Medlemsmail januar 2015
Forbløffende lidt vinter nu, herligt!

Kære medlem!

Denne gang kan du læse om:

 1. Næste medlemsmøde - Valhal
 2. Finaleølsmagning
 3. Hvad lavede vi sidst
 4. Hvad laver naboerne
 5. Andet nyt
 6. Generelt om København
 7. Rabatsteder

1. Næste medlemsmøde - Valhal

De gæve kæmper i Frederikssund har igen i 2015 valgt at invitere til ølsmagning i Frederikssund den sidste lørdag i januar, nærmere betegnet lørdag den 31. januar 2015. På grund af overvældende succes tidligere har man dog nu valgt at flytte arrangementet fra de tidligere lokaler i Valhal. Fortvivl dog ikke. Stedet, der er valgt, er Frederikssund Hallen som ligger lige på den anden side af vejen. 

Læs mere om arrangementet her

Har du lyst til at deltage i fælles transport fra København, så se her hvordan du gør. 

 

2. Finaleøl

Mere end 1000 nye danske øl kom på markedet i 2015. De er derfor kvalificeret til at deltage i første runde af Danske Ølentusiasters afstemning om Årets Danske Ølnyhed.

I lighed med tidligere stemmes der i to katetorier, nemlig i en kategori under 6% alkohol og i en kategori på 6% og derover. Denne afstemning løber fra 15. januar til 31. januar 2015. Du kan stemme her. HUSK at stemme!

De 5 øl fra hver kategori, som opnår flest stemmer går videre til runde 2. I runde 2 (febuar måned) stemmes der så om disse 10 finaleøl. Lokalafdeling København vil gerne give vore medlemmer mulighed for i godt selskab at smage disse 10 finaleøl. Lokalafdeling København Nord har velvilligt sagt ja til at skaffe lokalder og stå for selve arrangementet, således at de øvrige lokalafdelinger i Region København også har mulighed for at deltage. Har du lyst og lejlighed til dette, kan du dels læse mere, dels melde dig til via dette link.

 

3. Hvad lavede vi sidst

Jamen vi havde da besøg af René fra Det Lille Bryggeri til vores herlige møde på Karens Minde. Du kan naturligvis se referatet på vores hjemmeside som du får adgang til her

 

Kulturhuset Karens Minde

4. Hvad laver naboerne

Amager: Februar (1. runde i amagermesterskabet i ølgenkendelse)

Ballerup: Januar/februar - Nøgne Ø - Valhal - Finaleøl

Bornholm: Februar - Finaleøl

Frederiksberg: Januar/februar - Nøgne Ø - Torben Matthews

København Nord: Februar - Finaleøl

Rødovre: Januar/februar - Nøgne Ø - Rafleølsmagning - Finaleøl

 

5. Andet nyt

Regionsrådsmøde/Stormøde

Den 7. februar 2015 er alle landets tillidsvalgte inviteret til Regionsrådsmøde og/eller Stormøde i Slagelse. Regionsrådsmødet er for formænd og næstformænd i regionerne. Stormødet er for lokalformænd og lokalnæstformænd samt deltagerne i regionsrådsmødet. Ud over disse er landsbestyrelsen og foreningens fastansatte inviteret til begge møder.

DM i blindsmagning for hold

Som det fremgår af seneste nr. af ØLentusiasteN, nr. 85 December 2014, afholdes der DM i blindsmagning for hold den 14.3.2015 i Ølsted Bryglaug tæt ved Horsens. Har du lyst til at være en af deltagerne i et hold der, så send en mail til regionsformand lars.b.jespersen@remove-this.ale.dk (Lokalformand Lars Rasmussen er desværre sygemeldt p.t.). Der skal 3 personer til et hold. Da der er seneste tilmelding af hold den 23. februar 2015 beder vi dig venligst tilmelde dig til regionensformanden senest den 9. februar, så vi kan nå at arrangere en udtagelseskonkurrence, hvis der er flere end 3 der ønsker at deltage.

Facebook

Venligst bemærk, at DØE Lokalafdeling Københavns Facebookside ikke længere er for en lukket gruppen, men nu er tilgængelig for alle.

 

6. Generelt om Lokalafdeling København

 • Hvis du ønsker at ændre dine medlemsoplysninger hos Danske Ølentusiaster, f.eks. e-mailadresse eller lignende, gøres det lettest ved, at du logger dig ind på www.ale.dk og klikker på medlemsoplysninger.
 • Medlemsmøderne holdes på skift imellem forskellige steder i København. 
 • Kontakt venligst lokalformanden lars.rasmussen@remove-this.ale.dk hvis du har tips om gode ølsteder eller indkøbssteder, forslag eller spørgsmål. 
 • Kontakt venligst lokalformand lars.rasmussen@remove-this.ale.dk hvis du har oplysninger, som du gerne vil have med i næste medlemsmail.
 • Alternativt kan du skrive til lokalafdeling.koebenhavn@remove-this.ale.dk.
 • Vi har en gruppe på Facebook :
  Bliv ven med vores administrator (lokalformanden) Lars Rasmussen.

På bestyrelsens vegne

Højt Skum

 

7. Rabatsteder

Jensens Ostelager

Jægersborggade 13

Shamrock Inn

Jernbanegade 7

Omegn

Torvehallerne

Barley Wine

Admiralgade 21

Bryggeriet Apollo

Vesterbrogade 3

Bunker Beer

Edv. Griegs Gade 19 - 23

Café Globen

Turesensgade 2B

Café High Q

Sdr. Boulevard 62-64

Den Tatoverede Enke

Baron Boltens Gård

Nørrebro Bryghus

Ryesgade 3

 

Klik på billederne, hvis du vil se dem i stor størrelse.