Kære medlemmer!

Så kom vi rigtig godt i gang med 2017. Den sorte aften indledte året, og nu hvor dagene langsomt bliver lidt længere, er tiden inde til at nyde de sidste sorte øl, før end forårsbryggene står i kø for at komme til, men nu skal vi ikke være for prosaiske, så i dette nyhedsbrev kan man i øvrigt orientere sig om følgende:

·       Næste 2 aktiviteter,

·       WIKA’s traditionelle ølsmagning,

·       Ølrejserne 2017,

·       Nu skal Årets danske ølnyhed 2016 findes,

·       Når 2 bliver til 1

·       Ugens øl!

 

 

Næste 2 aktiviteter – øl for de ”blinde” og toppen af poppen!

En aften også for de ”seende”!

Vi mennesker har 5 sanser. Men mandag den 6. februar 2017, får man kun brug for 3 af sanserne, når der indkaldes til blindsmagning. Smags, syns- og lugtesansen. Høre og følesansen kan godt parkeres derhjemme

De fleste har prøvet det. At få stukket et glas i hånden ledsaget af ordene. Smag – hvad er det? Og ofte overraskes man, og sjældnere rammer man plet. Der afholdes DM i blindsmagning for 3-mands hold lørdag den 11. marts 2017 fra kl. 12.30 -17.00. Det er lokalafdeling København Nord der står som vært, og DM afholdes i Telefonfabrikkens fællesrum i Søborg.

Alle hold kommer igennem 13 smagsprøver og ud fra en tipskupon”, skal holdene gætte hvilke øl der ryger i glasset. Nej – man kan ikke helgardere.

Køge Lokalafdeling vil gerne sendte et 3-mands hold af sted, og lokalafdelingen betaler gebyret for tilmelding på 600 kroner. Udtagelsen finder sted mandag den 6. februar 2017, kl. 18.30, hvor man ud fra en lokal tipskupon, skal gætte sig til alkoholprocent, øltype og måske hvilket land, der har lagt kedler til.

En meget anderledes aften, og hvor snakken med garanti bliver entusiastisk, når der skal vurderes, gættes før end en beslutning tages.

Toppen af poppen – RateBeer.

Er man i tvivl om en øl er testet, kan man bare klikke sig ind på RateBeer, og man kan finde de point der givet – ud fra type, stillart osv. Vi skal smage nogle af de øl der har høstet toppoint, og der vil denne aften med garanti være både kraftfulde IPA’er og kulsorte porter og stouttyper imellem.

Og mon ikke vi får en forståelig forklaring på RateBeer – og hvorfor der gives point på både overall og style! Kan man rate hjemmebryg? Hvordan rater man flaskeøl og øl fra fad? Er der forskel? To rate or not to rate…

Nåh, hvornår det var? Jamen, søndag den 5. marts 2017, kl. 18.30.

For begge aktiviteter henvises der til koegeale.nemtilmeld.dk

 

 

WIKA’s traditionelle ølsmagning!

Tirsdag den 28. februar 2017, fra kl. 19.30 – 21.30, er det igen muligt at møde nogle af WIKA’s ølleverandører, når WIKA igen slår dørene op for den årlige traditionelle smagning med mulighed for at smage på mere end 100 forskellige danske og udenlandske øl.  

Som bekendt er WIKA, som den eneste forretning i lokalafdelingens område, udstyret med særlige udmærkelse, dansk ølmærke, og WIKA gør en aktiv og flot indsats for altid at have spændende bryg på hylderne.

Der vil bl.a være fokus på amerikansk og norsk bryg, og så vil man kunne hilse på ”drengene” bag PhemomenAle, som bl.a. vandt DM i håndbryg i 2015 med en Mærk Belgisk Ale, og SM i Håndbryg 2015 med deres – One Malt, One Hop and One type of Yeast is really all it takes…..kan det siges smukkere.?

Adgangskort kan allerede nu købes i kiosken hos WIKA for kr. 130,00, og for dette beløb er der fri adgang til smagsprøver, lidt til ganen, og så et smageglas som man tager med rundt til standene.

Og så det vigtigste. Din lokalafdeling er også til stede med en stand – men mere om dette i næste nyhedsbrev.

 

 

Ølrejserne 2017!

Det gik stærkt. Rigtig stærkt. Efter få dage var alle 100 pladser besat, og mon ikke vi senere bringer et fyldigt referat fra de øloplevelser de 2 busser møder undervejs.

