Medlemsmail januar 2012

Kære medlemmer!

Først vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle et godt og lykkebringende nyt år.

Denne gang kan du læse om:

1. Medlemsmøde januar

2. Håndbrygning

3. Pub Quiz

4. Stormøde

5. Generelt om Lokalafdeling København

6. Rabatsteder

 

1. Medlemsmøde januar

Tidligere år har bestyrelsen mødt flere medlemmer til dette herlige arrangement, hvor du kan møde en masse af de sjællandske bryggere, få en sludder med dem og mod beskeden betaling smage deres øl.

Derfor syntes vi i Lokalafdeling København, at det kunne være sjovt at lave en fælles tur til Valhal i Frederikssund, hvor der igen er "Offentlig Ølsmagning" den 28.1.2012. Mod betaling af et midnre beløb, formentlig 20 kr.,  får man udleveret et drikkeglas og et program. Ved de enkelte stande betaler man så for det øl man ønsker at smage.

Vi mødes under uret på Københavns Hovedbanegård. Toget kører kl. 09.46 så lad os mødes lidt før før S-toget afgår til Frederikssund, hvor vi ankommer kl. 10.29. Smagningern starter kl. 11.00 så der skulle være tilstrækkeligt med tid til at gå til Valhal på Kalvøvej. Arrangementet slutter kl. 17.00. Ingen tilmelding eller forhåndsbetaling. Man skal således selv købe billet til toget og ved indgangen i Frederikssund.

Vi er vidcende om, at Lokalafdeling Ballerup laver en tilsvarende tur og lur mig om ikke Lokalafdeling Roskilde igen i år er talrigt repræsenteret.

 

2. Håndbrygning
Karsten i arbejde

Den trofaste læser af vore medlemsmails vil vide, at vi i en periode har arbejdet med at få etableret en mulighed for at lave håndbrygget øl i samarbejde med Christianshavns Beboerhus.

Det er nu lykkedes os og vi har brygget vores første - herlige - øl på stedet, for at bevise at det kunne lade sig gøre. Det basale brygudstyr er til stede, det eneste man skal medbringe er:

  • Ingredienser d.v.s. malt, humle, gær, krydderier etc.
  • Gærspand med låg og gærrør. Spanden skal være UDEN tappehane.
  • Flasker og kapsler.

Du kan finde ingredienser, beerkits, opskrifter hos www.maltbazaren.dk og www.brygladen.dk.

Har du ikke brygget før, eller savner du andre at gøre det sammen med, vil vi løbende prøve at sammensætte små hold.

For at bruge værkstedet skal man have en introduktion. Kontakt Karsten på email: karsten@beboerhus.dk.

 

3. Pub Quiz

Fra Fermentoren, Halmtorvet 29C, 1700 København V, har vi modtaget oplysning om, at de afholder deres første månedlige Pub Quiz den 10.1.2012.

Tilmelding via deres Facebook side, eller i baren.

Det koster 25 kr. at deltage og Søren vil være quizmaster med spørgsmål i en masse underlige kategorier. Max. 4 på hvert hold. "Winner takes all".

 

4. Stormøde

Alle tillidsvalgte og fastansatte i Danske Ølentusiaster mødes i Kolding den 4.2.2011. For Lokalafdeling Københavns vedkommende vil det sige Lokalformanden og Lokalnæstformanden.

Har du noget du ønsker vi bør drøfte med de øvrige tilstedeværende på dette møde, send da venligst en mail til lars.b.jespersen@ale.dk.

 

5. Generelt om Lokalafdeling København
  • Medlemsmøderne holdes på skift imellem forskellige steder i København.
  • Kontakt venligst lokalformand lars.b.jespersen@ale.dk eller lokalnæstformand lars.rasmussen@ale.dk, hvis du har tips om gode ølsteder eller indkøbssteder, forslag eller spørgsmål.
  • Kontakt venligst lokalformand lars.b.jespersen@ale.dk eller lokalnæstformand lars.rasmussen@ale.dk, hvis du har information, som du gerne vil have med i næste medlemsmail.
  • Hvis du ønsker at ændre dine medlemsoplysninger, f.eks. emailadresse eller lignende, gøres det lettest ved, at du logger dig ind på www.ale.dk og klikker medlemsoplysninger.

På bestyrelsens vegne

Højt Skum

 
6. Rabatsteder
Bishops Arms
Bryggeriet Apollo
Bunker Beer
Café Globen
Café High Q
Den Tatoverede Enke
Guinness Pub
Nørrebro Bryghus
Pegasus Øl & Vinbar
Skt. Nicolai Pub