Kære medlemmer

Rigtig mange fik sig en god frisk cykeltur, da lokalafdelingen indbød til sommerfest i Solgårdsparken, og siden sidst har nogle af lokalafdelingens medlemmer deltaget i Festival of Good Beer i polske Wroclaw, og snart står den på ølfestival i Køge, når Køge Øldag 2019 kalder. Men i dette nyhedsbrev kan man også orientere sig om følgende:        

  • Sol, sommer og øl i Solgårdsparken,
  • Sølv og bronze til Køges håndbryggere,
  • Presse siden sidst,
  • 50 ølentusiaster satte fokus på den polske ølscene,
  • Køge Øldag 2019,
  • ”Ugens øl”

 

 

Sol, sommer og øl i Solgaardsparken!

Vi bringer en øjenvidneberetning:

De lokale ølentusiaster mødte op med godt humør i Hugo’s og efter en øl begyndte strabadserne. Kl. 10 lagde 30 cykølister fra land, og undervejs var der indlagte pitstop. Første pitstop lå efter ca. 15 minutters kørsel, og her var temaet Underbix – man skulle ”nyde” en Underberg.

Forinden mødte man muren – en slem barsk stigning op mod broen over Egøje, ja, ja, den kræver sin mand og kvinde, men en Underberg hjalp med at finde de sidste kræfter frem.

Næste pitstip lå i Strandskoven og her ventede Dr. Klam Nielsen (Kim Jepsen, som nogle medlemmer for nylig så på en cykel, da der var fint besøg fra Amaliensborg. Onde tunger påstod, at han ledte efter noget HOF). For ikke at risikere en voldsom dehydrering, måtte der lige en øl til. 

Solgårdsparken lå lige for, men en lille beskeden omvej bragte deltagerne gennem den smukke allé op mod Vallø Slot, og gennem et stisystem åbnede landskabet sig over Tryggevælde å. Smuk tur.

Olsen’s Bar var 3. pitstop og her ventede en specialøl fra Strøby’s bedste bar….før end de 3 nye øl fra Stevns Andelsbryggeri ventede de tørstende og cyklende ved ankomst til Solgaardsparken. En frokostpilsner på 3,8%, en Brown Ale på 5,0% og endelig en hvedeøl på 5,2%, gjorde alle opstemte, før end kødet var grillen stod klar.

Det obligatoriske lotteri resulterede traditionen tro i en masse ølgevinster, og de fleste drog således begavede hjem. 

Summasummarum: Solen skinnede og øllet var koldt, og alle var glade.

 

Sølv og bronze til Køges håndbryggere!

Det er ingen hemmelighed, at der er rigtig mange kreative bryggere i Køge-området, og det blev endnu engang bekræftet, da der i forbindelse med Ølfestivalen i Lokomotivværkstedet, samtidig også afholdtes DM i håndbryg.

I kategorien ”Mørk Lager” vandt bryggen Wienervalsen bronze. Brygget i Ejby af far og søn. Carsten og Anders Holløse – og det var faktisk første gang at Anders var med i processen, som mon ikke Carsten nu bliver pustet gevaldigt i nakken. Anders er på vej som ny håndbrygger.

Trekløveret Brian Brun Hansen, Jonas Madsen og Simon Carlsen hentede en flot sølvmedalje for deres Mr. Freeze Maltkings. Det med ”frozzen beer” er ikke bare opfundet for at give ekstra opmærksomhed, men forbi de 3 herrer i brygprocessen har anvendt Cryo humle, hvor humlen males til pulver og fryses ned til minus 30-35 grader. Herefter opsamler man den fine del, der er så rig på aromatiske humleolier, og så blev en ny lækker IPA født. Både Brian og Simon har hygget sig med håndbryg i godt 10 år. Simon har derudover tidligere brygget under navnet ”PhenomenAle”, som man tidligere har kunnet smage under Køge Øldag, ved smagninger i WIKA, som bl.a. solgte Simon’s Double Monkey Fist – en belgisk dubbel på 6,5% alk. Jonas er ny ved bryg-kedlerne, men mon ikke han også fortsætter efter denne første succés.

 

Presse siden sidst!

Medaljehøsten ved DM i håndbryg medførte en del lokal medieomtale i såvel Dagbladet som Køge Onsdag, men først efter at avisernes spalter var blevet ledig efter de kongeliges besøg på havnen og i byen, samt efterfølgende ved åbningen af den nye Køge Nord Station. 

 

50 ølentusiaster satte fokus på den polske ølscene!

At ølfestivalen i Wroclaw (PL), er Polens ældste og største (og Europas tredje-største) og særdeles velorganiseret, og det fik 50 ølentusiaster, heraf rigtig mange lokale, endnu engang syn for, da den 10. Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa 2019 afholdtes i Polens 4. største by og tilmed i en af Polens smukkeste. En 3-dages festival hvor entréen er gratis, med flere end 100 udstillere, og langt flere end 1000 forskellige øl, og hvor alle øltyper er repræsenteret. Den polske ølscene er særdeles interessant, og kreativiteten blomstrer i uhørt tempo.

