Nyhedsbrev 02 2011

Nyhedsmail nr. 2. januar 2011.

Hej alle Ølentusiaster i Kolding.
Velkommen i det nye år 2011.
Jeg bringer Jer her en lang række nyheder og beskrivelser af begivenheder i det nye år, som alle har et strejf af højt skum og dejlig humle.
Gør os alle en tjeneste og meld dig snarest, når du ved om du skal med. Det gør vort arbejde lettere, når vi hurtigt ved hvor mange vi bliver.

Læs om:
1. Afstemning om Årets Ølnyhed 2010
2. Finalesmagning i Sdr. Havnegade.
3. Christian Skovdal Andersen besøger Den Lille Vinkælder i Fredericia.
4. Eddie fra Midtfyn Bryghus besøger os i AL Passagen.
5. Brygkursus på AMU Center syd i Kolding.
6. FOF – Ølsmagning med en retsmediciner på Republikken.
7. Ny fadølssmagning på YNWA – Multietnisk smagning med øl fra 10 lande.
8. Kolding Ølmesse i Parkhallen – billetter er sat til salg.
9. ”Særprægede Englændere” Forårets etniske ølsmagninger på YNWA med  Torben Mathews.

1.
AFSTEMNINGEN VEDR. ÅRETS DANSKE ØLNYHED ER I GANG. HUSK AT STEMME ================================================================

Vi skal igen til at kåre årets danske ølnyhed. 590 nye øl sendte danske bryggerier på markedet i 2010. Næsten lige så mange som året før. Imponerende. Men også lidt uoverskueligt måske.

Det er alle os medlemmer af Danske Ølentusiaster, der skal sikre, at det er den rigtige øl, der vinder. I første omgang skal vi sikre, at de rigtige ti øl kommer i finalen. Lige som tidligere år har vi nemlig indledende runde frem til 31. januar, hvor vi finder de ti finalister.
Samtidig finder vi Årets Bryggeri - en titel, der tilfalder det bryggeri, hvis øl sammenlagt får flest stemmer i første runde. Anden runde er i februar, hvor vi alle igen kan stemme på en af de ti finalister. Se arrangement nedenfor i pkt. 2.

Alle medlemmers stemmer er vigtige for at vi får den rigtige vinder, for at det ikke bliver de højtuddannedes, de rødhåredes eller ølnørdernes foretrukne, men samtlige danske ølentusiasters foretrukne ølnyhed. Derfor er DIN stemme vigtig. Brug nogle minutter på at finde din foretrukne nyhed på listen og stem på den. Du finder afstemningen
her: http://www.ale.dk/index.php?id=946 (husk af have medlemsnummer og pinkode fra dit medlemskort klar).

Nu med gevinst.
Hvis du heldig, vinder du tilmed en god præmie. I både første og anden runde trækkes der blandt alle de medlemmer, der har stemt, lod om to gode præmier: 1. præmien er i hver lodtrækning er et hotelophold på Comfort Hotel Xpress Copenhagen på Oslo Plads fra  Happydays.nu på 2 sammenhængende overnatninger med morgenmad for 2 personer samt 2 dagsbilletter med 10 poletter til Ølfestivalen. 2. præmien er i hver lodtrækning 2 dagsbilletter med 10 poletter til Ølfestivalen, men uden hotelophold.

LET THE BEST BEER WIN!


2.
Finalesmagning for 2010 – Medlemsmøde om ”Årets Ølnyhed 2010”.

Der afholdes Finalesmagning i Kolding med de 10 finaleøl om Årets Ølnyhed 2010 lørdag d. 12. februar kl. 13.30 – 17.30
Sted: Solgården i Sdr. Havnegade 8 - Kolding. Selskabslokalet i kælderen indgang nr. 8 lokalet mellem nr. 8 og nr. 6. Bemærk Nyt arrangement sted.
Vi starter med at spise lidt godt ….. Fra delikatessen i Liva.
Derefter smager vi de 10 ølnyheder fra 2010 der er kommet i finalen.

