Skotterne kom!!!

Den 22. februar 2020 havde vi i lokalafdelingen fornøjelsen af at kunne byde velkommen til Mate fra BrewDog. Han var taget hele vejen fra Aberdeen for at præsenter os for deres udvalg af øl.

Det havde spredt sig, at han kom til byen. Det betød at der var mødt ca. 60 ølentusiaster op til denne smagning.

Mate fortalte bredt om bryggeriet og specielt om de øl han havde taget med til smagningen.

De mange deltager havde mange gode spørgsmål om bryggeriets måde at lave øl på. Og da Mate selv er med i brygprocessen, svarede han udførlig på de spørgsmål der var.

Samtidigt kunne Jep, der er dansk folkeaktionær forælle meget om det at være aktionæl i BrewDog, og om de mange oplevelser det kan bringe sig med.

Det var en spændende historie om et bryggeri der virkelig har formådet at fylde i øl-verden.

Punk

Sig goddag til denne alkoholfrie øl, der lever op til sit ry med dens attitude og dens smag. Saftig tropisk frugt blandet op med noter græs og fyrretræ, på en solid maltbase. Fuld smag og ingen alkohol. Skal opleves!

Alkohol: 0,5%

Lost Lager

Enhjørningen er, vores hjemland, Skotlands nationaldyr. Det er også inspirationen bag Unicorn Fund. Vi har brygget denne øl for at fejre den effekt, som Unicorn Fund har på verden.

Lost Lager er en tørhumlet pilsner brygget med den klassiske tyske Saphir humle, der giver noter af citrus og stenfrugt. Bygget på bayersk gær, der giver en skarp ren smag. Dette er lager; ligesom den var – ligesom den burde være - ligesom den bliver. Lost Lager - lager er tilbage!

Alkohol:  4,7%

Hawkes Urban Orchard

Vi er sat I verdenen for at bringe håndværket tilbage til cideren, og ligesom de originale hawkers - er vi ubarmhjertige i vores søgen. Den er lavet på pressede landæbler fra London, dette er cider når det er bedst.To verdener kolliderer i denne klassiske, halv tørre cider, som er lavet på en unik blanding af pressede landæbler fra London. Den leverer en glat og harmonisk krop, som giver en kompleks og rig tekstur på ganen, som er suppleret med en skarp og tør vinlignende finale. Urband Orchard – Håndplukket i Hovedstaden.

Alkohol: 4,5%

Funk X Punk

Punk møder funk til en fordybende lektion i gæring. En gammel verden møder en ny i denne ale. Den har en perfekt afbalanceret, funky og kompleks smag. En duft af tropiske frugter og en smag af citrus.

Alkohol: 5,5% 

Overworks Cusmic Crush Cherry

Sur ale (sour ale) fremstillet med saftige kirsebær. Lageret på italienske fade, der tidligere har lageret Sangiovese rødvin fra Emelia Romagna-regionen. Passer perfekt til rødt kød eller chokoladedesserter.

Alkohol: 6,3%

Hazy Jane

New England IPA

En IPA i east coast stil, som er en ny stil i craft beer verdenen, selvom stilen vokser i popularitet. Brygget for at vise hvor meget karakter, der er i ufiltreret øl.

Blød bitterhed, en fuld og jævn mundfølelse, en cremet maltbase, men vigtigst af alt, aroma af tropisk stenfrugt. Frisk smag af fersken, mango, abrikos, melon, ananas og lime.

Alkohol: 7,2%

Duopolis

Havre og fløde IPA. To byer i én. Dobbelt op med denne DDH IPA. Fuldt lastet med humle, kiwi, litchi og noter af bær. Alle bygger på et fast fundament af malt. Mælkesukker blødgør og forsøder den kraftfulde, saftige smag. Havre sikrer en glat afslutning.

Alkohol: 4,7%

Dogma

Med dette komplekse smagssystem, bliver det umuligt at modstå denne Dogma. Kostbare, bitre noter af sød chokolade leder vejen til smagen af kakao, samt en overflod af mørke frugter. Denne Heather Honey leverer en overbærende finish. Dogma – Modstand er nytteløst.

Alkohol: 7,8%

Cocoa Psycho

Velkommen til Cocoa Psychos verden, en flydende dimension, hvor ren nydelse hersker. Oprindeligt blev denne øl brygget for omkring 250 år siden for at fejre den russiske kongelige familie. Denne 10 % Imperial Russian Stout låner alt det bedste fra den tid med sin overdådige bløde blanding af knuste kaffebønner, kakao og mørke malte.

Graver man lidt dybere, forbi vaniljen og de ristede egespåner, så møder man den galskab, der kræves for at brygge denne øl; en slags sindssyge, der ville have gjort selv Rasputin stolt. For fuldt ud at frigøre aromaerne og den bittersøde luksus i denne Stout anbefaler vi, at den drikkes af et ølglas på stilk.

Alkohol: 10%

Mercurial Milk

BrewDog vs. To Øl – Tilbage i juli møder København Aberdeen og To Øl Brewdog, hvor de sammen har brygget denne øl.

Resultat blev Mercurial Mælk. En rig og lækker mælke stout med en cremet fløjlsagtig tekstur. Den har en sød smag af chokolade og let ristet karakter af malt som ebber ud i en bitter smag af kaffe.

Alkohol: 10%

Abstrakt AB: 20

Bryggeriets fortolkning af den klassiske italienske tiramisu dessert. En blanding af en engelsk barley wine brygget med kaffe, havre og mælk, og et strejf af en kompleks imperial stout lageret på romfade.

AB: 20 har en dyb og forførende duft af melasse, cognac og et krydret hit fra romfad. Den har en delikat smag af kaffebønner, chokolade og vanilje. Det er en fyldig øl med noter af karamel og kiks.

Alkohol: 14,2%

Stemnings billeder