Skolekøkken

Dobbeltklik på billederne, hvis du vil se dem i stort format

Den 17. november 2010 klokken 18 troppede en flok glade ølentusiaster op på Hanssted Skole i Valby. Grunden til at valget var faldet på denne skole var, at et af vore medlemmer er lærer på skolen, så vi havde fået lov at låne deres skolekøkken.

Nogle var mødt tidligt og havde lagt duge og servietter på bordet og linet kokkeøl op, så vi hurtigt kunne indlede mødet, med en kort velkomst af lokalformanden.

Deltagerne var blevet inddelt i 4 hold, under en holdleder der havde købt de varer der skulle bruges til madlavningen. Der blev uddelt opskrifter, og efter at deltagerne havde forsynet sig med kokkeøl gik man i gang med at lave 2 forretter, en hovedret og en dessert i form af:

Braunbiersuppe

Champignon á la ølcreme

Bygpaneret svinemørbrad

Ølkage

Flere af retterne tog lidt længere tid at lave, og blev desuden ikke lavet helt efter opskrifterne, men behandlet med passende kunstnerisk frihed og improvisation. Det kneb undervejs lidt med at få fat i de rigtige ting, men deltagerne udviste stor opfindsomhed og hjalp hinanden med at løse opgaverne efterhånden som de opstod.

Da den første forret blev serveret var det med nogen skepsis fra det producerende hold og reaktionen fra de spisende var da også noget blandet. Det gode øl der var indkøbt til maden fik imidlertid maden til at glide ned. Herefter gik det slag i slag med spisningen og tilfredsheden bredte sig efterhånden som maden og øllet blev drukket. Det hele skete i en munter og afslappet atmosfære.

Efter spisningen hjalp vi hinanden med at vaske op og rydde op. Lokalformanden takkede for indsatsen og fortalte kort om de næste aktiviteter inden vi sluttede med afsyngelsen af en sang som et af vore bestyrelsesmedlemmer havde fremskaffet. God ide der skabte munterhed.  Vores medlem på skolen fik de tiloversblevne øl - ikke mange - og de tiloversblevne varer blev givet til forskellige medlemmer, og så så gik vi hjem.