øl som er noget særligt og som udskiller sig fra andre bryggerier.

Frederikssund Bryghus debuterede ved fØLs – Frederikssund ØL Smagning – januar 2015 ogvandt klart publikumsafstemningen om den bedste øl – Brændenælde-Lakrids-Rom (BLR) Porter på 8%.

Fri Bryg

Ågade 2, 7080 Børkop

Tlf.: 21 22 95 23
URL: www.fribryg.dk
Mail: jens@remove-this.elbaekhus.dk

Manden bag Fri Bryg, Jens S. Rasmussen, er 39 år og bosat i Børkop. Jens er uddannet procesoperatør samt uddannet diplombrygger ved den skandinaviske brygger skole i København. I de seneste 10 år har han bla. opstartet Vejle Bryghus, og været ansat som ansvarlig brygmester hos Randers Bryghus i 3 år.

Jens har også opstartet www.haandbrygforum.dk som igennem de seneste 10 år har født mange nye danske bryggere.

Øllet fra Fribryg brygges på en kombination af  godt håndværk og faglig forståelse for proces, kemi, fysik og produktionsudstyr. Jens har gennem de sidste år brygget over 120 forskellige øl, på alt fra et simpelt hjemme bryggeri til de store industrianlæg.

Fur Bryghus

Knudevej 3
7884 Fur
Tlf.: 97 59 30 60
URL: www.furbryghus.dk
Mail: info@remove-this.furbryghus.dk

Tre minutters sejlads fra fastlandet ligger limfjordsøen Fur. På øens nordvestlige spids, Knuden ligger Fur Bryghus, som er indrettet i en smuk, rød træbygning fra 1926, nænsomt restaureret med pietetsfølelse for de gamle håndværkstraditioner.

Øllet brygges med omhu og respekt og uden tilsætningsstoffer. Af originale råvarer: malt, humle - og vand fra Fur. Vandet på Fur er forædlet gennem tusinder af år. Langsomt er det sivet ned gennem moler, aflejret på havbunden for mere end 55 millioner år siden. Filtreret gennem 200 lag af vulkansk aske fra Nordatlantens åbning.

Færgekroen Bryghus

Tivoli, Vesterbrogade 3
1630 København V
Tlf.: 33 75 06 80
URL: www.faergekroen.com
Mail: info@remove-this.faergekroen.com

Færgekroen Bryghus i Tivoli slog dørene op for publikum 1. maj 2005, efter en gennemgribende renovering samt opbygning af et helt nyt værtshusbryggeri på stedet, der er en kopi af et sønderjysk fiskerleje fra 1934. Færgekroen Bryghus er idyllisk placeret ved selve Tivoli-søen.

Bryghuset har haft den samme brygmester, Georg Lassacher, de seneste 10 år, og han er østrigsk diplombrygmester.

Med en uddannelse fra det højtagtede bryggeriakademi Freising-Wiehenstephan, har bryghusets brygmester høstet priser i flere verdensdele for sit bryg. Han har tidligere været med til at opstarte nye bryggerier såvel i Europa som i andre verdensdele, hvor han med sin ekspertise har udviklet forskellige øltyper, der passer præcist til de enkelte landes smag.

Selve bryggeriet er fra Salm, som udvikler højteknologiske mikrobryggerier, så man kan styre hele processen fra bunden.

Gamma Brewing Company

Borupvej 80, 3330 Gørløse

Tlf.: 41 28 95 45
URL: gammabrewing.com
Mail: info@remove-this.gammabrewing.com

Jakob Nørby Houmøller, søn af Danske Ølentusiasters første landsformand, Søren Houmøller, opstartede foråret Gamma Brewing Company sammen med tre af sine gode ølvenner; Jesper Rauff Schultz, Nick Theilgaard Olesen og Coy Eakes.

De fire var bartendere fra Ølsnedkeren og Ølbaren, som havde fundet sammen gennem deres kærlighed for øl. De følte, at de, gennem deres direkte kontakt med øldrikkere, har fingeren på pulsen, og har en god forståelse for, hvad folk har lyst til at drikke.

– Vi synes også, at det giver en rigtig fed kontakt og nærvær, for såvel os som kunderne, at man kan komme ind på en bar, og rent faktisk bliver betjent af den, som har brygget øllet, fortalte Jakob Nørby Houmøller den gang til ØLentusiasteN og fortsatte:

– Coy har bryggerierfaring fra USA, og jeg har hjemmebrygget i fire år. Sidste år var jeg med til at vinde sølv til DM i håndbryg med en brown ale, som jeg havde brygget sammen med nogle andre venner, end dem som jeg starter Gamma med.

– Vi brygger på Ølkollektivet, hvor vi snart får vores egen tank på 20 hektoliter. Indtil vi får vores tank laver vi kontraktbryg, men når vi får tanken, så kommer vi selv til at stå for brygningen om aftenen/natten. Vi regner med at lave 1-2 bryg om måneden, fortæller Jacob videre og fastslår:

– Det kommer til at være en sidebeskæftigelse for os alle sammen. Vi har ikke planer om eget brygværk, eftersom vi er en del af Ølkollektivet.

Geddal Gaardbryggeri

Geddalvej 54, Geddal, 7830 Vinderup

Tlf.: 51 24 56 80
URL: geddal-gaardbryggeri.dk
Mail: kontakt@remove-this.geddal-gaardbryggeri.dk

Geddal Gaardbryggeri har rod i den vestjyske muld. Idyllisk beliggende ud til Limfjorden og Venø Bugt. Gården daterer sig helt tilbage til 1830, hvor bryggeriet er opført sidst i 2014.

Gårdens autenticitet forsøger vi at videreføre til øllet, hvor vi kun bruger de bedste råvarer og rigeligt af dem.

Brygger Niels Sangill har ved siden af sit bryggeri har et job som lærer i Struer.

Gedser Bryghus

Havnegade 14, 4874 Gedser

Tlf.: 28 14 31 49
URL: www.gedserbryghus.dk
Mail:

I den gamle fiskeforretning på havnen i Gedser etablerede Stephan Damm i 2015 et nanobryggeri. Bryganlægget har i tidernes morgen har tilhørt Tobias Kiil Pedersen, Nordic Brewing Company.

Aktuelt, december 2016 er Stephan ved at ombygge nanobryggeriet til et mikrobryggeri. Det gamle bryganlæg er solgt en spirende ny brygger på Vesterbro.

Ghost Brewing

Liden Gunvers Vej 12, 2300 København S

Tlf.: 20 23 71 03
URL: ghostbrewing.dk
Mail: ghostbrewing@remove-this.icloud.com

Bag kontaktbryggeriet Ghost Brewing står Morten Kristoffersen og Bo Høyer, som også stod bag ølimportøren Danish Beer House og Bryggens Ølbar.

Deres passion for oversøiske øl begyndte tilbage i 2004, da de de første begyndte import af de bedste mikrobryg fra USA og Canada gennem dansk Beer House. Deres mission er i dag at bidrage med yderligere ”goodies” til den i forvejen fremragende danske og udenlandske øl på markedet.

Ghost Brewing har brygget hos bl.a. italienske Brewfist, spanske Nómada Brewing, svenske West Coast Bryggeri, Beer Here, Hornbeer og mest af alt hos Ølkollektivet.

Godthaab Bryghus

Nuuk Bymidte, Postboks 49
3900 Nuuk
Tlf.: (299) 34 80 60
URL: www.bryggen.gl
Mail: info@remove-this.heca.gl

Den 17. august 2006 åbnede Grønlands første brygværtshus, Godthaab Bryghus, Café & Brasserie. Bag bryghuset stod restauratørerne Helge Tang og Carl Juhl på Hotel Hans Egede i Nuuk. Bryghuset blev etableret i samarbejde Aage Damgaard ApS, der bl.a. driver Bryggeriet Apollo ved Tivoli og Bryggeriet Sct. Clemens i Århus. Mikrobryggeriet leverede i mange år øl på fad til ejerens hoteller, restauranter og diskotek.

I april 2016 overtog danskeren Nicolai J. Nissen ejerskabet i Heca Gruppen, der står bag ca. 90 pct. af Nuuks barer og restaurationer og dermed bryggeriet, som samtidig fik tilladelse til at sælge øllet i de grønlandske butikker. I august 2016 blev de første paller med grønlandsk fadøl solgt i Danmark gennem Sigurd Müller Vinhandel.

Brygmester Jörg Sennhenn brygger øllet på kalkfrit smeltevand. Bryggeriets nuværende kapacitet er på ca. 280.000. liter øl om året.

GourmetBryggeriet

Spegerborgvej 34, 4230 Skælskør

Tlf.: 58 16 88 88
URL: www.gourmetbryggeriet.dk
Mail: tgv@remove-this.harboes.com

GourmetBryggeriet i Roskilde er grundlagt af gourmet, kok og restauratør Lars Dietrichsen og brygmester Michael Knoth i foråret 2005.

Gourmetbryggeriet bryggede det første år 200.000 liter øl. Kapaciteten er det tidobbelte. I oktober 2006 gik GourmetBryggeriet på Børsen og udbød og solgte aktier for over 30 millioner. Planen var at etablere et nyt bryggeri. Til ØLentusiasteN nr. sagde brygmester Michael Knoth:

 – Det overordnede formål med børsintroduktionen er at blive i stand til at eksportere til Sverige, Norge og Finland og derved blive Skandinaviens førende mikrobryggeri. I første omgang skal de omkring 30 millioner kroner, som vi håber at kunne rejse gennem børsintroduktionen, dog bruges til en mere intensiv markedsføring og til et nyt og større produktionsanlæg. I det forløbne år har vi produceret cirka 700.000 liter, men det er vores mål at nå 10 millioner liter i løbet af de næste 5 år.

I januar 2008 opkøbte GourmetBryggeriet Ølfabrikken 100%, og i maj 2009. I maj 2009 opkøbte Harboe Bryggeri GourmetBryggeriet. Bryggeriet i Roskilde havde allerede forretningsmæssige forbindelser til Harboes Bryggeri. Ølfabrikkens dåseøl blev brygget på Harboe.

Den 29. april 2011 blev det sidste øl brygget i Roskilde og GourmetBryggeriet overgik til at være et brand under Harboe. – Brygmester Michael Knoth er i dag Production Manager hos Mikkeller.

Harboes Bryggeri A/S har fortsat GB brandet i sin oprindelige form og fastholdt filosofien bag Øl • Mad • Mennesker. I dag, 10 år efter, er GourmetBryggeriet’s produkter stadig tilgængelige i en række butikker og specialbutikker i Danmark, såvel som i restauranter og på caféer.

GourmetBryggeriet har tidligere samarbejdet med det belgiske bryggeri Het Ankers og i 2014 genoptog Harboe dette samarbejde. Disse øl er tappet i eksklusive 75 cl. flasker med en champagne korkprop. GB's 33 cl. og 50 cl. specialøl bliver brygget på Harboes mikrobryggeri i Estland.

Grauballe Bryghus

Hagemannsvej 6D
8600 Silkeborg
Tlf.: 86 87 76 84
URL: www.grauballe-bryghus.dk
Mail: ale@remove-this.grauballe-bryghus.dk

Grauballe Bryghus er et mikrobryggeri etableret på en nedlagt landejendom udenfor Grauballe ved Silkeborg. En tanke, der længe havde ligget og modnet, blev ganske konkret for brygmester William Frank, da de første fustager Mørk Mosebryg blev solgt i efteråret 2002.
 
Grauballe Bryghus er etableret af William Frank med mange års baggrund fra bryggeribranchen og fødevarebranchen og ægtefællen Else Birk der som bromatolog har arbejdet i og for fødevareindustrien i mange år.
 
Grauballe Bryghus opgraderede brygværket og rykkede i sommeren 2013 indenfor bygrænsen i deres nye 700 kvadratmeter store omgivelser på Hagemannsvej i Silkeborg.

Efter flytningen har Grauballe Bryghus kontraktbrygget for bl.a. Howling Monkey, Klosterbryggeriet, Munkebo Mikrobryg, Endelave Bryglaug og Søgaards Bryghus.

Grauballe Bryghus vandt bryllupsbrygskonkurrencen ved Ølfestivalen 2004 med Honeygold. I samarbejde med Thisted Bryghus vandt Grauballe pilsnerkonkurrencen ved Ølfestivalen 2006.
GudenådalensTlf.: 28 30 75 38
URL: www.gudenaadalensbryggere.dk
Mail: mail@remove-this.gudenaadalensbryggere.dk

Bag Gudenådalensbryggere står de to brødre Christian Dilling-Hansen og Jens Dilling-Jensen. De ejer i forvejen Real Drinks, der distribuerer og importerer drikkevarer. De debuterede med fire øl kontraktbrygget ved Randers Bryghus.

Hvor aktive Gudenådalensbryggerene er aktuelt er, er et godt spørgsmål. Deres hjemmeside er nede og der er ingen aktivitet på deres Facebookprofil.

Guldhammer Nanobryg

Ventevej 3, 3600 Frederikssund

Tlf.: 31 42 64 76
URL: www.facebook.com/guldhammer.nanobryg
Mail: guldhammer.nanobryg@remove-this.gmail.com

Selvom Guldhammer Nanobryg er et lille hjemmebryggeri i Frederikssund, så er det både CVR-registreret og fødevaregodkendt, og dermed et vaskeægte nanobryggeri.

Gundestrup Mejeri og Bryghus

Åbyvej 49
5762 Vester Skerninge
Tlf.: 62 24 27 60
URL: www.mejeri-bryg.dk
Mail: mail@remove-this.mejeri-bryg.dk

På Gundestrup Mejeri og Bryghus producerer de ost og specialøl. Hovedproduktionen er ægte håndlavet rygeost. Der bliver også produceret faste oste, bl.a. Svendbo- og Fynboost. Ved siden af osteproduktionen brygges der specialøl der passer til ostene.
 
På Gundestrup Mejeri og Bryghus har de også en butik, der har åbent fra torsdag til lørdag, hvor de sælger deres produkter samt andre gode oste.

Gundestrup Mejeri og Bryghus på Sydøstfyn, var Danmarks første kombinerede mejeri og bryghus, havde det første øl klar omkring årsskiftet 2007/08.

Bryganlægget er indkøbt i Schweiz og har en kapacitet på 200.000 liter øl om året, samtidig med der produceres oste. – Øl og ost er det perfekte makkerpar, siger mejerichef og brygmester Jørgen Hoff.

Gyldensteen Gods

Gyldensteensvej 101, 5400 Bogense

Tlf.: 64 81 10 58
URL: www.gyldensteen.dk
Mail: gyldensteen@remove-this.gyldensteen.dk

Gyldensteen Gods ved Bogense på Fyn har fået kontaktbrygget fire øl med henholdsvis Hokkaido græskar og æbler på Randers Bryghus. Gyldensteen Gods er en af Nordeuropas største udbydere af græskar.

Gypsy Inc.

