Kære medlemmer!

For de allerfleste er ferien nu forbi og dagligdagen kalder ubarmhjertigt.

”Jeg holder af hverdagen, mest af alt holder jeg af hverdagen”. Sådan formulerede de herrer Dan Turéll og Halfdan E deres hyldest til hverdagen. Og uden hverdag er der heller ikke noget der ferie, så vi kan nu alle vende tilbage til hverdagens trivialiteter. Morgenkysset. Kaffeduften. Opvasken. Busser der skramler på gaden og rutinen på badeværelset.

Velkommen tilbage.

Men i dette nyhedsbrev kan man også orientere sig om Sjællands største ølfest Køge Øldag – en hyldest til øllet for at blive i Turéll’s poesiverden samt en masse andet.

  • Køge Øldag 2019,
  • Find kalenderen frem og sæt X’er,
  • Nyt fra WIKA Meny’s ølhylder,
  • ”Ugens øl”.

 

 

Køge Øldag 2019!

Det er hvert år med en vis form for spænding, at man ser frem til Køge Øldag. Hvad står der så på menyen i år? Hvilke nyheder er der at finde, og hvilke nye øltyper har de mange udstillere hevet med til Køge.

Det får vi alle svar på lørdag den 24. august 2019, kl. 11.00, når portene igen åbnes ind til de hyggelige humlegårde midt i Køges charmerende middelaldermiljø. En tradition blev skabt i 2011, og i år er det således 9. gang, at gæster kommer fra nær og fjern for at opleve endnu en Øldag i festlige rammer.

Gæstelisten er lang!

Arrangørerne, Danske Ølentusiasters Køge Lokalafdeling og Hugo’s har længe arbejdet for at stille det stærkest mulige hold på ølfronten, og det lykkes endnu engang. Og holdet består i år af både nye og gamle spillere – men alle spillere der har erfaring, kreativitet og spilforståelse, så i de 2 sammenhængende gårde vil man i år kunne møde:

Det Lille Bryggeri, Holbæk Bryghus, Spybrew, Røde Port, Næstved Bryghus, Ninkasira, Krenkerup Bryghus, Bad Luck Brewing, hoppe.beer, Det Belgiske Hus, Køge Håndbryggerlaug Braunstein, WIKA Meny, Brinkholm Øl, Bryggeriet Vestfyn, Hugo’s, Hancock og så årets bryggeri 2018, Amager Bryghus.

Et stærkt stærkt felt som placerer Køge ØLdag fint i Superligaen, og med mulighed for at få rigtig mange poletter i glasset når disse omveksles med gyldne kølige dråber.

Den alternative juleaften!

Rigtig mange har set frem til datoen 24. august 2019. Det er ligesom juleaften – men nu er det ikke gaverne man er spændt på, men derimod at kaste sig over de overraskelser de mange bryggerier, importører og udstillere, har smidt ind i lastrummet når gps’en er rettet ind mod Køge.

De mange øltyper og stilarter står i kø for at blive udforsket og testet, og vanen tro vil Radio Køge sende 4 timers direkte levende ølradio fra det stemningsfulde middelaldermiljø, med musik, interviews af både gæster og udstillere. Og når Radio Køge takker af går trioen Vintage Bop Club på scenen og leverer et forrygende show med masse af Rockabilly på programmet og så bliver det svært at holde både ben og smageglas i ro.

Køge ØLdag gæstes normalt besøgt af ca. 2.000 gæster, og hvis man vil spare 25 kroner, kan man med fordel købe billet i forvejen til kr. 125,00, enten hos WIKA Meny, i Hugo’s Kælder, eller hos Visit Køge, der dog opererer med et gebyr på en rund ti’er pr. billet, eller via lokalafdelingens link på https://koegeale.nemtilmeld.dk/80/

En billet ombyttes ved indgangen til et smageglas, en festival-guide samt 5 poletter, så man straks kan komme i gang med de store oplevelser.

Husk at det er helt tilladt at invitere familie, gode venner, hyggelige naboer, eller sjove kolleger med til Køge Øldag, så også de får en indholdsrig lørdag, hvor Hugo’s gårde vil være fyldt med høj stemning og glade røster. 

Læs mere på https://koegeoeldag.wordpress.com

 

 

 

Find kalenderen frem og sæt X’er!

Efter Køge Øldag venter den nye sæson i Køge Lokalafdeling, og snarest muligt udsendes et aktivitetsprogram til lokalafdelingens medlemmer.

Men for at give jer mulighed for at sætte X’er i kalenderen for 2019, kan I her finde datoerne for resten af 2019:

Søndag den 29. september 2019: Årsmøde med efterfølgende tema om humlet øl. Årsmødet afholdes hos Braustein på Køge Havn.

Torsdag den 17. oktober 2019: Eddies ølshow. Arrangementet afholdes på  Teaterbygningen.

