Udtagelse til DM i blindsmagning for hold

I lighed med i 2011, hvor Lokalafdeling København var repræsenteret med et fantastisk hold til DM i blindsmagning for hold, satser lokalafdelingen igen i 2012 hårdt på at vinde hæder og ære.  Derfor var der indkaldt til udtagelsesmøde den 24. september 2012.

Fristen for tilmelding til udtagelsesmødet var i år beklagelig kort, nogle af deltagerne havde tidligere vist skræmmende styrke. Måske var det grunden til, at der denne herlige regnvejsaften, perfekt egnet til indendørs hygge i gode venners lage med godtøl, kun var mødt deltagere til dannelse af 2 hold med hver 3 deltagere på. 

Fire personer var kommet 2 og 2, så det var naturligt at disse dannede base for to hold og så hver valgte en af de 2 øvrige deltagere. Holdene kom derfor til at bestå af

Morten, Jacob og Klaus på det ene hold og

Kirsten, Brian og Bjarne på det andet hold

Lars var med som det tynde øl, da han havde invilliget i at deltage som suppleant ved DM, ifald det bliver nødvendigt. 

Søren Fodgaard, det navnkundige, for ikke at sige som man gør i radion, legendariske medlem af bestyrelsen for Lokalafdeling København havde forberedt 8 øl der skulle smages. Der var lavet en tipskupon, som gjorde muligt at sætte kryds ud for, hvilken af de 3 muligheder der blev præsenteret, man smagte. 

Der var almindelig enighed om, at der var tale om gode øl, og at de var svære at gætte. Efter de første 3 øl var smagt var der således ikke gættet nogen af øllene. Søren havde nemlig fået den glimrende ide, at vise flaskerne efter at hver enkelt øl var smagt og deltagerne havde sat deres krydser. 

Ved den fjerde øl begyndte deltagerne at gætte rigtigt. Ja faktisk var det ene af holdene så dygtige eller heldige, at de gættede de sidste 5 rigtigt. 5 ud af 8 flot. Det andet holds præstation var ikke så imponerende, så den nævner vi ikke her. 

Udtagelsen til DM i blindsmagning for hold 2012 i Roskilde var således velfortjent og Søren kunne overrække præmier til 

Morten Rahbek

Jacob Pedersen

Klaus Travis

Øllene der blev smagt var:

  • Tsingtao pilsner
  • Bayreuter Bierbrauerei Aktien Original
  • Indslev Bryggeri Sort Hvede
  • Kongens Bryghus Jullemumme
  • Amager Bryghus Gluttony
  • Jester King Nobel King
  • Midtfyns Bryghus Jule Stout
  • Kasteel Cuvée du Chateau

Søren havde forberedt sig på situationen med hold, der havde lige mange rigtige og anskaffet sig en "dark horse". Vi fik lov at smage den og komme med bud på alkoholprocent, øltype, land, bryggeri og navn. Der blev gættet på lidt af hvert, men ikke noget af det var rigtigt. Tættest på var Bjarne med at gætte alkoholprocenten.  Øllen viste sig at være en Barleywine fra Gourmet Bryggeriet. Søren havde haft den liggende i ca. 4 år. Dejlig øl, men svær at gætte.

Efter mødet var det lidt snak om dette og hint. Tak til Søren Fodgaard for at have arrangeret et glimrende møde. Holdet med de 3 dygtige vindere vil nu blive tilmeldt DM i Roskilde og vi krydser fingre og ønsker dem held og lykke.

 

Klik på billederne, hvis du vil se dem i stor størrelse.