Pris alt incl. kr. 175,-

Der er kun 5 min. gang til YNWA hvis man vil slutte af med en gå hjem øl.

Der vil på dagen blive afholdt afstemning om hvilken øl vi synes bedst om i Kolding. Men vi vil også have en computer med, så man kan afgive sin stemme på sin favoritøl direkte på nettet til ale.dk mens man stadig har ølsmagen frisk i munden, til landsafstemningen.

Meld dig til ved at sende en bindende tilmeldingsmail til undertegnede og indbetal kr. 175,- på vor konto i Middelfart Sparekasse – Kolding – på konto nr.: 0759 – 3223 4372 05 Sidste tilmelding og betaling er d. 4. februar. 2011. Vær venlig at skrive: Navn, medlemsnr. og arrangement dato. ved indbetaling. Ellers kan vi ikke styre tilmeldingerne.
Du skal venligst både sende en mail og indbetale pengene, med mindre andet er aftalt.

Husk du kan stemme på den øl du helst vil have med i finalen fra d. 15. januar og til d. 31. januar.
Blandt alle ølnyheder i Danmark i 2010. Listen laves af Peter Myrup Olesen fra Beerticker.dk.
Se ind på www.ale.dk 

3.
CSA LIVE I DLV 27.01.11
 
Bag den minimalistiske overskrift gemmer sig, at Christian Skovdal Andersen kommer i egen person i Den lille Vinkælder torsdag d. 27. januar kl. 19.
Arrangementet burde være ”guf” for enhver øl-freak/nørd/entusiast, idet CSA er ét af de allerstørste bryggernavne herhjemme: Han var hovednavnet bag det legendariske Ølfabrikken, som desværre blev opkøbt og ”udvandet” af Gourmetbryggeriet. Nu brygger Christian fremragende øl under navnet BeerHere, og det næste CSA-udspil kommer til at hedde ”Bierwerk” fra Sydafrika, hvor Christian nu har bosat sig. Læs mere på dette link http://beerticker.dk/christian-skovdal-andersen-paa-vej-med-bierwerk-21185
 
For nærværende vides ikke, hvilke øl Christian præsenterer i DLV d 27/1, men vær sikker på, at det bliver spændende!
Aftenen koster 250.- pr. deltager. 5% rabat til DØE-medlemmer. Tilmelding i Den lille Vinkælder / på info@remove-this.delivin.dk / pr. tlf. 2423 6763 (efter kl. 13).
 
Hvis nogen har lyst til at ”forsmage” inden CSA-aftenen, kan de fleste øl fra BeerHere fås i Den lille Vinkælder – Prinsessegade 39 kæl. 7000 Fredericia.

4.
Vi får besøg fra Midtfyn – Eddie kommer til Kolding.

Spændende ølsmagning med Eddie Szweda fra Midtfyns Bryghus i Brobyværk v/ Broby i Selskabslokalet ved YNWA i AL Passagen lørdag d. 29. januar kl. 13.00 – ca. 17.00 www.midtfyns-bryghus.dk Kom og mød den karismatiske amerikanske ejer af Midtfyns Bryghus der vendte bryggeriet fra fiasko til en succeshistorie.
Smag det spændende øl fra stedet, få et Midtfyn smageglas med hjem, hør om og smag bl.a. ”Årets Ølnyhed 2009” i Danmark ”Chili Tripel” (kåret i marts 2010) Da Eddie Szweda overtog ledelsen af bryghuset i november 2006, gennemførte han gennemgribende forandringer for det lille bryggeri i Brobyværk. Produktionen blev ændret, og der blev satset på et nyt og spændende ølsortiment udviklet af bryghuset selv.
”Vort sortiment spænder vidt. Vi laver ikke én øl, som alle kan lide, men et bredt udvalg, hvor der altid vil være noget for alle. Vores øl skal levere en WOW-oplevelse til vore kunder. Derfor tester vi øllet på et bredt publikum af både øleksperter og forbrugere for at sikre en spændende dynamik i udviklingen af nye kvalitetsøl.
Ud over vores faste sortiment har vi sæsonøl som Påskebryg, Jule Ale, Jule Stout og Sommer Wit. Vi er ligeledes på banen med en specialøl til Arsenals fanklub her i Danmark: Gunners Ale.”
Vi hygger os i det intime lokale ved siden af You´ll Never Walk Alone pubben og starter smagningen med en lækker frokostplatte kreeret af Torben Mathews.