Vesterbrogade 20, 1. th. 1620 København V

Tlf.:
URL:
Mail:

Kontraktbryggeriet Gypsy Inc. debuterede i 2014. Bag bryggeriet står de dygtige drenge Mikkel Borg Bjergsø, Jacob Gram Alsing fra Mikkeller, samt Tore Gynther fra To Øl, der dengang erklærede:

– Vi er sigøjnere. Vi ejer ikke vores eget bryggeri. I stedet rejser vi rundt i verden for at komme tæt på de ingredienser vi bruger og få de friskeste øl overhovedet muligt til alle nørder i øllets verden.

Men alle fem øl, der indtil videre er brygget De Proefbrouwerij, er den romantiske globetrotterstemning tvivlsom, og vi har ikke hørt mere fra Gypsy Inc. siden 2014, selvom de stadigvæk lever i CVR-registeret.

Halsnæs Bryghus

Ndr. Beddingsvej 35
3390 Hundested
Tlf.: 26 16 70 46
URL: halsbryg.dk
Mail: kontakt@remove-this.halsbryg.dk

Bag Halsnæs Bryghus, der åbnede i 2008 står, foruden brygger Peter Sonne, der har en fortid på Nørrebro Bryghus, ti lokale personer, som har skudt penge i projektet. Blandt de lokale bagmænd er købmand Thomas Ingversen, Købmandsgården i Lynæs, og købmand Jens Henriksen, SuperBest i Hundested.

Marts 2008 afholdtes et arrangement i den tidligere industribygning "Frysen" i Hundested Havn, hvor private kunne købe aktier i firmaet for 2.500 kr stykket. Ud af 3.000 udbudte aktier blev 400 solgt på en dag

Bryggeriets øl bryggedes indtil 21. maj 2009 på Herslev Bryghus, hvor brepubben  åbnede på Hundested Havn.

Hancock Bryggerierne A/S

Humlevej 32
7800 Skive
Tlf.: 97 52 25 77
URL: www.hancock.dk
Mail: post@remove-this.hancock.dk

Danmark mest konservative bryggeri, men de brygger noget knagende godt øl. Hancock er et lille uafhængigt bryggeri. Målsætningen er at brygge det bedste øl uden at gå på kompromis med kvaliteten. Både high gravity brewing samt kunstige enzymer er ukendte fænomener hos Hancock.

Derfor brygger de stadig efter de gamle metoder, hvor det udelukkende er maltens naturlige enzymer der omdanner stivelsen til forgærbare sukkerarter. Alle deres produkter, bortset fra hvidtøl, er gæret med undergær.

Lagringen, som alt efter øltype, varer mellem 7 uger og 1 år foregår lige omkring frysepunktet. Der anvendes udelukkende den tjekkiske Saazer til alle produkter.

Harboes Bryggeri

Spegerborgvej 34
4230 Skælskør
Tlf.: 58 16 88 88
URL: www.harboes-bryggeri.dk
Mail: post@remove-this.harboes-bryggeri.dk

Harboes Bryggeri er grundlagt af tre forretningsfolk, bosiddende i Skælskør: brænderiejer og skibsreder Jørgen Harboe, tømmerhandler Adolph Harboe og købmand Jørgen Lotz. Bryggeriets første navn var Harboe & Lotz.

Den 1. maj 1973 ansættes Bernd Griese som teknisk medarbejder ved Harboes Bryggeri. Bernd Griese, som er uddannet elektroingeniør, blev i 1971 gift med en datter af Gunner Harboe, Kirsten Gunnersen Harboe. Bernd Griese blev i 1984 udnævnt til adm. direktør.

I 1989 blev Harboes Bryggeri børsnoteret. Det børsnoterede Harboes Bryggeri A/S er moderselskab i en koncern med 4 datterselskaber: Darguner Brauerei GmbH (Tyskland), AS Viru Ôlu (Estland), Harboe Norge AS (Norge) samt kalkunfarmen Harboefarm.

Bryggeriet er mest kendt for at brygge lavprisøl, men står i dag også bag mærkevareøllene fra Ølfabrikken, GourmetBrygggeriet og Skælskør Bryghus.

Herslev Bryghus

Kattingevej 8
4000 Roskilde
Tlf.: 46 40 18 07
URL: www.herslevbryghus.dk
Mail: post@remove-this.herslevbryghus.dk

Herslev Bryghus er et gårdbryggeri beliggende på Toftegaard i landsbyen Herslev tæt ved Roskilde Fjord. Mikrobryggeriet er grundlagt af Tore Jørgensen i 2004.

Toftegaards 30 hektar er under omlægning til økologisk drift, og når omlægningsperioden er omme fra og med høsten i august 2014, vil grundlaget til ølproduktionen igen stamme fra bryghusets egne marker.

Herslev Bryghus har siden januar 2013 udelukkende produceret økologisk øl. Det økologiske korn til basismalten leveres af landmand Henrik Petersen fra gården Glimsholt i Lejre, indtil vi igen kan anvende kornet fra bryghusets egne marker.

Nøgleordene på Herslev Bryghus er kvalitet, rene økologiske råvarer og sporbarhed i produktionen. De synes, at udvikling og brygning af økologisk øl er sjovt - de laver øl, de selv kan li’, og lader årstiderne inspirere dem i udviklingen af nye, intense smagsoplevelser.

Herslev Bryghus videreudvikler konstant sit sortiment, som også inkluderer en brændevin, og bryghuset samarbejder med førende danske gourmetrestauranter.

I 2016 modtog Tore Jørgensen og Herslev Bryghus Den Danske Ølpris på Danske Ølentusiasters Ølfestival i Lokomotivværkstedet i København.

Diplom samt prisen på 10.000 kroner blev overrakt af formand for Danske Ølentusiaster, Anne Lise Knørr. Tore og Herslev Bryghus fik prisen for at være pioner på flere forskellige områder: økologi, bæredygtighed, anvendelse af lokale råvarer samt - ikke mindst - nyskabende øl.

Tore Jørgensen valgte at donere prisen på 10.000 kroner til hjemløseavisen Hus Forbi.

Hokkenfeller

Carl Nielsens Allé 9C, 2100 København Ø

Tlf.: 61 72 44 87
URL: www.bunkerbeer.dk
Mail: martin@remove-this.bunkerbeer.dk

Hokkenfeller er Nordisk Ølhandel/Bunker Beers eget nanoølmærke. De brygger det selv og øllet fås udelukkende på fad. Hokkenfeller-øllet kan nydes på TAP10, som er en ølbar på Østerbrogade 122, 2100 København Ø og en del af Nordisk Ølhandel/Bunker Beer.

Manden bag det hele er Martin Hokfeld.

Holbæk Bryghus

Nygade 5
4300 Holbæk
Tlf.: 20 10 51 65
URL: www.holbaekbryghus.dk
Mail: info@remove-this.holbaekbryghus.dk

Holbæk Bryghus er et mikrobryggeri grundlagt i 2005 af en gruppe ølentusiater i Holbæk.

De oprindelige andelshavere måtte give op i 2010 og efter skiftende ejere, er det siden 2012 en del af kredsen bag restauranten Bryghuset No5 der ejer bryggeriet.

Bryggeriet har til huse i kælderen under restauranten der først hed Nygade No5, men med tiden har skiftet navn til Bryghuset No5 – Institut for Øllogi og Hektolitteratur.

Holbæk Bryghus er formodentlig Danmarks mindste mikrobryggeri og de første år blev der kun brygget øl på fad til salg fra restauranten over bryggeriet.

De første øl på flaske kom kort tid før jul 2006, i dag sælges Holbæk Bryghus øl på flaske primært i nordvestsjælland.

Hop Bottle BreweryTlf.: 28 35 46 75
URL: www.hopbottlebrewery.com
Mail: hey@remove-this.hopbottlebrewery.com

ØLentusiasteN nr. 95, december 2016 skriver:

– Hop Bottle Bre­wery fra Vejle er et nyt kontraktbryggeri, som netop har lanceret deres første øl, en god klassisk amerikansk IPA, som er brygget på Randers Bryghus.
 
Det er vennerne Jonas Roer­dam og Rick Musters, som står bag det nye kontaktbryggeri.
 
– Jeg er gået ind i et lille øl­projekt sammen med min ven og ølnørd Rick. Vi havde lyst til at prøve kræfter med eget øl brygget på kontrakt. Vi har begge en kæmpe kærlighed til godt øl og efter vi havde snakket om det i lang tid besluttede vi os for at prøve det af. Ambitionerne for øllet er højt, forretningen er en anden snak, vi arbejder begge ved siden af så vi er ikke gået all-in, men vi synes det er en sjov og spændende hobby selvom der er meget arbejde i det. – Vores før­ste øl er en god klassisk amerikansk IPA med en masse smag brygget i samarbejde med Jesper fra Randers Bryghus, fortæller Jonas Roer­dam, der også er involveret i Beer ’N’ Booze Festivalen i Spektrum Vejle, til ØLentusiasteN.

Hopkings Brewing Co.

Hårby Bygade 33, 8660 Skanderborg

Tlf.: 42 12 30 45
URL: hopkings.dk
Mail: hopkings@remove-this.outlook.dk

Nanobryggeriet HopKings Brewing Company åbnede i foråret 2015 i Thorning ved Kjellerup i Henrik Andersens garage. Medsammensvoren var Søren Rix, hvis brygmæssige erfaringer gennem syv år bl.a var oparbejdet i Håndbryggerlauget af 1970 i Gellerup ved Århus, hvor Søren er i bestyrelsen og fungere som Ølsmed. – Henrik Andersens ølmæssige erfaringer er gjort gennem ti år som oldermand i Hærvejens Bryggerlaug, samt i TAWØL (Tange Sø Whisky og Øl Laug), hvor Henrik også er oldermand.

Et lille års tid senere, træk Henrik Andersen sig ud af Nanobryggeriet på grund af arbejdspres, og Søren Rix flyttede bryggeriet til Hårby ved Skanderborg.

HopKings Brewing Company laver håndbrygget kvalitetsøl med de små belgiske nano-bryggerier som forbillede.


Hoppe.Beer

Solrød Byvej 15, 2680 Solrød Strand

Tlf.: 26 24 42 42
URL: frederik@remove-this.hoppe.beer
Mail: frederik@remove-this.hoppe.beer

Bag Hoppe.beer står Frederik Hoppe. I 2015 besluttede Frederik sig for at starte eget bryggeri. Frederik er uddannet som Freds & Konflikt-forsker, og har før åbningen af bryggeriet brygget øl i en årrække. Nanobryggeriet Hoppe.beer producerer sit øl i Solrød Landsby, i et nedlagt mejeri. Øllet brygges i mængder af 200 liter af gangen, og lagres i nogen tilfælde på franske egetræsfade.

Hos Hoppe.beer brygges der øl inspireret af den belgiske bryggetradition. Målsætningen er klar, at skabe en exceptionel øl-oplevelse for øldrikkere. Igennem brugen af malt, krydderier, sukker, humle og gær, skabes der unikke smage hvor øllets stjerne, gæren, for lov at føre ordet. Det er nemlig igennem gæren at det belgiske øl får sine helt unikke smagsnuancer.

Ikke alt øl er decideret belgisk, men med respekt for den eksperimenterende og udfordrende mentalitet som ligger bag den belgiske øl-tradition, udforskes andre ingredienser og øltyper, og danner basis for unikke smage som bevæger sig på kryds og tværs af stilarter.

Hornbeer

Hornsherredvej 463
4070 Kirke Hyllinge
Tlf.: 40 31 15 80
URL: www.hornbeer.dk
Mail: info@remove-this.hornbeer.dk

Hornbeer er et gårdbryggeri grundlagt i 2008 af Gunhild og Jørgen Fogh Rasmussen. Jørgen havde da haft håndbrygning som en hobby i mere end ti år, og nu var familien klar til at kommercialisere brygningen.

Den første bryggeri var meget lille. Kun 300 liter pr. batch. Men øllet blev ganske populært. Det første år, 2008, blev Caribbean Rumstout kåret som bedste nye øl i Danmark af Danske Ølentusiaster.

Men så skete ulykken. Den 30. juli 2008 brændte bryggeriet ned til grunden. Nu skulle Gunhild og Jørgen igen beynde forfra. I januar 2009 det nye bryggeri var klar til den første bryg.

Seks år senere var produktionen er omkring 2000 hl pr. år.

Hornbeer er kendt for en meget anderledes sortiment. Du kan finde blandt 30 forskellige øl fra bryggeriet. Frugtøl, spontantgærede øl, pilsnerøl, ales, IPA er, stouts og forskellige sæsonøl. Hornbeers filosofi er, at øllene skal være markante, men stadig meget drikkelige.
Hver øl har sin egen historie, og etiketterne er meget farvestrålende. Gunhild har et galleri på bryggeriet og designer alle etiketterne.

Hornbeer, som har vundet rigtig mange priser for deres øl, er kåret som ”Årets danske Bryggeri” i 2009, 2010, 2011 og 2013 af Danske Ølentusiasters medlemmer.

Howling Monkey

Lumbyvej 11, bygning 2, 5000, Odense C

Tlf.: 25 14 02 86 eller 31 39 71 24
URL: howlingmonkey.dk
Mail: word@remove-this.howlingmonkey.dk

Bag fantombryggeriet Howling Monkey står vennerne Mads Nørgaard Pedersen, Andrew Shackleton, Stefan Lund Jørgensen og Peter Andreas Pagh Lund-Jensen. Howling Monkey, der har fynske rødder, kom til verdenen sommeren 2015. Indtil videre har den hylende abe fået fået brygget deres øl på Grauballe Bryghus, Fanø Bryghus og Ølkollektivet.

Dunkbar i Odense
I efteråret 2016 løbet åbnede Stefan Lund Jørgensen og Peter Andreas Pagh Lund-Jensen ølbaren ”Dunkbar” i Jernbanegade 24, Odense C. Dunkbar er en ”no nonsense” bar med 10 haner, hvor der er godt og spændende øl. På to af hanerne er der dog være cocktails på fad. Der serveres hverken spiritus eller vin.

Humleland

Fiskerivej 2, 8000 Aarhus C

Tlf.: 91 56 38 30
URL: www.humleland.dk
Mail: humle@remove-this.humleland.dk

Humleland drives af Lene Richter og Michael Alhof. Fra starten i 2005 hvor håndbryggergryderne var på 30 liter blev der i 2012 opgraderet til et 100 liters bryggeri. Men lysten til at brygge var for stor. Så i 2014 skulle bryganlægget matche ambitionerne om at brygge på professionelt udstyr men i nanostørrelse. Indkøbet af et specialbygget bryganlæg på 400 liter og 4 stk. 570 liters unitanke til gæring og lagring af øllet. Alt sammen i en tilbygning i et villakvarter i Risskov.

Humlelænderne bryggede den første håndbryggede øl tilbage i september 2005 og leverer frisk specialøl på fustager til udvalgte barer i Danmark og desuden tappes øllet på importerede italienske specialflasker hvor et spændende sjovt etiketdesign understøttes af et sjovt navneunivers

I begyndelsen af 2017 er Humleland blevet en del af restaurationskomplekset Hantwerk, som bryggeri, vinbar og havgrill,  beliggende få meter fra havnekanten på det smukke Aarhus Ø.

