Nyhedsbrev 19 2010

Hejsa


Så er det sommer i morgen.

Her vil vi lige gøre opmærksom på, til vor lille sommerudflugt på lørdag d. 5. juni er det sidste tilmelding i dag mandag – mail nu eller ring til Claus på
4045 9028 hvis du vil med på denne hyggelige tur på Troldhedestien – de har lovet godt vejr og det bliver en stille og rolig cykeltur uden de store anstrengelser, ligesom der ikke drikkes mere end vi kan styre cyklerne.
Læs om turen i pkt. 2. – pkt. 1. handler om vort årlige Sommertræf på YNWA.

Jeg vil her også gøre opmærksom på at opstart af Tour de Biére prologen og startskuddet d. 3. juli vil ikke være fra Rådhuspladsen, Akseltorv som tidligere oplyst, men bliver flyttet til Banegårdspladsen ved Café Berg og First Hotel hvor der vil være ølsalg og jazzmusik for alle.

Foreningen har lige afholdt regionsmøde i Svendborg i denne Weekend, mødet forløb godt og der takkes for et godt møde og et dejligt ophold i det sydfynske.

1.Sommertræf på YNWA for 10 gang.
Lørdag d. 3. juli kl. 14.00 – første lørdag i juli er der igen sommertræf i AL Passagen for alle landets Danske Ølentusiaster og i år er der 10 års jubilæum, så måske sker der lidt ekstra. Men konceptet er jo netop at der IKKE er noget program, og der intet sker.


Torben Mathews vil dog byde velkommen og ellers har han lovet at holde kæft og drikke med. Du vil også kunne nyde live musik, grillmad og gode sjældne øl. Tour de Biére 2010 cykelholdet kører sin prolog i Kolding ca. kl. 11.30 fra Banegårdspladsen ved Café Berg og det slutter sig til Sommertræffet og besøger Kolding Bryglaug, der har lavet en special øl til cykelholdet nemlig ”Sommerprolog”.


Du vil nok også kunne møde kendte ansigter inden for foreningen bl.a. deltager tidligere landsbestyrelsesmedlem Per Hartmann fra Horsens og tidligere landsformand Klaus Seiersen fra Århus – de er jo fast inventar. Men også tidligere landsformand Anne-Mette Meyer Pedersen fra Glostrup og nuværende formand Bo L. Jensen fra Frederikshavn. Anders Evald og vor redaktør af bladet ØlentusiasteN, Holdkaptajn og Tour de Biéredirektør Ole Madsen og Lotte samt flere andre ”øltosser” møder nok op.

Alle er velkomne - det er gratis at deltage, men man betaler selv for det man drikker og spiser.

Der er ikke det store program for dagen - det er bare hygge og samvær om det gode øl og sommerens komme. Man er velkommen til at hænge ud på pubben så længe man orker.

Mange giver op omkring kl. 18. men kom og test om du kan holde ud til lukketid omkring kl. 03.00 Men husk det er kvalitet og ikke kvantitet vi står for…

2.Cykeludflugt på Troldhedestien med historie og ølpit.
Lørdag d. 5. juni 2010 – kl. 13.00 – 17.15 ca. Grundlovsdag.
Privatbanen Troldhede-Kolding-Vejen Jernbane blev anlagt i årene 1913-1917. Banen blev nedlagt igen i 1968. Men siden er den gamle banestrækning lavet til gang,- ride- og cykelsti.

Vi følger banen og gør passende holdt undervejs, hvor der er noget spændende/historisk at se på. En tur på Troldhedestien, betyder selvfølgelig forfriskninger undervejs – ja smagsprøver fra Troldhede Mikrobryggeri.

Michael Svendsen indehaver af Troldhede Mikrobryggeri vil fortælle om øllet undervejs. Journalist, tog- og ølentusiast og medlem af KLK – Kolding Lokomotiv Klub – Martin Wilde vil fortælle om Troldhedebanen og dens historie ved de indlagte pitstop.

Læs mere om Privatbanen Troldhede-Kolding-Vejen Jernbane og se foto af det gamle tog her: http://www.kolding.dk/leksikon/info.asp?id=293

Pump cyklen og mød op hos Troldhede Mikrobryggeri Olaf Ryes Gade 7 M
i baggården, hvor vi først ser, og får en hurtig historie om bryggeriet herefter cykler vi til Kolding banegård - spor 1, hvor banen kørte fra. Vi cykler ca. 12 km af naturstien til Ferup hvor vi vender om. Lige før gør vi holdt ved Dybvadsbro, hvor der også er en landskabsudstilling vi skal se – her vil vi indtage en let frokost: sandwish og en hel øl.

Efter de ca. små 25 kms cykeltur vil det være muligt, at afslutte dagen på YNWA i AL Pasagen der også føre Troldhede øl. Her er øllet dog ikke med i prisen.

Tilmelding: Send en mail til undertegnede med navne og antal personer.
Senest mandag d. 31. maj
>>Pris: kr. 150,- incl. foredrag, øllet på turen og sandwish.

Indsættes på konto: Konto Nr.: 0759 – 3223437205 i Middelfart Sparekasse. Opgiv fulde navn, medlemsnr. og arrangementsdato.


Læs også om turen på side 74 i det nye ØlentusiasteN.Brug evt. turen som en lille opvarmning til Tour de Bière d. 3. juli.

Link Troldhede: http://www.troldhedemikro.dk/?sID=2

Link KLK - veterantogklub her: www.klk.dk
 


Højt skum
Danske Ølentusiaster – Kolding
Claus Mortensen – Lokalformand
Tlf.. 4045 9028 – mail: claus.mortensen@remove-this.ale.dk