Brug din demokratiske stemmeret - Nu skal Årets danske ølnyhed(er) 2016 findes!

Tidligere var det ikke let. Det skulle da lige være i 1999! Man skulle vælge mellem flere end 1.000 ølnyheder. Umuligt og helt uoverskueligt. Den fremgangsmåde er som bekendt ændret. Det er vi mange, der hilser velkomment.

Første runde af afstemningerne om Årets Danske Ølnyhed(er) 2016 slutter fredag den 3. februar klokken 24:00, og den afgør hvilke tre øl i hver kategori der går videre til anden runde af afstemningerne i februar. Afstemningerne finder du på
http://www.ale.dk/aktiviteter/aarets-danske-oelnyhed/aarets-danske-oelnyhed-2016/

Bryggerierne og medlemmer af foreningen har indstillet deres kandidater til afstemningerne om Årets danske Ølnyhed(er) 2016., så året 2016 bliver året hvor medlemmerne for første gang kan stemme på 3 kandidater.
I alt er der indstillet 16 øl i kategorien 0 - 4 %, 56 øl i kategorien 4,1 – 7,0 % og 34 i kategorien over 7,1 %.

Lokalafdelingen opfordrer alle vore medlemmer til at benytte stemmeretten. Så find medlemskort og pin-kode frem. Husk at sidste frist for at få indflydelse på de øl, foreningens medlemmer endelig skal tage stilling i kampen for at få hæder og omtale er den 3. februar 2017.

 

 

Når 2 bliver til en!

Nej, der er ikke tale om at Gudmundur Gudmundsson skulle reducere VM-truppen, men om lokalaviserne Køge Bugt Bladet og Lørdagsavisen. Et frieri har før til, at de nu går i ”seng sammen”. Køge Lokalafdeling har fået ufattelig megen pressedækning årene igennem, og selvom dækningen nu indskrænkes i og med at lokalaviserne reduceres med 1, vil vi stadig være at finde i spalterne.

 

 

Ugens øl!

Ugens øl

Denne signatur er stor tilhænger af Edge Brewing i Barcelona. Det gav sig udtryk da deres fantastiske Accidential Jedi blev præsenteret i forbindelse  med lokalafdelingens seneste årsmøde, og i fredags var omgivelserne Banksia i København, der fristede med en Imperial Stout på kulsorte 10 pct. Men det var jo i fredags. Så er det jo godt der lige lå 3 vareprøver fra en importør ovre i garagen, og apropos vareprøver, så skulle den der skriver disse linjer, for nogle år siden på jobmæssigt virksomhedsbesøg i Sydhavnen. "Husk vareprøver, råbte de kvindelige kolleger". Vareprøver? Ja, de plejer altid at have et eller andet fra brudte kolli? Omtalte virksomhed flytter nu til Køge.

Én gang tidligere var der røget en vareprøver eller 2 ned når samfundet kaldte. Bl.a. dengang denne signatur befandt sig til møde med en af Danmarks største pornogrosserer, Erik Posselt. Han smed med et grin et par vareprøver oveni forliget med ordene, så har du også ”noget til drengene derhjemme”. Der Autofahrer, og det handlede ikke test af tyske dieselbiler.

 

3 spanske senoritaer blev hentet ude fra kulden og ind i varmen. Sådan rent symbolsk. 3 gode eksempler på, at de unge amerikanske ølnørder der arbejder med Edge Brewing kan deres metier.

Lagde ud med en forårsbebuder. Edge Molaweiss – German Hefeweizen. 5,0% – klassisk med noter af banan og citrus. Ja, ”så er der sommer på vej”.

Edge Space Coast. En Session IPA på 4,5%. Næsten alle bryggerier har nu fået en session på menukortet, og denne er en IPA type. Hvilken humletyper der er anvendt oplyses ikke, men mon ikke der er tale om en der giver masser af citrustoner, for smagen af citrus er til stede, afsluttende med lidt bitterhed. Fin session.

Og nu er det stadig koldt, og efter at have stået en time under ”lunere himmelstrøg” blev denne alkoholsvage Edge Padrino - en spansk porter knappet op. En super drinkable porter – flot smag af mørk ristet malt. Blød og cremet og bare 5 runde procenter. Og et lækkert skumdække.

 

 

Sluttelig håber vi at se rigtig mange af jer til lokalafdelingens næste 2 aktiviteter – nye oplevelser – nye øl.

 

De bedste hilsner

DØE – Køge Lokalafdeling - bestyrelsen

Ølrejsen