Kære medlemmer.!

Køge Øldag 2013 er overstået, og jeg er sikker på de fleste allerede har set dagen omtalt i de skrevne medier som Dagbladet, Køge Onsdag, Lørdags-avisen samt Radio Køge.


Med 2.065 gæster blev Køge Øldag 2013 endnu en succés og med en publikumsfremgang på imponerende 45,4% har Køge sat tyk streg under pladsen som indehaver af Danmarks næststørste ølfestival.

Men der sker nu også meget andet i den kommende tid , og i dette nyhedsbrev kan man orientere sig om følgende:

•    Mere om Køge Øldag 2013,
•    Øllets Dag den 7. september 2013 – i år i St. Heddinge,
•    Ølrejsen 2013,
•    Årsmødet den 11. september 2013,
•    Sæsonprogrammet 2013/2014
•    Køge Lokalafdeling hjælper SOS Børnebyerne – offentlig ølsmagning,
•    Åbent Sjællands mesterskab i håndbryg.

 

Køge Øldag 2013

45 minutter efter at ”porten” var åbnet var der godt 300 der allerede havde gjort entré i humlens mekka, og ved 14-tiden kunne vi notere os lidt flere 1400 gæster. Og sådan gik det bare hele dagen. 2.065 fik sat armbånd på højre eller venstre arm, før det var tid til at gå på opdagelse.

Aftenen før fulgte vi spændt vor tjekkiske udstilleres vej til Køge, og da Torben Djurs havde sendte en sms om at nu var også bagmanden Honza Kocka afhentet i Kastrup, og indkvarteret på Hotel Hvide Hus ja, så kunne man kun afvente dagen.

Der var dog undervejs panderynker hos Ugly Duck, da deres varebil manglede strøm, men chefbrygger Martin Jensen assisteret af lokalformanden for Odense, Christian Scheffel, var på plads i rette tid og tog imod de mange gæster.

De mange frivillige – ca. 60 – havde fra morgenstunden arbejdet intens med at gøre klar ved indgangen, pynte lokalafdelingens butik op, hjælpe udstillere med at få deres værdifulde bryg til standene, og så man var helt klar kl. 11.00.

Og sikken en dag. Med 2.065 gæster satte vi endnu engang publikumsrekord – og flere gav udtryk for hvad vi vil gøre næste gang. Udvide endnu mere eller…men det vil først vi få afklaret på et senere tidspunkt når dagen er evalueret.

Der var smil over hele linjen. De mange gæster var glade, udstillerne var glade og tilfredse, og igen kunne vi notere en fredelig festival. Ingen ”ballade” trods så mange gæster. ASF’s samaritter måtte kun assistere få gange, ved et hvepsestik, en faldulykke og noget plaster, men det giver en dejlig tryghed at de er på plads.

Ud fra modtagne poletter, placerer udstillerne sig som følger:
Hugo’s, Indslev/Ugly Duck, Hornbeer, Midtfyns Bryghus, Det Lille Bryggeri, Stevns Bryghus, Øldepotet, Pivovar Nomád, Klosterbryggeriet, Kissmeyer Beer and Brewing, Fur Bryghus, Beer Factory, Coisbo Beer, Skovlyst, Braunstein, Håndbrygger 1, Køge Lokalafdeling samt Håndbrygger 2.

For god ordens skyld anføres det, at Køge Lokalafdeling kun havde 15 l Lezak fra Antos på hanen, så derfor placeringen, men butikkens formål var jo også at gøre opmærksom på Danske Ølentusiaster. Og Hugo´s resultat er for 3 barer lagt sammen, så vi må  kåre årets bryggeri Indslev/Ugly Duck som det mest populære til Køge Øldag 2013.

Men fra lokalafdelingen skal der lyde en stor stor tak til de mange frivillige, der ofrede noget af lørdagen i den gode sags tjeneste. Udover egne frivillige havde vi importeret 5 fra lokalafdelingerne i Haslev, Rødovre, Roskilde og København. For satan hvor er vi stolte af jer.  

Vore sponsorer havde gjort det muligt at bære øldagen igennem, og herfra skal der lyde en stor tak til vor hovedsponsor DiBa Bank, og vor storsponsor DanKurér samt de mange små sponsorer der igen i år støttede os.

Lokalafdelingens amerikanske lotteri har vel aldrig haft så mange dejlige præmier som i år – de fleste sponseret af lokale forretninger og virksomheder og de resterende var gode ølgevinster fra dagens udstillere. Vi havde haft 4 seje piger ude og ”rasle med bøssen”, og herfra sendes en stor tak til Solveig, Birgitte, Marie Louise og Christina.

