Nyhedsbrev 19 2009

Kære medlem!

Nu kan du se fotos og omtale af Øllets Dag på vor hjemmeside www.ale.dk under lokalafdeling Kolding - se også ind under region Sydøstjylland. 

1.  Efteråret er over os, og det er igen tid til at quizze.
Efterårets første udgave af Øl, Quiz og Rockmusik finder sted: torsdag 24. september klokken 20.00 på Republikken i Munkegade.

De 30 spørgsmål vil blandt andet handle om Bruce Springsteen, Madonna, the late Michael Jackson,  øl, svin og republikker. Og så gør det ikke noget, hvis du også ved lidt om den britiske komedieserie Allo, Allo. Det er som sædvanligt totalt gratis at være med, og så må du tage alle dem med, du har lyst til. Vi fortsætter det gode samarbejde med lokalforeningen af Danske Ølentusiaster, Republikken er klar til at præsentere månedens øl, og der er som sædvanligt flotte præmier til de mest paratvidende.

>>>
Få fingeren ud hvis du vil med til vor generalforsamling med spændende råhygge, ølsmagning og mad....

2. Lokal DØE generalforsamling i Kolding.
Vi afholder denne gang vor årlige generalforsamling i ”forsamlingshuset” i AL Passagen ved YNWA / You´ll Never Walk Alone / Den Engelske Pub.
Lørdag d. 3. oktober 2009 kl. 14.00 - 18.00 ca.

Alle medlemmer kan deltage og har stemmeret – du bestemmer selv hvor meget af dagen du vil deltage – vi giver en øl under mødet. Men spisning og ølsmagning kræver tilmelding.

Dagens program og priser:
Kl. 14.00 Velkomst og selve generalforsamling med 1 øl Gratis.
Kl. 15.15 Ølsmagning med René T. Henriksen. Kr. 100,- Kl. 17.00. Spisning ”Torbens Sorte Gryde” kr. 129,-

Altså hele pakken koster kr. 229,- (tiderne er ca. tider)

Dagsorden:
1. Valg af dirigent.
2. Årsberetning ved lokalformanden.
3. Valg af lokalformand.
4. Valg af Lokalnæstformand.
5. Valg at øvrig bestyrelse.
6. Eventuelt.

Ølsmagningen ved vor generalforsamling foretages af ølentusiast og RateBeer anmelder René Tollak Henriksen der også er med i Kolding Bryglaug. Temaet bliver ”Øl med Amerikansk Humle”
Spændende….

Den varme mad står vor lokale kok og landskendte ølguru Torben Mathews for, og det bliver en overraskelse ved navn ”Torbens Sorte Gryde” Hmm.. også spændende…

Undgå at gå i sort - Kom og sig din mening om din lokalafdeling med efterfølgende socialt råhygge. Du kan også indsende emner til drøftelse på dagen senest 8 dage før mødet. Ellers er ordret frit under pkt. 6. Evt.

Tilmelding :
Send en mail til: henrik.f(at)stofanet.dk (formandens mail er pt. nede) eller ring til formanden på 4045 9028. Deadline for tilmelding er senest 5 dage før arrangementet – mandag d. 28. sept., så vi kan købe øl og mad ind. + Indbetal beløbet på vor konto i:
Middelfart Sparekasse: 0759 – 3223437205 VIGTIG. Angiv venligst: NAVN, MEDLEMSNR.og ARRANGEMENTSDATO !!  Evt. betaling på selve dagen kræver særlig aftale.


3. Håndbryg Open 2009  
 Region Sydøstjylland
Sted:
Vinboden
Erritsø Bygade 57, Erritsø
7000 Fredericia
http://vinboden.dk/

Kontakt:
Kjeld Jensen
Tlf.: 28778084
kjeld.jensen(at)ale.dk

Hånbryg Open 2009 i DØE Sydøstjylland 7 november 2009 - 14:00 til 17:00


Kom og smag alle konkurrenceøllene i vores regionskonkurrence og vær med til, at vælge ”Best Of Show” vinderen i årets fedeste håndbryggerkonkurrence.
Der vil blive serveret sandwich i forbindelse med smagningen (inkl. i prisen).
Tilmelding som tilskuer til Regionsformanden Pris 110,- kr. - Se nederst på siden.

Til bryggerne:
Der konkurreres i to klasser. Hver brygger/bryglaug kan maks. tilmelde 2 øl i hver klasse (4 i alt). Tilmelding lukkes 3 uger inden afholdelse.

 
Tilmeldes mere end 5 øl til den enkelte klasse, vil det foregå efter først til mølle princippet, men da vi de foregående år, har haft en del frafald i sidste øjeblik, kan de næste på listen evt. blive indkaldt.

Til arrangement bestemmer du selv emballagen, men du skal regne med ca. 10 l i alt af hver øl. Alle bryggere vil blive afregnet med 100,- kr./øl.
Deltagende bryggere skal selv være til stede d. 7. november.

Klasserne ser således ud:
A. Lyse lette øl.
Pilsner, pale ale, bitter og lign. under 5,5%.
Denne klasse er for at give håndbryggere mulighed for at vise deres kunnen med øl der ofte er besværet af off-flavours.

B. Mørke tunge øl.
Dortmunder, bock, dubbel, barley wine, imperial stout og lign.
over5,5%. Her er der så mulighed for at tage hele batteriet af smagsbomber med. Dvs. masser af alkohol og mørk malt.

I de to klasser foretages bedømmelserne af øldommere og vinderen i hver af de to klasser, vil modtage et gavekort på 500,- kr.

Publikum udvælger en "best of show". Vi vil som i 2008 forsøge at finde et bryggeri, hvor vinderen af publikumskonkurrencen får brygget sin øl.
Tilmelding af øl: http://open.pyros.dk

Tilmelding som tilskuer: Kjeld Jensen,
kjeld.jensen@remove-this.ale.dk eller 28778084 (helst per mail)

Højt skum på foreningens vegne.

Claus Mortensen - 4045 9028
Danske Ølentusiaster - Kolding
Lokalformand & Regionsnæstformand.
www.ale,dk