Kære medlemmer!

Køleskabet i kælderen var fyldt op med friske hvede- og sommerlækre IPA’er – men hvor fanden bliver solen af – solen som skal ledsage sommerens alkoholiske læskedrikke? Men mens vi venter på vor alle sammens sol, så kan man orientere sig om følgende: 

·       De bloddryppende fotos kommer her…,

·       Lokalafdelingen har fået et lagerlokale i Køge,

·       Ny ølstue åbner i Køge,

·       Flere fotos fra sommerfesten i Strøby,

·       Køge Torv lørdag den 5. august 2017,

·       Køge Øldag 2017,

·       Ølfestivalen i Wroclaw 2018,

·       Generalforsamling,

·       Ugens øl.

 

 

Vampyrerens beretning!

 

I Jørn’s bloddryppende beretning fra Sri Lanka, var de interessante fotos ikke med i beretningen, men da ”de aktive bloddonorer” ikke skal slippe for at se hvad aktive blodigler kan udrette, bringer vi her lidt forsinket de manglende fotos her.

Klik her for at læse den igen

 

 

Lokalafdelingen har fået et lagerlokale i Køge!

Køge Lokalafdeling råder over en lang række effekter, og lokalafdelingen har faktisk i flere år været på udkig efter et egnet lagerlokale, men nu har man endelig fundet husly til effekterne.

Vi vil gerne gøre lokalet i stand, så hvis der blandt lokalafdelingens med-lemmer måtte være enkelte, der kan styre en pensel og male nogle vægge, og ikke nødvendigvis have udstillet på Charlottenborg, hører vi gerne nærmere. Tror næsten der er kolde øl i vente...

Lokalet er beliggende tæt på Køge centrum, og interesserede ”malersvende” kan kontakte lokalafdelingens ”malermester”, Gert Højer Petersen, på mobil 40 87 95 18 eller sende en mail til ghp@remove-this.danskemedier.dk, og man er tæt på maling og pensel, og måske en kold øl!

 

 

Ny ølstue åbner i Køge – ”Fedetarmen” bliver til ”Richters Ølstue”!

Dagbladet og Køge Onsdag kunne for få dage siden fortælle, at Richters Ølstue åbner den 1. august 2017. Richters Gård i Vestergade er en af Køges allerældste bygninger fra 1600-tallet, og har historisk tidligere huset en skænkestue og værtshus. Hvad der kommer på hylden vides ikke, men angiveligt er der indgået aftale om leverance af ca. 20 forskellige slags øl. Richters Ølstue ser ikke sig selv som en konkurrent til Hugo’s men som et supplement.

”Fedetarmen” – navnet på værtshuset i 1787, fik besøg af friske karle og unge møer når de kom til marked i Kjøges Så skulle de ned på ”Fedetarmen” og danse. Det siges endvidere at en hvid dame går igen. Husets datter, Dorte, der blev gift med en svensk løjtnant, så måske kan man møde den hvidklæd-te, når man har fået inhaleret nogle tripler.

Men i forhold til hvad pressen skriver, kan vi efter at have været i kontakt med bagmændene bag Richters Ølstue supplerende oplyse, at man forventer, at der bliver 3 haner og så flaskeøl for resten. På en hanerne kommer der Tuborg Classic, ellers har man ikke lagt sig fast på de 2 andre. Flaskeøl bliver primært belgiske og med en fornuftig prispolitik omkring 60 – 65 kroner for en Rochefort. En af bagmændendes yndlingsøl er en Pauwel Kwak – en belgisk strong ale på 8,4%, som bekendt serveres i de høje glas i træramme, og så antydes det, at der også vil være Stella Artois i ølstuen. Stella Artois var jo oprindeligt en belgisk julebryg fra 1926. 

Vi kan herfra kun ønske held og lykke med initiativet med ”Fedetarmen”.

 

 

Flere fotos fra sommerfesten i Strøby!

Vi bragte i sidste nyhedsbrev nogle fotos fra sommerfesten, og denne gang bringer vi flere, og så kan de der ikke nåede med, ærgre sig over at gå glip af en fin dag ”på landet”.

 

 

Køge Torv lørdag den 5. august 2017!

Det er en flerårig tradition, at Køge Lokalafdeling indtager Køge Torv den første lørdag i august måned 2017. Blandt de blomsterhandlende, fiskehandler, skærslipper.dk, kød og ost, keramik og andet, er Køge Lokalafdeling med til at give Torvets besøgende en ekstra oplevelse.   