Der vil senere blive bragt en fyldig beretning fra Køge Øldag 2013 i ØLentusiasteN.

 

Øllets dag 7. september (i St. Heddinge)

I år fejrer vi Øllets Dag i St. Heddinge. Vi drager over Tryggevælde å og tager til Stevns. Og det vil være muligt at møde repræsentanter fra Køge Lokal-afdeling i BYGMA, hvor man fra en stand vil kunne smage en række spændende øl, som man med statsgaranti ikke vil kunne finde i lokalområdets butikker.


Hvis man måtte have en nabo eller en god ven som ikke allerede er medlem af Danske Ølentusiaster, vil indmeldelse denne dag ske til en særlig kampagnepris, hvor vi skærer 50 kroner fra det normale årskontingent, som i forvejen ikke er højt.


Vi står klar med masser af øl, blade og andet, så tag naboen under armen og kig end til os. Køge Lokalafdeling er på plads fra kl. 10 – 14.

 

Ølrejsen 2013

Om få dage sender vi 2 ”fulde” (ja, undskyld udtrykket) busser af sted på årets bedste ølrejse. Hver bus kører sin egen rute, og først efter 3 overnatninger i henholdsvis Turnov og Benesov, mødes de 104 deltagere igen, men i vanlig stil har lokalafdelingen også klaret den del af logistikken.


Vi ønsker dem en rigtig god rejse, og ser frem til rejseberetning og gode fotos.

 

Sæsonen 2013/2014

Det er nok lokalafdelingens mest ambitiøse program der er sendt ”på gaden”. I oktober en black black night – og til denne aften har vi hjemtaget 10 helt specielle black brew fra 5 til 12,1% - samtidig med, at der undervejs vil være en black black pub quiz. En aften med noget af de bedste black brew vi kan opdrive.


I november sendes der humlebomber på bordene, bl.a. nye batchbryg og også denne aften vil der være tale om noget af det der opdrives kan, før end vi slutter året af med 2 x julesmagning i december 2013.


Klik ind her og hent hele sæsonprogrammet, og sæt allerede X ud for de velsmagende datoer.

 

Årsmødet 2013

Afholdes som bekendt på Braunstein onsdag den 11. september 2013, og allerede nu kan vi melde totalt udsolgt til årsmødet. Dette er usædvanligt også i relation til de andre lokalafdelinger.


Hvis du klikker dig ind her, kan man læse mere om årsmødet, og hvor beretningen om årets gang ikke er noget der bare skal overstås. Med den aktivitet lokalafdelingen har – kan et årsmøde bare ikke klares på få minutter. Braunstein har stillet 5 haner til rådighed, og disse vil være åbne allerede fra kl. 19.00.

Der skal vælges ny lokalformand og et nyt medlem til bestyrelsen, og så skal der kigges frem mod sæsonen 2013/2014.

 

Vi hjælper SOS Børnebyerne

Med henblik på at hjælpe SOS Børnebyerne, Køge afdeling, og de projekter de er involveret i, i de ikke industrialiserede lande, har din lokalafdeling lovet at afholde en ølsmagning for SOS Børnebyerne, og hvis der er medlemmer der har lyst til at smage 10 spændende øl, og øl som normalt ikke præsenteres til lokalafdelingens arrangementer, kan billetter til denne smagning købes i Hugo’s til kr. 125,00 pr. stk.


Der er en begrænset antal billetter på 75 stk. Arrangementet afholdes i Køge Roklubs lokaler, og eventuelt overskud går ubeskåret til SOS Børnebyernes velgørende arbejde.

Klik her, og du kan læse mere om arrangementet.

 

Åbent Sjællandsmesterskab i Håndbrygning 2013

Lørdag den 26. oktober 29013 afholdes der Åbent Sjællands Mesterskab i Håndbrygning 2013. Mesterskabet afvikles i Støberihallen der ligger ved Slotsarkaderne i Hillerød.


I vort lokalområde har vi flere håndbryggere, og vi opfordrer til, at man tilmelder sig hvis datoen i øvrigt passer og man har mod få at få bedømt håndbrygget af professionelle dommere. Hver håndbrygger får en stadeplads og kan sælge smagsprøver á 5 kr. til gæsterne.


Der dystes i 2 grupper: gæsternes vindere og dommernes vindere. Hver gruppe har 2 vindere 0-5,9 % samt 6 % og derover.

Har man mod på at tilmelde sig så send en mail til Mhandbryg@godmail.dk

Sluttelig ser vi frem til at se vore medlemmer til sæsonens aktiviteter – et bliver en super sæson med super arrangementer.


De bedste hilsner
Bestyrelsen
Danske Ølentusiaster/Køge Lokalafdeling  


Fra Køge Øldag 2013