Kære medlemmer!

Her få dage før WIKA afholder sin traditionelle ølsmagning, bliver nyhederne ved med at tikke ind, og man kan således i denne nyhedsmail orientere sig om følgende:

·       Næste aktivitet – RateBeer – toppen af poppen,

·       Mød Køge Lokalafdeling på en stand i WIKA,

·       Arr. på Køge Bibliotek – ”Videnskaben bag godt øl”,

·       Nyt medlem af DØE’s landsbestyrelse,

·       Husk at stemme om årets ølnyhed,

·       Ugens øl!

 

 

Næste aktivitet – RateBeer – toppen af poppen!

Søndag den 5. marts 2017, kl. 18.30 serveres nogle af de øl, der har høstet flest point på RateBeer, og denne signatur ser frem til en forrygende aften med top bryg, hvor der ikke er sparet på hverken, malt, humle, kreativitet, noget kærlighed og en god historie om bryggens tilblivelse.

For blot kr. 150,00 venter store oplevelser forude. 40 ud af 50 har allerede løst billet – kommer du også?

Tilmelding sker via dette link: https://koegeale.nemtilmeld.dk/46/

 

 

Mød Køge Lokalafdeling på standen i WIKA!

Vi plejer hvert år at møde rigtig mange af lokalafdelingens medlemmer ude på Gymnasievej, når de finder vej til de velforsynede ølstande, som WIKA’s leverandører har stillet op.

Men din lokalafdeling er også på plads. Kig over med mulighed eller risiko for at vinde en kasse specialbryg, hvis man altså lige kan gætte…

Skulle lokalafdelingen få 5 nye medlemmer på denne aften trækkes der lod om 1 adgangsbillet til Køge Øldag 2017.

 

 

Arr. på Køge Bibliotek – Videnskaben bag godt øl!

Det gode øl kommer ikke af sig selv. Det ved vi. Den der skriver disse linjer har engang forsøgt sig som hobbybrygger – men uden den ”fortjente” succés. Det er ikke nok at nyde kunne en god øl, der skal meget mere til.

Tirsdag den 21. marts 2017 (kl. 18.45 – 21.15) lægger Køge Bibliotek stole til et livestreamet foredrag direkte fra Århus Universitet om øl, og undervejs smages der på forskellige humle og malttyper, ligesom der også serveres 6 smagsprøver på øl.

Foredraget giver en naturvidenskabelig baggrund for at brygge øl. Vi hører om vandets betydning for øllet, hvordan korn spirer og hvordan man fremstiller malt. Vi får en forklaring på hvordan enzymer nedbryder stivelse til sukker og hvordan gærceller omsætter dette sukker til alkohol.

Bemærk: smagsprøverne er små, så tilhørerne vil være i stand til at føre bil efter foredraget.

Pris kr. 30,00 – se mere via dette link, hvor man også kan foretage tilmelding:

KøgeBibliotekerne

 

 

Nyt medlem af DØE’s landsbestyrelse!

Denne gang et lokalt islæt. Læsere af DØE’s hjemmeside, ale.dk vil vide, at landsforeningens hidtidig formand, Anne Lise Knørr har trukket stikket, da landsbestyrelsen har vurderet, at der er behov for en ny formand med en ny profil, idet landsforeningen står overfor et gennemgribende udviklingsprojekt og derfor ikke ønsker, at Anne Lise Knørr genopstiller på generalforsamlingen den 25. marts 2017.

Som nyt medlem af landsbestyrelsen er lokalafdelingens egen formand, Gert Højer Petersen udpeget, men det betyder altså ikke at Gert opgiver arbejdet med Køge Lokalafdeling.

Vi ønsker Gert held og lykke med arbejdet.

 

 

Husk at stemme om årets ølnyhed!

Sidste chance for at få indflydelse på de endelige vindere, er tirsdag den 28, februar 2017, kl. 24.00.

Se kandidatfeltet her og hvordan man afgiver sin stemme:

Årets danske Ølnyhed 2016

 

 

Ugens øl!

Ugens øl

Diamonds are a girl’s best friend – sang Marylin Monroe i 1953 i filmen gentlemen foretrækker blondiner, og det kan altid diskuteres. Blondiner eller brunetter.

Og a’propos diamanter – verdens mest berømte er Koh-i-Noor Diamanten, som til sidst endte i Dronning Victorias krone, der som juvelen i imperiets krone, symboliserede Indien. Dronning Victoria – verdens længst siddende regent – 63 år, 7 måneder og 2 dage.

Om Victoria nød øl vides ikke, men mon ikke majestæten inhalerede nogle G&T’er – eller på jysk – nogle Kim og Conny’er, engang imellem?

Hvorfor nu nævne denne diamant? Jo, fordi tiden var inde til noget svensk. Nogle foretrækker dansk, mange fransk, andre svensk og de færreste græsk, men denne signatur fandt tiden inde til noget svensk.

Den lå på nederste hylde og Koh-i-noor kan staves på mange måder – også på svensk. Denne staves KO-I-NORR - en overgæret engelsk IPA på 7,5% alk. Brygget hos mikrobryggeriet Folkared 15  i Langsås ved Varberg i Sverige. En fin humlet IPA, hvor der udelukkende er smidt engelske humler, Admiral, Target, East Kent Goldings og Challenger i kedlen. Koen på billedet hedder Saga – ligesom den forvirrede svensker der render rundt på Bron, men denne ko bor og græsser på Tuvagård i Folkared.

En velkomponeret engelsk IPA – en usleben diamant fristes man til at sige.

Bryggeriet Folkared er generelt glade for dyr. Om de lukker øjnene når de sky’r vides ikke, men det er ikke blondiner eller  brunetter der præger etiketterne. Derimod en tyr, en ræv, en kanin, et vildsvin, en hare, etc. etc.

Og med denne dyresnak skal vi minde om, at Landsforeningens generalforsamling afholdes lørdag den 25. marts 2017 på Dalum Landbrugsskole – se mere på ale.dk

 

 

Sluttelig sender vi her de bedste hilsner, og på snarligt gensyn i WIKA eller til RateBeer den 5. marts 2017.

 

DØE Køge Lokalafdeling

Bestyrelsen