Kære medlemmer!

Selvfølgelig kom solen tilbage. Og så var tiden inde til de sommerfriske IPA’er og liflige Weissbier. Hvilken vederkvægelse er det ikke, at nyde disse øltyper, når solen står allerhøjest på himlen? Men selvom der mange steder er dømt agurketid, nyhedsmæssigt, gælder det ikke i Køge. Her sker der i den kommende tid rigtig meget. Så i dette nyhedsbrev kan man orientere sig om følgende:

·         Tour de Bieré,

·         Presse siden sidst,

·         Køge Torv, den 6. august 2016,

·         Mere om Køge Øldag 2016,

·         Copenhagen Beer & Whisky Festival,

·         WIKA – amerikanske bryg i overflod,

·         Feriefotos – ølrelaterede,

·         Ølrejsen 2016/2017,

·         Mere fra pantmærkefronten,

·         Lokalafdelingens årsmøde 2016,

·         Ugens øl!

 

 

Tour de Biere – ”og det fordi på en cykel går det let som ingenting”!

For 7. gang hoppede ølpedalatleterne på cyklen for at deltage i Tour de Bieré. Fra Køge deltog 3 af afdelingens medlemmer, og alle kom flot igennem etaperne, der også bragte feltet en tur omkring det sydlige Norge. Ingen af de 3 var på et tidspunkt iklædt hverken den prikkede eller gule trøje, og ungdoms-trøjen taler man vist slet ikke om i dette felt. Men vi havde også en 4. mand med – ikke fordi der undervejs manglede en til en 4. mands whist – men for i servicevognen at ”samle alle de døde op”. Meldingerne lyder på, at der ikke blev brug for denne ”undertaker”.

Hvis man ønsker at læse mere om løbet, og de øl og bryggerier feltet under-vejs måtte lægge ganer til, så klik ind på  http://tour.ale.dk/

Også i 2017 sender man et felt af sted – så er der en eller flere blandt lokalafdelingens medlemmer der har mod på at kaste sig ud i den friske vind – sikkert fra skiftende retninger, regn og sol fra oven, men også velserverede øl i flotte glas, så er det nu man langsomt skal overveje at påbegynde træning og overveje en tilmelding.

 

 

Presse siden sidst!

I uge 29 har Lørdagsavisen og Lokalavisen Køge Bugt bragt 2 flotte omtaler af den længe ventede premiere på lokalafdelingens Saison, en sjælden øltype med belgiske aner. Omtale både i den trykte udgave og den elektroniske. Og i uge 30 omtale i Køge Onsdag samt et indslag i Radio Køge. Og nu skal vi ikke vente så længe, for denne Saison udskænkes første gang lørdag den 20. august 2016 – fra kl. 11.00, når Køge Øldag ”slår portene op

 

 

Køge Torv – lørdag den 6. august 2016!

Køge Lokalafdeling indtager Køge Torv lørdag den 6. august. Fra kl. 10.00 – 14.00. Og udover at lokalafdelingen har en lang række spændende øl til de rene torvepriser, kan lokalafdelingens medlemmer få et glas velskænket fadøl, mod forevisning af medlemskort, hente information om Køge Øldag 2016, alt imens en til dagen konstrueret fadøls-cykel kører rundt og deler fadøl ud.

På nuværende tidspunkt er oversigten over de øl der falbydes til de rene torvepriser ikke færdig, men der vil bl.a. være øl fra England, Tyskland, Belgien og Danmark. 

Traditionen tro tiltrækker denne aktivitet altid mange torvegæster og andre nysgerrige, der bare må vide noget om DØE.    

Mød op på Køge Torv, og vær med til at skabe en god stemning omkring vor store pavillon og gør et kup i ”ølbutikken”.

 

 

 

Mere om Køge Øldag 2016!

