Øludfordring København - Rødovre

Vandrepokalen for blindsmagning for hold blev den 15.9.2010 sat på spil af lokalafdeling København, der havde udfordret lokalafdeling Rødovre.

Rødovre stillede med 4 hold a 3 personer overfor Københavns tilsvarende 4 hold med 3 personer, så der var tale om en jævnbyrdig konkurrence.

Deltagerne mødte op i god tid, og havde inden selve konkurrencen mulighed for at smage nogle af forskellige øl. Enkelte havde været nervøse om der nu ville være nok øl, og havde derfor medbragt overlevelsessæt.

Holdene fik hver deres bord og blev anbragt således, at lokalafdeling København sad i en række og lokalafdeling Rødovre i en anden række. På bordene blev desuden placeret kurve med snacks i form af flûtes, rugbrødsstykker og chips. Desuden kander med vand.

Efter en kort indledning med præsentation af de nydelige servitricer Susanne og Mette samt overtjener Søren, blev aftenens konkurrence med tipskuponen gennemgået. Der var planlagt en 1. halvleg på 7 øl, pause, 2. halvleg med 6 øl mere og præmieoverrækkelse.

Rødovre 1 - 4

København 1 - 4

1. Halvleg

1. halvleg bestod af følgende øl:

Vestfyen: Krudtugle

Humleekspressen: Humle Classic Dark

Stensbogård: Fynsk Bock

St. Austel: Tribute

Hornbeer: Imperial IPA

Hepworrth: Bangla

Camerons: Monkey Stout

1 hold skilte sig her ud, nemlig hold 3 fra København, der ud af de 7 mulige havde 5 rigtige. Flot!

 

2. Halvleg

Inden vi gik i gang med 2. halvleg, sang vi Halfdan Rasmussens dejlige sang "Noget om helte", som Susanne havde været så venlig at medbringe.

2. halvleg bestod af følgende øl:

Refsvindinge: Landøl

Midtfyns Bryghus: Imperial Stout

St. Feuillen: Cuvée de Noêl 2005

De Achelse Kluis: Achel Bruin

Port Brewing: Hot Rocks Lager

De Molen: Bommen & Granaten

2 hold, København 1 og Rødovre 2, havde begge 8 rigtige, så den første Dark Horse måtte på banen.

Dark Horse 1

6 af holdene måtte nu sidde uden øl og langt fra hjemmet, mens København 1 og Rødovre 2 skulle gætte:

Land, øltype, %, navn

på Dark Horse nr. 1

Der var her tale om en tjekkisk øl, dunkel, 3,8%, Kozel.

Ingen af svarene fra de 2 hold var rigtige, så pinen blev trukket yderligere ud v.h.a. Dark Horse nr. 2.

Dark Horse 2

Igen skulle de 2 hold gætte land, øltype, % og navn. Heldigvis fik vi nu en afgørelse (der var ikke indkøbt yderligere dark horses), nemlig Rødovres hold 3 bestående af

Michael Kjær Jørgensen

Jens Peter Christensen

Thomas Kjær Lauridsen

der havde flest rigtige, men dog ikke navnet på øllen der var Nørrebro Bombay Pale Ale.

 

Præmieoverrækkelse

De dygtige, og måske også lidt heldige - København 1 ydede flot modstand - fik overrakt vandrepokalen, fik personlige præmier og blev behørigt hyldet.

 

Servitricerne

Som sidste punkt på dagsordenen uddelte overtjener Søren et par gaver som tak for indsatsen i løbet af aftenen, og deltagerne i blindsmagningen klappede af Susanne og Mette for den gode betjening.

Lokalformanden for København takkede for aftenens gode forløb, lokalformanden for Rødovre takkede for arrangementet, og nævnte noget om at man formentlig ville udfordre København på et senere tidspunkt, når man havde samlet sig mod nok til det (såvidt jeg husker!)

 

Aftenens øl

Desværre mangler Nørrebro Bombay Pale Ale

Flere af øllene vakte en del diskussion. Lad mig nævne et par eksempler.

Humleekspressen: Humle Classic Dark. På etiketten står der Humleekspressen, og der er ikke angivet et bryggeri. Ved forespørgsel blev det oplyst, at bryggeriet var Thisted Bryghus, samt at den var lavet i samarbejde med en vis hr. Braunstein.

Ved den første af de 2 dark horses, Kozel Cerny Dark, blev det hævdet, at det rent faktisk er en Schwarzbier, og ikke som af lokalformanden for København hævdet, en dunkel. TheoBrands, den danske importør skriver om den: Undergæret mørk lagerøl. Det er vel derfor næppe urimeligt at kalde den en dunkler og ikke en schwarzbier.

Blindsmagning for hold

København - Rødovre

Amalievej 20

1875 Frederiksber C

Du kan se de små billeder i stort format, hvis du dobbeltklikker på dem.