Søndag d. 24. januar Øl og Rafling

Denne aften kryber vi sammen i Hugos i ly af vinterkulden, og så er det tid til en alternativ rafleturnering. Det er den legendariske fortæller og underholder fra Tour de Bíere, Torben Nielsen fra Rødovre lokalafdeling, som kikker forbi. Torben har udviklet en ølsmagning, hvor hver deltager medbringer to øl som der så spilles om - mere herom i teaseren og ved tilmelding.
Der vil også blive noget med at flytte rundt mellem bordene, så alt i alt en hyggelig og anderledes aften. Og Torben er overraskelsernes mand, så forvent gode ”løgnehistorier”!

 

Søndag den 28. februar - Welkom in de hemel - Hollandsk aften

Orange er Hollands nationalfarve. Det blev den en gang i 1500-tallet i et oprør mod Spanien, anført af prinserne af Oranje. Vi bliver ført igennem et udvalg af hollandske øl og oste, som passer hertil, af Merethe, Johan og Bart - en aften med gode historier, entusiastiske fortællere og hyggelig stemning. Måske fortæller Merethe også om hendes interesse for naturen, og hvordan urter bliver til madvarer eller drikke. Vi skal bl.a. en tur i og omkring Nijmegen, hvor vi skal smage øl fra intet mindre end himlen(brygværtshuset De Hemel)

Mandag 14. marts - Mød Årets Danske Ølnyhed 2014

Bag Munkebo Mikrobryg står familien Christensen. En familie hvor traditionerne til at brygge øl kommer fra gryderne på de sydfynske gårde. Nuværende generation er Claus Christensen der har arbejdet som brygmester både i Danmark og i det traditionsrige Bayern. Claus har en kandidatgrad i biologi fra Københavns Universitet og en Ph.D i Sundhedsvidenskab, og han fik lyst til at fortsætte familiens traditioner om at brygge øl og deltog derfor under universitetsstudiet i diverse konkurrencer. Han har vundet flere Danmarksmesterskaber, det Skandinaviske Mesterskab i ølbrygning samt et fynsk mesterskab, i alt 21 medaljer. Med kun et par år på bagen bragede Munkebo Mikrobryg i den grad igennem i 2014. Ikke alene blev bryggeriets Alstærk Bourbon kåret som Årets danske Ølnyhed i den stærke kategori, bryggeriet blev også valgt til Årets danske Bryggeri 2014. Samtidig er Claus en meget underholdende og god fortæller. En aften du ikke må gå glip af.

Tirsdag 12. april - Smager Kvinder ens?

Dette store spørgsmål er altid spændende for enhver Ølentusiast. Vi vil denne aften angribe emnet fra forskellige vinkler og forhåbentlig komme frem til en konklusion.Kvindernes ret til at stemme kunne i juni i år fejre 100 års fødselsdag. Men hvordan er det når det drejer sig om øl?Hvilke øltype får så stemmen? Er der så forskel på kvinder og mænd? Hvordan har kvinder det med brown ale og stout? Der er også mange øl at vælge mellem, hvor kvinder eller noget kvindeligt indgår.Køges Ølentusiaster har ca. 100 kvinder, så kom denne smagfulde aften.

Søndag 22 maj - Hvad er nu det for noget?

I møde nogle af Køge afdelingens karismatiske medlemmer. Det er sådan, at vi er begavet med en laaaang række guruer ud i øllets verden.

De vil hver især præsentere den øl, de sætter allermest pris på.

I vil møde medlemmer som normalt ikke træder op til smagningerne, men som alle har en knivskarp holdning til, hvordan en øl skal smage, hvilken type det skal være og ikke mindst hvorfor netop denne øl er verdens bedste - efter deres mening. Det bliver en aften med høj ølkvalitet.

Søndag 19. juni - DØE-Køge SOMMERFEST

Sæt X ud for søndag den 19. juni 2016, hvor din lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling – står klar til at byde vore medlemmer velkommen i Solgårdsparken i Strøby Egede til en fornøjelig dag med grill, pølser, kylling og salat og fadøl til alle.