HumlepraXis

Velgårdevej 9, 8766 Nørre Snede

Tlf.: 26 74 18 69
URL: www.humlepraxis.dk
Mail: www.humlepraxis.dk

HumlepraXis er et lille nanobryggeri med en produktion af unikt og karakterfuldt kvalitetsøl. Bryggeriet er beliggende i det midtjyske ved Nr.Snede nær Hærvejen. Bryganlægget er i den lille ende af skalaen indenfor mikrobryggerier og på bare 200 liter. HumlepraXis producerer en del forskellige øltyper som bl.a. er samlet i en serie kaldet “Hærvejs” som alle er smagfulde og læskende øl.”

Brygger er Kenneth Larsen som er ansat som klarinettist i Odense Symfoniorkester. Siden 1995 har han haft en daglig meditationspraksis, baseret på den undervisning der formidles på Vækstcenteret i Nørre Snede som er stiftet af Jes Bertelsen. Siden 2005 har han boet i Nørre Snede tilknyttet Vækstcenteret.

I 2005 begyndte Kenneth også på ølbrygningens kunst og har været dedikeret til denne ædle beskæftigelse lige siden. I 2013 startede han firmaet ”HumlepraXis” med det formål at producere unikt håndbrygget øl til det danske marked.

Husbryggeriet Jacobsen

Gamle Carlsberg Vej 11
2500 Valby
Tlf.: 33 27 26 00
URL: www.jacobsenbryg.dk
Mail: morten.ibsen@remove-this.carlsberg.dk

Carlsberg svar på ølrevolutionen i Danmark. Inspireret af succésen med specialøllene i Semper Ardens-serien, åbnede Carlsberg den 1. juni 2005 Husbryggeriet Jacobsen, som er en del af Carlsbergs besøgscenter, der i samme forbindelse er blevet ombygget.

Husbryggeriet Jacobsen blev åbnet, mens bryggeriet på Ny Carlsberg stadig bryggede øl. Derfor betragter folkene på Husbryggeriet sig som de direkte arvtagere af mere end 166 års uafbrudt brygtradition. Husbryggeriet Jacobsen skulle fremover brygge sine egne unikke specialøl og øl fra Semper Ardens-serien. Overlever Carlsbergs lukning i Valby.

Et besøg på Husbryggeriet Jacobsen kan nemt kombineres med et besøg i hestestalden, flaskesamlingen og Bar Jacobsen, hvor du naturligvis kan smage Jacobsens varianter.

Morten Ibsen er brygmester og daglig leder af Husbryggeriet Jacobsen. Som nyuddannet kemiingeniør valgte Morten at forfølge sin drøm om at videreuddanne sig til brygmester på Carlsberg. Allerede tidligt i karrieren blev Morten Ibsens interesse for specialøl vakt. I 2002 blev han involveret i udviklingen af Semper Ardens-øllet, og han stod blandt andet bag udviklingen af den succesfulde Semper Ardens Christmas Ale i 2004. I 2007 blev han primus motor i nylanceringen af øllet fra Kongens Bryghus.

Siden 2009 har Morten været chef for Husbryggeriet, hvor han har det daglige ansvar for de 17 ansatte og den daglige drift.

Hørshom Bryghus, Restaurant Skovhus

Stumpedyssevej 4, 2970 Hørsholm

Tlf.: 70 22 57 18
URL: www.restaurantskovhus.dk
Mail: info@remove-this.restaurantskovhus.dk

På Restaurant Skovhus brygger de øl. De har storslået valgt at kalde deres lille håndbryggeri for Hørsholm Bryghus. Det er indtil nu blevet til ni forskellige øl.

De valser, koger, lagrer, tapper, kapsler og etiketterer alt selv.Etiketterne er designet af dem selv og it-arbejdet er lavet i samarbejde med deres tjener Rasmus Pffor-Weiss.

Øllet brygges på et semi-automatisk anlæg, Speidel Braumeister. De brygger kun efterår og vinter og det er udelukkende en hobby, så det er ikke altid, at hele sortimentet er tilgængeligt.

Idaslettens biavl og microbryggeri

Tokkerupvej 4, 4892 Kettinge

Tlf.: 21 64 00 13
URL: www.idaslettens-biavl.dk
Mail: idasletten@remove-this.mail.dk

Kodeord er salg af honning – blomsterbestøvning med bier – Salg af bifamilier – Produktion af mjød og håndbrygget øl.

Ikast Mikrobryg

Møllegade 14 a, 7430 Ikast

Tlf.: 41 11 73 68
URL: ikastmikrobryg.dk
Mail: info@remove-this.ikastmikrobryg.dk

Ikast Mikrobryg er et af Danmarks mindste mikrobryggerier, hvor alle processer er håndlavede og styret af Brygmesteren selv. Bryggeriet er et lille familebryggeri, som drives af ægteparret Mads og Lotte Jensen. Øllet forhandles kun i specialforetninger og restauranter.

Indslev Bryggeri

Store Landevej 13
5580 Nørre Aaby
Tlf.: 64 44 15 07
URL: www.indslevbryggeri.dk
Mail: kontakt@remove-this.indslevbryggeri.dk

I 2006 genåbnede Indslev Bryggeri takket være den unge bryggeriejer, Anders Busse Rasmussen, og duften af malt og humle er igen tilbage i Indslev efter en gennemgribende modernisering og renovering. Anders Busse Rasmussen er ikke hvem som helst. Det var nemlig Anders’ oldefars bror, Frederik Christian Rasmussen, der byggede bryggeriet i 1897. Anders og Frederik har begge læst på Landbohøjskolen, og de er begge opvokset på den samme gård, som ligger lige ved siden af bryggeriet.

Hvedeøl er klassisk belgisk og tysk øl-tradition helt tilbage fra oldtiden. Og den rette til at indføre den tyske weissbier-tradition på Indslev Bryggeri var Brygmester Stefan Peter Stadler. Han har 30 års erfaring med hvedeøl og kan kunsten at brygge øl for sanserne. Stefan Peter Stadler er født og opvokset i München, hvor han er uddannet brygmester blandt andet på Hofbrauhaus, München. Han har erfaring fra både tyske og danske bryggerier. Den dygtige, unge brygmester, Torben Steenholdt, kom til i 2011, og sammen udgør de et stærkt team. Torben har tidligere brygget på Vejle Bryghus og Brøckhouse.

Den rustikke gulstensbygning er udadtil bevaret, men indadtil er store dele af de 2.000 m2 lokaler moderniseret og bygget om. De har fået god plads til nye lagertanke og et 2000-liters moderne brygværk. De har valgt gedigent kvalitetsbrygværk fra Kaspar Schulz i Bamberg i Bayern.

Ingeniørens Bryghus

Trekronergade 26, 2500 Valby

Tlf.:
URL:
Mail:

Den 15. februar 2013 flyttede ”Ingeniøren” til Trekroner Bryggeri. Mest iøjnefaldende er, at Mediehuset Ingeniøren udover at udgive avis,website, drive et jobsite og være en rekrutteringsvirksomhed nu også kastede sig over ølbrygning i det gamle bryghus, hvor der i øvrigt aldrig tidligere havde været brygget øl. – DTU står for både det tekniske og selve brygningen.


Jacobi Craft Brew

Kirkepladsen 1, 6800 Varde

Tlf.: 41 25 22 91
URL: www.facebook.com/pg/Jacobibrew
Mail: jacobicraftbrew@remove-this.gmail.com

Jacobi Craft Brew, som blev etableret i 2015, er navnet på det lokale nanobryggeri over for Sankt Jacobi Kirke i centrum af Varde. Du kan smage øllet på "Elkjærs under bøgen".

Bryganlægget har en kapacitet på 150 liter, og bryglokalet er på blot fire kvadratmeter.

Jelling Bryggeri

Byens Hus - Møllegade 10
7300 Jelling
Tlf.: 22 47 42 82
URL: www.jellingbryggeri.dk
Mail: post@remove-this.jellingbryggeri.dk

Jelling Bryggeri brygger kvalitetsøl i Jellings kulturhus - Byens Hus. Øllet brygges i kobberbeklædte brygkedler, et 250 liter anlæg fra Kaspar Schulz, som er placeret i cafeen i Byens Hus. Der brygges 2–3 øltyper samt forskellige årstids og højtidsbestemte øl.

i Jellings kulturhus - Byens Hus er der foruden bryggeri blandt andet et Bibliotek, en Cafe, Biograf, Møllen Kunst og Kunsthåndværk, Jelling Musikfestival samt lokalhistorisk Arkiv.

Jelling Bryghus

Nordkrogen 19
7300 Jelling
Tlf.: 35 14 55 64
URL: www.jellingbryghus.dk
Mail: jellingbryghus@remove-this.jellingbryghus.dk

Jelling Bryghus, som åbnede i 2007, er etableret i det gamle posthus klods op af et pizzeria. Brygmester er Torsten”Brygmand” Reffstrup. Den årlige kapacitet bliver på 50.000 liter, og øllet, 1000 års historie på flasker, afsættes primært lokalt.

I efteråret 2012 flyttede Jelling Bryghus ind i lokaler hos Jelling Bogtrykkeri.

– Jellings rige historie og natur giver både inspiration til navnene på øllene, men også til de ingredienser, som giver øllene de mange stærke smags- og synsindtryk.Vi ønsker også at bruge historien og naturen til at være innovative - det giver os inspiration til nye special øl, som vi brygger via husets store brygerfaring og kompetence.Udstyret er indkøbt og tilvirket, og det er dimensioneret efter en forventet kapacitet på brygning af op til 50.000 liter om året, Jelling Bryghus på bryghusets hjemmeside.

Jerrys Bryghus

Amaliegade 2
9900 Frederikshavn
Tlf.: 98 42 86 00
URL: www.jerrys.dk
Mail: info@remove-this.jerrys.dk

I sommeren 2008 åbnede der et pub-bryggeri i Frederikshavn. Det var spisestedet Jerry’s, som er kendt for deres hjemmelavede amerikanske burgere, som udvidede aktiviteterne og fremover tilbyder sine kunder hjemmebrygget øl.

Bag projektet står Jerrys ejer Erik Hauch og Henning Jensen, som havde allieret sig med Martin Rantzau fra Haandbryggeriet i Gjøl.

Karlslunde BryglaugTlf.:
URL: www.karlslunde-bryglaug.dk
Mail: kontakt@remove-this.karslunde-bryglaug.dk

Karlslunde Bryglaug er et nyt fantombryggeri, og som navnet me­re end antyder, så har lauget base i Karlslunde i Greve kommune.

Bryglauget lancerede da der var Sankt Hans 2016 seks øl, alle brygget hos Odden Bryg. De seks øl, som udelukkende sælges lokalt er: Mølle Bryg, Præste Bryg, Strand Bryg, Kanon Bryg, Korporal Bryg, Bødker Bryg og Hedebo Bryg.

Bryglauget hylder med deres øl de lokale mindesmærker og lokalhistoriske traditioner, som har haft stor betydning for de håndværksmæssige historier i lokalområdet.Karlslunde Bryglaug er et nyt fantombryggeri, og som navnet me­re end antyder, så har lauget base i Karlslunde i Greve kommune.

Bryglauget lancerede da der var Sankt Hans 2016 seks øl, alle brygget hos Odden Bryg. De seks øl, som udelukkende sælges lokalt er: Mølle Bryg, Præste Bryg, Strand Bryg, Kanon Bryg, Korporal Bryg, Bødker Bryg og Hedebo Bryg.

Bryglauget hylder med deres øl de lokale mindesmærker og lokalhistoriske traditioner, som har haft stor betydning for de håndværksmæssige historier i lokalområdet.

Kerteminde Bryghus

Bregnør Bygade 24
5300 Kerteminde
Tlf.: 30 34 13 82 eller 21 63 14 52
URL: kertemindebryghus.dk
Mail: tornoes@remove-this.tornoeshotel.dk

Kerteminde Bryghus er et gårdbryggeri beliggende i den lille hyggelige landsby Bregnør få kilometer fra Tornøes Hotel, som ejer bryghuset.

Bryggeriet er indrettet i en gammel hestestald på gården, hvor ejerne Charlotte Frandsen og Morten Birkerod bor. Bryggeriet blev officielt indviet den 22. marts 2006. Bryganlægget er på 800 liter indkøbt i England.

Bryghusets øl sælges bl.a. fra gårdbutikken, som holder åben hver torsdag fra 16.00-19.00

Kissmeyer Beer & BrewingTlf.: 29 24 94 32
URL: www.facebook.com/kissmeyer
Mail: anders@remove-this.kissmeyer.dk

Bag Kissmeyer Beer & Brewing står Anders Kissmeyer, der er uddannet fra Den Skandinaviske Bryggerhøjskole i 1984. I 2011 kårede Den Skandinaviske Bryggerhøjskole og Kissmeyer til Verdens bedste brygmester blandt de uddannede fra Den Skandinaviske Bryggerhøjskole. Han blev valgt for sin store betydning for bryggeribranchen, bl.a. som en vigtig inspirator i den danske ølrevolution.

Fra 1984-2001 var han ansat ved Carlsberg som chefbrygger, hvor han rejste en del rundt i verden til Carlsbergs bryggerier. Rundt om i verden gjorde lokalbefolkningen et ihærdigt arbejde med at introducere Kissmeyer til det lokale øl. Herved fik Kissmeyer interessen for at lave øl, der smagte lidt anderledes end den pilsner danskerne var vandt til. Carlsberg var dog ikke særlig lydhør overfor ideen med at eksperimentere med ølopskrifterne.

I årene 2001 til 2003 arbejde Kissmeyer på at opbygge Nørrebro Bryghus, som åbnede i 2003. Samarbejdet med Nørrebro Bryghus stoppede i februar 2010, hvorefter Kissmeyer startede Kissmeyer Beer & Brewing, hvor han både arbejder som konsulent og kontraktbrygger i både ind- og udland.

Derudover har han været medinitiativtager til netværksprojektet Ny Nordisk Øl, som bl.a. har medvirket til at Anders Kissmeyer har være med til at udvikle de to ølserier Schiøtz og Lottrup i Royal Unibrew.

I sommeren 2016 blev Anders Kissmeyer ansat som Head of Craft Beer Creation hos Royal Unibrew, samtidigt med at Royal overtog Kissmeyer Beer.

Klosterbryggeriet

Bolskovvej 11, Vitved
8660 Skanderborg
Tlf.: 28 20 20 20
URL: klosterbryggeriet.dk
Mail: info@remove-this.klosterbryggeriet.dk

Klosterbryggeriet, der både er et kontraktbryggeri og ølgrossist, debuterede ved Ølfestivalen i Århus maj 2008. Om sig selv fortalte Klosterbryggeriet i festivalguiden:

– Med familiens mere end 35 år i ølbranchen følte vi det naturligt at deltage i den rivende udvikling mikrobrygøllet har taget. Det har været en spændende tid med at få udviklet øltyper, som vi gerne vil dele med andre.

