Alternativ til Hornbeertur 27.8.2011

Desværre måtte vi aflhyse turen til Hornbeer den 27.8.2011, da der var for få tilmeldte.

Ved anvendelse af bestyrelsens samlede intelligens lykkedes det imidlertid at få etableret et alternativt arrangement på rekordtid. Spisning i Restaurant Klubben på Enghavevej, fælles indtagelse af øl fra en 5 liters øldåse i Enghaveparken og efterfølgende besøg hos Mikkeller Bar.

Dette fortrinlige arrangement var fastlagt til at begynde kl. 12. Lokalforening Københavns formand dukkede op på dette tidspunkt og bestilte naturligvis flux en øl til at fordrive ventetiden med. Mit hjemlands vemodige sange blev mindet ved indtagelse af 1 stk. Odense Classic.

Få minutter senre dukkede lokalforening Københavns næstformand sandelig også op. Efter de indledende øvelser med goddag goddag, bestilling af en flaske øl af samme kaliber som førstnævnte var vi klar til at bestille mad, da vi havde på fornemmelsen, at der ikke ville dukke flere op.

Der var mulighed for at bestille såvel smørrebrød fra en lang smørrebrødsliste som varm mad fra et righoldigt menukort. Det hele til fornuiftige priser. Lad mig i den forbindelse nævne, at portionerne ikke er specielt små. En doggybag bør overvejes på dette sted.

Tiden gik og formanden måtte efterlade næstformanden for at være i Enghaveparken til næste stop til tiden. Mere tid burde have været afsat til spisningen. Næstformanden sad i øvrigt og tyggede på maden med et saligt grin, så jeg tror vi var enige om, at stedet havde været velvalgt.

Udenfor regnede det kraftigt, og den medbragte paraply viste sig desværre at være gået i udu. Tilbage i tasken med den og ikke som en anden ulykkedlig sjæl, der havde smidt sin på gaden. Skal i den forbindelse nævne, at foreningens jakker godt nok har hætter, men som regnfrakker er de ikke meget bevendt. Den jeg har er en af de gamle modeller, gad vide om der er nye på vej?

Vel ankommet til Enghaveparken var det frem med øldåsen og så blot at vente på, om andre arriverede. Det regnede stadig, men de medbragte plastikposer gjorde det muligt at sidde ned. Det varede ikke længe for næstformanden dukkede op. Samtidig holdt det op med at regne og vi kunne nu tappe øllet op i de diminutive medbragte plastikglas. Ingen succes. Vi var enige om at Köstritzeren var flad i smagen. Af de 5 liter øl lykkedes det imidlertid de glade ungersvende at nedsvælge ca. 2 liter, viste det sig senere.

Da der ikke i mellemtiden var dukket andre øltørstende op - ikke engang de lokale sutter var fremme, skuffende - fortsatte turen til Mikkeller Bar. Her talte vik bl.a. med nogle søde islændinge og gav dem et af vore blade. Ville godt have givet dem en af vore hvervebrochurer, da de tydeligvis bode i København, men vi havde ikke flere og venter med længsel på flere fra sekretariatet.

Efter at have smagt en 3 - 4 gode og spændende øl skiltes Lars og Lars og gik hver til sit. Det havde været en hyggelig eftermiddag. Blot synd at det regnede så kraftigt. Formentlig grunden til at der ikke var flere af de gæve ølentusiaster, der havde vovet sig ud. Såvidt jeg mindes, var der heller ingen hunde på gaden.