Kære medlemmer!

Marts måned. Vinteren er kalendermæssigt forbi. Og siden sidst kan lokalafdelingen se tilbage på en række succésfulde aktiviteter, og i dette nyhedsbrev kan man orientere sig om følgende:

·         En succesfuld aften i WIKA,

·         WIKA bygger om!

·         RateBeer – det var toppen af poppen,

·         DM i Blindsmagning for 3-mands hold,

·         Næste aktivitet – Hornbeer kommer til Køge!,

·         Bustur med Køge Ølentusiaster,

·         Presse siden sidst,

·         DØE’s generalforsamling i Dalum lørdag den 25. marts 2017,

·         ”Ugens øl”.

 

 

Fuldt hus i WIKA og 8 nye medlemmer!

De der siger, at det er surt at hedde Kurt, har ikke ret. I hvert fald var det en glad Kurt Nielsen der fik overrakt en kasse med en masse super spændende specialøl. Et gæt på 602 kapsler, var så tæt på de 600 der var smidt i glasset.

Men før Kurt blev en glad mand, skulle de 250 WIKA-gæster, igennem en flot aften, hvor det var muligt at smage omkring 130 forskellige øl deraf mange ølnyheder – nyheder som ikke var medtaget i det fortrykte program.

Udover de mange stande fra importører og leverandører (11), havde Køge Lokalafdeling en stand, hvorfra man kunne få information om Køge Øldag 2017 og generel info om DØE. Og med 8 nye medlemmer, var aftenen på denne front også en succes.

Man tak lod om 2 adgangskort til Køge Øldag, og de blev vundet af de 2 nye medlemmer, Henrik Rasmussen fra St. Heddinge og Betty Øbro fra Greve. Tillykke til de 2.

Uden mad og drikke – duer ølmaven ikke. Og WIKA’s slagterafdeling stod klart med et flot traktement. Der var smagsprøver på 6 forskellige bøfudskæringer, culotte der havde været langtidsstegt 20 timer i ovn ved svag temperatur, tørret oksekød, ristede kartofler og coleslaw.

Næste år gentager WIKA succésen – tirsdag den 27. februar 2018 - så sæt allerede nu X i kalenderen.

 Vi bringer her på siden stemningsfotos fra WIKA-arrangementet, bl.a en glad Kurt, der fik en overrakt kasse specialøl, da han med et gæt på 602 kapsler kom tættest på det rigtige antal 600.

 

 

WIKA bygger om!

I uge 10 bygger WIKA’s deres ølafdeling om, således at den i fremtiden vil fremstå endnu mere indbydende – bl.a. med bedre opdeling af de forskellige øl og med information om de enkelte øltyper.

Kig ud efter ombygningen!

 

 

RateBeer – det var toppen af poppen

Den røde lygte var hængt ud. Fuldt hus til RateBeer smagingen i Hugo’s søndag aften. Og de mange fremmødte blev ikke skuffet. Nu er smag jo forskellig. En elsker moderen, end anden datteren og dem der elsker begge, får sgu sjældent noget, men med 10 super bryg, kunne alle gå hjem for natten efter en aften med usædvanlig gode øloplevelser. Denne signatur fik 7 super oplevelser, og så er det sgu ikke så ringe endda.

Smagelisten omfattede følgende:

 

 • Birrificio Italiano Tipopils, 5,2% - Italien
 • Saison Saison Dupont Cuvée Dry Hopping 6,5% - Belgien
 • Alesmith My Bloody Valentine 6,66% - USA
 • Ayinger Celebrator Doppelbock 6,7% - Tyskland
 • Bevog Brewery Rudeen Black IPA 7,4% - Østrig
 • De Dolle Dulle Teve 10º (Mad Bitch) 10% - Belgien
 • Marmalade on Rye Imperial IPA 9% - Skotland
 • Porter Beer Here Mørke Pumpernickel 7,5% - Danmark
 • Scotch Ale Backwood Bastard 11,6% - USA
 • Westbrook Mexican Cake Imperial Stout 10,5% - USA

Den sidste Mexican Cake blev brygget for at fejre bryggeriets 4 års fødselsdag. Og det kan ikke have været bare e piece of cake. Med etiketten følge man sig hensat til dengang der var rigtige cowboys og saloon’s til.

Rygende gun’s og chili – nåh, ja – fadlagret med kokos, vanilje, kanelstænger og små friske habanero chilier. En så skøn smag i munden, at man næsten kunne glemme at børste tænder, inden dobbeltdynen kaldte.   

 

 

DM i blindsmagning for 3-mands hold!

Den kommende lørdag sender Køge Lokalafdeling et stærkt 3-mands hold af sted til DM i bindsmagning i København, og heraf krydses der fingre og vi  ønsker held og lykke.

Du finder mere information her: http://www.ale.dk/?id=273

3-mands holdet består af Henrik Vahlgren, Jan Schmidt og Bent Hansen.

Vi bringer senere et resultat af holdets placering.

 

 

Næste aktivitet – Hornbeer kommer til Køge!

Det må glæde hele medlemskredsen. Jørgen Fogh Rasmussen himself kommer til Køge, og med i bagagen har han en hel række af sine fænomenale øl.

