Kære medlemmer

Så blev det december måned. Ja, faktisk har det allerede været jul længe, især hvis man har kastet længselsfulde blikke på ølhylderne i specialforretninger og supermarkeder.

I dette nyhedsbrev vil du kunne orientere dig om

 * Områdets nyeste bryggeri – Winther & Bargholz,
 * Den dobbelte julesmagning i Hugo’s,
 * Næste arrangement – En aften med Luffe fra Møns Bryghus, ,
 * Klik dig ind på vor facebook,
 * Tour de Biere,
 * Stor medlemsundersøgelse,
 * Ølrejsen 2014,
 * Lokalafdelingens julehilsen.

 

Nyt lokalt bryggeri..!!

Pia Winther Bargholz præsenterer Jule-Bob

I forbindelse med årets julesmagning kunne vi samtidig præsentere vore medlemmer for en vaskeægte nyhed. Lokalområdets nyeste bryggeri, Winther & Bargholz, som ligger på grænsen mellem Solrød og Jersie. Det er Pia Winther, for det er navnet på den kvindelige brygmester, der står bag Winther & Bargholz.

Lige nu har bryggeriet 3 forskellige øl på flaske, og deres julebryg, Jule Bob, fik officiel ”verdenspremiere” i Køge under julesmagningen, hvor Pia var til stede begge aftener og kunne fortælle om det nye bryggeri, visioner og bryg. Udover hendes Jule Bob, er der en Nello IPA og en Max Brown Ale i sortimentet. Og som en ekstra overraskelse, bød Pia de fremmødte på hjemme-kogte ølbolcher – på basis af hendes juleøl.

I vort lokalområde kan bryggeriets øl lige nu købes hos Kaffekrukken på Køge Torv og hos Østervang Gaard Mosteri i Lille Skensved.

Der bringes snarest en artikel i ØLentusiasteN om Winther & Bargholz, ligesom lokalaviserne også snarest bringer behørig omtale.

 Hvis man vil vide mere skal vi opfordre til at man klikker sig ind på www.bryghusetwb.dk

 

Dobbelt julesmagning

Der var ikke engang gået 24 timer, før der var afsat 37 pladser til første aften og 48 pladser til næste aften, så det lå ligesom i luften, at Køge Lokalafdeling kunne melde alt udsolgt kort derefter. Og ja, det gik som det plejer.

Også i år havde rigtig mange givet fremmøde i det røde december outfit, og det er særlig stemningsfuldt at sidde ned i kælderen og teste de 10 udvalgte julebryg, som denne aften var:

·         Stevns Bryghus, Fidivous Julebryg, 6,0% alk.
·         Winther & Bargholz, Jule Bob, 6,5% alk.
·         Sorø Bryghus, Knud øl, 7,2% alk.
·         Vejle Bryghus, Julebryg, 7,5% alk.
·         Stensbogaard Julestout, 7,5% alk.
·         Rækker Mølle, Julebock, 8,1% alk.
·         Willemoes Jul 2013, 8,5% alk.
·         Hornbeer Juleøl (årg. 2011), 9,0% alk.
·         Bryggeriet Skands, Julerød, 9,0% alk.
·         Ordrup Bryggeri, Glædelig Jul, 9,5% alk.

Traditionen tro skulle man over begge aftener kåre den bedste julebryg, og efter at lokalbestyrelsen har optalt de mange point der er fordelt på de 10 øl, kunne man kåre årets bedste julebryg, og denne hæder tilfaldt i år

Willemoes Jul 2013, og på 2. pladsen kom Stensbogaard Julestout og med Hornbeer Juleøl (2011) på 3. pladsen.

Willemoes Jul 2013 er bryggeriets flagskib, og allerede udsolgt rigtig mange steder, men i fald den igen igen igen skulle komme i finalen om Årets Øl-nyhed 2013 (over 6,0%) har lokalafdelingen allerede sikret sig det nødvendige antal flasker til finalesmagningen. Rettidig omhu forstås.

