Nyhedsbrev 10 2009

Hejsa til alle medlemmer.

Hermed 2 punkter.
Så er det NU - der er sidste tilmelding for vort spændende arrangement den kommende fredag d. 29. maj på Sct. Jørgensgård. "Paulanermunke og Hvedeøl"
Sidste tilmeldingsdag er mandag d. 25. maj.

1. Paulanermunke og Hvedeøl
Fredag d. 29. maj – kl. 19.00 på Sct. Jørgens Gård v/ Slotssøbadet - Hospitalsgade 4 - Kolding.

Sommertid er hvedeølstid - sommeren står lige for døren og vi kan tilbyde et spændende arrangement med hele 2 foredragsholdere og ølsmagning i de gamle foreningsbygninger der har huset Kolding første hospital.

Her vil ”Årets Forskerspirre” Stinna Christensen fra København fortælle om Munkenes klosterliv og ølbrygning. – Hun vandt i 2005 prisen som "Årets Forskerspire" med sin synopse om tysk klosterliv og ølbrygning. 
Hun tager os med på en rejse tilbage til de gamle middelalderlige klostre, hvor munkene kunne meget mere end bare dyrke det asketiske liv, nemlig også brygge øl. Hendes oplæg fokuserer også særskilt på problematikken om der var en modstrid mellem munkenes enkle levevis og den kommercielle fremstilling og salg af bryg. De gode Paulanermunke kunne virkelig brygge til kurfystens og klostrets store glæde.

Derefter vil Indslev Bryggeris tyske brygmester Stefan Peter Stadler holde ølsmagning. Han fører os videre i den tyske brygtradition, hvor især hvedeøllet er hans varemærke. Han har 30 års erfaring med hvedeøl og kan kunsten at brygge øl for sanserne. Stefan fortæller om hvedeøl generelt og hvordan det er at brygge i Danmark for en tysk brygger.

Indslev Bryggeri er et moderne dansk bryggeri på Fyn, som har specialiseret sig med brygning af hvedeøl - og er nordens eneste hvedeølsbryggeri. Bryggeriet fik Dansk Designpris for sin etiketformgivning i 2008/9.
Bryggeriet har de sidste 3 år fremtryllet et sortiment af hvedeøl, som er helt unikt og ekstremt velbrygget. Som nordens eneste hvedeølsbryggeri er konceptet også helt unikt.


Stefan er uddannet brygmester i Bayern og har pl.a. arbejdet på Paulanerbryggeriet opg Hofbrauhaus. Så er CV´et ligesom skrevet!

Der vil på aftenen være et dejligt Pølse- og ostebord til at stille sulten på. Ligesom der kan købes ekstra drikkevare.
 

Dette spændende arrangement afholdes i de gamle lokaler på Sct. Jørgens Gård, som stammer tilbage fra år 1558 der oprindeligt var tronens ejendom. Hospitalet havde tidligere både sin egen kirkegård og egen kirke.
Fra omkring 1836 fungerede stedet ikke bare som sygehus for Kolding men også for både Ribe- og Vejleamter. Bygningerne er fredet og i 1975 overtog Kolding kommune stedet og efter restaurering har det gamle Chr. d. 3 ´s hospital fungeret som foreningernes hus og nu også som administrationsbygning for Slotssøbadet.

Du får:  2 foredragsholdere Stinna og Stefan.
Lækkert Pølse- og Ostebord.
Ølsmagning i historiske omgivelser lige ved Slotssøen til en billig pris.
Samt socialt samvær.


Tilmelding og pris:
Send en mail til undertegnede (tryk besvar) og skriv hvem og hvor mange i bliver. Indsæt beløbet kr. 240,-  pr. person på konto nr.: 0759 – 322 3437 205 via netbank eller direkte i Middelfart Sparekasse.


Husk at mærke med navn, medlemsnr. og arrangementsdato d. 29.5.09 Det er tilladt at have en gæst med da vil prisen være kr. 270,- for gæster.
(diff. på kr. 30,- kan refunderes ved indmeldelse)

2. Sommertræf for region Sydøstjylland med flere.
Velkommen til alle Ølentusiaster. Så indkalder vi igen til Sommertræf i Kolding lørdag d. 4. juli kl. 14.00 i AL Passagen på YNWA i selskabslokalet og under åben himmel i gården hvis vejret tillader. Det er gratis at deltage, ud over det mad og drikke du selv køber.

Traditionen tro er der ikke noget officielt program, men vi råhygger med ølvenner fra både Kolding, regionen og hele landet.

Kort efter ankomst vil der være en velkomst og orientering af. bl.a Torben Mathews. Hvad er der af spændende nyheder på You´ll Never Walk Alone?

Der vil være mulighed for køb af grillpølser m.m. og Kolding Bryglaug der holder til i området vil frigive en helt øl på dagen. Hør også stemningsfuld livemusik i Passagen om eftermiddagen og på pubben om aftenen.

Det vil også være muligt at høre om foreningen og tilmelde nye medlemmer, så tag endelig gæster og venner med.

Smid gerne et mail hvis du kommer - men tilmelding er ikke noget krav.

Arrangementet varer så længe du orker.

Husk også udflugt til Agtrup d. 13. juni.

HØJT SKUM.

Med venlig hilsen
DANSKE ØLENTUSIASTER
Claus Mortensen
Lokalformand - Kolding
Regionsnæstformand - Sydøstjylland
Tlf.: 40 45 90 28
claus.mortensen@remove-this.ale.dk - www.ale.dk