Øm Kloster, Skanderborg Museum og Kulturarvsstyrelsen har velvilligt givet mulighed for at tage den gode historie om øl op, som er foregået på Øm Kloster. Historien har givet navne til de fleste øl fra Klosterbryggeriet; eksempelvis Svendeøl, Årsøl og Hamborgøl, som blev lanceret i foråret 2008.

Et register over Øm Klosters ejendele fra 1554 fortæller, at der i kældrene var store mængder mad og drikke, bl.a. 22.000 liter øl lagret på fade og tønder.

Klosterbryggeriet står også bag ølmærket BolskovBeer, og importerer rigtig mange ølmærker, bl.a. de fleste trappistøl.

Klosterbryggeriet har bl.a. kontraktbrygget hos Grauballe Bryghus, Indslev Bryggeri, Refsvindinge, Ørbæk Bryggeri og Vejle Bryghus.

Kongebryg

Kasernevej 21, 4700 Næstved

Tlf.: 88 97 47 00
URL: kongebryg.dk
Mail: info@remove-this.kongebryg.dk

Den 7. december 2013 slog Kongebryg dørene op på Kasernevej 21 i våbenværkstedet i den gamle garderhusarkaserne. – Og allerede på åbningsdagen var banen ligesom kridtet op. Udenfor holdt der opmarcheret kampvogne og pansrede mandskabsvogne – et signal til konkurrerende bryggerier om, at de ville få kamp til stregen.

Initiativtagerne til Kongebryg i Næstved var Niels Kiens, Martin Lynge Nicolaisen og Steffen Mortensen – og især Niels Kiens ligner generalen i Kongebryg.

Bryganlægget har gennem årene produceret for mange prominente bryghuse. Her kan blandt andre nævnes det nu hedengangne Ølfabrikken  – overtaget af Harboe, Pladderballe Bryghus – overtaget af Svaneke Bryghus.

Kongebryg giver i øvrigt 10% rabat på al fadøl (normale) i deres fredagsbar til medlemmer af Danske Ølentusiaster. Fredagsbaren byder ofte på levende musik.

Kongens Bryghus

Vesterfælledvej 6
1799 København V
Tlf.: 33 27 33 27
URL: www.carlsbergdanmark.dk
Mail: carlsberg@remove-this.carlsberg.dk

Bryggeriet Kongens Bryghus er Danmarks ældste bryggeri og omtales første gang  i 1443  – og indtil den sidste del af 1800-tallet også det største. I de første par hundrede år havde Kongens Bryghus flere forskellige placeringer, bl.a. ved Kgs. Nytorv. Fra 1600-tallet lå det i dét, der i dag kaldes Chr. d. IV's Bryghus (som i dag huser bl.a. Tøjhusmuseet) beliggende ud imod Frederiksholms Kanal og Christians Brygge.

I 1860-64 opføres Dampbryggeriet Rahbeks Allé. I 1891 stiftes De Forenede Bryggerier af 11 små bryggerier, heriblandt bryggeriet Rahbeks Allé og Kongens Bryghus som det største bryggeri. I 1923 overtager bryggerierne på Vodroffsvej og Rahbeks Allé navnet Kongens Bryghus.

I 1970  fusionerer De Forenede Bryggerier og Carlsberg. Produktionen stopper og ejendommen bruges af Carlsberg til heste, oplagsplads og uddannelsescenter.
I foråret 2007 genoplives Kongens Bryghus som fantombryggeri af Carlsbergs datterselskab House of Beer.
House of Beer er i dag lukket, og det eneste der overlevede er julebryggen Julemumme, der er brygget med udgangspunkt i en mere end 200 år gammel tradition.

Krampus Brewing Co.

Havnevej 8 D, Tejn, 3770 Allinge

Tlf.:
URL:
Mail:

Et nyt bryggeriselskab i Tejn på Bornholm har set dagens lys. Fredag den 7. oktober 2016 kunne Erhvervsstyrelsen meddele oprettelsen af Krampus Brewing ApS på sam­me adresse som Penyllan Brewery, hvor Christian Skovdal Andersen og Jessica Andersen huserer.

Manden bag Krampus Brewing Aps er Christopher Mark Badenoch, som er svoger til Jessica Andersen. Chris, som er en kendt australsk kokke-tv-kendis, er flyttet til Bornholm sammen med Jessicas søster Julia Jenkins.

Krampus er en mytisk skabning som følger Sankt Nikolaus i forskellige dele af verden. Hvor Sankt Nikolaus deler gaver ud til de søde børn, advarer og straffer Krampus de uartige.

Krenkerup Bryghus

Krenkerupvej 33
4990 Sakskøbing
Tlf.: 54 70 54 85
URL: www.krenkerup.dk
Mail: salg@remove-this.krenkerup.dk

Efter mange overvejelser blev det i marts 2007 besluttet, at Krenkerup Gods skulle have eget bryggeri.

Bryggeriet satte første bryg over den 12. august 2008, som var deres Høstøl. Siden da er det blevet til flere forskellige varianter og der er hele tiden nye under udvikling…

Øl fra Krenkerup Bryggeri er brygget med dansk malt og omhyggeligt udviklet efter det bayerske Reinheitsgebot – en særlig brygningsmetode efter tyske foreskrifter, der stiller høje krav til rene råvarer og absolut ingen anvendelse af E-numre, tilsætningsstoffer, konserveringsmidler og enzymer. Det giver dansk kvalitetsøl på vand, malt, humle, gær og intet andet!

Krenkerup Bryggeri er en moderne og innovativ del af det gamle og distingverede Krenkerup Gods. Godset ligger i Sakskøbing og er siden 1367 gået i arv fra slægt til slægt.

Krenkerup Traktørsted er godsets eget hyggelige udskænkningsområde på selve godset, direkte i forlængelse af bryggeriet.


Kunstbryggeriet Far & Søn

Vestergade 24, 5700 Svendborg

Tlf.: 60 70 43 21
URL: kunstbryggeriet.dk
Mail: Kunstbryggeriet@remove-this.gmail.com

Kunstbryggeriet Far & Søn har siden foråret 2015 haft til huse i en hyggelig baggård til et ældre byhus i Svendborg. Her finder man udover selve bryggeriet, også deres restaurant.

Bryggeriets sortiment består til dels af vores faste øl, som man løbende også vil kunne finde i anderledes udgaver, samt bryg, der kun vil blive lavet én gang. De brygger i små batches, der gør det muligt for dem, at realisere deres ideer. Kunstbryggeriet Far & Søn er båret af, at der skal være plads til leg og eksperimenter. Derfor skal der være plads til at nytænke det bestående, og til at udtænke og afprøve vores idéer.

Kunstbryggeriet Far & Søn blev grundlagt i Den Selvforsynende Landsby i Hundstrup i december 2010. Her startede bryggeriet op som lige dele bryggeri og kunstprojekt. Kunsten i form af digte, lyrik og malerier blev fortolket i øl, og præsenteret så forskellige steder som Byens Lys, Johannes Larsen Museet, SAK Kunstbygning og BIBLIOTEKET. Udover kunstprojektet ”Øl, mad og digte” er det foreløbigt blevet til 41 kunstværker. Kunstværkerne har undertiden krævet atypiske ingredienser som: ål, svinekoteletter, brystmælk og kønshår. Vil man tolke kunsten over i øllet, så må man lege med på kunstens betingelser.


Kvann Kompagniet

Tjørnevej 18, 2800 Lyngby

Tlf.: 28 18 22 61
URL: www.kvann.dk/
Mail: info@remove-this.kvann.dk

Udover at få kontraktbrygget øl, forhandler KVANN Kompagniet tørrede urter – kvan og arktisk timian – fra Grønland. Urterne plukkes og tørres af grønlandske samarbejdspartnere, og sælges som tørrede blade eller pulver fra firmaets webshop.

KVANN Kompagniet er i gang med at etablere dyrkning af frisk kvan i Nordsjælland, og er allerede på nuværende tidspunkt leveringsdygtige i friskhøstde kvanstængler og blade på bestilling.

Kvann Kompagniet har bl.a fået deres øl kontraktbrygget hos BIEs Bryglab og Holbæk Bryghus.

Kølster Malt og Øl

Krogerupvej 3 C, 3050 Humlebæk

Tlf.: 60 60 25 08
URL: koelster.dk
Mail: kontakt@remove-this.koelster.dk

Kølster Malt & Øl er en nyskabende, økologisk virksomhed, som arbejder med at sætte naturen på boblende flasker.

Det handler om kornet, der maltes og ender i vore mange gode bryg; og det handler om æbler, som bliver til den lækreste most og den lifligste cider.

Virksomheden er grundlagt af Per Kølster og drives med hjælp fra hans sønner, broderen Henrik m.fl.

Det hele foregår i tæt samarbejde med Aarstiderne på Krogerup Avlsgaard i Humlebæk, og produkterne finder du bl.a. på Aarstiderne.com .

Per Kølster arbejder også i Aarstiderne med kurser, formidling og Avlsgaardens drift. Han er herudover formand for Økologisk Landsforening og er aktiv på mange fronter i den økologiske verden.

Ladager Bryghus

Ørstedvej 54, 4130 Viby Sjælland

Tlf.: 61 72 07 77
URL: ladager-bryghus.dk
Mail: torben@remove-this.ladager-bryghus.dk

Ladager Bryghus begyndte som en vinhandlen i 2013, der dyrkes også egne dyrkede druer med henblik på fremtidig egenproduktion af vin. I 2015 begyndte man også med ølbrygning på Ladagervej i Lille Skensved.

Torben Dahl-Olsen far havde gjort klar til vinfremstillingen, men da det tager lang tid før der er vinstokke og druer nok, besluttede Torben at bruge udstyret til at lave øl i. Han gik i gang med den første bryg i slutningen af december 2014 og øllet blev sat til salg i den efterfølgende april.

Siden Ladager Bryghus vokset stille og roligt, og Ladager Bryghus er nu flyttet til større lokaler på Ørstedvej 54 i Viby Sjælland. Produktionen på bryggeriet er aktuelt 100.000 flasker om året, og med de nye tanke kan der brygges 400.000 flasker.

Lottrup

Royal Unibrew, Faxe Allé 1, 4640 Faxe

Tlf.: 66 77 15 00
URL: www.lottrupbeer.dk
Mail: contact@remove-this.royalunibrew.com

Ølserien Lottrup er Royal Unibrews svar på Carlsbergs Husbryggeri Jacobsen. – Øllene er bl.a udviklet af brygmester Anders Kissmeyer på Ebeltoft Gårdbryggeri. – Lottrupøllene brygges på Albani i Odense.

Historien om Ceres i Aarhus er også historien om Malthe Conrad Lottrup. En bondedreng, der kom til byen og ved hjælp af mod, vilje og hjerte endte som højtrespekteret brygger.

Som stor dreng fik Lottrup læreplads i Købmand Becks købmandsgård, der også rummede en tømrerhandel og et brændevinsbrænderi. Med sin ihærdighed og gode forretningssans blev han købmandens favorit, og da Beck døde, tog 29-årige Lottrup over. Lottrup giftede sig endda med Becks enke, Maren, og adopterede hendes to børn. Sammen fik parret datteren Ingeborg. Senere lod Lottrup Købmand Becks søn overtage købmandsgården, mens han selv startede Ceres.

Udover at være dygtig til at drive sit bryggeri var Lottrup engageret i byens og borgernes ve og vel. Han mente, at den stærke og privilegerede har pligten til at hjælpe de svage og dårligt stillede. Lottrups eftermæle er derfor ikke alene som en dygtig brygger og forretningsmand, men også som en mand, der var elsket og respekteret af borgerne i Aarhus.

Inden sin død i en alder af bare 55 år i 1869 overdrog Lottrup Ceres til sin svigersøn, Lars Christian Meulengracht, som drev familievirksomheden videre og sikrede bryggeriet en fremtrædende plads i danmarkshistorien.

Lottrup havde det der skulle til i 1856.

Lundumskov Bryghus

Lundumskovvej 13, 8700 Horsens

Tlf.: 30 26 84 96
URL: lundumskov.beer
Mail: bryghus@remove-this.lundumskov.dk

Lundumskov Bryghus er det lokale bryggeri for Horsens og omegn og p.t. det eneste kommercielle bryggeri på egnen.

Lundumskov Bryghus har lavet øl i små mængder siden 2013. I september 2015 indviede eget bryganlæg med en kapacitet på 500 l.

Lundumskov Bryghus er et mikrobryggeri - dvs et bryggeri med et lille volumen, hurtig udskiftning i repertoire og en satsning på specialøl. Det at drikke øl er herligt - det at levere godt øl er positivt og livsbekræftende - så der brygges af lyst på Lundumskov Bryggeri.

Lundumskov Bryghus består af Torben West, entusiastisk ejer og mangeårig øldrikker samt Torben Steenholdt, konsulent på al brygning. Torben Steenholdt er brygmester på Indslev Bryggeri, tidligere brygmester på Vejle Bryghus og Brøckhouse i Hillerød.

De to gange Torben er iøvrigt henholdvis svigerfar og svigersøn.


Læsø Bryghus

Bogøgårdvej 9
9940 Læsø
Tlf.: 98 49 91 99
URL: www.laesoe-bryghus.dk
Mail: lb@remove-this.laesoe-bryghus.dk

I 2005, efter 53 år uden øl, blev der igen brygget øl på Læsø. Efter en række forsøgsbryg åbnede Læsø Bryghus på Bogøgård i 2006. Bag bryggeriet står Erik Schollert, der kan brygge 500 liter af gangen.

Der har tidligere været bryggeri på Læsø. Bryggeriet Læsø, Byrum Bryggeri eller Læsø Bryggeri eksisterede fra 1893 til 1952. – Dog kun som hvidtølsbryggeri.

I efteråret 2012 købte Læsø Bryghus mejeribygningen på Mejeripladsen i Byrum, det tidligere Spegeriet. Konceptet er som på Læsø Bryghus, enkelt og folkeligt, med basis for gode dialoger, humor og glade voksne mennesker med forståelse for simple principper og det faktum, at alt ikke er perfekt.

Tankerne med mejeriet i Byrum er, at det skal være stedet, hvor man lokalt kan mødes i en afslappet atmosfære og hygge sig uden det koster en formue og samtidig få nogle sjove og gode oplevelser at tage med hjem. Stedet har fået navnet Kong Knud’s, fordi Kong Knud, Knud den Hellige eller St. Knud, indgår i Læsø.

Aktiviteterne i Læsø Bryghus på Bogøgård fortsætter uændret som en sommerforretning. Læsø Bryghus, som tidligere har fået brygget noget øl hos Thisted Bryghus, brygger nu alt deres øl på Læsø.

Løgismose

Ny Vestergade 2-4, 5672 Broby

Tlf.: 63 63 63 10
URL: www.loegismoseudvalgt.dk
Mail: info@remove-this.loegismoseudvalgt.dk

Løgismose Vin, Mad & Delikatesser har med tiden udviklet sig fra at være en lille importør af franske kvalitetsvine direkte fra vinbønderne til et fødevarehus i international klasse. De er en del af Løgismose Meyers A/S, der bl.a. driver Falsled Kro, Restaurant Kong Hans Kælder og Løgismose Udvalgt i samarbejde med Dansk Supermarked samt Løgimose Mejeri og herunder en særlig afdeling for import af gourmetvarer.