Men for at skabe lidt ekstra opmærksom omkring smagningen, skulle alle deltagere indlede begge aftener med at gætte hvilken julebryg, der var gemt bag indpakningen. Ingen gættede rigtigt – men det var såmænd en Golden Christmas på 7,5% alk. fra Bryggeriet Vestfyn. Men nogle kom tæt på og Dorthe Kjærsgaard fik overrakt en Gouden Carolus Christmas Ale på den første aften, og Benny Gunge en flaske ditto anden aften. ”Den kan Benny så nyde i de mange små plastikkrus som han tilfældigvis vandt på Ølrejsen i år”.

Vi bringer her på siden nogle stemningsfotos fra den dobbelte julesmagning, men ellers henviser vi til vor Facebook, hvor der er endnu flere fotos.

 

Næste arrangement - Tirsdag d.14. januar

Nogle af vore medlemmer stiftede bekendtskab med Ivan Luffe under lokalafdelingens første ølrejse i 2012, hvor Ivan gav et bus stand-up comedy show i en Setra fra Vipperød Bustrafik. Det var ikke kedeligt, men rygterne løb, så vi måtte overtale den farverige malermester fra Stege om at komme til 4600.


Hvis klikker her, kan du læse mere om denne aften, og hvis du tror det bliver kedeligt, så tager du fejl.


Tilmelding er åben og kan findes her.

 

Tour de Biere

Denne pendant til La Tour, der afvikles i et større mellemeuropæisk land over 3 uger, er noget rigtig mange cyklende ølentusiaster ser frem til. Programmet for etapeløbet er netop blevet omtalt i nyeste udgave af ØlentusiasteN, og tilmelding kan ske primo januar 2014.


Vi henviser til www.Tour.ale.dk

 

Ølrejsen 2014

Eller rettere ølrejserne, for vi vil også i 2014 sende 2 busser afsted – der kører hver sin rute, for til sidst at mødes til den 57. Humlefestival i Zatec. 2 spændende rejser med masser af interessante og indholdsrige øloplevelser.

Rejserne foregår i perioden 2. – 7. september 2013 og til samme pris som i 2013, og lige nu arbejder vi på højtryk for at få de 2 programmer på plads, og vi forventer at kunne udsende en nyhedsmail med oplysning om rejserne lige før jul eller omkring årsskiftet 2013/2014.

 

Medlemsundersøgelse på vej

Vi vil i 2014 udsende en  medlemsundersøgelse, hvor vi spørger ind til vore medlemmer og deres særlige interesser, herunder om man kunne tænke sig et tillidshverv i landets mest smagfulde forening, samt om  og om i hvilket omfang man har mulighed for at hjælpe til ved vore aktiviteter.

 

Julehilsen

Sidste år overraskede vi alle vore medlemmer med en ganske særlig julehilsen på You Tube. Denne er sådan set fortsat aktuel, og vi skal opfordre vore medlemmer til at klikke ind på http://www.youtube.com/watch?v=ylxnNpBCgSw og få et godt grin.

Køge Lokalafdeling kan se tilbage på endnu et unikt år, hvor vi har kunnet melde alt udsolgt til lokalafdelingens smagninger, kunnet konstatere en fortsat medlemsfremgang, en super ølrejse hvor vi sendte 2 busser af sted, og så satte vi ny publikumsrekord i forbindelse med en helt fantastisk Køge Øldag 2013 etc. etc. Men alt dette var ikke muligt uden jer.

Vi er vore medlemmer meget taknemmelige for dem opbakning vi møder, og fra bestyrelsen sender vi de bedste ønsker om en glædelig jul til jer alle og et rigtigt godt nytår.

På gensyn i 2014.

De bedste julehilsner
Bestyrelsen
DØE Køge – Danmarks bedste lokalafdeling


Fra julesmagningerne