Medlemsmail Nov 2012

Kære medlem!

Denne gang kan du læse om:

1. Årsmødet 2012

2. Næste medlemsmøde, November

3. NM i håndbryg, Hillerød

4. X-Treme Beer Battle Night, Frederikshavn

5. Dansk Retursystem

6. Generelt om Lokalafdeling København

7. Rabatsteder

 

1. Årsmødet 2012

Årsmødet endte med følgende valg :

 • Formand Lars Rasmussen
  Nyvalg
 • Næstformand Bodil Hebeltoft
  Nyvalg
 • Bestyrelsesmedlemmerne
  •  Søren Fodgaard
   Genvalg
  • Keld Albrechtsen
   Genvalg
  • Jacob Schultz Pedersen
   Nyvalg

Se mere - HER.

 

2. Næste medlemsmøde

Smagning af djævelsk gode øl

I en mørk tid har man brug for mørke og kraftige øl for at holde humøret oppe! Mødet i november er en smagning af øl fra Djævlebryg. Et mikrobryggeri som er kendt for mørke og kraftige øl – men der er også nogle lysere og lidt lettere øl imellem.

Du har mulighed for at smage 8 af de 12 øl som Djævlebryg har i deres sortiment. Der er klassikere som Nekron, Pride of Nekron, Old Mephisto, Mareridt og Gudeløs. Men der er også Eclipse og Schopenhauers Vilje, og en nyhed på flaske i Danmark er Dark Beast – Cascadian Dark Ale. Læs mere om de enkelte øl på www.djaevlebryg.dk

Inden smagningen serverer vi gammeldags oksesteg med det hele fra ”Hos Kim”, som er specialiseret i traditionel dansk mad af god kvalitet. Kim har lovet at den sultne også skal blive mæt. Du betaler selv drikkevarer i baren – mon ikke der skulle være et par julebryg på hanerne.

Herefter kommer Djævlebrygs direktør Per Olaf Huusfeldt og præsenterer de 8 øl. Han fortæller om Djævlebrygs historie og planer for fremtiden der bl.a. omfatter øget produktion og eksport. Vi hører om glæder og sorger ved at være kontraktbrygger – til det sidste hører et bryg som de seneste måneder har udviklet sig ret eksplosivt, og de modige kan måske få en lille smagsprøve af brygget. Undervejs regner vi med at brygger Rune Lindgren kigger forbi og fortæller om hvordan brygningen foregår og om udvikling af nye, spændende øl.

Der er mulighed for at købe flasker med hjem til 30 kr/stk – 4 stk for 100 kr. Husk at medbringe kontanter.

Tid og sted
Smagningen foregår onsdag d. 7. november på Cafe Globen, Turesensgade 2B, 1368 Kbh. K (lige ved siden af Ørsted Ølbar). Cafeen er åben fra kl. 17. Spisningen starter kl. 18.30, og smagningen starter kl. 19.30.

Pris
Middag: 140 kr. Smagning: 130 kr.

Tilmelding
Til lars.rasmussen@ale.dk senest den 3.11.2012 med navn og medlemsnr. Skriv om du deltager i smagning eller både smagning og middag.

Betaling
Til konto nr. 3129-2848937 senest onsdag den 4.11.2012 med navn og medlemsnr. Venligst bemærk at tilmeldingen først er gældende, når betalingen er modtaget. Ingen betaling = ingen spisning eller ølsmagning !

 

3. NM i håndbryg, Hillerød

Kedelhuset Fredensvej 12b lige bag Slotsarkaderne
3400 Hillerød

27 oktober 2012 - 10:00 til 16:00

Region Nordsjælland afholder NM i håndbryg.

Region Nordsjælland gentager successen fra sidste.

Sidste år vandt vores lokale bryggere tre ud af seks priser

Kom og mød vores lokale håndbrygger og smag deres gode bryg .

8 bryggere med over 30 bryg er tilmeldt.

Se mere - HER.

 

4. X-treme beer battle night

(Link i overskriften)

30. november - i Frederikshavn..!

 

5. Dansk retursystem

HER kan du læse foreningens seneste pressemeddelelse, hvor vi tager stærk afstand fra, at Dansk Retur System har stoppet for udbetaling af pant for flasker fra Slotsbryggeriet Føniks.

22-10-2012 har vi så lanceret et nyt initiativ på pant området:
Facebook-siden "Snydt for pant" (http://www.facebook.com/SnydtForPant).

Her kan alle, der oplever problemer med at få refunderet pant, rapportere om problemet. Hvis offentliggørelse her ikke er nok, så kan DØE tage problemet op overfor Dansk Retur System.

6. Generelt om Lokalafdeling København
 • Hvis du ønsker at ændre dine medlemsoplysninger hos Danske Ølentusiaster, f.eks. e-mailadresse eller lignende, gøres det lettest ved, at du logger din ind på www.ale.dk og klikker på medlemsoplysninger.
 • Medlemsmøderne holdes på skift imellem forskellige steder i København. 
 • Kontakt venligst lokalformand lars.rasmussen@ale.dk hvis du har tips om gode ølsteder eller indkøbssteder, forslag eller spørgsmål. 
 • Kontakt venligst lokalformand lars.rasmussen@ale.dk hvis du har oplysninger, som du gerne vil have med i næste medlemsmail.

På bestyrelsens vegne

Højt Skum

 
7. Rabatsteder
360 Grader Nord
Anfora Kiosk
The Bishops Arms
Bryggeriet Apollo
Bunker Beer
Café Globen
Café High Q
Den Tatoverede Enke
Guinness Pub
Nørrebro Bryghus
Pegasus Øl & Vinbar
Skt. Nicolai Restaurant & Pub