Pris kr. 240,- incl. Smagning, specialglas, foredrag og underholdning med Eddie og frokostplatte.´ Det er da billigt.

Meld dig til ved at sende en bindende tilmeldingsmail til undertegnede og indbetal kr. 240,- på vor konto i Middelfart Sparekasse – Kolding – på konto nr.: 0759 – 3223 4372 05 sidste tilmelding og betaling er d. 21. januar. 2011. Vær venlig at skrive: Navn, medlemsnr. og arrangement dato. ved indbetaling. Ellers kan vi ikke styre tilmeldingerne.
Du skal venligst både sende en mail og indbetale pengene, med mindre andet er aftalt.

Du kan købe støtte aktier til Midtfyns Bryghus frem til februar se ind på www.midtfyns-bryghus.dk Aktieemission 2010 – Bliv en del af Midtfyns Bryghus. Og opnå nogle fordele.

Midtfyns Bryghus – smagen af godt Håndværk.
Max. plads til 30 personer til vor smagning d. 29. januar. Der er stadig få pladser.

5.
Brygkursus på AMU - Øl Brygger ikke sig selv.
AMU Syd afholder deres 7 dages bryguddannelse. Næste hold starter d. 31.1.11 i uge 5.
der er stadig ledige pladser. Kom og lær hvordan man brygger øl. Tilmelding til Vibeke Pedersen -
vip@remove-this.amusyd.dk eller ring 7637 3743 det hele foregår på C.F. Tietgens Vej 6 – 6000 Kolding. og hold 2 starter i uge 9. d. 28.2.11.  

6.
FOF – Ølsmagning med en retsmediciner på Republikken.
Torsdag d. 3. marts 2011 kl. 18.00 på Republikken i Munkegade 9. Se det nylig udkommet FOF program for Forår/Sommer 2011. ”Øl set ud fra et retsmedicinsk synspunkt” side 6.
Mød ølentusiast og retsmediciner Peter Mygind Leth fra Fredericia.
Smagningen er et samarbejde mellem FOF og Danske Ølentusiastere – Kolding.

Nåede dr. Crippen at nyde en ale efter at han havde begravet sin kone i kælderen og inden han flygtede med sin elskerinde forklædt som mand? Fik Tetzner tid til at drikke et skummende krus kellerbier inden han rejste til Paris efter at have myrdet en vagabond, anbragt liget i sin bil som han antændte for at få sin egen livsforsikring? Disse spørgsmål, som aldrig er blevet behandlet seriøst i de eksisterende kriminalistiske annaler, vil blive taget op i dette foredrag, ledsaget af en gennemgang af disse og andre sager og af retsmedicin generelt.
Foredraget holdes af vicestatsobducent Peter Mygind Leth.

Der tilbydes spisning med let buffetbord kl. 18.00 inden smagningen – i alt kr. 405,- Eller uden spisning kl. 19.00 – kr. 265,- der er kun plads til 40 personer til spisning og 50 til selve smagningen. Så meld dig til nu direkte til FOF. www.kolding.fof.dk eller pr. tlf.: 7552 6300 åben kl. 10-15 – onsdag til kl. 17.00 og fredag til kl. 13.00 eller kom forbi FOF Ågade 27. Kolding Der ydes rabat til folkepensionister på 65 år og op. Vi glæder os til at se dig.

