Kære medlemmer!

Så kom kulden, og så får man jo en god undskyldning for at krybe indenfor og varme sig med nogle helt specielle sorte tunge stout/portertyper, og stille og roligt vente til at solen får overtaget, og det snart bliver forår. Men nu er vi ikke meteorologer, men de forskellige årstider nærmest kalder på de forskellige øltyper, og det så vi jo senest ved blindsmagningen. Men i dette nyhedsbrev kan man ikke orientere sig om vejrudsigten, men derimod om følgende:

·       Blindsmagningen den 6. februar 2018,

·       Næste ølaktivitet: Trappister og andet godtfolk,

·       DM i blindsmagning den 10. marts 2018 i København,

·       Avisnyheder om 2 af byens ølsteder,

·       Landsforeningens generalforsamling på Fyn den 24. marts 2018,

·       Beerbattle i Ringsted, fredag den 13. april, 2018,

·       Frivillige søges til Køge Øldag 2018,

·       Ølrejserne 2018,

·       Avisnyheder om 2 af byens ølsteder

·       Frivillige søges til Køge Øldag 2018,

·       Ølrejserne 2018,

·       Erotisk øl i Tyskland,

·       ”Ugens øl”!

 

Blindsmagningen!

De seende gav fremmøde på en kold aften, og når emnet er blindsmagning kalder det næsten på diskussioner ved bordene, når man skulle gætte hvad og hvilke øl der var i de ukendte flasker. Der blev vurderet, smagt, duftet og smagt, før end der blev sat X i de forskellige rubrikker.

10 øl og 19 spørgsmål senere kunne man hylde aftenens vinder, der blev en kvinde, nemlig Hanne med 15 rigtige, der vel nu kan kalde sig for uofficiel Køge mester i blindsmagning. Og den titel er jo ikke så ringe at få påklistret.

Vi vedhæfter listen over de 30 spørgsmål og her er oversigten over de øl der blev knappet og med de tilhørende svar:

  • Kingpin Alphonse, type frisette/saison, 4,5% alk,
  • La Goudal IPA, type IPA, 7,2 % alk,
  • Pinta - Bawarka Hefeweizen, type (hefeweizen) 6,1% alk,
  • Brokreacja - The Alchemist, type Imperial IPA, 6,4% alk,
  • Spy Brew/Kongebryg – Number station, type solbær sour saison, 9,2% alk,
  • Tripel Karmeliet, type tripel, 8,5% alk,
  • Zundert Trapist 8 %,
  • Gouden Carolus Christmas, 
  • Kongebryg, 3 mand I en sofa 9,5 % alk., Imp Stout, 
  • Hornbeer, Black Magic Woman, 10,0 % alk.

10 øl, hvoraf 3 af dem kom fra et af Europas nye øl-lande, Polen, og derudover kom de fra Frankrig, Danmark, Belgien og det hollandske trappist bryggeri, Zundert.

Vi bringer her på siden stemningsfotos fra den spændende smagning.

Køge Mesterskaberne 2018 del 1

Køge Mesterskaberne 2018 del 2

 

 

Næste aktivitet: Trappister og andet godtfolk!

Søndag den 18. marts 2018, kl. 18.30 - en aften hvor vi skal lytte til historier fra gamle dage og dengang hvor munke var mænd der udelukkende koncentrerede som om tysthed, bøn og ølbrygning. Ingen forstyrrende kvinde-stemmer. Sorry. Sådan er det ikke alle steder i dag. Normalt går en opskrift eller tradition fra far til søn, men her havde munkene jo vist et mindre problem. Så det var fra fader til fader. Mød op og få vished for at munkene anstrengelser ikke var forgæves.

Der er åbent for tilmelding fra 18. februar 2018 kl. 18.00 via dette link: https://koegeale.nemtilmeld.dk/59/

 

DM i Blindsmagning lørdag den 10. marts 2018!

Køge Lokalafdeling er repræsenteret ved 3 hold. Hold 1 består af Hanne Larsen, Christina Petersen og Paul Wilson, hold 2 af Bart van der Sprong Carsten Holløse og Thomas Ensbye, og endelig hold 3 af Claus Westerlin, Brian Brun Hansen og Jan Schmidt. DM finder sted i København, og herfra krydses der fingre for at de 3 hold klarer sig godt.

 

Generalforsamling

Landsforeningens generalforsamling lørdag den 24. marts 2018 på Dalum landbrugsskole!

Traditionen tro kan man også i år for en hundredekroneseddel hoppe på bussen på Ølby Station, lørdag den 24. marts kl. 09.30, for at være tilbage samme sted samme dag kl. 22.15.

Imens har man haft mulighed for at overvære generalforsamlingen, deltage i den fynske ølsmagning, middag og en ganske særlig ølsmagning efter middagen og inden bussen kører retur. En dag hvor man møder mange ølfolk og som altid i tilgift får en god ølsnak.

Tilmelding til busturen sker via regionkoebenhavn.nemtilmeld.dk og til selve generalforsamlingen via www.ale.dk 

Beerbattle i Ringsted, fredag den 13. april, 2018!

Ja, ja, vi ved godt der tidligere er udsendt reklame om denne battle, hvor de 2 underholdende bryggere, Niels Kiens fra Kongebryg i Næstved og Thomas Schön fra Bad Luck Brewing, dyster på ord og øl. Men god gerning kan ikke gøres for tit – spørg bare grønspætterne.

