Hej alle Ølentusiaster i Kolding & Fredericia

Dette nyhedsbrevs indhold:

1. Øl, Musik & Quiz på Republikken.

2. Udflugt til Ricklinger Landbrauerie i Tyskland.

3. Øloplevelsestur - Forårstur på Koldings Værtshuse.

4. Orientering om Landsgeneralforsamling i Odense.

5. Metrokort til Danske Ølentusiaster i Kolding & Fredericia.

1. Øl, Musik & Quiz på Republikken.

Torsdag d. 30. marts 2006 - kl. 20.30 - ca. 23.00 på Republikken i Munkegade 9, holder vi sammen med journalisterne vores quizaften med månedens øl, et bestemt musiktema og spørgsmål om øl, musik, republikker, svin og aktuelle emner. Tilmelding ikke nødvendig - alle er velkomne. Det koster kun de øl du selv køber. Der er premie til vinderholdet

2. Udflugt til Ricklinger Landbrauerie i Tyskland.

Skærtorsdag d. 13. april 2006 - kl. 9.00 kører vi med bussen fra Kolding Banegårdsplads. Vi kører præcis - så mød op 10 min. før! Turen arrangeres ammen med Haderslev og Sønderborg afd., så dem samler vi op på vejen, og står Sønderborg på ved grænsen. Stedet ligger i nærheden af Neumünster og skulle være kendt for nogle rigtige gode øl.

Bussen koster kr. 125,- der skal indbetales forud på kontonr.:  0759 - 322 3437 205 via Netbank eller i Middelfart Sparekasse - Kolding. Herudover betales kr. 75,- ved selve ankomsten for 2 øl og "brotzeit" samt rundvisning.

Vi holder også ind ved grænsen, så der kan handles lidt. Det vil være muligt at købe billige drikkevare i bussen - der verserer allerede nu rygter om at det er øl... og evt. sandwich.

Turens tider: Afgang Kolding kl. 9.00 - Afg. Haderslev kl. 9.50 - Ank. Grænsen kl. 11.00 hvor vi handler i Fleggaard Harrislee Afg. kl. 12.00 Ank. Rickling kl. 13.00 - Afg. Rickling kl. 16.00 Ank. Kolding kl. 19.00 Vi gør opmærksom på, at du skal være hurtig, hvis du vil sikre dig en plads til turen - der er kun ganske få ledige pladser tilbage.

3. Øloplevelsestur - Forårstur på Koldings Værtshuse.

Lørdag d. 6 maj 2006 - kl. 11.30 Vi starter på Café Nicolai med en Luksus Brunch ved Nicolai Film på hjørnet af Skolegade og Blæsbjerggade. Herefter vil vi ud og opleve Koldigs "traditionelle" værtshuse, vi gør det modsatte af hvad vi plejer - vi vil bare ud og have nogle bajer... Forhåbentlig er det gode forårsvejr dukket op til dagen. Tag vandreskoene på og lad os besøge nogle sjove udskænkningssteder, som måske ikke har det største ølsortiment, og hvor vore besøg er sjældne - men det kan være vi bliver overraskede og får en anden oplevelse ud i øllets verden... Vi kan også bruge vor besøg til at gøre lidt reklame for Ølentusiasterne.

Der vil være planlagt en rundtur på nogle udvalgte værtshuse (vi når jo desværre ikke dem alle) det "sidste" sted stemmer vi om, hvor vi skal gå hen til "allersidst". Glem alt om "ølsnob" og lad os få en hyggelig dag!

Pris for Luksus Brunch på Café Nicolai inkl. Fri kaffe & the er normalt kr. 125,- Vi får det denne dag til kr. 105,- >Den er rigtig lækker - så gå ikke glip af brunch< Husk medlemskort! Ellers koster det kun, de øl du selv køber i løbet af dagen. Ønsker du ikke brunch, kan du evt. støde til på Caféen 1 time senere.

Giv venligst besked til undertegnede, hvis du vil deltage, da vi har lovet at opgive antal til caféen.

4. Orientering om Landsgeneralforsamling i Odense.

På den netop afholdte generalforsamling i Odense lørdag d. 11. marts blev der først holdt Fynsk Ølsmagning med øl fra: Albani, Ørbæk, Midtfyns bryghus, Bryggeriet Vestfyn, Kerteminde Bryghus, Refsvindinge og Ærø Bryghus.

Årets Bryggeri 2005 blev kåret: Ølfabrikken - Tisvildeleje - Vejby.

Årets Ølnyhed 2005 blev:

Nr. 1. Porter fra Ølfabrikken - Tisvildeleje - Vejby.

Nr. 2. Stjernebryg fra Herslev Bryghus - Roskilde.

Nr. 3. Juleale fra Willemoes Vestfyn - Assens.

Vi fik ny Landsformand / kvinde valgt blev Anne Mette Meyer - Glostrup. Vor afgående formand Klaus Seiersen - Århus forsætter som pressechef. Som noget nyt blev Årets Lokalafdeling kåret og uddelt i form af en vandrepokal - denne tilfaldt Roskilde.

Ligeledes blev der fremlagt et flot regnskab.

Der skal herfra lyde et stort tillykke til alle!

Vi sluttede af med en ølsmagning / ølstafet hvor Danske brygmestre valgte øl fra andre bryggerier, som de gerne ville have brygget.

5. Metrokort til Danske Ølentusiaster i Kolding & Fredericia.

Foreningen Danske Ølentusiasters lokalafdelinger i Kolding, Vejle og Horsens har tilmeldt sig Metro Cash & Carry - Kokbjerg 3 - Kolding. Varehuset har et godt og stort udvalg i special øl og kører jævnligt tilbud på disse. Vi har tilmeldt alle afdelinger i Region Vejle Amt og derfor kan man nu, som medlem få udstedt et købekort, så man kan handle i Metro.

Metro-kundekort er normalt kun for detailhandlere, næringsdrivende og institutioner. Vi må som forening max. udstede 99 stk. kort pr. lokalafdeling, så det er først til mølle. Hvis man melder sig ud af foreningen bortfalder  Metrokortet også. Man kan ansøge om et kort ved at henvende sig til sin Lokalformand. Kortet er personligt og Metros regler skal overholdes når man handler der.

Husk kortet er ikke et kreditkort og man kan ikke køre i tog på det i den Københavnske Metro :-) Men du kan også handle i deres afdelinger i Glostrup, København og Århus.

Vi håber at se dig til vore næste arrangementer.

Højt Skum

DØE - Kolding

Claus Mortensen

Lokalformand