Mandag den 4. november 2019: Mørk aften i Hugo’s.

Søndag den 24. november 2019: Den 2. håndbryggerfestival. Festivalen afholdes på Teaterbygningen.

Året sluttes med den dobbelte smagning af årets interessante, danske såvel som udenlandske julebryg. Tirsdag den 3. og torsdag den 5. december 2019.

Sæt store X i kalenderen, og man er allerede på vej til nye øloplevelser. 

 

 

Nyt fra WIKA Meny’s ølhylder

bl.a. med nyheden om en stor vinter/julebryg smagning!

Brian fra WIKA ser frem til igen at komme til Køge Øldag, og også denne gang har han været på jagt hos mindre importører, og slæber nogle særdeles spændende øl med på standen på Køge Øldag.

Men der sker meget andet godt ude på Gymnasievej. På selve Øllets Dag, lørdag den 7. september 2019, byder WIKA på en masse smagsprøver samt gratis vareprøver fra skotske Brewdog, så der er slet ingen grund til ikke at køre omkring Gymnasievej.

Tirsdag den 5. november 2019 afholder WIKA for første gang en stor smagning med mere end 100 forskellige vinter/julebryg, og billetter til dette arrangement sættes i øvrigt til salg på Øllets Dag den 7. september 2019.

Vi vender selvfølgelig tilbage med mere om dette nye initiativ, ligeså snart der foreligger nyt.  

 

 

”Ugens øl”!

Efter en 14 dages tid, hvor de primære øl, der nåede glasset eller blev indhaleret direkte fra flasken, var almindelige halvkedelige pilsnere, var det rart igen at hælde noget kraftigt bryg op i glasset, efter hjemkomsten til DK.

Når nu de lokale breddegrader skulle skiftes ud med andre breddegrader, skulle der også sættes fokus på lokale dråber. Birra Korça, Birra Elbar og specielt deres fornuftige Elbar Weiss samt Birra Tirana. Ikke øl der går over i historien, men som når solen skinner lystigt fra Vorherres egen himmel, og i et isafkølet glas, passer så fint til en gang grillet köfte i selskab med lokale på et stærkt trafikeret hjørne i Tirana. 

4 år siden sidste besøg, og aldrig har denne signatur, været i en hovedstad, som har undergået en så mærkbar forandring. Men én øl lyste op over de andre – en Puka Beer, fra Beer Houz Puka. Der var 2 slags på ”tappen”, en lys type og en halvmørk fætter. Den tapansvarlige kendte ikke alkoholprocenten, men formentlig omkring de 5. En rigtig god øl, som satte alle andre til vægs. 170 Leke lød prisen, ca. 50 leke over de førnævnte.

Klart bedste under opholdet Albanien.

Og når nu caféen på det modsatte hjørne reklamerede med Birra Pristhina – fra Kosovo – måtte denne da også lige testes, mens de lokale i stedet testede den lokale raki. En lager på 4,2% der ikke løftede overliggeren, men dog med en vis bitterhed, der tiltalte den der smagte.   

Mørke og sorte øl var ikke på listen, de steder der bød indenfor, men i supermarkedet, Conad, sås da en Dark Beer fra Birra Korça.

Fra Albanien gik turen til Balkan’s Jerusalem, Ohrid. Makedonske Igor sad ved rattet, og undervejs faldt samtalen sjovt nok på temaet øl. Også i Makedonien  er det de lyse typer, der er toneangivende, men det lykkedes da én gang at nyde en IPA. På In-stedet NOA, beliggende ned til Ohrid-søen, var der på en sidebar 6 haner, men ikke særlig megen travlhed. ”Godt sted”, sagde Igor. Desværre ingen porter men en IPA, fra Nordmakedoniens første Craft Brewe-ry, Temov, fra Skopje. Temov brygger en lang række øl, ingen over 5,0%, og da der ikke forelå nogle oplysninger om denne IPA, må man hente hjælp på hjemmesiden. 4,5% og med 27 IBU. En super lækker forfriskende øl – og sær-ligt når solen bare banker ned fra himlen.

Temov er et familieejet bryggeri, hver man slavisk (undskyld udtrykket) følger ”Reinheitsgebot” 100%. Kastede sig over kedlerne i 2009, og selvom denne signatur, kun fik lejlighed til at smage en øl fra Tenov, var der både dybde og kvalitet i denne IPA, og man savnede slet ikke at procenten var højere end 4,5. Usædvanlig udtalelse fra den der forfatter disse linjer.

Ellers var det makedoniske øl som Zlaten Dab og Skopsko, der prægede butikkernes hyldemetre, hvis man ikke lige havde trang til en Tuborg, Heineken eller Amstel.   

Så ovenpå disse pilsner typer, bliver det opløftende at besøge Køge Øldag, og gå i jagt hos de mange udstillere….Ses vi?

De bedste hilsner

DØE Køge Lokalafdeling - bestyrelsen