Løgismose og Netto har igennem flere år arbejdet sammen for at skabe nogle gode madoplevelser til hverdagspriser. Over 400 nye og spændende produkter er det foreløbigt blevet til.

Løgismose har bla. fået kontraktbrygget på Bryggeriet Skands og Bryggeriet Vestfyen.

Løkken Bryghus

Vrenstedvej 12
9480 Løkken
Tlf.: 50 10 83 30
URL: www.loekkenbryghus.dk
Mail: lb@remove-this.loekkenbryghus.dk

Brygværtshus i Smørkræmmerens Pakhus. Løkken Bryghus åbnede planmæssigt Sankt Hans 2006 i Danmarks badeby nummer et. Brygværket er fra tyske Kaspar Schulz. Derudover har Beritech i Pandrup leveret fire  1000-liter gærtanke, ligesom der er investeret i seks stk. 1000-liter lagertanke.
Efter en tumultagtig periode gik Løkken Bryghus konkurs i 2011, men blev efterfølgende overtaget af en ny ejerkreds med brygger Niels Thomsen i spidsen.


Mad Yeast Brewery

Rødovrevej 79, 2610 Rødovre

Tlf.: 27 77 86 50
URL: www.madyeast.com
Mail: info@remove-this.madyeast.com

Det dansk/belgiske kontraktbryggeri Mad Yeast Brewery alias, Denis Martin og Maxime Libouton, præsenterede for første gang deres øl på Ølfestivalen i Valby i 2013. De to bryggere er belgiere og bryggeriingeniører, med en passion for øl og især den rolle gæren spiller, når man skal brygge en god velafbalanceret øl. De har i årevis brygget øl til eget forbrug, men er nu klar til at dele deres øl med danske ølforbrugere.

Max og Denis – som også skaber initialerne i MAD (Max And Denis) – ser en tendens til at man, i mange danske specialøl, lader humlens aromaer overtage fuldstændigt. De to gode venner (som har læst til bryggeriingeniør sammen i Bruxelles) holder meget af humle, men understreger at valget af gær ikke bør undervurderes. Gæren spiller nemlig en kæmpe rolle hvad angår øllens aroma og karakter, og uden gær ville man hverken have bobler eller alkohol i en øl.

Når vi kalder Mad Yeast Brewery for et dansk/belgisk kontraktbryggeri, skyldes blandt andet at Denis bor i Danmark, hvor han i forsommeren 2016 åbnede ølbaren ”Det gamle hundebad” i Rødovre. –  Som navnet antyder, er baren åbnet i selv samme lokaler, hvor Dosseringens Hundebad de sidste otte år har forkælet menneskets bedste ven.


MADDOG Brewing Co

Salonikivej 125, 8530 Hjortshøj

Tlf.: 26 74 15 85
URL: maddogbrewing.dk
Mail: jesper@remove-this.maddogbrewing.dk

MADDOG Brewing Co. kontraktbryggeri der leverer gourmetøl til specialbutikker, ølbarer og restaurationer rundt omkring i landet.

Da Jesper Brandt Clemensen startede MADDOG Brewing Co. var det for at kombinere hans store passion for øl, med hans baggrund fra kokkeverdenen, hvor han igennem 15 år har eksperimenteret med banebrydende smags- og sanseoplevelser. Visionen bag bryggeriet er at indkorporere og fusionere gastronomiens teknikker og smagsoplevelser, med ølbrygningens ædle kunst, for at skabe nye og uforglemmelige smagsindtryk.

MADDOGs øl er brygget hos BIEs Bryglab.

Magtenbølle Honning & Mjød

Magtenbøllevej 78, 5492 Vissenbjerg

Tlf.: 20 86 54 92
URL: www.magtenboelle.com
Mail: ke@remove-this.aigis.dk

Magtenbølle Honning & Mjød på Nordfyn, som indehaves af Klaus Ankerstjerne Eriksen og Else Marie Kristensener alsidigt sted, hvor der bl.a. produceres honning, mjød, brændevin, øleddike og øl. Derudover afholder de rundvisning i bryggeri på deres naturgrund med smagsprøvninger her på deres spændende sted i Magtenbølle.

Ikke nok med det, de tilbyder kurser i brygning af mjød, øl eller cider.

Sammenfattende er Magtenbølle Honning & Mjød kendetegnet ved følgende værdier: nærhed, ansvar, engagement, frihed til at vælge, bæredygtighed, glæde, den indre ro og fællesskab.

Maltbazaren

Krondalvej 9C, 2610 Rødovre

Tlf.: 88 88 59 83
URL: www.maltbazaren.dk
Mail: info@remove-this.maltbazaren.dk

Maltbazaren, der åbnede i 2004, fører et bredt og omfattende sortiment af såvel ingredienser som brygudstyr, fra leverandører som Weyermann, Muntons, Brewferm, Blichman og Bielmeier for bare at nævne nogle enkelte, altsammen til lave priser. Det skal ud over at være sjovt også kunne betale sig at brygge selv.

Maltbazaren er et lille team af dedikerede personer, der har en passion som de gerne deler viden omkring. De rådgiver og sælger produkter til både private og virksomheder. Du kan bestille dine varer på webshoppen, både til levering og afhentning. Du kan også kigge forbi deres butik på Krondalvej 9C i Rødovre eller deres butik på Nørrebro, Ægirsgade 48, sidstnævnte er også en bottleshop.

Sidst men ikke mindst brygger Maltbazaren også øl. Der sker på Næstved Bryghus, som Maltbazarens indehaver Carsten Hyld er formand for og medejer af.


Maribo Bryghus

Faxe Allé 1
4640 Faxe
Tlf.: 56 77 15 00
URL: www.royalunibrew.com
Mail: contact@remove-this.royalunibrew.com

Maribo Pilsner var med en markedsandel på 50% i detailhandelen på Lolland-Falster den absolut mest solgte øl i landsdelen.
Maribo Bryghus' historie indledes, da hvidtølsbrygger Chr. Jørgensen i 1885 rejste fra Køge til Maribo, hvor han forpagtede et eksisterende bryggeri. 1895 oprettede han sit eget bryggeri, Thor. Det blev siden til Maribo Bryghus.

I 1993 blev det da 82 år gamle Marrebæk Bryggeri på Falster overtaget. I 1997 blev Maribo Bryghus solgt til Albani Bryggerierne, og blev senere en del af Royal Unibrewl.
Maribo Bryghus lukkede ved udgangen af 2007 og er i dag et brand under Royal Unibrew.

Midtfyns Bryghus

Marsk Billesvej 24, Brobyværk
5672 Broby
Tlf.: 63 90 88 80
URL: www.midtfyns-bryghus.dk
Mail: info@remove-this.midtfyns-bryghus.dk

Bag etaberingen af Midtfyns Bryghus stod de to fynboer Søren G. Andersen og Michael Hansen. Midtfyns Bryghus bryggede i begyndelsen skotsk inspirerede ”Moulin Real Ales”.

Moulin er et gammelt gælisk navn, som betyder ”bløde bakker”, så de ”bløde bakker” på Fyn var et godt og passende hjemsted for nye bryghus, som åbnede i foråret 2005.

Sidst i 2006 solgte Søren G. Andersen sin aktiemajoritet af Midtfyn Bryghus til amerikaneren Eddie Szweda. Han overtog bryggeriet for i november. Dermed er ingen af stifterne af Midtfyn Bryghus involveret mere.

Bryghuset ændrede radikalt stil, droppede de skotske øltyper, og deres Imperial Stout blev af Danske Ølentusiaster medlemmer kåret som årets ølnyhed 2007.

Mikkeller

Slien 2
1766 København V
Tlf.: 41 62 34 89
URL: www.mikkeller.dk
Mail: info@remove-this.mikkeller.dk

Mikkeller er historien om to unge hjemmebryggere, der på få år gik fra hobby-brygning i køkkenet til national og international anerkendelse. Allerede i Mikkellers første leveår (2006) blev de to bagmænd, Mikkel Borg Bjergsø og Kristian Klarup Keller, kåret som årets danske bryggeri og verdens femte bedste bryggeri, uden at have et bryggeri.
 
Herhjemme var det foreningen af Danske Ølentusiasters mere end 11.000 medlemmer, der præmierede Mikkeller som det bedste danske bryggeri, mens det var den internationale ølhjemmeside RateBeer.com, der placerede Mikkeller i den absolutte verdenselite på den årlige RateBeer Best liste fra januar 2007.
 
Siden da har tingene ændret sig for det lille bryggeri. Kristian Klarup Keller, der er uddannet journalist, fik et attraktivt tilbud om at blive redaktør på musikbladet Soundvenue, og valgte efter grundige overvejelser at tage imod jobbet, hvilket samtidig betød et farvel til Mikkeller. Fra august 2007 har Mikkel Borg Bjergsø kørt Mikkeller videre alene.

Mikkeller kontraktbrygger aktuelt hos Ørbæk på Fyn og Prof Brouwerij i Belgien. Derudover har Mikkel Bjergsø været gæstebrygger på adskillige bryggerier i ind- og udland.

Berømmelsen er nået vidt, bryggeriet eksporterer øl til USA, Finland, Sverige, Canada og Italien.

Mikrobryggeriet KVAJJ

Ibæk Strandvej 11E
7100 Vejle
Tlf.: 28 43 92 68
URL: www.kvajj.dk
Mail: ke@remove-this.kvajj.dk

Kvajj er et mikrobryggeri der har base i Vejle og åbnede i 2007. Det usædvanlige navn afspejler ånden i bryggeriet. Det skal være sjovt og uhøjtideligt – og så skal det selvfølgelig smage godt. Det iørefaldende bryggerinavn Kvajj er i øvrigt forbogstaverne på de fem personer, som står bag familievirksomheden. Nemlig Klaus, Viktor, Anja, Jonna og Jesper. Klaus og Anja er søskende, Jesper er gift med Anja, Jonna er gift med Viktor, og hun er mor til Anja og Klaus.

Bryggeriet ligger på samme adresse som håndbryggerforretningen Brygladen. Årsagen er enkel: Klaus, Anja og Jesper, der har Brygladen, er også med i bryggeriet. Kvajj kan lave 900 liter pr. bryg, og har allerede en stribe forskellige bryg på samvittigheden.

Senest er brygværket solgt til Nyckelbryggerier, der ligger i den nordligste svenske Vildmark Lappland.

Men det forlyder dog, at det ikke er slut med KVAJJ.


Mikrobryghus StrynØLTlf.:
URL:
Mail:


Miracle Breweries

Strandvejen 44
5882 Vejstrup
Tlf.: 62 28 29 28
URL: www.miraclebreweries.dk
Mail: lch@remove-this.miracleas.dk

Miracle Breweries er et internt firmabryggeri. Miracle er et IT-firma i hovedstaden med over 400 ansatte. Og bryggeriet ligger på en gård på Sydfyn.Inspirationen til bryggeriet kommer fra, ifølge brygmester og direktør Lasse Christensen, et besøg i San Francisco, hvor IT-dagligdagen for en stund blev afbrudt med et besøg på San Franciscos berømte bryggeri Anchor, som bl.a. har et vidunderligt udskænkningssted i et nedlagt kaffelager ved havnen.

Tanken kom hurtigt – sådan noget må vi også have. Fra efteråret 2004 gik det stærkt med at få bygningerne sat i stand. Lasse tog til England for at snuse nærmere til ølbrygning, og efterfølgende blev der besøgt bryggerier og udskænkningssteder i Sydtyskland og Østrig. Det førte til indkøb af et anlæg fra Østrig.

Bryggeriet startede produktionen i foråret 2005. Forinden var gået mere end et år med projektering, udvælgelse af leverandører og en større renovering af stalden. For ikke at tale om indhentelse af div. godkendelser fra myndighederne.

I maj 2005 var der den officiel indvigelse af bryggeriet med mere 200 gæster, der var taget til Vejstrup for at fejre dagen.

Munkebo MikrobrygTlf.:
URL:
Mail:


Musicon MikrobrygTlf.:
URL:
Mail:


Mylius-Erichsen Bryghus A/S

Auktionsgade 9, 6960 Hvide Sande

Tlf.: 29 90 98 00
URL: www.me-bryghus.dk
Mail: info@remove-this.mylius-erichsen-bryghus.dk

Mylius-Erichsen Bryghus, som åbnede den 24. maj 2007, var oprindeligt beliggende i en af de gamle bygninger i Ringkøbing, bygget i ca.1870. I bygningen har der været amtstue/systue/øjenlæge/vintapning/maler osv.

– Navnet er valgt for at mindes en af byens kendte mænd. Ludvig Mylius-Erichsen var byens store Grønlandsfarer, han drog ud på Danmark Ekspeditionen 1906-1908 for at kortlægge den Nordøst-Grønlandske kyst, som stadig var et uudforsket område for vesterlændinge.

I 2016 flyttede Mylius-Erichsen Bryghus til Hvide Sande og har til huse i et tidligere pakhus på havnen, og tilbyder en bred portefølje af godt, gedigent vestjysk øl.


Møllerup Gods

Møllerupvej 26, 8410 Rønde

Tlf.: 87 58 69 00
URL: www.moellerupgods.dk
Mail: info@remove-this.moellerupgods.dk

Black Hemp fra Møllerup Gods er brygget med hampefrø. Black Hemp er af typen schwarzbier, og er brygget i samarbejde med Ørbæk Bryggeri.

Møllerup Gods, som ligger i National­park Mols Bjer­ge, har 30 hek­tar hampe­planter, primært med øje for at bruge fibrene til isolering.

Men derudover har de også en webshop, som sælger mange foreskellige hampeprodukter, som fx brødblandinger, olier, sennep, mel, pesto og småkager.

Nibe Bryghus A/S

Bryggen 80C
9240 Nibe
Tlf.: 96 41 12 19
URL: www.nibebryghus.dk
Mail: info@remove-this.nibebryghus.dk

Nibe Bryghus, som åbnede 1. juni 2007, ligger yderst på havnen i Nibe, få meter fra Limfjorden. Det er indrettet i en nyopført svenskrød træbygning, og de tre kobbertanke, der udgør hjertet i bryggeriet, står indrammet af glas ovenover de rustfri lager- og gærtanke. Bryggeriet, som er tjekkisk, har været på gæstevisit i USA og er fundet på et lager i England hos bryggerigrossisten ABUK. Den planlagte kapacitet er 160.000 liter øl om året.

– Vi har købt et kvalitetsbryggeri til halv pris. Det er et tjekkisk producerede 1.000 liters brygværk, komplet med gærtanke og lagringskapacitet til 12.000 liter færdig bryg. Vi fandt bryggeriet i en lagerhal i England, hvor det var endt, efter at have været en tur i USA. Udstyret var købt hjem til et amerikansk pub-bryggeri, men det blev aldrig installeret, fortæller brygger Antoni Madsen i ØLentusiasteN nr. 38, juni 2007. Antoni Madsen har fået fremstillet en helt ny og tidssvarende mikroprocessorbaseret styring, som gør at han f.eks. kan starte brygningen op hjemme fra privaten.

