Kære medlemmer !

Påsken er ovre og rigtig mange af os har nydt de velbryggede påske og forårsbryg, og ser nu frem til forfriskende weissbier og skønne IPA’er og andet godt fra de danske bryggere. I dette nyhedsbrav kan man orientere sig om følgende:

Bus Pub-crawl turen lørdag den 11. april 2015,

Næste smagning – ”10 øl du skal smage før du dør”,

SM i Håndbryg,

Mere om flaskepant,

Kongebryg er igen på hylderne i WIKA.

 

Bus Pub-crawl lørdag den 11. april 2015!

Det var næsten samme stemning som før en dagtur til Hundige Strand med Gabriel F. Jensens ferieudflugter, da 40 lokale ølentusiaster entrede Setra’en fra vor faste samarbejdspartner, Vipperød Bustrafik for at gøre bus pub-crawl til Strøby, Haslev, Ringsted, Roskilde for at slutte på Hugo’s i Køge.

Og ligesom på H. C. Andersens tid gjorde man ikke en rejse uden ikke undervejs at indtage næring til sig – læs svenske bryg fra Slottskällans. små fede Lucky Buhda’er og så diverse bryg fra Nova Paka i Tjekkiet.

Når vores system til at lave nyhedsbreve kommer til at virke rigtigt igen, vil vi bringer nogle stemningsfotos fra busturen – og hvem ved, måske gentages initiativet en anden gang.

Næste smagning – ”10 øl du skal smage før du dør”!

Nu skal man ikke tage overskriften så alvorligt, for vi håber virkelig at vore medlemmer når at smage utrolig mange øl inden de evige humlemarker kalder. En øl-kanon – en kanon som daværende kulturminister, Brian Mikkelsen, ikke fik med, da han dengang lancerede regeringens kukturkanon.

Vi serverer 10 øl, som man uanset hvornår man ”vælger” at trække stikket, bør smage, og muligheden får vore medlemmer søndag den 10. maj 2015, kl. 18.30 i Hugo’s. Og ja Hugo’s lukker for offentligheden k. 18.00, så man kan roligt komme før kl. 18.30 og smage lidt flere før end man dør.

Oplysninger om tilmelding etc. finder man ved at klikke her, og ja, der er åbent for tilmelding.

 

SM i håndbryg – en lørdag i september 2015!

Køge Lokalafdeling har fået overdraget værtskabet for sjællandsmester-skabet i håndbryg – SM i håndbryg, og ikke at forveksle sadomasochisme. Men om man selv skal være machochist for at præsentere håndbryg eller for at teste dem, melder historien ikke noget om. Men alle håndbryggere – glæd jer, og I kan allerede nu godt gå i gang med at finde kedler og gryder frem og komme i gang.

I skrivende stund kendes den eksakte dato ikke, men det bliver enten den 19. eller den 26. september 2015. Så sæt X i kalenderen. Vi følger op på denne nyhed.

 

Mere om flaskepant!

Ja, vi har tidligere brugt spalteplads på noget der bare skulle fungere – men som ikke gør det alle steder. Enkelte medlemmer beretter om vanskeligheder når man skal indløse bl.a. nogle af de flasker som man kunne købe på lokalafdelingens stand under Køge Massen. Utroligt – når alle de flasker vi solgte er købt fra grossister og med fuldt gyldige pantmærker. Men der er kun en ting at gøre – få butikschefen i tale og få din pant. Eller indberet forretningen til Dansk Returpant A/S - http://www.dansk-retursystem.dk/

Denne signatur ville selv aflevere nogle flasker, som bl.a. er købt nede hos Herman i SuperBrugsen i Fensmark. Super gode spændende bryg. Og med helt lovlige pantmærker. De smides i Tomra’en. Flasken er ikke tom siger displayet. Hør nu her – jeg har sgu aldrig afleveret en halvfuld flaske! Eller meddelelse om at automaten ikke kender flasketypen. Ligegyldigt om den kender den eller ej, hvis der er et lovligt pantmærke på.

Hiv fat i butikschefen – og giv ikke op!!

 

Kongebryg er igen på hylderne i WIKA!

Sidste års mest solgte specialøl ude i WIKA var deres egen Kongebryg, som brygges på Køge Havn hos Braunstein. En kraftig doppelbock på 8 hyggelige procenter og med et strejf af anis. Den er nu tilbage på hylderne – og nu fås den sågar i gaveæske. En god gave fra Køge. 

 

Inspirationen til dette nyhedsbrev kom fra en ungarsk IPA på 6,5% lydende navnet Duna (Donau)kanyar – en ekstrem tør IPA. Ellers kastede denne signatur sig sidste weekend over en fin humlet Pale Ale fra Köstrizer, men den største oplevelse var nu en 9,6% Brown Ale, Raisin’ Hell fra svenske Dugges. Wauw. Så næste gang du tilfældigvis er i Malmö, så kig indenfor hos Bishop Arms eller Bierhaus.

 

Herfra ønskes alle et godt forår med masser af gode øloplevelser, og så på gensyn til næste arrangement i Køge Lokalafdeling.

De bedste hilsner fra Danmarks bedste lokalafdeling

Køge Lokalafdeling