Nyhedsbrev 17 2010

Hej til alle ølhunde i Kolding, så er vi klar igen med en nyhedsmail, desværre med en aflysning eller nærmere udsættelse af vor besøg i Fredericia på torsdag. Ellers kan vi kun opfordre til at deltage af vore store cykelarrangementer til sommer – er du ikke til cykkelture, er du også velkommen som tilskuer – vær med til at bakke op om Tour de Biére og vort Sommertræf først i juli.

1. Carlsberg strejker.
2. ”Tour de Biére 2010” i Kolding - 20 bryggerier og landet rundt på 10
     dage til jernhest.
3. Cykeludflugt på Troldhestien.


1. Flytning af Carlsberg.
Vi har desværre set os nødsaget til at udsætte besøget på Carlsberg til d. 17. juni.

Beklager – men situationen er sådan at rundvisningen torsdag d. 20. maj på Carlsberg ikke kan gennemføres p.g.a. strejken. Godt nok stoppede strejken i dag – men arrangementet kan ikke gennemføres. Vi udsætter den til torsdag d. 17. juni. Skulle man være forhindret denne dag – og har betalt – bedes man henvende sig til Tex ( texelprivat@remove-this.gmail.com ).


Der er selvfølgelig en ny tilmeldingsfrist: onsdag d. 9. juni.
Tilmelding - læs her: http://www.ale.dk/index.php?id=5401

Husk orange togbillet Kolding – Fredericia kan købes via sms på nr. 1412


2. Deltag i Tour de Biére

Se her:  http://www.ale.dk/index.php?id=259

Tour de Biere Prolog i Kolding
Lørdag d. 3. juli ca. kl. 11.30 (nøjagtig tid følger) DØE Prologen skydes i gang af Koldings Borgmester Jørn Pedersen på Rådhuspladsen. Der vil være taler og mulighed for køb af øl på Rådhuspladsen Axeltorv. City Kolding bakker op om Tourren.


Herefter kører holdet til Låsbybanke hvor der vil være ølpause ved Kolding Vinhandel. Næste stop bliver Troldhede Mikrobryggeri i Olaf Ryes Gade 7 og derefter køres der til Kolding Bryglaug i AL Passagen, hvor der lanceres en specialbrygget øl til lejligheden "Sommer Prolog"  Herfra deltager cykelholdet i det årlige Sommertræf på YNWA fra kl. 14.00 DØEs Sommertræffet har i år 10 års jubilæum. der er fri leg inden de mere alvorlige etaper støder til i de efterfølgende dage.

Tour de Biere i Kolding
Søndag d. 4. juli – formiddag (tidspunkt følger) Efter Prolog og Sommertræf d. 3. juli i City Kolding forsætter DØE cykelholdet fra AL Passagen og kører på den første rigtige etape, hvor første ”bjergetape" også er indlagt. Vi kører mod Sdr. Bjert og bestiger Skamlingsbanken Sydjyllands højeste punkt 113 m over havet,  her vil Restaurant Skamlingsbanken være vært ved en forfriskning til holdet.

Herefter besøges Bjert Bryg & Kro Gl. Bjert 16 (hvor der kan spises frokost) og Agtrup Bryghus Sdr. Stenderupvej 54 besøges også inden turen igen går over Kolding centrum og så mod Vejle.

Kør med på den lokale etape i Kolding og støt Touren Det kræver en DØE cykeltrøje.

Mød også op som tilskuer, besøg bryggerierne og hep på holdet. Tag vennerne med.

Ønsker du at køre med på selve holdet max. 30 personer, så henvend dig til redaktør Ole Madsen - Horsens. ole.madsen@remove-this.ale.dk - tlf. 4021 5728 Det kræver medlemskab af DØE og en DØE cykeltrøje.
Opgiv antal cykeltrøjer og størrelse.

Ønsker du at køre med kun på de lokale etaper lørdag og søndag i Kolding, så henvend dig til lokalformand Claus Mortensen tlf.: 4045 9028 - claus.mortensen@remove-this.ale.dk Kræver også medlemskab og DØE cykeltrøje.
Opgiv antal cykeltrøjer og størrelse.


Bryggerierne er vært ved en øl men kun til selve cykelholdet iført DØE cykeltrøje. Sørg selv for at komme i form til turen


HALLO - Er du mere til en lokal cykeltur – eller vil du træne til den store Tour er muligheden her:

3. Cykeludflugt på Troldhedestien
Lørdag d. 5 juni 2010 – kl. 13.00 – 17.15 ca. Grundlovsdag.
Privatbanen Troldhede-Kolding-Vejen Jernbane blev anlagt i årene 1913-1917. Banen blev nedlagt igen i 1968. Men siden er den gamle banestrækning lavet til gang,- ride- og cykelsti.

Vi følger banen og gør passende holdt undervejs, hvor der er noget spændende/historisk at se på. En tur på Troldhedestien, betyder selvfølgelig forfriskninger undervejs – ja smagsprøver fra Troldhede Mikrobryggeri.

Michael Svendsen indehaver af Troldhede Mikrobryggeri vil fortælle om øllet undervejs. Journalist, tog- og ølentusiast og medlem af KLK – Kolding Lokomotiv Klub – Martin Wilde vil fortælle om Troldhedebanen og dens historie ved de indlagte pitstop.

Læs mere om Privatbanen Troldhede-Kolding-Vejen Jernbane og se foto af det gamle tog her: http://www.kolding.dk/leksikon/info.asp?id=293

Pump cyklen og mød op hos Troldhede Mikrobryggeri Olaf Ryes Gade 7 M


i baggården, hvor vi først ser, og får en hurtig historie om bryggeriet herefter cykler vi til Kolding banegård, hvor banen kørte fra. Vi cykler ca. 12 km af naturstien til Ferup hvor vi vender om. Lige før gør vi holdt ved Dybvadsbro, hvor der også er en landskabsudstilling vi skal se – her vil vi indtage en let frokost: sandwish og en øl.

Efter de ca. 25 kms cykeltur vil det være muligt, at afslutte dagen på YNWA
i AL Pasagen der også føre Troldhede øl. Her er øllet dog ikke med i prisen.

Tilmelding: Send en mail til undertegnede med navne og antal personer.
Senest søndag d. 30. maj !
>>Pris: kr. 150,- incl. foredrag, øllet på turen og sandwish.

Indsættes på konto: Konto Nr.: 0759 – 3223437205 i Middelfart Sparekasse.
opgiv fulde navn, medlemsnr. og arrangementsdato.

Læs også om turen på side 74 i det nye ØlentusiasteN.
Brug evt. turen som en lille opvarmning til Tour de Bière d. 3. juli.

Link Troldhede: http://www.troldhedemikro.dk/?sID=2

Link KLK - veterantogklub her: www.klk.dk 

Højt skum
Claus Mortensen - 4045 9028
Danske Ølentusiaster
Kolding
claus.mortensen@remove-this.ale.dk
www.ale.dk