Nordenfjords BryghusTlf.:
URL:
Mail:


Nordic Brewing Co.Tlf.:
URL:
Mail:


Nordisk BryghusTlf.:
URL:
Mail:


Næstved BryghusTlf.:
URL:
Mail:


Nørrebro Bryghus

Ryesgade 3
2200 København N
Tlf.: 35 30 05 30
URL: www.noerrebrobryghus.dk
Mail: info@remove-this.noerrebrobryghus.dk

Nørrebro Bryghus har til huse i en tidligere metalvarefabrik fra 1857 i Ryesgade på Nørrebro, og den klassicistiske bygning danner i dag en rustik ramme om et af Københavns allerbedste bedste ølsteder, hvor mad og øl går op i en unik højere kvalitet. Et af de ypperligste brygværtshuse, også internationalt.

Huset er indrettet i to etager med restaurant på 1. sal til 90 gæster. Ølbaren ligger i den lyse kælder med plads til 50 siddende gæster, og om sommeren kan der sidde yderligere 50 gæster i gårdhaven.

Bryghuset tilbyder rundvisninger og specielle arrangementer om øl. Brygmester, køkkenchef og restaurantchef står også til rådighed for gæster, som ønsker et tilbud på særlige menuer og arrangementer.

Odden Bryg

Oddenvej 141, Overby Lyng
4583 Sjællands Odde
Tlf.: 29 29 45 83
URL: www.oddenbryg.dk
Mail: jp@remove-this.oddenbryg.dk

Odden Bryg ligger ud til Kattegat på Sjællands Odde.
 
Odden Bryg ejes af Jens Petersen, der selv brygger og tapper alt øl i det lille bryghus, som også er det eneste bryghus i Odsherred, der selv producerer sit øl.
 
Bryghuset blev etableret i 2010, havde de første øl på markedet i 2011, og i 2014 flyttede det til nybygget bryghus ved det hus, som Jens er 4. generation i.
 
Odden Brygs øl sælges i lokale forretninger

Kotraktbrygger for bl.a. Fusion Brew og Karlslunde Bryglaug.

Okkara

Uppi á Heiðum 1
176 Velbastadur
Tlf.: 31 10 30
URL: www.facebook.com/okkarafo
Mail: okkara@remove-this.okkara.fo

ØLentusiasteN nr. 57, august 2010, skriver bl.a:

Det nye færøske bryggeri Okkara, som havde forpremiere på ølfestivalen i maj, har sendt de første øl på markedet på Færøerne i begyndelse af juli. Gull, Klassik og Pilsnari kan købes som dåseøl, men kommer også senere som flaskeøl.

Bryggeriet er etableret af firmaet P/F A/S Thorshavns Mælkeforsyning og Margarinefabrik. Bryggeridirektør er Wilhelm Eyoinsson Petersen, som er tidligere direktør i det færøske olieselskab Atlantic Petroleum. I bestyrelsen sidder bl.a. Peter Klemensen bedre kendt fra Thisted Bryghus. Brygger er Bjarne Olsen, der også tidligere var ved Thisted Bryghus.

Efter planen skal det nye bryggeri (bestående af Brøckhouses gamle anlæg) komme op på at brygge omkring 600.000 liter øl om året. Bryggeriet vil have et sortiment med flere forskellige øltyper. Der vil selvfølgelig blive fokuseret på hjemmemarkedet og konkurreret med det andet færøske bryggeri Föroya Bjór, som siden efteråret 2007 har haft monopol på Færøerne inden for kommerciel ølbrygning.

Men der vil også i høj grad fokuseres på eksport til specielt Danmark i begyndelsen, men senere også til andre lande såsom Island (Færøerne og Island har en frihandelsaftale).

Ordrup Bryggeri

Skovvangen 28, Ordrup
2920 Charlottenlund
Tlf.: 41 28 90 30
URL: www.ordrupbryggeri.dk/
Mail: Kontakt@remove-this.OrdrupBryggeri.dk

Ordrup Bryggeri er et fantombryggeri, som åbnede i 2008. Først bryggede de deres øl på Brøckhouse i Hillerød. I dag brygger de hos Amager Bryghus.

– Ordrup Bryggeri består af en række erfarne og passionerede ølbryggere. Bryggerteamet repræsenterer mere end 50 års bryggerierfaring, og der er dybe kompetancer indenfor specielt de stærke og kraftfulde øltyper ud fra devisen "Ordentligt øl skal smage", introducerer bryggeriet sig selv på bryggeriets hjemmeside.

De sidste par år har vi intet hørt ret meget til Ordrup Bryggeri, seneste livstegn er den 2. juli 2015, hvor de på Facebook skriver:  – Vi er stadig i live og har masser af IPA og Sorte-Per på lager, uhmm, uhmmm. Glædelig sommer til alle øl-elskere.

Raasted Bryghus

Hobrovej 358, Råsted
8900 Randers C
Tlf.: 86 43 22 34
URL: www.raasted-bryghus.dk
Mail: mail@remove-this.raastedbryghus.dk

Raasted Bryghus er startet i foråret 2005 af den daværende kun 24-årige jurastuderende Martin Jensen fra Randers. Bryghuset er beliggende i den lille by Råsted få kilometer udenfor Randers i et gammelt mejeri.

For 117 år siden begyndte produktionen af mælk, smør og ost, men Martin Jensen mente at lokalerne kunne bruges til noget mere fornuftigt, så han arbejdede ihærdigt på at få sin drøm om eget bryghus opfyldt, og 6. oktober 2005 kunne de første to øl præsenteres.

Alt øl er upasteuriseret, ufiltreret og eftergæret på flasken.

Raasted Bryghus brygger ca. 1500 l øl om ugen afhængig af type, og eksperiementerer meget med øllet. Nogle af eksperimenterne vil kunne fås i handlen, mens andre kun kan købes fra bryghuset.

Randers Bryghus

Langelandsvej 4
8900 Randers C
Tlf.:
URL: www.randersbryghus.dk
Mail:

Randers Bryghus er ved at blive etableret i industrikvarteret i Randers. Det er Stefan Kappel som sammen med Niels Møller og Kristian Kappel står bag det kommende bryghus, som får en brygkedel på 1.000 liter.

Refsvindinge Bryggeri og Maltgøreri I/S

Nyborgvej 80, Refsvindinge
5853 Ørbæk
Tlf.: 65 33 10 40
URL: www.bryggerietrefsvindinge.dk
Mail: refsvindingebryg@remove-this.hotmail.com

Bryggeriet Refsvindinge blev stiftet af Hans Poul Rasmussen den 15. april 1885. Den 1. januar 2001 overtog John Juul Rasmussen det lille bryggeri som fjerde generation.

Bryggeriet Refsvindinge er specielt kendt for deres Ale nr. 16, og i 2003 blev Mors Stout kåret som årets ølnyhed af Danske Ølenusiasters medlemmer.

Bryggeriet Refsvindinge er det eneste bryggeri i Danmark der producerer skibsøl, og har bibeholdt stakitøllet fra gammel tid.

Restaurant Bryggen

Sydhavnsvej 9
7700 Thisted
Tlf.: 97 92 30 90
URL: www.bryggen.eu
Mail: info@remove-this.bryggen.eu

Thisteds nye bryggeri, Bryggen, som er åbnet 2006 på Sydhavnsvej, ligger lige ud til vandet. Udover eget øl, er Restaurant Bryggens varemærke møre grillede bøffer, og spændende forretter og desserter. Alle råvarerne er fra lokale leverandører.

Kvalitetsbevidstheden ligger lige under huden hos den slagteruddannede Jan Kristensen og kokken Henrik Sørensen, der står bag det nye øl- og spisested. I tilknytning til restauranten findes baren, hvor de to øltyper, India Pale Ale og Brown Ale skænkes fra et fadølsanlæg, der har direkte rørforbindelse til mikrobryggeriet i samme bygning. I øvrigt vil der også blive serveret øl fra Thisted Bryghus.

Ribe Bryghus

Skolegade 4b, gården
6760 Ribe
Tlf.: 40 43 17 12
URL: www.ribebryghus.dk
Mail: mail@remove-this.ribebryghus.dk

ØLentusiasteN nr. 32 fortæller: – I en baggård små hundrede meter fra Ribe Domkirke er de første bryg i Ribe Bryghus forlængst brygget. Men trods en tom storkerede på taget og beliggenheden, har bryggeriet valgt at markedsføre øllet uden romantik og lokalhistorie. – Men et nyt bryggeri er født med eller uden stork.

Det er tre mænd i deres bedste alder, Søren Andersen, Lars Nielsen og Mark Vind, der har etableret Ribe Bryghus som et anpartsselskab financieret af deres sparepenge og bankens velvilje.  Deres hobby skal nu være forretning.

Gutterne, som er naboer, startede med at brygge hjemme for godt to et halvt år siden, først i en stor suppegryde, men sidenhen i fem gruekedler. Øllet blev præsenteret på Lille Ølhus i Ribe og de første rygter om et kommende mikrobryggeri opstod på Øllets Dag for to år siden. Men det er først for et år siden planerne tog fart.

De har købt bryggeriet i England hos et bageri, der ikke længere havde tid til at brygge. Lars og Mark tog til Birmingham i England og pillede bryggeriet ned og fik herefter fragtet bryggeriet fra 1996-97 til Ribe. Med Marks tekniske baggrund var det en stor fordel, nu kender han hver en stump i bryggeriet. Undervejs i opstarten har Ribe Bryghus også fået gode råd fra Martin Schau fra Baggårdsbryggeriet i Holstebro. De to bryggerier kan minde lidt om hinanden.

Der satses på tre forskellige ale-typer og bryggeriet regner med at kunne producere 25.000 til 30.000 liter øl om året. Egentligt havde de tre planer om, at de første øl skulle være klar til Tulipanfesten, den lokale byfest, i maj.

– Men der kom hele tiden overraskelser til, og der var flere detaljer, vi manglede, inden vi kunne sætte den første produktion i gang. Men det er sket nu, fortæller Søren Andersen, nu er øllet klar og den 24. juni åbnede Ribe Bryghus for offentligheden første gang.

Rise Bryggeri - Ærø Brewery A/S

Vandværksvej 5
5970 Ærøskøbing
Tlf.: 62 52 11 22
URL: www.risebryggeri.dk
Mail: risebryggeri@remove-this.risebryggeri.dk

Efter flere års tiløb er Rise Bryggeri på Ærø ultimo 2005 genopstået. Rise Bryggeri er et lille, lokalt bryggeri og har ikke ambitioner, der rækker meget ud over Ærø og Sydfyn. "Vi vil brygge til lokalområdet og være den lokale øl," fortæller Christopher Seidenfader, der er grundlægger og formand for Rise Bryggeri.

Bryggeriet købte han i 2003, men først sent dette efterår fik bryggeriet kedler, tanke og hvad dertil hører. Hele 99 investorer med Christopher Seidenfaden i spidsen står bag arbejdet på at skabe det lokale bryggeri på Ærø. Christopher Seidenfaden er også investor i Nørrebro Bryghus.Brygmester på bryggeriet er Stig Anker Andersen, der ejer og til dagligt brygger på Stonehenge Ales uden for London.

Bryggeanlægget er et 20 hl. bryghus og gæringstankenes kapacitet er på 24.000 liter.

Royal Unibrew A/S

Faxe Allé 1
4640 Faxe
Tlf.: 56 77 15 00
URL: www.royalunibrew.com
Mail: contact@remove-this.royalunibrew.com

Royal Unibrew A/S, tidligere Bryggerigruppen, er Danmarks næststørste bryggerikoncern, som omfatter  de danske bryggerier Faxe, Ceres, Albani og Maribo Bryghus samt mærket Thor. Ejer derforuden mere eller mindre bryggerier i bl.a. Norge, Polen, Letland og Litauen. Samarbejder også tæt med svenske Spendrups og hollandske Heineken.

Siden 2002 er verdens største ølmærke, Heineken, blevet tappet, distribueret og markedsført i Danmark af Royal Unibrew.

Rækker Mølle Bryghus

Søvejen 4
6900 Skjern
Tlf.:
URL:
Mail:

ØLentusiasteN nr. 32, juni 2006, skriver: – Omfanget af af den stiftende generalforsamlingen i Rækker Mølle Bryghus oversteg langt alles forventninger.  Mere end 1.400 feststemte aktionærer dukkede op i teltet på stadion i Rækker Mølle. Der var af flere gange klapsalver under formanden Kjeld Askjærs orientering. Specielt da han fortalte, at øllet fra Rækker Mølle Bryghus er klar til påske 2007.

Med den lokale svinebaron i spidsen, Kjeld Askjær, er et overbevisende bryghus-koncept skruet sammen. Man har gået meget proffesionelt til værks og solgt aktier for 10 millioner kroner. Flere tusinde lokale indbyggere har investeret i projektet, men 27 virksomheder har også skudt penge i bryghusprojektet. Bryggeriet skal etableres i den tidligere foderstofforretning og mølle. I centrum af Rækker Mølle har der siden 1600-tallet ligget en vandmølle.

– Vi genetablerer den oprindelige vandmølle i samarbejde med Skjern-Egvad museum, fortæller næstformand Ejnar Tylvad og forsætter om fremtiden: – Det bliver muligt at følge med i brygningen, mens man nyder bryggeriets eget, velskænkede øl, ligesom der også vil være mulighed for at nyde vestjyske egnsretter lavet af lokalt fremstillede råvarer.

Men ak, ikke lang tid efter åbningen kuldsejlede hele projektet med et kæmpe underskud og efterfølgende konkurs. Bestyrelse og direktør havde totalt forregnet sig.

Netop nu, maj 2008, står det flotte bryggeri ubenyttet hen, men kreditorerne skulle efter sigende  ikke have opgivet at sælge bryggeriet. Aktuelt er der ingen kontaktoplysninger til bryggeriet.

Samsø Bryghus

Nordby Hovedgade 9
8305 Samsø
Tlf.: 86 59 68 98
URL: www.samsoe-bryghus.dk
Mail: kimvest@remove-this.mail.dk

Samsø Bryghus ligger i en gammel gård i Nordby og er bygget i midten af 1600 tallet. Bryghuset fik tilladelse til opstart den 22. februar 2006.

Ejer Kim Vestergård købte i år 2000 en ejendom på nordøen og lagde driften om til økologi. Han har længe har gået og puslet med planerne om igen at brygge øl på Samsø. Kim er noget af en tusindkunstner. Oprindelig var Kim typograf og i dag er han økologisk landmand med sidegesjæfter som f.eks. økologisk gårdbutik, web-design og nu øl.