Køge Øldag 2016

Årets lokale begivenhed som de fleste ser frem til, men ingen ølfestival uden frivillige, og lige pt. mangler vi enkelte frivillige, så har du/I lys til at deltage i en øldag med masser af gode oplevelser og kan afsætte nogle timer på selve dagen, så kontakt Hanne Larsen på mail hanne_L@mail.tele.dk

Hvis man sådan tilfældigvis måtte komme forbi Værftsvej i Køge, og det gør rigtig mange lige nu, da alle togbusser kommer forbi banneret, så ved man at der er Køge Øldag den 20. august 2016. Andre bannere vil man bl.a. kunne møde i krydset i Strøby Egede, så med placeringen har man sikrer sig at flest mulige ser det skummende budskab.

 

 

 

Copenhagen Beer & Whisky Festival

Afholdes i Forum fra den 25. - 27. august og supplerende informationer hentes via dette link: http://www.cphbeerandwhisky.dk/

 

 

 

Wika – amerikanske bryg til overflod!

Wika Chimay

Wika – forretningen med områdets allerbedste øludvalg, har lige nu et imponerende udvalg af amerikanske bryg, og rygter vil vide, at de specielt til Køge Øldag 2016 bl.a. møder frem med amerikanske bryg på fad. Men er man nu mere til Chimay, så finder man pt. en 3-liter Chimay, og nogle mindre Chimey Bleu på 0,75 l og fadlagret 3 gange. En helt unik trappist, som der kun er få af i handlen. Kig derud!

 

 

 

Feriefotos – ølrelaterede!

Øl-feriefoto
Øl-feriefoto

Vi fortsætter med at bringe fotos fra nogle af de øl lokalafdelingens medlemmer har mødt på deres vej. Fra Bent i Præstø modtog vi et foto af 3 flotte franske mikrobryg med interessante etiketter med franske pin-up girls.

Hvordan de 3 smager – øllene altså – vides ikke – men fandeme flotte etiketter. Og så fra Karsten Nielsen, der fandt 4 flotte ungarske mikrobryg – måske og vist nok samme sted som Carsten Holløse fandt dem, vi bragte foto af sidste gang. I nærheden af Balatonfüred. Så bliv bare ved at sende til os fotos på mail thomas.ensbye@remove-this.webspeed.dk – til glæde for alle os andre.

 

 

 

Ølrejserne 2016/2017!

Om en måneds tid sender vi 2 busser af sted, og alle ser frem til nogle fantastiske oplevelser – men i mellemtiden bringer vi lige et par stemningsfotos fra sidste år.

Men til alle jer, der kom for sent, kan vi oplyse, at der også i 2017 bliver 2 ølrejser, så sæt allerede nu X i kalenderen for perioden 28. august – 3. september 2017.

OBS! Vi får måske 2 afbud til Bus 2. En af rejsedeltagerne er i et behandlingsforløb, som muligvis medfører at et afbud indløber, så hvis der blandt modtagerne af dette nyhedsbrev, måtte være 2 der er klar til at springe til mandag den 28. august 2016 og indstillet på først at være tilbage i DK søndag den 4. september 2016, og det endda til en reduceret pris på kr. 1.995,00 pr. stk. så kontakt den touransvarlige, Thomas Ensbye på mail thomas.ensbye@remove-this.webspeed.dk eller mobil 60 20 25 11. Rejserne sælges samlet og kun til dobbeltværelse.

 

 

Mere fra pantmærkefronten!

Fra lokalafdelingens tidligere formand, Torben Djurs Christensen, har vi modtaget dette indlæg omkring pantmærker, eller rettere endnu en beretning om hvordan butikkerne følger "sheriffens egne regler" og ikke reglerne i pantærkedirektivet.

Kære DØE Køge.

En "kort" kommentar til pantmærke-diskussionen: For ca. en uge siden besøgte jeg Brugsen i Ølsemagle. Jeg havde tomme flasker med. Alle med en form for pantmærke. Den sidste flaske blev afvist og sendt retur i hovedet på mig. Det var da fint, så kunne jeg tage den med ind i butikken og gøre opmærksom på de regler, de ikke fulgte.

Kassedamen i kiosken meddelte, at de kun gav pant for de flasker, de solgte i butikken. Det var hendes ordre fra højeste sted = brugsuddeleren, som lige var kørt fra butikken. Automaten var også gearet til at følge denne holdning.

Min flaske bar en tydelig pantmærkat. Jeg meddelte damen, at forretningen ikke fulgte gældende regler.

Det forstod hun ikke en lyd af. Hun fulgte reglerne i Ølsemagle Brugs. Jeg meddelte hende, at hun havde en del at lære omkring refundering af pant i Danmark.Hun blev selvfølgelig mere og mere mopset. Jeg meddelte hende, at jeg meget gerne ville tale med en kollega til hende, som havde større ansvar og måske indsigt i pantreglerne.

Efter ca. 15 - 20 minutters venten kom en ung dame til stede. Hun fik en lille lektie i reglerne for pant, med understregning af, at brugsen overtrådte dem. Hun replicerede: "Du har sandsynligvis ret". Hentede en krone fra kassen og overtog flasken - sandsynlig vis for at blive fri for mig. Jeg sagde farvel med kommentaren: Jeg har ret! Du bør gå hjem og læse på lektien og give din chef en kraftig opdatering af reglerne for returpant.

Jeg tilbød hende kronen, som hun kunne give til velgørende formål! Den ønskede hun ikke at modtage.Kioskdamen så bister ud, da jeg forlod hendes område!

I må meget gerne bruge denne kommentar overfor brugsuddeleren i Ølsemagle.

Med venlige humlehilsener

Torben .... formand emeritus ... 8655b

 

 

Lokalafdelingens årsmøde 2016!

Søndag den 23. oktober 2016 afholdes lokalafdelingens årsmødet fra kl. 13.00 – 16.00 (plus det løse), og hvor lokalafdelingen er vært ved en kop øl, men hvor det også vil være muligt at deltage i den efterfølgende årsmøde-smagning. Mere herom senere – men reservér allerede nu dagen.

Årsmødet afholdes hos Braustein på Køge Havn.

 

 

Ugens øl!

Ugens øl

Er brygget i Aalborg. Og med denne signaturs nordjyske DNA, hvor jeg for længe siden brugte en del fritid på den hæderkronede gamle klosterkro på C. W. Obels Plads og når pengene var små, på det nærliggende folkekøkken, var der jo nærliggende lige at entre trapperne til Søgaards Bryghus når man nu var i 9000.

Signaturens unge datter, der læser i Aalborg, snuppede en Madam Weizen på 4,5%, men signaturen kastede sig over en sublim Orange Clockwork (imperial hvede) på 7,5% serveret i et af tunge Hoegaarden glas med Søgaards logo. En flot orangerød ale – med malt og humle i en imponerende symbiose – og så serveret med en frisk skive appelsin. En øl man let kunne blive forfalden til.

Nåh, ja, Klosterkroen eksisterer ikke længere. Nu ligger der en fancy café med kaffe og det sortiment Carlsberg lige har med på vognen. Godt Søgaards Bryghus ligger kun 10 meter derfra.

Og med disse ord – fortsat god sommer – og så ses vi vel på Køge Torv?

Køge Torv der fra middelalderen var stedet man købte og solgte, og så har den lokale troubadour, Kim Schwartz, gjort Køge Torv verdensberømt, ved på 2:58 minutter at synge om Køge Torv:

En dag midt på Køge Torv,

fik jeg øje på en pige,

Jeg var ude på lidt sjov,

og jeg hørte hende sige,

Køb mine blomster,

8 for ti, etc., etc., etc.,

Ses vi midt på Køge Torv?

 

 

De bedste sommerhilsner

DØE Køge – Danmarks bedste lokalafdeling

Bestyrelsen

 

 

 

Ølrejsen 2015

Tjekkiet ølrejsen 2015
Tjekkiet ølrejsen 2015
Tjekkiet ølrejsen 2015
Tjekkiet ølrejsen 2015