DM i ølblindsmagning for hold

5 hold med hver 3 deltagere havde fornøjelsen at deltage i de danske mesterskaber i ølblindsmagning for hold 2011. På forhånd var det besluttet, at det kun skulle være åbent for medlemmer fra Danske Ølentusiaster, så der deltog deltagere fra lokalafdelingerne i

 • Esbjerg
 • København
 • Næstved'
 • Roskilde
 • Rødovre

Alle hold mødte frem i god til og i rimelig ædru tilstand. Imponerende.

Efter at deltagerne var blevet budt velkommen og at reglerne var blevet forklaret, bl.a. at man ikke måtte ringe til en ven eller slå op på internette, blev der skænket øl op i smageglassene af de yndige servicetricer (desværre har vi ingen billeder af dem) så deltagerne kunne kaste sig over udfyldelsen af de udleverede tipskuponer. Der skulle smages 13 øl og gættes 1, x eller 2 ud for hver linie i et forsøg på at gætte, hvilken øl der var blevet serveret.

Café Edsberg havde lånt os kander til at skænke fra og til brug for eventuel overskydende øl samt vand til at skylle glassene med. Desuden var der små kurve med lunt brød til deltagerne.

Den lokale presse, i form af Fyens Stiftstidende og Melfarposten, var mødt frem, talte med deltagerne og tog billeder. Forhåbentlig vil der derfor være tekst og billeder i disse medier på et tidspunkt.

7 øl udgjorde 1. halvleg nemlig

 1. Gambrinus Premium Pilsener, Tjekkiet
 2. Odense Classic, Danmark
 3. Störtebeker Bernstein-Weizen, Tyskland
 4. St. Feuillen Saison, Belgien
 5. Van Steenberge Gulden Draak, Belgien
 6. Black Rooster The Hoptimizer, Danmark
 7. Cigar City Sea Bass, USA

Tipskuponerne blev samlet ind, flaskerne stillet op, og stillingen meddelt. Nogle hold havde ikke så mange rigtige, et hold skilte sig ud. Roskilde havde hele 5 rigtige ud af 7. Flot.

I 2. halvleg smagtes der på

 • Carlsberg Elefant, Danmark
 • Nøgne Ø Imperial IPA, Norge
 • De Molen Bed and Breakfast, Holland
 • Rochefort 10, Belgien
 • Fullers London Porter, England
 • Mikkeller Beer Geek Breakfast Weasel, Danmark

Stemningen, og lydniveauet, var efter smagningen steget en del og der var opstået en herlig munterhed. Tipskuponerne blev igen samlet ind, flaskerne stillet op og resultatet gjort op.

Der kunne imidlertid ikke oplyses, hvilke hold der var de 3 bedste på dette tidspunkt, da 3 hold alle havde 4 rigtige. Rødovre, Esbjerg og Næstved. Der måtte derfor en Dark Horse til. Her skulle de 3 deltagerhold gætte land, øltype og øllens navn. Ingen af dem gættede at der var tale om Tyrkiet, american dark lager og Efes Dark. En øl på 6,1%.

Dark Horse nr. 2 kom således ikke i spil. Det ville i givet fald have været Irland, stout og  O'Haras Irish Stout. En øl på 4,3%. Havde nok ikke været let at gætte.

Holdet fra Næstved var tættest på og fik udleveret bronzemedaljer.

Nr. 2 i konkurrencen var holdet fra København, der havde 6 rigtige. De fik derfor sølvmedaljer.

Aftenens vindere var Roskilde, der havde hele 9 rigtige. Absolut fortjent at de fik guldmedaljer og pokal med hjem til Roskilde.

Der var nu ikke mere på programmet, så Lokalafdeling København, der havde stået for arrangementet sagde pænt tak for i aften og god rejse hjem. Inden vi skildtes lovede Lokalafdeling Roskilde, at de ville lave et tilsvarende arrangement i 2012. Det glæder vi os til, og håber at flere vil deltage næste gang. Det er ret sjovt!

 

Holdet fra Rødovre
Holdet fra Esbjerg
Holdet fra København
Holdet fra Roskilde
Holdet fra Næstved
De 7 øl i 1. halvleg
De 6 øl i 2. halvleg
Dark Horse
Klar til præmieuddeling
Bronze til Næstved
Sølv til København
Guld og pokal til Roskilde
De 3 bedste hold