”Slagsmålet” foregår i Ahornhallen i Ringsted, og adgangskort fås ved at klikke her

Pris kun 120,00 for øl, underholdning og ”ordkrig”.

 

 

Køge Øldag 2018 – lørdag den 25. august 2018!

Der kommer meget om denne dag i de kommende nyhedsbreve, men ingen Køge Øldag uden de uundværlige frivillige. Så hvis der blandt vore medlem-mer måtte være nogle der har lyst til at ofte f.eks. 4 timer eller mere, denne dag, så send en mail til hanne_L@remove-this.mail.tele.dk, og man vil blive kontaktet.

Tidligere frivillige vil automatisk blive kontaktet af Hanne Larsen!

Ølrejserne 2018!

Først bringer vi nogle fotos fra ølrejsen 2018, og dernæst kan vi oplyse, at det er lokalafdelingens tidligere formand, Thomas Ensbye, der også i år står bag 2 ølrejser. En 4 dages til Wroclaw i Polen, fra den 7. – 10. juni 2018, hvor formålet er at besøge Festiwal of Good Beer. 2 busser sendes af sted, og der er 2 ledige pladser på turen.

Dernæst en 7-dages rejse til Tjekkiet fra de 27. august til den 2. september 2018, og her er der ligeledes 2 ledige pladser.

For yderligere oplysninger kan interesserede kontakte Thomas på mobil 60202511 eller via mail thomas.ensbye@remove-this.webspeed.dk

 

Avisnyheder om 2 af byens ølsteder!

Såvel Dagbladet som Køge Onsdag kunne for kort tid siden fortælle, at Hugo’s fremover, som et af 100 i Europa og 5 i Danmark, vil få leveret øl direkte fra Stone Brewing til Hugo’s haner. For Stone Brewing, et mega succesfuldt californisk bryggeri, der også brygger i Berlin, vil Hugo’s fremover være det man i ølsproget kalder for et ”Cornerstone”.

Og også byens anden ølstue, Richters Ølstue, kom i medierne, idet man har måtte udvide lokalet med 2 små stuer, så der nu er 60 pladser, idet det specielt om lørdagen har knebet gevaldigt med pladsen. De 2 nye stuer hedder Borgerstuen og Portstuen (ikke porterstuen). Ølkortet er primært præget af belgiske klassikere og så har de deres egne 2 øl, som de får brygget i Varpelev hos Stevns Bryghus.

 

 

Erotisk øl i Tyskland!

Nej, der står ikke eksotisk – men erotisk øl. Og det har en bayersk brygger i Schönbrunn haft en vis succes med, beretter det tyske pressagentur, DPA. Den nøgne sandhed er at bryggeren, Jürgen Hopf, går rundt i blot hat, gummistøvler og et kort forklæde, når han brygger sin særlige øl. Jürgen Hopf påstår, at øllen både øger sexlysten og fertiliteten.

Øllen kan kendes på etiketten, der viser en kvinde, som naturen har skabt hende.

Måske en idé til et lokalt arrangement, hvor bestyrelsen kommer rundt til bordene kun iført hat, gummistøvler og forklæde. Link til Bild

Det ville nok ikke være så erotisk med i hvert fald eksotisk!

 

 

”Ugens øl”!

Bringer os denne gang til Ungarn. Kendt som et dejligt spændende vinland, der gav verden den skønne dessertvin, Tokay, men i de sidste 2 – 3 år har Budapest specielt udviklet sig til lidt af et ølmekka. Nu kommer denne signatur hyppigt i Ungarn, og en af mine venners søn, læge i Krefeld, var hjemme hos sin mor, og under en middag nævnte han noget om IPA. Ordet IPA var aldrig tidligere kommet ud af hans mund, og vi fik så en snak om DIPA, BIP, NEIPA, SIPA etc. etc. Øl, udbrød han. Hvor ved du alt det fra? Han troede, at den der begår disse linjer kun nød vin og ikke interesserede sig for øl. Og omvendt. 

Kender du Neked Csak Dezsö i Budapest?, spurgte han. Nix, stedet var også kun en måned gammel. Men med 32 haner et super sted. Måtte derhen. Folk væltede ind. Ølkortet var ret imponerende, og skulle man nu lade sig forføre af One Night Seduction fra Synthesis Brewlab i Budapest? Hvem vil ikke lade sig forføre engang imellem…Ja, ja, der var også øl fra Omnipollo og Dugges, De Molen, estiske Pöhjala og Mikkeller, men efter at have nydt en særdeles velsmagende sweet stout på 8,3% alk. fra ungarske Monyo, og med den dejlige mundrette titel We Don’t Like Pepperazzis, satte tjeneren straks en Westcoast Jam 72 IPA fra den gale videnskabsmand, Mad Sceintist i Budapest på bordet. Besøget denne gang var forbi. Med 93 point på RateBeer var der tale om en dejlig velsmagende grapefrugt smagende IPA.

 

 

Sluttelig på gensyn til næste smagning – trappister og andet godtfolk. Ses vi?

 

De bedste hilsner

DØE Køge Lokalafdeling

Bestyrelsen

  

Blindsmagning 2018

Ølrejsen 2017