Kære medlemmer

Efteråret er over os. De fleste har lagt de korte bukser i skabet, kørt Weberen i garage, og fundet de lidt tungere øltyper frem, for det er nu vi skal nyde de cremede hvedebock’er, fyldige doppeltbock, kulsorte stout og porter typer, og måske i ny og næ en hyggelig alkoholtung barley wine. De fleste af vore medlemmer ser nemlig hver år frem til denne tid, som måske er den allerbedste rent ølmæssigt – og snart kommer julebryggen….


Men midt i denne eufori, kan man i dette nyhedsbrev orientere sig om følgende:


•    En forrygende tjekkisk aften,
•    Årsmøde og britisk ølsmagning,
•    Aktivitetskalenderen 2014/2015, samt
•    Ølrejsen 2015

 

Tjekkisk aften

Som ventet var der igen totalt udsolgt. Alle billetter revet væk på under 24 timer, men det var nu heller ikke Urquell, Staropramen, Zlatopramen, Krušovice, Rebel, Platan eller Budvar der var i flaskerne, men derimod bryg fra små regionale bryggerier i 1. halvveg, og så 5 super spændende bryg fra 2 upcoming tjekkiske mikrobryggerier i 2. halvleg.


Aftenen tog ikke overraskende udgangspunkt i den ølrejse Køge Lokalafdeling igen stod bag i september, da 2 busser blev sendt afsted på hver sin rute, og undervejs blev der samlet ind, så andre ud over de 105 vi sendte afsted, også kunne få del i de smagsmæssige oplevelser. Ganske vist var de spændende bryg fra Pivovar Nomád bestilt og hjemtaget under Køge Øldag, men der var alligevel artige overraskelser iblandt.


Aftenen blev indledt med en Fernet Stock, før man kastede sig ud i følgende smageliste:


Novopacké Pivo, Kumburák Lager, 5,2% alk.
Pivovar Herold, Sv?tlý kvasnicový pšeni?ný ležák, 5,0% alk.
Pivovar Ferdinand, Sedm Kuli, 5,5% alk.
Pivovar Herold, Tmavé speciální pivo, 5,3% alk.
Novopacké Pivo, Podkrkonošský, Dark Special, 6,3% alk.
Pivovar Matuška, California Ale (12%) – 5,3% alk.
Pivovar Nomád, Easy Rider, 4,8% alk. (fra fad)
Pivovar Matuška, IPA Raptor (15%) – 6,3% alk.
Pivovar Matuška, Zlatá Raketa (17%) – 7,0% alk.
Pivovar Nomád, Nomád Black Hawk, 6,8% alk.


Pivovar Nomád kender vi fra Køge Øldag, omend deres Black Hawk ikke var med i år, mens Matuška er totalt ukendt for de fleste. Mens deltagerne i årets Bus 2 oplevede Matuška på tætteste hold, kan næste års Bus 1 se frem til samme oplevelse. Tænk hvis v kunne lokke Matuška til Køge Øldag 2015!


Aftenen blev en blanding af politiske anekdoter fra øst, Tjekkoslovakiets historie og geografi, beretninger fra de tjekkiske værtshuse og en generel ølorientering samt de problemer og bureaukratiske besværligheder lokal-afdelingens tidligere formand løb ind i, da han ønskede at blive viet på Prags imponerende rådhus på Starom?stské nám?stí.


Vi bringer her nogle stemningsfotos fra den tjekkiske aften, og kan endelig oplyse, at vi sluttede med at smage 6 forskellige tjekkiske prøvebryg – bl.a. en lagerøl smagt til med chokolade.

 

Årsmøde og engelsk smagning

Fredag den 31. oktober 2014, kl. 19.00 afholdes der ordinært årsmøde i Danmarks bedste lokalafdeling, og årsmødet afholdes på Braunstein på Køge Havn. Det er gratis at deltage i lokalafdelingens årsmøde, men ønsker man at deltage i den efterfølgende britiske smagning af 6 øl, skal der ske tilmelding.

TILMELDING KLIK HER - STADIG LEDIGE PLADSER


Hvis man ønsker supplerende oplysninger kan man hente disse her.


Dagsorden til årsmødet kan hentes via dette link: www.ale.dk/index.php

 

Sæsonen 2014/2015

Den længe ventede aktivitetsplan blev udleveret i forbindelse med en tjekkiske aften, men til de der ikke deltog, kan man hente aktivitetsplanen ved at klikke her.


Aktivitetskalenderen er et overflødighedshorn af ølrelaterede oplevelser, og vi vil opfordre alle til at sætte X i kalenderen. Og vi vil også i år fortsætte med at trykke en teaser som ligger klar ved hvert eneste medlemsmøde.

 

Ølrejsen 2015

Under den tjekkiske aften blev det afsløret at ølrejsen afvikles i perioden 1. – 6. september 2015, samt at arbejdstitlen på tjekkisk lyder 6 dn? bez knedlík?, eller på dansk – ”6 dage uden knødler”. Programmet ligger i det store og hele klart, men vil først blive udsendt i slutningen af december måned 2014. Vi råder også i 2015 over godt 100 pladser og er sikker på at begge busser igen blive fyldt op. Prisen fastholdes fra de tidligere år, idet det fra arrangørside oplyses, at det også denne gang er lykkedes at forhandle nogle knivskarpe priser hjem.


Sluttelig på gensyn til årsmødet eller til en af de andre aktiviteter i Danmarks bedste lokalafdeling.

De bedste hilsner
Bestyrelsen
Køge Lokalafdeling  


fra Tjekkisk aften: