Kære medlemmer!

Marts måned er næsten altid aktivitetsmæssigt en stærk måned, og 2016 var heller ikke nogen undtagelse, og i dette nyhedsbrev kan man orientere som om følgende:

·         Wika-smagningen,

·         Årets Ølnyhed 2015,

·         Køge Messen i Køge-hallerne,

·         Presse - siden sidst,

·         Munkebo Mikrobryg kom forbi,

·         April smagningen – ”Smager kvinder ens”?

·         DM i blindsmagning – 2. tredjepladser til Køge,

·         Sommerudflugt til Solgårdsparken i Strøby,

·         Vil du have din egen aften?

·         Køge Øldag 2016,

·         ”Ugens Øl”.

 

 

 

Wika-smagningen, tirsdag den 1. marts 2016!

Øl og øl imellem spændende cidertyper!

Ved indgangen ventede et glas med Braunsteins økologiske imperial stout, brygget i anledning af bryggeriets 10 års jubilæum og på 9 hyggelige pro-center. Og så var der eller budt velkommen til endnu en fornøjelig aften.

Alle øltyper var repræsenteret, da Wika traditionen tro åbnede dørene for endnu en interessant smagning, og hvor forretningens leverandører stod i kø for at byde på en mængde smagsmæssige oplevelser.

Og alle øltyper var præsenteret: pilsner, bock, hvedeøl, spontangærede øl, porter, stout, diverse massive tunge ales, barley wine, og som noget nyt også en stand fra Teedawn ApS, der som den eneste virksomhed i verden har et klart fokus på udelukkende at fremstille lavalkoholiske produkter.

En stand med engelsk cider – var også rykket ind, og der er langt fra det forholdsvis søde cidersprøjt der generelt nydes i Danmark, til de cidertyper der findes i England.  Lige fra de lidt søde cidertyper til tørre kraftige cider-typer, der er fadlagret, før end de tappes på flaske.

Men øl fra bl.a Danmark, Norge, Tyskland, Irland, USA, England, Nigeria og Belgien, var det svært ikke at forlade Wika med en opfattelse af, at der sker ufattelig meget på ølfronten.

På standen fra Køge Lokalafdeling kunne man give et gæt i konkurrencen og det var Jari Jakobsen der ramte plet og kunne drage hjem med en kasse blan-dede specialbryg. Tillykke til Jari.

Og ja, rigtig mange fik smagt nogle af de 10 øl der kandiderer til titlen om årets danske ølnyhed 2015.

Her på siden bringer vi nogle stemningsfotos fra smagningen hos Wika.

 

 

 

Årets Ølnyhed 2015!

 

Blev afsløret i lørdags i Dalum på Fyn. Og de var de sorte øl der løb med den eftertragtede hæder. I kategorien øl op til 5,9% var det Hornbeer’s Charlies Cool Porter – økologisk og knaldsort, og vinderbryggen i kategorien over 5,9% var det Jørgen Fogh Rasmussens evige rival og kollega, Eddie Szweda fra Midtfyns Bryghus der vandt med deres Russian Imperial Stout.

Tillykke og så et stort tillykke til Thisted Bryghus, der fik titlen som Årets Bryggeri 2015, men de havde jo også 3 kandidater med blandt de 10 der kæmpede om titlen.

Ud fra de afgivne stemmetal er det dog tankevækkende, at kun godt 11,5% af landsforeningens medlemmer har været inde og sætte X, og det efter at det store kandidatfelt er barberet ned med flere end 1.200 nyheder.

Kunne være interessant at se, hvilke regioner og lokalafdelinger der hyppigst går til stemmeurnerne!

 

 

 

Køge-messen i Køge-hallerne!

Lis Pedersen fra Køge

Naboen var Midt- og Vestsjællands Politi, Arbejdernes Landsbank og ”man sku’ have gået til Louis Nielsen”, og på scenen gav Butterflies den gas. Men på standen fra Køge Lokalafdeling var der travlhed. Som altid en populær stand med masser af besøgende. Nogle tog tiden til en ølsnak, købte en smagsprøve eller 2, eller en pose ”blandet” med hjem, og nåede samtidig at gætte vagten af et glas halvfyldt med kapsler. Vægten var 708 gram og den heldige vinder blev Lis Pedersen fra Køge, med et gæt på 709 gram ramte næsten plet. Budene lå noget spredt fra 129 gram til 17,3 kilo!!

Vi bringer her et foto af den heldige vinder, da hun fik overrakt den helt specielle 3 liters flaske med super fantastisk italiensk mikrobryg fra Baladin i Piemonte. 

Og mon ikke der nu rundt omkring i de små hjem bliver vasket hår i den altid  populære ølshampoo – højt skum og resten i håret. Der var i hvert fald gang i shampoo-salget.

Tak til de af vore medlemmer der kom forbi til et glas, og var med til at skabe en god stemning på standen – og vi bringer fotos fra messen her på siden.

 

 

 

Presse - siden sidst

Både før og efter Wika-smagningen og Køge Messen har Køge Lokalafdeling fået massiv medie og pressedækning, og der har været flere flotte omtaler i bl.a. Køge Onsdag og Dagbladet.

 

 

 

Munkebo Mikrobryg kom forbi!

DØE-Køge Munkebo Mikrobryg

Der var fuldt hus, da Claus fra Munkebo Mikrobryg lagde vejen forbi Hugo’s mandag aften. På ganske kort tid har Munkebo Mikrobryg høstet megen hæder indenlandsk som udenlandsk – ganske imponerende når man tager bryggeriet levetid i ménte.

Claus berettede om sin baggrund, herunder det faktum at han blev head-huntet til et job som chefbrygger hos Camba Bavaria i Truchtlaching i det sydlige Bayern hvor man som regel siger Grüß Gott når man hilser på hinanden.

8 forskellige bryg havde Claus smidt i bilen i Munkebo, og smagelisten så denne aften ud som følger:

Folkvang, Bavarian Weissbier – 5,0% alk.

Den forførende kammerpige  - Fransk Landøl – 6,5% alk.

Stormandens Trelleborg, Black Lager - 5,0% alk.

Den tragiske sommernat, American Pale Ale – 5,8% alk.

YNWA, Black Lager – 5,2% alk.

Ulvrun, Belgian Dark Christmas Ale – 9,0% alk.

Gleipner, Black Imperial IPA – 9,4% alk.

Ægir – Russian Imperial Stout – 9,4% alk.

På grund af manglende brygkapacitet var de 4 første brygget hos Browar Reden i Krakow, men flere at øltitlerne var dramatiske og henviste til tidligere tiders dramatiske hændelser i Munkebo og omegn, samt navne hentet fra den nordiske mytologi. Og ja, hvem kan sige nej til en forførende kammerpige? Salig Kong Christian IV – Danmarks måske største bægersvinger – kunne ikke.

Claus havde en rest øl tilbage fra smagningen, og disse blev da også revet væk.

 

 

 

April smagningen – Smager kvinder ens?

Nej, nej – det er ikke en aften for kannibaler! Det klassiske spørgsmål der er næsten lige så stort som spørgsmålet om det var hønen eller ægget der kom først! Er der forskel på kvinders og mænds måde at smage øl på og hvad foretrækker de?

Vi sætter fokus på emnet og angriber emnet fra forskellige vinkler, og måske kan vi konkludere om kvinder smager ens!

En aften for kvinder, men hvor deres mænd også er velkomne. Eller tag en god veninde med i stedet. Sæt allerede nu X ud for torsdag den 12. april 2016, kl.18.30!  Der er åbent for tilmelding søndag den 20. marts 2016 – afvent nyhedsbrev.  

 

 

 

DM i blindsmagning!

Lørdag den 5. marts 2016 afholdtes der DM i blindsmagning i Roskilde, hvor 3. mands hold skulle gætte sig til forskellige øl- og humletyper og hvilken % der var i øllet. 16 3-mands hold deltog, og de 2 Køge-hold fik en delt 3. plads.

