Nyhedsbrev 01 2008

Godt Nytår til alle medlemmer.
- Og tak for det gamle på godt og ondt.

Vær velkommen skummets år og velkommen her Ja et nyt og spændende år står foran os med masser af højt skum
- også i år vil din lokalafdeling i Kolding gerne stå for et højt aktivitetsniveau, med velsmagende og berusende oplevelser, så ikke hele livet går op i kærnemælk, tøjvask og TV-kikning.


Vi vil sørge for, at du mindst en gang om måneden (plus det løse) har en undskyldning for at komme lidt ud blandt godtfolk hvor både skum, humør og til tider også solen står højt.

Må jeg til en start nævne at man på DR P4 – Trekanten og på DRs Tekst TV i mandags kunne høre (og læse), at vor forening på landsplan har en berusende fremgang og er større end flere politiske partier med vore over 11.000 medlemmer.


Her blev Sydjylland fremhævet med Kolding, som den lokalafdeling med størst fremgang, Esbjerg med den lokalafd. med flest kvindelige medlemmer omkring 60 (men byen har jo også altid været under stor indflydelse af sild..) og Tønder med færrest kvinder nemlig hele 1 kvinde.


Må vi udbringe et Højt skum for hendes mod!!

- Og så vil jeg lige tillade mig at anbefale et tv-program på DR2 der kører alle hverdage kl. 16.45 og genudsendes samme dag kl. 23.00 med Torben Steno ”Uden skyld og skam”


Her snakker han med en række kendte danskere, om deres afslappede forhold til alkohol – interviewet foregår vel og mærke under indtagelse af alkohol… Journalisten, foredragsholderen, musikeren og tv-værten Torben Steno er som bekendt også Ølentusiast.

>>Stem på den bedste nye øl i 2007!
Traditionen tro skal det i januar og februar ved demokratisk afstemning afgøres hvilket bryggeri der kan kalde sig det bedste, og hvilken ølnyhed vi finder er den bedste fra 2007.

Afstemningen er delt op i 2 runder. I den første runde, der foregår i hele januar måned, kan alle medlemmer stemme på 1 øl fra listen af de i øjeblikket hele 556 ølnyheder som vi kender til.


Når første runde afsluttes den 31. januar laves der så en liste over de 10 øl der går videre i anden runde. Og den øl af de 10 der får flest stemmer bliver så: Årets Ølnyhed 2007.


 
Her i Kolding vil vi tilstræbe at afholde et medlemsmøde en dag i februar måned hvor vi skal smage de 10 finale øl, så vidt vi kan skaffe alle 10 øl – herom i et kommende nyhedsbrev.

Husk at afgive din stemme på ale.dk  

Læs mere om afstemningen og de mange kandidater her:
http://www.ale.dk/index.php?id=1361


Kommende arrangementer du må opleve:

1. Ølsmagning og foredrag med Torben Steenberg.
2. Kolding Ølmesse v/ Kolding Vinhandel.
3. Meld dig som frivillig.
4. Sæt kryds i kalenderen.

1. Smag øl fra alle EBCU landene på en aften.
Første arrangement i 2008:
Ølsmagning med Torben Steenberg – torsdag d. 24. januar 2008 – kl. 18.30 – ca. 22.30 på Republikken – Munkegade 9. i baglokalet.
(se også ”plakat” på vor hjemmeside)

Vi får besøg af vor tidligere landsnæstformand og nuværende europæiske repræsentant og næstformand i EBCU Torben Steenberg fra Vrads ved Byrup. Hvor der afholdes de berømte Kultsmagninger i Vrads.


Vi skal høre om europæisk ølpolitik, forbrugerspørgsmål, sjove anekdoter fra bl.a. landsforeningen og så skal vi smage en øl fra hvert, af de 13 medlemslande af EBCU.


European Beer Consumers Union

E.B.C.U. er en upolitisk, ikke-religiøs paraplyorganisation, der fungerer som lobbyvirksomhed i EU.


Foreningen afholder bl.a. receptioner, hvor Europaparlamentsmedlemmer, Kommissionsmedlemmer og pressen er inviteret. Foreningen blev stiftet af CAMRA, OBP og PINT den 26. maj 1990.

Ja du læste rigtig før, vi skal smage hele 13 øl fra følgende lande:
Belgien, Finland, Frankrig, Holland, Italien, Norge, Polen, Schweiz, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Østrig og så lige Danmark.
Vi er en af de første smagninger hvor Torben medbringer øl fra alle
13 lande.