Kim, der har brygget øl siden slutningen af 70-erne, har været et smut i Norge for at købe selve bryggeriet, og det er en ingeniør, Leif Starna, som har taget patent på et bryggeri, der blandt andet er bygget op af en gammel mælketank. Størstedelen af brygprocessen foregår i samme kar, og i teorien kan øllet også gære i mælkekarret. Bryganlægget er på 350 liter og der er lagerkapacitet til 2.000 liter.

Sdr. Bjert Kro

Sdr. Bjert Kro, Gl. Bjert 16
6091 Bjert
Tlf.: 76 31 11 30
URL: www.sdrbjertkro.dk
Mail:

ØLentusiasteN nr. 33 august 2006 skriver: Torsten ”Brygmand” Reffstrup i Agtrup ved Sdr. Bjert i udkanten af Kolding er gået i samarbejde med Sdr. Bjert Kro. Kroen, som er en hyggelig gammel kro fra 1855, blev sidste år valgt til Koldings bedste spisested.

Sdr. Bjert Kro er kendt for sit køkken, som mestrer den gode danske mad. De laver den gode mad helt fra bunden, alt er hjemmelavet. – Nu skal øllet også være hjemmelavet og håndgjort under navnet Bjert Bryg..

Torsten ”Brygmand”, som er kendt som brygverdenens ”kogekone”, hans egen karakteristik, har hidtil kun brygget på bestilling, hvor han fortrinsvis har brugt humle indsamlet på Koldingegnen.

Det var kroens gamle kontor og en del af køkkenet, som som blev ombygget til et lille bryggeri.

I dag brygges al Bjerts Brygs øl på Jelling Bryghus, hvor Torsten ”Brygmand” Reffstrup også assisterer.

Øllet bliver udelukkende tappet på flaske og sælges kun på kroen.

Skagen Bryghus

Kirkevej 10
9990 Skagen
Tlf.: 98 45 00 50
URL: www.skagenbryghus.dk
Mail: brygmester@remove-this.skagenbryghus.dk

Mikrobryggeri i Skagen, som åbnede oktober 2006. I spidsen står René Diget Søgaard Sørensen, men bryghuset er finansieret via erhvers- og folkeaktier.

Selve brygværket er et 10 hl. Kaspar Schulz anlæg. Der tappes på flasker, keg og fade som sælges til restaurationer og detailhandel i hele Danmark.

I tilknytning til bryggeriet er der etableret en cafe/anretterkøkken, hvor det er muligt for besøgende at smage de forskellige øl samt nyde små kolde anretninger, tilberedt af lokale råvarer.

Skælskør Bryghus

Spegerborgvej 34
4230 Skælskør
Tlf.: 58 16 88 88
URL: www.harboes-bryggeri.dk
Mail: post@remove-this.harboes-bryggeri.dk

Fantombryggeri. Reelt er det Harboe Bryggeri. ØLentusiasteN nr. 41 skriver: – Dansk Supermarked og Harboe har ladet sig inspirere af Coop og Vestfyen.

Deres svar på Willemoes-serien er tilsyneladende Skælskør Bryghus, som har brygget fire forskellige øl, der sælges til 15,95 kr. flasken i Dansk Supermarked.

Slagelse Bryghus

Kongstedvej 9
4200 Slagelse
Tlf.: 55 77 99 00
URL: www.slagelsebryghus.dk
Mail: info@remove-this.slagelsebryghus.dk

Slagelse Bryghus startede i 2005 hjemme i et lille skur i John Serritslevs baghave. Men nu har der været solgt anparter til Slagelse Bryghus og bryggeriet flyttede i starten af 2006 til større lokaler.

Slotsmøllen, Bryggeriet

Faxe Alle 1
4640 Faxe
Tlf.: 56 77 15 00
URL: www.royalunibrew.com
Mail: contact@remove-this.royalunibrew.com

Bryggeriet Slotsmøllen er et ikke eksisterende bryggeri i Royal Unibrew-gruppen, som heller ikke længere  vedkender sig mærket, til trods at det især lever som discountpilsnermærke og grænseøl.

Selve Slotsmøllen stammer fra 1570 grundlagt af Christian IIIs dronning, Dorothea, som mølle og malteri ved Koldinghus Slot.

I 1852 blev der påbegyndt hvidtølsproduktion. Den første bayerske øl blev brygget af A.C.G. Mazanti på Slotsmøllen i 1882.

I 1986 køber Albani Bryggerierne Bryggeriet Slotsmøllen, og i 1999 vælger Albani at lukke Slotsmøllen.

Staarup

Staarupgårdvej 1, Staarup
7840 Højslev
Tlf.: 30 16 33 33
URL: www.staarup.dk
Mail: brygger@remove-this.staarup.dk

STAARUP er et lille haandbryggeri med fokus på den gode kvalitet, små mængder og det personlige præg. Haandbryggeriet ligger tæt på Skive, 10 minutters gang fra Limfjorden og med udsigt til mark og eng.- Det begyndte i 2004 i køkkenet ligesom for så mange andre ølbryggerentusiaster, men i dag er den gamle stald blevet gennemrenoveret og sat i stand til at kunne rumme et lille bryggeri, der skal producere 25.000 til 30.000 flasker øl om året - eller hvad der svarer til mellem 12.500 og 15.000 liter, skriver Skive Folkeblad, der fortsætter:- Manden bag er John Smith, og hans bryggeri, Staarup Haandbryggeri, ligger i Staarup. Han deler navn med et stort engelsk ølmærke, John Smith's, men har ingen ambitioner om at få så stor en forretning. Han brygger 80 liter af gangen, og derfor kan produktionen heller ikke blive voldsomt stor.

Stensbogaard Bryghus

Sdr. Hørupvejen 39A, Pederstrup
5750 Ringe
Tlf.: 60 75 18 11
URL: www.stensbogaardbryghus.dk
Mail: mail@remove-this.stensbogaardbryghus.dk

Stensbogaard Bryghus er et familieejet bryggeri opkaldt efter den gård ejerne bor på. Selve bryggeriet, som er etableret iefteråret 2006, er placeret i det gamle mejeri som er nabo til gården.

Bryggeriet ligger på Midtfyn . Brygkapaciteten er 1000 liter, og der brygges foreløbig kun i week-enden. Hensigten er at brygge 4 faste øl og forhåbentlig en masse andre øl alt efter lyst og inspiration.

Stevns bryghus

Tingvej 4, Varpelev
4652 Hårlev
Tlf.: 56 26 61 83
URL: www.stevnsbryghus.dk
Mail: info@remove-this.stevnsbryghus.dk

I slutningen af 2005 åbnede, tidligere vinder i DM i håndbryg, Kim Vaabengaard Stevns Bryghus. I Varpelev, eller nærmere lige øst for bygrænsen, ligger et erhvervskompleks, der i mange år har huset den gammelkendte Varpelev Løgfabrik. Med drømmen om at starte et lokalt bryggeri faldt det naturligt at fjerne G’et, flytte lidt rundt på bogstaverne og ende med 'ølfabrik'.

En ølfabrik er det dog ikke, men et bryghus beliggende med hvad der kan være den pæneste udsigt fra et bryghus’s vinduer. Med udsigt ud over åbne marker hvor årstidernes skiften kan følges. Her er så meget natur, at selv naboens kalv har været forbi bryghuset for at se, om alt var vel.

Bryggeriets motto er: Brygget med nænsom hånd.

Svaneke Bryghus

Svaneke Torv
3740 Svaneke
Tlf.: 56 49 73 21
URL: www.bryghuset-svaneke.dk
Mail: mail@remove-this.bryghuset-svaneke.dk

Svaneke Bryghus var det fjerde brygværtshus i  Danmark og åbnede ved påsken år 2000 under stor bevågenhed.

Svaneke Bryghus er beliggende i en af de gamle købmandsgårde der er kendetegnende for Svaneke by, - Danmarks østligste købstad. Den firelængede gård er fra 1750 og ligger direkte ved torvet i Svaneke på Bornholm. Bryggeriet og restauranten er indrettet i længerne og i gården imellem, er der plads til udendørs servering.

Svaneke Bryghus har på det seneste oprustet, bl.a. med ansættelse af en ung tysk brygmester, Jan Paul, og nu kan deres øl fås over hele Danmark.

Svaneke Bryghus II

Svanevang 10
3740 Svaneke
Tlf.: 56 44 56 56
URL: www.bryghuset-svaneke.dk
Mail: mail@remove-this.bryghuset-svaneke.dk

Nyt bryghus er opført i sommeren 2007 og her foregår den hovedsaglige produktion, mens brygningen til restaurantens forbrug og eksperimentelle bryg foregår på det oprindelige anlæg.

Søbogaard

Kimmerslevvej 11
4140 Borup
Tlf.: 57 52 60 60
URL: www.snn.dk
Mail: soebogaard@remove-this.snn.dk

Søbogaard er ikke noget bryggeri, men en økologisk drikkevaredistributør. I 30 år har de holdt økofanen højt og producerer selv bl.a. safter og sodavand. Men deres populære Æselpilsner er en etiketvariant af Thisted Bryghus’ økologiske pilsner. Til gengæld får Søbogaard eksklusivt brygget en serie økologiske øl på Musikbryggeriet DaCapo, hvor Guld Svinet på 8% er flagskibet.

Søgaards Bryghus

C.W.Obels Plads 1A
9000 Aalborg
Tlf.: 98 16 11 14
URL: www.soegaardsbryghus.dk
Mail: mail@remove-this.soegaardsbryghus.dk

Søgaards bryghus, som slå dørene op i  2004, ligger lige i ”hjertet” af  Aalborg, nemlig på  C.W.Obels Plads, det hyggelige lille torv ved Budolfi kirke.

Personerne bag ”Søgaards Bryghus” er Lisa & Claus Søgaard, som begge har en fortid i hotel & restaurations branchen. De startede sammen i 1990 på Roslev Kro på Salling, var der i 7 år og søgte så nye udfordringer på Mors, hvor de fik det nedkørte Hotel Pakhuset op at køre på sit højeste.

Øllet fra Søgaaards Bryghus fås over hele Danmark på flaske, Søggard har etableret et tapperieri, som også gerne løntapper for andre bryggerier.

Søkildegård Bryggeri I/S

Ågerupvej 78
4390 Vipperød
Tlf.: 59 18 10 40
URL: www.soekildegaard.dk
Mail: Bettina@remove-this.soekildegaard.dk

På Søkildegaard i Ågerup åbnede gårdbutikken fuld af lækre sager og specialiteter den 15. oktober 2006.
 
Tirsdag den 28. november fik de den sidste godkendelse på plads. Selv Dansk Retursystem har de overlevet, så derfor kom det første øl fra Søkildegaard Mikrobryggeri til salg.

I gårdens mikrobryggeri, eller som de selv betegner det ”mikrobe bryggeriet”, kan du se hvordan øl bliver til på en simpel måde. Selve anlægget består af 3 brygtanke og 3 gæringstanke på hver 200 liter.

Der brygges både de lyse og de mørke overgærede øl.

Tapperiet BRUS

Guldbergsgade 29F, 2200 København N

Tlf.: 75 22 22 00
URL: tapperietbrus.dk
Mail: brus@remove-this.tapperietbrus.dk

Bag Tapperiet BRUS, som åbnede i maj 2016, står Tore Gynther og Tobias Emil Jensen, som også er kendt som bryggerne bag kontraktbryggeriet To Øl. Tapperiet BRUS er et bryggerikompleks på 750 kvadratmeter på Nørrebro i år, som omfatter bar, butik og bryggeri og restauranten Spontan.

Køkkenchefen på Spontan er østrigske Christian Gadient, som To Øl hentede fra Michelin restauranten Marchel på Hotel D’Angleterre i København.

– På restaurant Spontan er det øllet, som er i centrum. Øllet indgår i maden og designes til maden. Der er et ølkort, ikke et vinkort. Vinen hører under ølkortet. Vinen er underordnet øllet, og den slags oplever man desværre aldrig på luksusrestauranter.

Siden Tobias Emil Jensen og Tore Gynther etablerede To Øl for seks år siden har de sigtet højt og ikke set sig tilbage. To Øl eksporterer øl til flere end 40 lande og sidste år rangerede verdens mest anerkendte rating site for øl, Ratebeer, To Øl som verdens 9. bedste bryggeri. To Øl er bl.a. også medejere af ølbaren Mikkeller & Friends på Nørrebro i København.


Thisted Bryghus

Bryggerivej 10
7700 Thisted
Tlf.: 97 92 23 22
URL: www.thisted-bryghus.dk
Mail: info@remove-this.thisted-bryghus.dk

Thisted Bryghus er grundlagt på basis af det fallerede Thisted Aktiebryggeri 1902. Der er tre nøgleord for Thisted Bryghus: Direktør og brygmester Peter Klemensen, Porseguld og Limfjordsporter.

Med den karismatiske brygmester Peter Klemensen i spidsen laver Thisted Bryghus noget unikt øl, samtidigt med at Klemensen til stadighed eksperimenterer.

Økologisk Thy Pilsner lanceres i 1995 som den første økologiske øl i Danmark. Siden har Thisted Bryghus lanceret mange økologiske varianter og er et af Danmarks få økologiske bryggerier.

Øllene fra Thisted Bryghus har høstet meget hæder, bl.a. Limfjordsporteren, som er med i den officielle ølkanon. Endvidere var brygmester Peter Klemensen den første modtager af Danske Ølentusiasters ølpris i 2002.

Thor

Thorsgade 25
8900 Randers C
Tlf.: 87 12 45 00
URL: www.thor.dk
Mail: contact@remove-this.royalunibrew.com

I 1850 kom en svensk eventyrer, der kaldte sig Johan Peter Lindahl, til Randers. Ud over at være glad for at rejse var han også meget glad for øl og ølbrygning. Så glad, at han besluttede sig til at bygge et bryggeri i den kronjyske hovedstad.

Bryggeriet blev købt af Christian Emil Synnestvedt. Det endelige skøde blev udfærdiget den 12. juli 1856, og denne dato regnes i dag for bryggeriet Thors fødsel. – Og datoen for Royal Unibrews grundlæggelse.
 
I oktober 1976 fusionerede Thor Bryggerierne A/S med Ceres Bryggerierne A/S og det nu nedlagte Aalborg bryggeri "Urban" i Jyske Bryggerier A/S.
 
I 1989 fusionerede Jyske Bryggerier A/S med Faxe Bryggeri A/S i Bryggerierne Faxe Jyske AS - senere Bryggerigruppen (i dag Royal Unibrew). Som et led i Bryggerigruppens strategiplan, V8, om at opnå en forbedret udnyttelse af produktionskapaciteten, blev det i foråret 2003 besluttet at lukke Thor Bryggeriet fra efteråret 2003. Produktionen af Thor øl foregår i dag på andre Royal Unibrew-bryggerier.

