Nyhedsbrev 05 2011

FINALESMAGNING
Vi bringer her resultatet af vor finalesmagning i lørdags d. 12. februar i Solgården - Kolding.
Vi takker for en rigtig hyggelig dag med besøg af brygmester Stefan fra Indslev og 2 af de lokale Gøgebryggere fra Randers Bryghus, samt TV-Syd. Vi takker også Henrik Feldthaus fra Liva Nord for den store hjælp med at skaffe alle øl til huse.

Lokalt i Kolding blev de 3 øverst placerede øl disse.
Vinderen:
nr. 1. Fisherman´s Ale Rougf Snuff  - Midtfyn Bryghus
nr. 2. Hvede IPA    - Indslev Bryggeri
nr. 3. Hoppy Sundown Imperial Ale  - Randers Bryghus
Husk at stemme på www.ale.dk inden d. 28. februar kl. 00.00 på din favorit.
Hav dit medlemskort klar.

Her kan du se indslaget på TV Syd der blev sendt lørdag aften:
http://www.tvsyd.dk/arkiv/2011/2/12?video_id=33275.


Alle er velkommen til landsgeneralforsamling i Odense lørdag d. 19. marts 2011 Dalum Landbrugsskole – Landbrugsvej 65 – 5260 Odense S.
Ølsmagning kl. 11.00 – Generalforsamling kl. 13.00 – Spisning og ølsmagning om aftenen kl. 18.00 Vi tager toget samlet fra Kolding banegård kl. 9.30 – Her kan vi så mødes med andre ølentusiaster fra vore nabobyer bl.a. Esbjerg.
Så er det ved at være tid til at få sig meldt til den årlige generalforsamling på ale.dk.


Traditionen tro er en generalforsamling i Danske Ølentusiaster jo ikke bare en omgang tør snak. Næh, nej, der er skam også øl med i arrangementet. Både før, under og efter, så skulle du være en af dem der ikke er helt sikre på om det nu også er noget for dig, at tage med til Odense og se på alle VIP'erne, høre på (og deltage i) debatten og ikke mindst være med til at bestemme hvad vej foreningen skal udvikle sig, og hvem der skal stemmes i landsbestyrelsen, så tag bare med alligevel - det kunne jo være du blev positivt overrasket.
Programmet for dagen er som følger:
Selve generalforsamlingen foregår mellem kl. 13 og 18 afbrudt af en kaffe/øl pause undervejs, men allerede fra kl. 11 kan du blive registreret og komme til at smage noget øl da vore fynske venner har samlet en stor del af de fynske bryggerier, der vil sælge smagsprøver efter poletsystemet, som vi kender fra foreningens ølfestivaller.


Efter generalforsamlingen er der fællesspisning og socialt samvær med en ølsmagning. Hvem der afholder denne er en dybt bevaret hemmelighed, men vi der har været med før kan røbe at det plejer at være nogle af branchens store kanoner man inviterer.
Vi vil gerne forsøge at koordinere transporten til generalforsamlingen, men da der kan være forskellige holdninger til hvornår man vil hjem (nogen vil måske benytte lejligheden til at besøge et par af Odense gode øloaser) vil vi lade dette være op til den enkelte at få styr på dette.

Generalforsamling

Praktiske oplysninger:
Du skal tilmelde dig generalforsamlingen. Dette kan gøres på denne hjemmeside (nede i bunden): http://www.ale.dk/index.php?id=4259 hvor du også kan læse meget mere udførligt om dagens program.
Det er muligt at bestille noget frokost i form af sandwichboller sammen med tilmeldingen for de der ikke ønsker at leve af øl til frokost.
Du skal medbringe dit medlemskort for at blive registreret. Det er kun for medlemmer.
Der gives et lille tilskud til transporten til generalforsamlingen, som du  kan læse om på ovenstående side. For at få dette tilskud skal bilag for rejseudgifter samt en refusionsblanket afleveres til vor regionsformand, Kjeld Jensen – kjeld.jensen@remove-this.ale.dk , som så efterfølgende vil udlevere tilskuddet.
 Der gives max. kr. 100,- og max. 50% af de faktiske udgifter pr. deltager til transport.
Refusion under kr. 50,- udbetales ikke.

Rie Sørensen som til daglig bemander sekretariatet og administrerer "shoppen" vil medbringe et lille udvalg fra varelageret, så er der noget du ønsker at købe er der her en chance (lav evt. en aftale med Rie forud hvis du vil være sikker på hun har de rigtige varer i den rigtige størrelse med - sekretariat@remove-this.ale.dk Skulle du have forslag til dagsordenen skal de være landsformanden - bo.jensen@remove-this.ale.dk i hænde senest den 19. februar.
Foreningens vedtægter (hvor dagsordenen også står), refusionsblanketten og andre interessante dokumenter kan findes på foreningens hjemmeside.
Vælg "Login" øverst til højre og du vil derefter kunne komme ind på et menupunkt, "For medlemmer" hvor dokumenterne kan findes. Loginoplysningerne er dit medlemsnummer og pinkode der står på dit medlemskort.

DSB Orange Sviptur
Rejs i hele din landsdel for kun kr. 119 tur/retur. Brug sms via din mobiltlf.
Normalpris kr. 139,- hver vej.