7.
Ny fadølssmagning på YNWA – Multietnisk smagning med øl fra 10 lande.
 
Februar ølsmagning på YNWA i AL Passagen På følgende datoer onsdage (den 2.2., den 9.2., den 23.2. samt den 2.3.2011) vil der være smagning på pubben af udvalgte bryg fra stedets nye fadølsudvalg, der gerne skulle være oppe at stå pr.1. februar - utvivlsomt landets mest multietniske med øl fra hele 10 forskellige lande!!!
 
Man smager hver gang på to forskellige fadøl à 28cl (=a half pint), som ikke tidligere har været til salg på pubben og i mange tilfælde ikke tidligere i Danmark. Hver gang vil én af de to bryg stamme fra vores nye samarbejde med selveste Mikkeller på Djævleøen. Glæd dig for eksempel til at smage hans Big Worst på 18,5% og bagefter diskutere, hvorvidt der er tale om øl, asfalt eller spiritus! Men også andre lande som Holland, Italien, Norge og Frankrig vil være repræsenteret, så kridt skoene, og trask ud i det herlige, nordeuropæiske vintervejr. Varmen får du ganske automatisk.
 
Torben Mathews og evt. hjælpere vil fortælle ganske kort, og så langt evnerne rækker (dermed er der sat en naturlig begrænsning på indslagene) om aftenens bryg. Prisen pr. aften = kr.125 og inkluderer retten til at spise en ret fra vores asiatiske menu (normalpris kr.100) eller en af husets berygtede burgere. Tilmelding (og der er kun et yderst begrænset antal pladser) til Torben direkte på 2811 8845 eller på mail til: torben.mathews@remove-this.tdcadsl.dk.
Husker du sidste år smagte vi verdens stærkeste, så glæd dig til årets spændende faddøl.

8.
Kolding Ølmesse 2011 i Parkhallen.
Årets tradition Kolding Vinhandels Ølmesse i Parkhallen – Fynsvej.
Fredag d. 25. februar kl. 18.30 – 22.00 Billetter er sat til salg hos Kolding Vinhandel på Låsbybanke Husk der som regel bliver udsolgt ca. 8-10 dage før, så vent ikke for længe med at købe din billet der er incl. en let pølsebordbuffet og ølsmagning ad libitum.
Det anbefales at møde frem fra åbningsstart.
Der vil være besøg fra flere mikrobryggerier rundt i landet.
 
Pris kr. 200,-  alt incl.
Billetter kun direkte hos Kolding Vinhandel – Låsbybanke 12 – tlf.: 7553 5828 www.koldingvinhandel.dk

9.
”Særprægede Englændere” Forårets etniske ølsmagninger på YNWA med Torben Mathews.

Temaet bliver som følger:
 
SÆRPRÆGEDE ENGLÆNDERE!
MIT FÆDRELAND KØRES TYNDT I ET FORSØG PÅ AT GRAVE NOGLE AF LANDETS MEST ATYPISKE BRYG FREM. OG TRO MIG: DET BLIVER TIL MANGE KILOMETER OG MANGE FORGÆVES MUNDFULDE I KAMPEN FOR AT FINDE FREM TIL DE SANDE, OUTREREDE PERLER. DE ER DER SKAM, MEN GODT SKJULTE!
 
Der er planlagt tre seancer på følgende datoer: d. 30.3., d. 6.4. samt d. 14.4.2011 Prisen er stadig på kr.295,- inkl. spisning.
 
Tilmelding sker her på mailen: torben.mathews@remove-this.tdcadsl.dk direkte til Torben Mathews efter først til mølle princippet.
 
Husk, at en billet til ølsmagning også kan bruges som glimrende gaveide til hende eller ham, der har alt!

Højt skum
Claus Mortensen  -  tlf.: 4045 9028
Danske Ølentusiaster – Kolding
Lokalformand
www.ale.dk  -  claus.mortensen@remove-this.ale.dk