Besøg hos Slotsbryggeriet Føniks

Den 21.4.2010 kl. 18.00 var der planlagt afgang fra Rewentlovsgade bag Hovedbanegården til Slotsbryggeriet Føniks. 13 personer havde tilmeldt sig, 1 kom ikke p.g.a. et maveonde, 1 hørte vi aldrig noget fra.

Til gengæld var de 11 mødt til tiden, og efter lidt ventetid på om der evt. skulle dukke flere op blev vi af den flinke chauffør i en lille bus transporteret ad Næstved til. Undervejs var der mulighed for at smage lidt godtøl og spise nogle sandwiches. Sidstnævnte var desværre blevet lidt klemt og forekom lidt snaskede. Det afholdt nu tilsyneladende ikke passagererne i at fortære dem.

I Næstved blev Martin og Peter fra Næstvedafdelingen fdelingen der samlet op og taget godt imod. Således ankom 13 glade ølentusiaster forventningsfulde til Føniks, hvor vi ud over bryggeren John og hans medhjælper blev modtaget af yderligere Jan og Herman fra lokalafdeling Næstved, da de lige var blevet færdige med et gæstebryg.

Bryggeren fortalte først lidt om tilblivelsen af Slotsbryggeriet Føniks og deres samarbejde med  Gavnø Slot. Herefter gik det over stok og sten med smagning af øl af mærkerne Gavnø, Føniks og ikke mindst bryg der var lavet i samarbejde med nogle forskellige lokale håndbryggere.

Naturligvis skulle vi også se, hvorledes selve bryggeriet så ud, og John førte os efter smagningen rundt og forklarede om de forskellige processer.

Inden vi tog hjem fik vi endog en øl til at tage med hjem, og de der havde lyst til at købe øl fik mulighed for det.

Hjemturen foregik i relativt god ro og orden, det blev lidt sent, men det var der ikke nogen der brokkede sig over. Alt i alt en glimrende tur. Blot synd for Jer der ikke var med. Tag med næste gang!

 

Klik på billederne, hvis du vil se dem i stort format.