De 2 Køge-hold bestod af: Hold 1: Jan Schmidt, Brian Brun Hansen og Gert Højer Pedersen og hold 2: Carsten Holløse, Bart van der Sprong og Claus Westerlin.

Tillykke herfra. Det var et ”kjøbenhawner-hold” der vandt, så næste gang er det København, der har værtsrollen.

 

 

 

Sommerudflugt til Solgårdsparken i Strøby!

Søndag den 19. juni 2016 fra kl. 13.00 - 17.00 planlægger lokalafdelingen en sommerudflugt til Solgårdsparken i Strøby. Udflugt med grill og, så sæt allerede nu X i kalenderen, og hvis man ikke orker at cykle helt til Strøby, ja, så er kører bus 108 og 109 derud.  

 

 

 

Frivillige søges til Køge Øldag 2016!

Lørdag den 20. august 2016 blænder vi op for den 6. Køge Øldag. Men ingen øldag uden frivillige, og vi har hidtil været i den situation, at lokalafdelingens medlemmer har bakket op om arrangementet, og i sådan en grad, at det er lykkedes os at besætte alle pladser.

Hvis der blandt vore medlemmer er nogle som har lyst til at opleve et sjovt fællesskab i en fortættet humleatmosfære, så kontakt Hanne på Hanne_L@remove-this.mail.tele.dk og få et tilmeldingsskema, blot husk at skemaet skal være Hanne i hænde senest den 6. april 2016. 

 Som tak for hjælpen honorer vi med smagepletter sandwich etc.

 

 

 

Vil du være aftenens hovedperson og bestemme ølvalget?

Kunne du tænke dig at stå for en ølsmagning i Hugo’s? Præsentere lokalafdelingens medlemmer for nogle øl de bare må smage? Ja, så kontakt Gert Højer Petersen på ghp@remove-this.danskemedier.dk og aftal nærmere.

 

 

 

”Ugens øl”!

DØE-Køge Ugens øl
DØE-Køge Ugens øl

Denne signatur er altså ikke gået i sort. Men alligevel. Når nu det var de sorte bryg, der løb med laurbærerne, så var det nærliggende at følge op. Sidste gang denne signatur stødte på navnet Boris (Fjodorovitj) Godunov, var da operaen af samme navn blev overværet i Bolsjoj teatret i Moskva. En super

russian imperial stout på 10,5% fra det franske mikrobryggeri Brasserie Corrézienne – smagt på Malmø Bryghus, hvor man kan hygge sig med bryg fra 42 haner! En russian imperial stout der er en Zarina værdig. En tung og særdeles smagfuld bitter stout afsluttende med en svag sødme.

 

Men det var nu tysker der kom op af kælderen. En Schwartzbier fra tyske Klosterbrauerei Neuzelle. Tyske Schwartzbier har en særlig fanskare, der nyder den knastørre, oprindelig østtyske, sorte bryg – ofte omkring 5,0%. Denne med det fantastiske navn Mord und Totchlag (mord og drab) holder 7,2%. Tør som en irsk stout og med masser af røgmalt. Om man bliver særlig aggressiv af at nyde denne ”dræber” vides ikke, men etiketten er fed, hvor den ene mand er i gang med at tæve den anden ihjel med et ølkrus. Keine Angst – indtagelsen medførte ingen mærkbar aggressivitet – siger fruen til denne signatur.

 

 

 

Sluttelig på gensyn til det store spørgsmål om ”Kvinder smager ens!”

De bedste tidlige forårshilsner

DØE – Køge Lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling

Bestyrelsen 

 

 

Wika smagning

Wika smagning
Wika smagning
Wika smagning
Wika smagning
Wika smagning
Wika smagning
Wika smagning

Køge Messen

DØE-Køge på Køge Messen
DØE-Køge på Køge Messen
DØE-Køge på Køge Messen
DØE-Køge på Køge Messen
DØE-Køge på Køge Messen
DØE-Køge på Køge Messen
DØE-Køge på Køge Messen
DØE-Køge på Køge Messen