Three Amigos Brewing

Vestermarie Alle 32
2770 Kastrup
Tlf.: 60 14 20 50
URL: treeamigos.dk
Mail: info@remove-this.threeamigos.dk

Fantombryggeriet Three Amigos, der tidligere kaldte sig JK Holtmann, er oprindeligt et nano-/hjemmebryggeri etableret i 2008 af de to HTX-elever, Jesper Klausen og Lars Holtmann. I dag består bryggeriet også af Jakob
Sobocki som er kommet til som grafiker og JK Holtmanns tredje brygger.I slutningen af marts 2010 bryggede de deres første store bryg, Treehuggin' IPA, hos Amager Bryghus.Three Amigos er også titlen på en amerikansk filmkomedie fra 1986 med Chevy Chase, Steve Martin og Martin Short i hovedrollerne.

To Øl

Hostrupsvej 20 4 73
1950 Frederiksberg C
Tlf.: 30 24 79 97
URL: www.to-ol.dk
Mail: tore@remove-this.to-ol.dk

Tobias Emil Jensen og Tore Gynther er bagmændene bag et nyt fantombryggeri, To Øl. De har stået i lære hos Mikkeller.

Historien er, at i 2005 sad Tobias Emil Jensen og Tore Gynther til en fest på deres gamle gymnasium med deres lærer Mikkel Borg Bjergsø og spyttede i en flad vammel pilsner. De tre snakkede om, at det var for dårligt, at man ikke kunne få noget ordentlig øl og blev enige om, at den eneste måde at sikre kvaliteten på var ved at brygge det selv. De fik lov til at låne kantinen i skolens lukketid og begyndte at brygge. Dette betød dog, at de fleste bryg blev lavet mellem kl 22 og 6 på hverdage, hvilket medførte nogle hårde skoledage for både de to elever og læreren, men øllet blev værdsat af alle på skolen (på nær skolens kantine, der brokkede sig over svineriet).

Senere oprettede Mikkel bryggeriet Mikkeller, mens Tobias og Tore flyttede deres produktion ned i deres forældres kælder, efter de var gået ud af gymnasiet. Her fortsatte de med at håndbrygge, indtil de i 2010 syntes, at To Øl nu var moden til at lave sit første kommercielle bryg. Rygtet spredtes og da det kom Mikkel for øre, insisterede han på at lave et samarbejdsbryg, der blev til To Øls første release – Overall IIPA.

Visionen er bl.a. at give øllet noget ungdom, samt kant og nerve. De ønsker at provokere og rykke ved folks ølforståelse. Samtidig ønsker de at alle skal have det sjovt. Det er øl, ikke politik, det handler om.

Troldhede Mikrobryggeri

Olaf Ryes Gade 7m
6000 Kolding
Tlf.: 28 45 07 55
URL: www.troldhedemikro.dk
Mail: mail@remove-this.maltoghumle.dk

Lille mikrobryggeri i Kolding, hvor alt foregår i hånden. Opkaldt efter den den nu nedlagte Troldhede-jernbanen, som afgik fra Kolding. Alle øl, som er engelsk inspirerede, har tog-inspirerede navne.

Ejer Michael Svendsen er også indehaver af importfirmaet Malt og humle, som importerer belgisk øl.

Tuborg

Vesterfælledvej 100
1799 København V
Tlf.: 33 27 33 27
URL: www.tuborg.dk
Mail: marketing@remove-this.tuborg.dk

Tuborgs Fabrikker blev grundlagt i Hellerup den 13. maj 1873 af en gruppe erhvervsmænd, bl.a. Philip W. Heyman og C. F. Tietgen, der havde planer om en større eksport af dansk øl.

I 1881 kunne bryggeriet præsentere Danmarks første pilsner, Grøn Tuborg. I 1894 blev Tuborg en del af De Forenede Bryggerier, der talte flere små københavnske bryggerier.

1970 fusionerede De Forenede Bryggerier med Carlsberg, og i 1979 blev produktionen udvidet, da Fredericia blev valgt som placering for et nyt moderne bryggeri, Fredericia Bryggeri. Det originale Tuborg i Hellerup er i dag lukket, og Tuborg kan næsten betragtes som et fantombryggeri, da det jo reelt set er Carlsberg, som ejer Fredericia Bryggeri, som brygger langt de fleste af koncernens øl.

Ugelris Vingaard & Gaardbryggeri

Ugelrisvej 26A
8832 Skals
Tlf.: 86 69 46 07
URL: www.ugelris-vingaard.dk
Mail: info@remove-this.ugelris-vingaard.dk

Ugelris Vingaard & Gaardbryggeri, som både dyrker og laver vin, er også et mikrobryggeri som brygger øl. brygger øl. Ugelris Vingaard & Gaardbryggeri, der ligger i det sydlige Himmerland, i nærheden af Hjarbæk Fjord, blev etableret i slutningen at 2006. Men først i begyndelsen af 2007 var alt bryggeriudstyr på plads. Produktionen af øl startede iforåret, og det første øl kom i handlen i maj 2007.

Udover øl producerer indhaver Peter Kaj Knudsen også ca. 3000 flasker vin om året.

Vejle Bryghus

Dæmningen 42 - 44
7100 Vejle
Tlf.: 70 20 99 64
URL: www.vejlebryghus.dk
Mail: info@remove-this.vejlebryghus.dk

Vejle Bryghus ligger i Bryggerigaarden i Vejle. Bryggerigaarden er fællesbetegnelsen for et bredt udsnit af vejles førende restaurationer. Nogle har eksisteret i mange år, mens andre er helt nye. SevenOaks, Krokowski/Lipstick, Den Knæhøje Bar, Natgrillen, Tortilla Flats, Vejle Bryghus, Remouladen og The Lodge, danner tilsammen navnet Bryggerigaarden.Via et avanceret pipelinesystem leverer Vejle Bryghus øl til alle restaurationerne i Bryggerigaarden.Brygmester er Torben Steenholdt, som blev uddannet som brygmester, mens han var på Brøckhouse i Hillerød.

Vesterbro Bryghus

Vesterbrogade 2B
1620 København V
Tlf.: 33 11 17 05
URL: www.vesterbrobryghus.dk
Mail: info@remove-this.vesterbrobryghus.dk

Brygværtshus i centrum af København med etnisk køkken.
Søsterbryggeri til Færgekroen Bryghus i Tivoli, og har derfor fælles brygmester i form af den østrigske brygmester Georg Lassacher.

Viborg Bryghus

Sortebrødre Kirkestræde 25
8800 Viborg
Tlf.: 46 93 88 00
URL: www.viborgbryghus.dk
Mail: info@remove-this.viborgbryghus.dk

Viborg Bryghus åbnede 11. maj 2006 og at vi ejet af 3.500 viborgensere. Viborg Bryghus satser på at brygge 2000 liter ugentligt, som sælges både i deres egen pub og på ½ liters flasker.

Viborg Bryghus har pt. (15. august 2006) 5 forskellige øl på hane og 4 på flaske.

Virklund Bryghus

Korshøjvej 2, Virklund
8600 Silkeborg
Tlf.: 61 26 92 66
URL: www.virklundbryghus.dk
Mail: info@remove-this.virklundbryghus.dk

Virklund Bryghus er grundlagt i 2005 af Claus Tarstrup og ligger 5 km syd for Silkeborg.

Claus gjorde sine første erfaringer i at brygge øl for mere end 20 år siden i Polyteknisk Forenings Bryggeklub. Siden 1994 har Claus brygget ales, først i Californien og siden i Virklund.

Claus bringer sin store passion for en god og smagsfyldt ale til udtryk i bryghusets forskellige øl. Virklund Bryghus værner om de traditioner og teknikker der sikrer en frisk og velsmagende øl med et behageligt brus. Den gode oplevelse sikres gennem omhu og pertentlighed i alle faser af øllets tilvirkning.

Virklund Bryghus bruger udelukkende gode friske råvarer, fravælger filtrering og pasteurisering, for den rene friske smags skyld.

Warwik Bryghus Aps

Vestervold 18B
6800 Varde
Tlf.: 21 68 44 84
URL: www.warwik.dk
Mail: mikael@remove-this.warwik.dk

Navnet Warwik stammer fra vikingetiden, hvor Varde gik under navnet Warwik, så som bryggerne siger: – Vi bor jo i Varde og vi er alle en slags vikinger.

Warwik's første øl - Frk. Friis blev lanceret den 3. september 2005. Den 11. december blev Vinkelskriver Murtfeldts Bock introduceret.Den 18. februar 2006 blev Røde Vagn, en Münchener på ca. 5 %, inspireret af Rød Tuborg, sendt på markedet. Den 30. marts 2006 introduceredes øl nr. 4, Fuldmægtig Skaftes Porter.

Fantasifulde autentiske navne, men konservativt godt øl.

Som et af de få nye bryggerier laver Warwik udelukkende undergæret øl. Konservativt øl, men ærligt vestjysk øl. Warwik Bryghus er meget tro mod de klassiske øltyper, som de mestrer til fulde.

Wiibroe

H.C. Ørstedsvej 18
3000 Helsingør
Tlf.: 33 27 33 27
URL: www.wiibroe.dk
Mail: marketing@remove-this.wiibroe.dk

I dag et et ikke eksisterende bryggeri, hvis øl brygges af Carlsberg og markedsføres i Wiibroe Amt.

I 1840 var der kun registreret tre bryggere i Helsingør. Blandt disse tre bryggere finder vi Carl Wiibroe, grundlæggeren af det nuværende Wiibroes Bryggeri. Carl Wiibroe havde just overtaget Chr. Jeppesens lille, men velrenommerede bryggeri i Stengade 82. Allerede i Carl Wiibroes tid var man langt fremme.
 
Bryggeriet var således det første i verden, der anvendte rendyrket gær ved fremstilling af overgæret, alkoholsvagt øl som hvidtøl, skibsøl og dobbeltøl. Dette skete i 1885.
 
I 1964 købte Carlsberg Bryggerierne og De forenede Bryggerier aktiemajoriteten i Wiibroes Bryggeri af Karina Parkov for at undgå undenlandske bryggerier på det danske marked.
 
I 1998 blev produktionen flyttet til Carlsberg. Salg og distribution flyttede til de nuværende lokaler på H.C. Ørstedsvej i Helsingør.

Wintercoat

Grønvej 51
8471 Sabro
Tlf.: 86 19 66 60
URL: www.wintercoat.dk
Mail: niels.j.thomsen@remove-this.teliamail.dk

Wintercoat, som åbnede i 2002, er et familieejet bryggeri som ligger på den gård, hvor brygger Niels Jørn Thomsen er født og opvokset og har brygget godt øl siden 1970'erne.

Det rene, klare vand fra deres egen brønd har en mineralsammensætning, der gør det ideelt til de engelske øltyper, som de foretrækker at brygge. Alle opskrifter er Niels Jørns egne og alle deres øl bliver brygget hjemme på deres bryggeri af de bedste råvarer vi kan finde og med kærlighed til øllets sjæl.

Øllene bliver ikke pasteuriseret eller filtreret, da disse processer ødelægger nogle af de herlige smagsnuancer, som er sjælen i en velbrygget øl.

Ølgod Bryghus

Tværgade 7
6870 Ølgod
Tlf.: 75 24 41 99
URL: www.oelgodbryghus.dk
Mail: info@remove-this.oelgodbryghus.dk

Byens gamle elværk er totalt restaureret fra top til bund. Der er samlet ca. 2.5 mil. kroner sammen i Ølgod, hvilket blev foretaget på rekord tid. De første øl er i tankene og bryggeriet/pubben åbene den 15. december 2006 med tre bryg i hanerne. En tjekisk pilser, en tysk schwartzbier og en hvedeøl. Øllet er brygget af lokale folk som med lidt assistance fra en tysk brygmester fra Kaspar Schultz i Bamberg, som også har leveret bryganlæget med en kapacitet på 250 L per bryg. Desuden har man investeret i 6 x 500 l tanke med køl. Al teknikken er leveret fra FH Scandinox i Tarm.

Ølklubben Sirius

Christiania
1407 København K
Tlf.: 40 95 30 94
URL: www.karsten-s.dk/projects/siri/testsirius/index.htm
Mail:

Mange kender Ølklubben Sirius fra Christiania, som har udskænket varm øl og håndbryg på mange ølfestivaler i København. Nu har de også fået brygget en række øl på Refsvindinge, som er kommet ud i handlen på udvalgte steder i København. Bag bryggene står Kenn "Balletdanser" Hauge.

Øllaboratoriet

Einersvej 13
3660 Stenløse
Tlf.: 47 12 02 02
URL: øllaboratoriet.dk
Mail:

Kommende mikrobryggeri i Stenløse.

Ølleriet Håndgjow

Bjerregårdsvej 10, Heltborg
7760 Hurup Thy
Tlf.: 97 95 32 79
URL: www.haandgjow.dk
Mail: kolding@remove-this.karby.dk

Ølleriet Håndgjow skriver på deres hjemmeside:

– Så er startskuddet gået. Ølleriet er blevet godkendt og certificeret pr. 1.marts 2008. Der er kommet  godt gang i brygningen, og lageret er ved at blive bygget op, så ølelskere snart kan smage det gode øl.

– Ølleriet Håndgjow ligger i Heltborg i Sydthy,  på Danmarks smukkest plet ( efter vores mening). Her er udsigt til eng, marker og fjord og her dyrkes jorden økologisk på 20. år. Her findes Sydthy Fællesgrønt som har bestået i godt 15 år, og som dyrker økologiske grøntsager  til 14 familiers årsforbrug af forskellige grønsager i fællesskab.

– Brygning af øl har været i gang i ca. fire år og p.g.a. stor efterspørgsel gøres nu forsøget med at producere til en større skare af mennesker der kan lide godt  håndgjow øl.

Ørbæk Bryggeri

Assensvej 38
5853 Ørbæk
Tlf.: 65332111
URL: www.oerbaek-bryggeri.nu
Mail: info@remove-this.oerbaek-bryggeri.nu

Ørbæk bryggeri blev grundlagt i 1906 af familien Madsen i Ørbæk, i vis ejerskab det var i tre generationer. Bryggeriet blev bygget som et malt 1906- og hvidtølsbryggeri i 1914. På Fyn blev bryggeriet specielt kendt for dets Stakitøl, som blev fremstillet af røgmalt fra bryggeriets eget malteri.

I slutningen af 70’erne solgte familien Madsen Ørbæk Bryggeri. I årene indtil 1994 havde bryggeriet skiftende ejere – ejerskiftene skyldtes den stigende konkurrence. I starten af 90érne blev den daværende ejer nød til at lukke.

Niels og Nicolai Rømer overtog i 1996 et intakt Ørbæk Bryggeri. Efter en del renovering af maskinpark og bygninger var bryggeriet klar til brug. De startede med at producere økologiske sodavand og juice under navnet NaturFrisk i 1997. I 2001 følte de, at tiden var moden til genoptage ølproduktionen, denne gang økologisk,  på Ørbæk Bryggeri. Første bryg, Brown Ale, var på gaden i 2002.

Den ældste del af bryggeriet har en brygkapacitet på20 hl pr. bryg. I årene fra 2002 til 2005 var den årlige brygkapacitet på cirka 2000 hl.

I 2005  indviede Ørbæk Bryggeri en ny tilbygning med mere tidssvarende brygudstyr. Denne del af bryggeriet har en brygkapacitet på 60 hl pr bryg.