Og undervejs vil der bl.a. være forskellige lege, og i stedet for at tage automobilen derud, kan man enten vælge at hoppe på bus 108 eller 109 eller cykle derud i samlet flok.

Vælger man jernhesten er der afgang fra Køge kl. 12.00 og undervejs til Strøby vil der være indlagt et pitstop – der nok handler om øl!

Søndag den 11. september - Belgisk aften!

Belgierne er i almindelighed kendt for deres fantastisk velsmagende chokolade, de lækre sprøde pommes frites, men i særdeleshed for deres massive ales - eller på godt dansk - super lækre overgærede øl. Og noget af de mest 
fornemme er ubetinget bryg fra de legendariske trappist klostre - såsom Rochefort, Chimay, Wetsmalle, Achel, 
Orval og kultklostret Sint Sixtus hvor den ”blå” Westvleteren tappes på flaske af de kutteklædte munke.  
Denne aften sættes der ikke kun fokus på trappistbryg - men også på nogle af de andre øltyper/stilarter som har gjort belgierne så kendte. 
Så skidt med, at de ikke kan finde ud af det med regeringsdannelser og sproget - øllet har de dog alle til fælles.

Tirsdag den 4. oktober - Lokale up-coming bryghuse!

De fleste er ikke bekendt med denne hemmelighed. At der i lokalafdelingens område er små lokale bryghuse, som brygger i det små og det til glæde og gavn for de få. 
Vi trækker disse små bryghuse ind i rampelyset for en aften, og giver dem mulighed for at fortælle historien fra ”kedlerne”, mens vi smager på de færdige bryg.

Søndag den 23. oktober - Årsmøde 2016

Lokalafdelingens ordinære årsmøde 
afholdes søndag den 23. oktober 2016, kl.13.00  hos Braustein på Køge Havn. 

Årsmødet følger vedtægterne og i forbindelse med årsmødet er lokalafdelingen vært ved et glas øl. 
Til at skylle de ”kedelige og tørre tal, statistikker og beretninger ned”, vil der være mulighed for at deltage i en ganske særlig årsmødesmagning, som formand emeritus Thomas Ensbye står bag. Det forlyder fra hans ”garage”, at man bl.a. kan risikere at stifte bekendtskab med en spansk IPA Tripel på 10,9% og andet godt.
Det er gratis at deltage i lokalafdelingens årsmøde, hvorimod der opkræves deltagergebyr for at deltage i den efterfølgende smagning. 

Mandag den 14. november - Amerikansk aften

Det er ikke ukendt, at drager man over ”Dammen” bliver man mødt af et væld af kreative, kompromisløse og grænseoverskridende mikrobryggere - og alle har de det tilfælles - at de kan sende en tak til den tidligere præsident og jordnøddefarmer, Jimmy Carter. Han gav startskuddet til den amerikanske ølrevolution og for mange også The American Dream.
Mon ikke man kan se frem til en aften med APA’er, IPA og DIPA, samt sorte bryg fra de dampende amerikanske brygkedler. 

Mandag den 5. og tirsdag den 6. december - Julesmagning

Årets smagning af juleøl og bryg!
Ligesom det er en tradition at vi hvert år lægger øre til et af julens lyriske julehits fra MC Einar, er det også en tradition at Køge Lokalafdeling indbyder til den dobbelte smagning af julebryg. For 6 år siden begyndte 
vi at afvikle julesmagningen over 2 aftener, i erkendelse af, at denne aften altid er årets hit. 
I år sætter vi primær fokus på smagsnoter fra mange himmelstrøg. Og hvis det hele flasker sig, så vil vi finde julebryg som både passer til forret, julens traditionelle hovedretter og den klassiske dessert.
Denne aften er det næsten påbudt at bære nisseuniform, så der skabes den helt rette julestemning.
Ho ho ho ho - mens vi venter på en korpulent ældre herre med hvidt skæg.

- OG SÅ ØNSKER VI alle en GLÆDELIG JUL og et godt nytår - Og husk 
det gode øl til julema(N)den!