Fyn er fin

Lørdag den 16. april 2011 kl. 08.30 var 27 ølentusiaster mødt frem til bussen der skulle køre dem fra Københavns Hovedbanegård til bryggerier på Fyn. Turen var arrangeret af Region København med Jonas Laursen, lokalformand i Lyngby, som primus motor.

Med kun en kort forsinkelse - en enkelt var ikke mødt op, så vi ventede lidt - bød Jonas velkommen og fortalte om dages program. Bl.a. at der ville blive uddelt 5 øl på turen til det første bryggeri. Herefter præsenterede chaufføren sig og fortalte, at han og hans kone var ølentusiaster fra Køge, og at de om nødvendigt ville hjælpe.

Øllene blev løbende serveret i de af medlemmerne medbragte glas, og humøret steg kendeligt, så det var dejligt højt, da vi lige pludselig arriverede ved Indslev Bryggeri. Nogle måtte en tur på toilettet, andre fik straks noget øl hældt op.

Anders, direktør for bryggeriet, indledte med at fortælle om bryggeriets historie. Bryggeren, Stefan, tog herefter over og startede rundvisningen. Bl.a. vistes der et fint lille forsøgsbryggeri.

Efter rundgangen kunne man købe øl eller smage noget mere, samt tale med nogle af de fremmødte aktionærer, der var mødt frem for at købe noget af deres øl til aktionærpris.

Næste stop på turen var Midtfyns Bryghus, hvor vi efter en kort rådslagning blev enige med ejeren Eddie Szweda om at det bedste nok var, at vi først fik lidt at spise. Det foregik på den lokale kro, der lå 50 meter væk. Efter kort tid blev der serveret øl og "Nøgleben fra svin", hvilket viste sig at være kalkunlår.

Tilbage på Midtfyns Bryghus tog Eddie imod igen, delte en masse øl ud og fortalte om dem på sin sædvanlige underholdende og morsomme facon. Han var ikke fedtet med øllet og vi fik lov at tage de fine og gode glas med hjem. Bagefter var der rundvisning på det lille bryggeri. Absolut forståeligt, hvis de gerne vil have mere plads.

Efter rundvisningen var klokken blevet så mange, at der desværre ikke var tid til at besøge Refsvindinge Bryghus, som skulle have været vores sidste stop. Til gengæld fik vi hver 3 øl med fra Midtfyns Bryghus. Under hjemturen var der et enkelt pitstop, men vi nåede tilbage til ca. kl. 20 efter en rigtig god tur.

Tak til Jonas for alt det arbejde du havde lavet!

Klik på billederne, hvis du vil se dem i stort format.