Vipperød Bustrafik lagde sæder til 5-dages rejsen, og alle fik sig en ordenligt én på ølopleveren. Udover de mange mange udstillere, er der masser af siddeplader, og hundrevis af toiletter vel og mærke med høj standard og hyppig rengøring. Og madmæssigt halter festivalen ikke bagefter. Alt fra kinesiske dim sum, thailandske retter med masser af frisk koriander, retter fra det serbiske køkken, belgiske fritter, burger i flere udgaver, grill bøffer, polske specialiteter, pølser og så selvfølgelig den polske suppespecialitet – flaki.

Så ingen grund til at så gå sulten og tørstig fra denne festival, og der var blandt deltagerne endnu engang bred enighed om, at ølfestivalen i Wroclaw er en succés.

Forinden festivalen var der ølsmagning hos bryggeriet Stu Mostow (hundrede broer) hvilket refererer til at Wroclaw også kaldes for Polens Venedig, da de mange broer forbinder byen og de mange øer, der ligger ude i Odra floden. 5 forskellige øl fra fad, hvor de 2 første, nok ikke overraskende, var de der ikke faldt i de flestes smag – en Hefeweizen og så en Strawberry Berliner Weisse – med masser af polske jordbær. Smag og behag er jo stadig forskellig. Den  sidste i smagningen var en Rye RIS (RIS = Russian Imperial Stout) Bourbon Barrel Aged på 10,2% alk. (62 IBU), faldt til gengæld i de flestes smag. Rate Beer 92 point, Style 44. Besøget sluttede i bryggeriets butik, før end turen gik videre.

Mon ikke også der sendes en bus afsted i 2020? 

 

 

Køge Øldag 2019!

Denne signatur går ud fra, at alle lokalafdelingens medlemmer har sat X, ja ikke kun ved FV-2019 valget, men så sandelig også udfor lørdag den 24. august 2019, hvor Køge’s største ølbegivenhed finder sted, Køge Øldag 2019. 

Allerede nu annonceres der for dagen i de lokale medier, og snart lander de første presseinformationer i de lokale mediers indbakker, men kan man ikke vente, så klik ind på www.koegeoeldag.dk og få en lille forsmag på listen over de udstillere som denne dag lægger vejen forbi Hugo’s Gård.

Og så kan man jo ved samme lejlighed lige klikke ind på: https://koegeale.nemtilmeld.dk/80/ og købe adgangskort til Køge Øldag 2019. For kr. 125,00 kvitteres der med betalt éntre, smageglas, festivalguide og 5 smagepoletter.

Husk at invitere familie, nabo og venner med til Danmarks måske hyggeligste ølfestival.

”Ugens øl”!

Rubrikken bringer os denne gang til Polen, Tahiti og Danmark!

Frokost 2. pinsedag. Hev et par øl op fra kælderen, en påskebryg fra Indslev Bryggeri på 6,0% - og på den siden af bordet sad fru 1662b med en polsk alkoholfri IPA, Miłosław Bezalkoholowe IPA på 0,5%, og tørhumlet med 4 slags humle, Citra, Amarillo, Chinook og den polske Lublin. Og så tilsat en lille sjat Sencha Earl Grey te, som tilsammen giver det perfekte citrus præg. 

Måske en ulig kamp for den polske Miłosław Bezalkoholowe, men nej. Må tage den hat af som ikke sidder på hovedet, for efter at have testet flere end 20 alkoholfrie øl det sidste års tid, må denne øl fra Browar Fortuna i byen Miłosław – ca. 45 km fra Poznan – kåres som den ubetinget bedste, mest velsmagende med en forrygende humleduft.

En alkoholfri øl på 30 IBU, langt mere end de fleste alkoholfri øl, der ofte er meget maltede og dermed også sødlige.

Havde der været tale om en boksekamp, ville dommeren på et tidligt tids-punkt have stoppet den overraskende ulige kamp, og udråbt vinderen: Polsk sejr.

Vi tager nu vejen fra Køge til Tahiti. Med en afstand på 15.557 km kræver det fly og flere flyskift, før end vi lander i Fransk Polynesien. I byen Papeete ligger bryggeriet Brasserie de Tahiti, og her brygger de 4 øl. En Tupa - en lager, Mara’amu - en belgisk witbier, en Tiapoto – en humlet IPA samt denne testøl, en Red Mo’o – som er en triple blond på 7,0% alk. En overraskende flot øl. Flot skum, flot gylden farve og med anvendelse af flere aromatiske humletyper – hvilke kan der kun gisnes om – så sammenfattende en triple øl i fuld balance, hvor man både fornemmer maltens sødme og med en fin afstemt bitterhed. Så skulle man lige komme forbi Papeete, lyder der herfra en opfordring til lige at teste bryggeriets andre bryg.

Sluttelig ønskes alle en rigtig god sommer.

 

De bedste sommerhilser

DØE Køge Lokalafdeling

Bestyrelsen

Solgårdsparken

Ølfestivalen Wroclaw

Lokale ølentusiaster mens de venter 3 minutter på at ølfestivalen åbner.
Der hygges ved langbordene
Ligheden med en mafiaboss er slående
En RIS (en Russian Imperial Stout) lagret på Amrone fade
Mere hygge ved langbordene.
Og det samme gør Jørgen fra Herfølge.
Lokalafdelingens tidligere formand puster i ballon.
Mens man venter på en opfyldning