Men først er der mulighed for at smage en spændende middagsmenu hvor Benny fra Republikken vil tilberede en lækker ret lavet med øl.
Retten laves specielt til denne aften.


Du kan frit vælge om du vil deltage i både spisning og smagning.

Gå ikke glip af denne aften det bliver hyggeligt kom og lyt, smag og stil spørgsmål til Torben!!

Aftnes forløb og priser:
kl. 18.30 Spisning spændende Ølmenu kr. 100,- kl. 20.00 Ølsmagning og foredrag - Torben Steenberg på slap line m/ 13 ølsmagsprøver og chips. kr. 150,- kl. 22.30 ca. evt. efterslukning i baren.

Tilmelding:
Send en mail med fulde navn og medlemsnr. antal personer og om det er med eller uden spisning til undertegnede + indsæt beløbet på kontonr.: 0759 – 322 3437 205 pr. netbank eller direkte i  Middelfart Sparekasse.
SKAL OPGIVES: navn, by, medlemsnr. og arrangementsdato: 24.1.08  – DET ER 4 TING!!


Senest 5 dage før altså inden d. 19. januar. 2008 Altså kr. 250,- for spisning & ølsmagning eller kr. 150,- hvis kun ølsmagning.


Efter d. 19. kan du evt. kontakte undertegnede direkte pr. tlf. og høre om der er flere pladser og så betale på selve dagen.

Vi byder denne aften også medlemmer fra Kolding Journalistklub velkommen til at deltage.

2. Kolding Ølmesse i Parkhallen – Fynsvej 49.
Fredag d. 29. februar kl. 18.30 – 22.00.
Igen i år afholder Kolding Vinhandel v/ Kresten Vestergaard Frandsen den populære Ølmesse i Parkhallen, med ølsmagsprøver ad libitum og et let pølsebord buffet (der ikke kan tages som et helt måltid) En lang række af Kolding Vinhandels leverandører, importører og mikrobryggerier vil være repræsenteret selv eller med deres produkter. Danske Ølentusiaster vil også være at finde i hallen med en bemandet stand.

Arrangementet er åbent for alle over 18 år. Du har nu som Ølentusiast mulighed for at være tidlig ude og sikre dig en billet, der er nemlig kun adgang for max. 450 personer.

Billetterne 175 kr. alt inklusiv - er sat til salg fra nu d. 2. januar 2008 og kan kun købes hos Kolding Vinhandel på Låsbybanke 12 i Kolding – Tlf.: 7553 5828 og skal afhentes der.   www.koldingvinhandel.dk 


Der er ingen billetsalg ved indgangen!

Specialservice: Er du ølentusiast og bor uden for Kolding storkommune samt er for genert til selv, at ringe direkte til Kolding Vinhandel, ja da er du velkommen til at maile fulde navn, adresse og medlemsnr. til undertegnede + indsætte beløbet på kontonr.: 0759 – 322 3437 205 pr. netbank eller i Middelfart Sparekasse.

SKAL OPGIVES: navn, by, medlemsnr. og arrangementsdato: 29.2.08 – DET ER 4 TING!!


Senest 10 dage før altså inden d. 19. februar. Så sørger vi for at sende dig billetterne.

3. Meld dig som frivillig.
Til Skibytte Dag i City Kolding, hvor vi skal stå på Akseltorv sammen med Mikrobryggeriet Troldhede og tale om øl.
Fra ca. kl. 16.00 – 22.00


Nu flere der melder sig, nu kortere vagt.
Der kræver ikke andet end lyst og varm påklædning. Din indsats vil blive påskønnet.


Send en mail til undertegnede.

4. Sæt kryds i kalenderen:
>Næste Øl, Quiz og Musik på Republikken er torsdag d. 21. februar.
kl. 20.00
>>Landsgeneralforsamling, m/ efterfølgende middag og ølsmagning samt
>>forudgående Fynsk Ølsmagning er lørdag d. 15. marts i Odense
Congres center.
>>>Provins Ølfestival i Århus d. 16. – 18 maj 2008.
>>>>European Beer Festival i København d. 12. – 14. september 2008.
Det bliver stort!!

Vi vil i nærmeste fremtid overgå til ny grafik i disse nyhedsmails.

Højt skum
Danske Ølentusiaster – Kolding & Fredericia.
Claus Mortensen – Tlf.: 4045 9028
claus.mortensen@remove-this.ale.dk
www.ale.dk


- kik ind under Kolding lokalafdeling der løbende bliver opdateret bl.a. med fotos m.m.