Det handler om DØE. Det handler om øl og det handler om Køge Øldag 2017, og det vil være muligt at købe adgangskort, købe en øl eller hvis man er  medlem af DØE Køge erhverve sig et dejligt koldt glas fadøl. GRATIS. Men generelt ved vi at rigtig mange kommer forbi for at få en ”ølsnak” eller dele de fælles oplevelser med ”kornsuppen”.

Det var den lokale troubadour Kim Schwartz der satte tekst og musik til sangen om Køge Torv, ofte spillet på P5 – kanalen hvor god musik aldrig går af mode.

”En dag midt på Køge Torv

Fik jeg øje på en pi’

Jeg var ude på lidt sjov

Og jeg hørte hende si’

Køb mine blomster 

8 for 10

Jeg købte mig en fin buket

For pigen kunne jeg li’”

 

2:58 minutters kvad om den helt specielle stemning i Køge.

Kig forbi – vi er der mellem kl.10.00 og kl. 14.00.

Husk medlemskort – og du får straks stukket et glas i hånden. Med indhold. Ses vi!

 

 

Køge Øldag 2017!

Nu varer det ikke længe. Om ca. 6 uger er der dømt Køge Festival, og vi kan allerede nu fra forsalget af adgangskort se, at også i år er interessen stor, men der er sandelig også noget at komme efter.

I den kommende tid vil den lokale presse bære præg af at Køge Øldag 2017 nærmer sig, og mon ikke også vi i år kan notere os en række turister der netop kommer til Køge for udover at opleve byens middelalderlige charme, også at få en gedigen humleoplevelse.

Kim Schwartz lyrik kan vel ikke tolkes på bedre måde. 

 

 

Ølfestivalen i Wroclaw 2018.

I sidste udgave af ØlentusiasteN var der udover en artikel om Køge Øldag 2017, også en artikel om den 4-dages busrejse, som lokalafdelingens tidligere formand emeritus står bag, når der er afgang torsdag den 7. juni 2018 til Polens største ølfestival og en af Europas mest interessante. Og lige nu er der enorm megen omtale af polske øl, så meget hurtigt var de 49 pladser i bussen afsat.

Det er nu lykkedes at skaffe flere værelser på samme hotel, hvorfor det er blevet muligt at sende 2 busser af sted, og lige nu er der 24 ledige pladser i bus 2.

Flere har spurgt til entréen til festivalen i Wroclaw (Breslau) og den er gratis, og man betaler kontant for de øl man smager på festivalen. Og meget ofte kan man få en lille smagsprøve før man beslutter sig for et bryg.

Klikker man her, vil man kunne finde en Youtube filmsekvens fra dette års festival i Wroclaw:

https://www.youtube.com/watch?v=i-l-Eh9Pkig og

Ønsker man at vide mere om denne 4-dages rejse, kan materiale indhentes ved at sende én mail til thomas.ensbye@remove-this.webspeed.dk

 

 

Sæt X i kalenderen – lokalafdelingens årlige generalforsamling!

I visse lande er det påtvunget at møde op, når de lokale ayatollaher kalder til samling, sådan er det dog ikke i Køge. Men vi håber selvfølgelig at se rigtig mange af Jer søndag den 1. oktober 2017, når Køge Lokalafdeling indkalder til den årlige generalforsamling, hvor der med garanti både kigges bagud og fremad.

Hvornår kl. 15.00?

Hvor: KOA (Køge og Omegns Automobilklub), Tangmosevej 5, 4600 Køge

I forbindelse med generalforsamlingen afholdes der en ganske interessant ølsmagning, hvor smagsløgene kommer på en udfordrende opgave.

Tilmelding til smagningen og mere følger i næste nyhedsbrev.

 

 

Ugens øl!

Ja, ja, sommerens sol har svigtet os. Indtil nu. Gik i kælderen og fandt en kold pilsner fra Holløse Bryghus. En Singh Pirate Pilsner. Frisk og velsmagende og fin humling. En hidsig etiket med pirater og sværd, men hvilken humle og hvilke procent denne pilsner, er der ingen oplysninger om.

Gik en humletand op. Fra ”lorteøens” bedste bryghus, Amager. En Lubricated Labrador – en Imperial IPA på 8,5%. I flasken har bryggeren tabt 4 x humle. Simcoe, Herkules, Mosaic og Amarillo og anvendt en amerikansk gær. RateBeer giver den 98 point og der er tale om en meget fin velafbalanceret IPA, hvor sødmen kommer til allersidst.   

Og med denne smag i munden bliver det nok alligevel sommer.

 

 

 

De bedste sommer hilsner fra

DØE Køge Lokalafdeling - bestyrelsen

  

Sommerfest 2017