Mandag den 3. april 2017, kl. 18.30 – kan man stifte bekendtskab med et bryggeri, der har været med på Køge Øldag siden 2011, og siden starten i Hornsherred høstet et utal af hæder og priser i ind- og udland – bl.a. flere gange kåret som Årets Bryggeri i Danmark. Hele tiden kommer der spændende bryg fra Jørgen’s kedler, brygger – via kreativitet og fornyelse.

Gå ikke glip af en aften, hvor alle bryg har karakter og kant, og allerede nu kan man tilmelde sig via dette link: https://koegeale.nemtilmeld.dk/47/

Der er allerede solgt 43 ud af 50 biletter, så vent ikke for længe.

 

 

Sjællandsk forårsbustur!

Lørdag den 27. maj 2017 inviterer Ølentusiasterne i Køge alle sine medlemmer (og andre interesserede) til en spændende og hyggelig bus rundtur rundt til nogle af de bedste sjællandske bryghuse, hvor der vil være mulighed for at smage på nogle af deres spændende produkter.

Med udgangspunkt fra Hugo's Kælder kl. 10 kører bussen fra ca. kl. 11 på rundtur til

 • Hoppe Beer i Solrød
 • Ladager Bryghus i Viby
 • Det lille Bryggeri ved Ringsted
 • Kongebryg i Næstved

inden bussen returnerer til Køge ved 19-tiden om aftenen.

Undervejs vil der blive budt på en sandwich ved frokosttid.

Prisen for bustur, smagsprøver og sandwich er 400 kr.

Tilmelding gennem NemTilmeld: https://koegeale.nemtilmeld.dk/51/

 

 

Presse siden sidst!

Op til WIKA-arrangementet har der været en del presseomtale i bla. Lørdagsavisen, Køge Onsdag og Dagbladet så lokalafdelingen holder stilen. 

 

 

DØE’s generalforsamling i Dalum lørdag den 25. marts 2017!

DØE’s er åben for alle foreningens medlemmer, og den letteste måde at komme til Dalum Landbrugsskole på, er at smide kr. 100,00 og hoppe ombord i en bus der kommer fra København og venter på Ringsted Banegård, lørdag den 25. marts 2017, kl. 09.00.

 

 • Forventet ankomst Ringsted Banegård kl. 09.00
 • Forventet ankomst Dalum Landbrugsskole kl. 10.15
 • Forventet afgang Dalum Landbrugsskole kl. 21.00
 • Forventet ankomst Ringsted Banegård kl. 22.15

For tilmelding til bustransport kan dette link anvendes:

https://doeregkbh.nemtilmeld.dk/

og hvis man vil vide mere om generalforsamlingen, den fynske ølsmaging etc. henvises der til:

http://www.ale.dk/foreningen/generalforsamlinger/generalforsamling-2017/

 

 

”Ugens øl”!

Julen varer lige til påske – synges der i Højt fra træets grønne top. Og det er jo korrekt, så hvorfor ikke lige knappe endnu en julebryg op. Og det er ikke en hvilken som helst julebryg. En Brøckhouse Julebryg fra 2008, og med 95 points på RateBeer.

Brøckhouse var jo et af de første mikrobryggerier herhjemme og hjemmehørende på Høgevej i Hillerød. Men det begyndte i Hillerød-bydelen Gadevang, hvor Allan Poulsen hjemme i kælderen i den hvide villa eksperimenterede og bryggede på et mindre anlæg.

Tilfældet ville at den der skriver disse linjer, var en af de første der besøgte Allan Poulsen – i øvrigt sammen med en 16 – 18 medlemmer fra ølklubben på arbejdspladsen. Tilbage i 2001. Old Ale og en anden type var drikkeklar, og så var der prøvesmagning på julebryggen. Man skal huske på, at det var i ølrevolutionens spæde forår, og udflugten til Gadevang gik heller ikke som forventet.

På hjemturen glemte flere rygsække i Allan’s have hvor regnen stod ned i tove, en var indespærret på toilettet, da låsen var gået i baglås, og flere kom ikke med linje E retur til København.     

Næste morgen kunne denne signatur, via en bon på x antal øl, konstatere at aftenen, eller rettere noget af natten, var endt på Charlie’s Bar i Pilestræde!!!

Ja, det var dengang. Men i kælderen står der stadig nogle Brøckhouse, og nu skulle en knappes op for at se om denne gamle julebryg fortsat er drikkeklar og en nydelse.  Det var fredag aften. Netop landet fra Haslev. Udekamp. Fik røvfuld. Fjenden var bedre, så hjem og søge trøst i kælderen.

Brøckhouse. Mange har aldrig stiftet bekendtskab med dette bryggeri. Denne med en holdbarhed indtil den 7. august 2018, og ja den mere end holder. Flot skumdække. Masser af smag af rosiner, svesker og lakrids - en super jule-bryg på 9 skumhyggelige procenter.

Den sidste julebryg er væk. Gudskelov står der nogle Vintage fra samme år og venter til en anden dag, hvor trøsten skal findes i Allan’s navnkundige bryg.

Sluttelig på gensyn til næste smagning hvor Jørgen Fogh Rasmussen lander i 4600.

 

 

De bedste hilsner

DØE Køge Lokalafdeling

Bestyrelsen  

WIKA smagningen

RateBeer smagningen