Russisk Ølsmagning

Mødet blev afholdt i Skakforeningen Øbros glimrende lokaler på Østerbro den 18.8.2010.

Før mødet gik i gang blev der spillet russisk musik fra en ghettoblaster.

Lokalformanden indledte mødet med at takke de talrige fremmødte for deres tilstedeværelse på trods af det danske sommervejr. Han opfordrede til at kikke på lokalafdelingens hjemmeside under værtshuse og evt. skrive sine kommentarer ind der, hvis der var nogen til de eksisterende, og hvis der var andre værtshuse man mener bør medtages, da at give bestyrelsen besked.

Inden ordet blev givet videre til aftenens tovholder Morten blev der vist en folder som Carlsberg har udgivet. Den kan fås hos Føtex og sandsynligvis også andre steder, er gratis og hedder "Godt øl til lækker mad". God lille sag, der blev sendt rundt til gennemsyn.

Morten havde forberedt sig grundigt til mødet og fortalte indledningsvist om det russiske ølmarked og drikkevanerne i Rusland. Herefter blev et flot smageskema delt rundt og den første øl blev smagt. Der blev smagt 5 øl + kvas før der blev holdt pause.

I pausen fortalte en repræsentant fra Skakforeningen Øbro lidt om spanske og russiske åbninger samt oplyste hvad nogen af brikkerne hedder på russisk. Beklageligvis kan jeg kun huske navnet på en bonde, nemlig druk. Udtalt med u lyd, ikke å lyd.

Efter pausen var der lejlighed til at smage et ikke alkoholisk produkt fra en 3 liters flaske, nemlig kvas. Herefter gik det hastigt videre med de resterende 4 smagsprøver på øl, hvoraf ikke alle var russiske.

Øllene der blev smagt var

1. Baltika 3 Klassicherskoe, pale lager, russisk

2. Baltika 4 Originalnoe, dunkel, russisk

3. Baltika 8 Pshenichnoe, Geman Hefeweizen, russisk

4. Stary Melnik Zoloto, pale lager, russisk

5. Stary Melnik Iz Bochonka, pale lager, russisk

6. Baltika 6 Porter, baltisk porter, russisk

7. Baltijskoje Schankbier, pale lager, tjekkisk

8. Shakterskoe Syrasy Pivo, dortmunder/helles, tysk

9. Chomigivske Bile Nefilotrovane, weiss, ukrainsk

I lighed med tidligere blev der stemt om, hvilken de forsamlede syntes bedst om, og øl nr. 6 vandt.

Lokalformanden havde inden øl nr. 9 lejlighed til kort at fortælle om næste måneds aktiviteter, der består af Øllets Dag den 4. september, hvor vi deltager i whiskymessen med en informationsstand, øludfordringen mod Rødovre den 15. september og nævnte desuden at lokalafdeling Esbjerg laver en tur i december til England. Alle tre aktiviteter vil blive beskrevet nærmere i en medlemsmail, der forhåbentlig udsendes den 19.8.

Morten afsluttede mødet med at sige tak for i aften, hvilket de forsamlede kvitterede for med klapsalver. Tak til Morten for et godt og velforberedt møde.

 

Klik på billederne, hvis du vil se dem i stort format.