Kære medlemmer!

Så fik vi landet sæsonens første efterårsarrangement, men i dette nyhedsbrev kan man også orientere sig om følgende:
• Brygmester Jan Paul viste storform,
• Næste arrangement – Bustur til SM i Håndbryg 2015 og 2 lokale Bryggeribesøg i Næstved,
• Er du håndbrygger – så tilmeld dig SM i håndbryg i Haslev,
• Pressedækning,
• OBS! DATOÆNDRING - Julesmagningen i december 2015!
• Flere fotos fra ølrejsen 2015,
• ”Ugens øl

 

Brygmester Jan Paul viste storform!

Iklædt sin karakteristiske hat aflagde Jan Paul, der til daglig er brygmester på Svaneke Bryghus og tidligere bl.a. hædret for stor ølinnovation, Køge Lokalafdeling et besøg, og at Jan Paul er dedikeret og entusiastisk blev aftenen et godt bevis på. Man lytter når Jan Paul fortæller, og ind imellem blev der da også tid til at smage på nogle af de produkter brygmesteren havde taget med fra Bornholm.
Kedeligt var det ikke, og det er nok ikke uden grund at Jan Paul bl.a. henter sin inspiration til nye bryg i USA, når han da ikke lige skal forbi klippeøens rokkesten for at se hvordan det går med de nedgravede oste!! Ja, hver sin smag – vi andre nøjes bare med gamle øl….
Vi bringer her på siden fotos fra en rigtig hyggelig og fornøjelig oktober-aften i Hugo’s.

 

Næste arrangement – Bustur til SM i Håndbryg 2015 og 2 lokale bryggeribesøg i Næstved – lørdag den 7. november 2015!

Mon ikke der bliver samme gode stemning, som sidst lokalafdelingen sendte en busfuld (undskyld udtrykket) af sted på pub-besøg, i Ringsted, Strøby, Roskilde og Haslev. Vi tror det.
Denne gang skal vi, udover at lægge vejen forbi Haslev Bibliotek, hvor Sjællandsmesterskabet i håndbryg afholdes, også besøge 2 lokale bryggerier i Næstved og bl.a. smage på dette års julebryg, men da helten ikke duer uden mad og drikke, serveres der frokost på et af bryggeribesøgene i Næstved.
Mødested er Hugo’s er mødetid er kl.10.00, og kl. 10.30 afgår bussen med forventet hjemkomst kl. ca. 17.30. 
Pris kun kr. 295,00 og dækker bustur, frokost, 2 bryggeribesøg med smagninger og éntre til SM i Håndbryg. Smagsprøver for håndbryg er kr. 5 for 10 cl. Faktisk billigere end at tage i Parken og se FCK spille en halvkedelig fodboldkamp….., næh, så er der flere mål i Aalborg…
Tilmelding til denne dagtur kan ske her.

 

Er du håndbrygger – så tilmeld dig SM i håndbryg i Haslev!

Hvis der blandt lokalafdelingens medlemmer er håndbryggere, der bare ikke har fået sig tilmeldt dette års SM i Håndbryg, så kan det stadig nås. En enestående måde at få vurderet sit håndbryg på. Med hjælp fra gode sponsorer er der spændende brygpræmier til håndbryggerne, og så kan de 2 vinderøl se frem til at blive brygget kommercielt.
Tilmelding sker via dette link: http://rogilds.dk/sm2015/Tilmeld.aspx

 

SM i Håndbryg – lørdag den 7. november 2015 i Haslev!

Hvis man ikke har tid til at deltage i lokalafdelingens bustur med besøg i bl.a. Haslev, er SM også åbent for publikum fra kl. 10.30 - 17.00. Éntre blot 25 kroner og så kan man erhverve sig smagsprøver til en rund femmer for 10 cl. Kl. 17 trækkes der lod om gode publikumspræmier, som sponsorer gavmildt har forsynet arrangørerne med. Husk kontanter.
Flyer om SM i Håndbryg vedhæftes dette nyhedsbrev.

 

Pressedækning siden sidst!

Årsmødet der blev afholdt på Braunstein den 7. oktober 2015 kastede en del presseomtale af sig. Tophistorie på Lørdagsavisens netavis, og så en flot omtale på side 3 i Dagbladet og en artikel i Lørdagsavisens trykte udgave. Alle artikler med fotos fra Braunstein, hvor 72 gav fremmøde til årsmødet.

 

OBS! Julesmagningen i december 2015! NY DATO!

Traditionen tro afholdes julesmagningen over 2 aftener, men ikke som angivet i aktivitetsprogrammet søndag den 6. december og mandag den 7. december 2015, men derimod søndag den 6. december og tirsdag den 8. december 2015. Invitation til julesmagningen annonceres i et senere nyhedsbrev.

 

Flere fotos fra ølrejsen 2015,

Vi bringer også denne gang flere fotos fra årets ølrejse. Ucensurerede som altid.

 

”Ugens øl”

Ovenpå en italiener er vi nu landet i Mæhrens gamle hovedstad, Brno, der ligger midt i en stort vinområde, hvor der så sandelig også brygges øl. Mange kender måske mikrobryggeriet Pegas, et af Tjekkoslovakiets allerførste, da det åbnede allerede i 1992. Men byen huskes sandelig også for, at det var her Oscar Schindler, ”lånte” nogle stempler og andet fra Gestapo oppe på borgen Špilberk og derved var med til at redde mange hundrede jøder fra udryddelse.
Under dette års ølrejse, mødte denne signatur Denisa i Děčín (Denisa har tidligere været til Køge Øldag repræsenterende Pivovar Nomád), og hun syntes jeg skulle smage en heldig bastard, og hvem siger dels nej til søde piger og nye oplevelser?
Netop hjemkommet fra en fødselsdagsfrokost hvor det var Tuborg Classic der var på bordet, måtte jeg en tur i kælderen efter en bastard. Noget der rigtig kunne rense munden. En Pale Ale Blond på blot 4,7% - en ufiltreret overgæret pilsner med amerikanske og tjekkiske humler – (hvilke nævnes dog ikke) og med masser af grapefrugtsmag og bitterhed, syntes fruen.
Bryggeriet hedder Pivovar Lucky Bastard, og mon ikke dette bryggeri på et tidspunkt indgår i lokalafdelingens rejseplaner. Og sådan blev en kedelig Classic skyllet ned med noget godt.

Afslutningsvis  ønsker vi alle et godt efterår, og vi håber at rigtig mange vil deltage i busturen lørdag den 7. november 2015.

De bedste hilsner
Køge Lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling
Bestyrelsen

 

Ølrejsen 2015