Din sviptur billet til Odense fra Kolding koster kun kr. 119,- tur – retur Du skal rejse hjem inden kl. 03.59 (husk du kan få halvdelen refunderet af Døe) Køb af billet Du kan købe billetten i automaten på stationen på selve dagen, eller via sms. Når du køber via sms, kan du tidligst købe den på dagen kl. 15.30. Men dog hele dagen, hvis du rejser på en lørdag. Og det skal du jo denne dag.
Sådan køber du via sms:
1. SMS: Skriv: [ORANGE SYD VOKSEN]
2. Send til: [1412]
3. Modtag og bekræft sms med: [ORANGE JA] inden for 5 min.
4. Du modtager nu din billet.
(For Sydjylland og Fyn skriv [Syd])

Prisen på en sms-billet er billetprisen + alm. sms-takst. Sms-billetten udbydes af DSB og kan anvendes hos alle danske mobiltelefonselskaber med undtagelse af enkelte mindre udbydere og taletidskort fra Telia. Hvis du er i tvivl, så spørg dit telefonselskab. Kontakt DSB kundecenter, Postboks 340, 0900 Kbh. C,  tlf. 70 13 14 15.

Onsdage m/ Fadølssmagning på YNWA.
Næste onsdag d. 23.2.2011 kl. 19.00 går det løs igen med Torbens spændende nye fadøl på Den Engelske Pub i Passagen. En lækker asiatisk ret og 2 x half pint fadøl til en sandfærdig røverhistorie fra Torben Mathews mund.  Se også omtale i ØlentusiasteN nr. 60. side 71 – Multietnisk ølsmagning.

Øl, Quiz og Rockmusik med The Beatles
Så er vi klar til årets første udgave af Øl, quiz og rockmusik. Vi markerer torsdag 24. februar klokken 20.00 på Republikken i Munkegade afslutningen på den store Beatles-udstilling på Koldinghus med musikalsk fokus på det legendariske rockband fra Liverpool. Der er som sædvanligt adgang for alle, og der vil lige så sædvanligt være to gratis omgange til medlemmer af klubben. Vi har i vores tætte og altid flydende samarbejde med lokale Kolding Journalistklub udtænkt en række drilske spørgsmål om bl.a. øl, republikker, svin, DDR,  og The Beatles, og der vil være en række spurtpræmier undervejs. Og så markerer vi årets første quiz med et monster af en ghettoblaster, som nok skal kunne spille rummet op. Give peace a chance. Bestil bord hvis du vil spise først. Vel mødt & Højt skum!

Kolding Ølmesse i Parkhallen
fredag d. 25. februar kl. 18.30 Mød frem fra start. Også i år er der et stort og spændende udvalg af øl og bryghuse. Kolding Vinhandel sælger billetter, men det er vist ved at være slut. Udsolgt.

Ølsmagning med en retsmediciner.
Så er det ved at være op over hvis du skal have billet til denne aften på Republikken torsdag d. 3. marts kl. 18. ved spisning og kl. 19. uden spisning.

FOF – Ølsmagning med en retsmediciner på Republikken.
Torsdag d. 3. marts 2011 kl. 18.00 på Republikken i Munkegade 9. Se det nylig udkommet FOF program for Forår/Sommer 2011. ”Øl set ud fra et retsmedicinsk synspunkt” side 6.
Mød ølentusiast og retsmediciner Peter Mygind Leth fra Fredericia.
Smagningen er et samarbejde mellem FOF og Danske Ølentusiastere – Kolding.

Nåede dr. Crippen at nyde en ale efter at han havde begravet sin kone i kælderen og inden han flygtede med sin elskerinde forklædt som mand? Fik Tetzner tid til at drikke et skummende krus kellerbier inden han rejste til Paris efter at have myrdet en vagabond, anbragt liget i sin bil som han antændte for at få sin egen livsforsikring? Disse spørgsmål, som aldrig er blevet behandlet seriøst i de eksisterende kriminalistiske annaler, vil blive taget op i dette foredrag, ledsaget af en gennemgang af disse og andre sager og af retsmedicin generelt.
Foredraget holdes af vicestatsobducent Peter Mygind Leth.

Der tilbydes spisning med let buffetbord kl. 18.00 inden smagningen – i alt kr. 405,- Eller uden spisning kl. 19.00 – kr. 265,- der er kun plads til 40 personer til spisning og 50 til selve smagningen. Så meld dig til nu direkte til FOF. www.kolding.fof.dk eller pr. tlf.: 7552 6300 åben kl. 10-15 – onsdag til kl. 17.00 og fredag til kl. 13.00 eller kom forbi FOF Ågade 27. Kolding Der ydes rabat til folkepensionister på 65 år og op. Vi glæder os til at se dig.

Øst & Vest mødes i Nord & Syd
- Nørrebro Bryghus & Fanø Bryghus i Liva.
I Liva Syd og Liva Nord er der gratis smagsprøver på øl fra Nørrebro Bryghus og Fanø Bryghus.
Fredag d. 4. marts kl. 14.30 – 18.00. Der vil også være gode tilbud på øl fra disse bryghuse.
Hold øje med Kolding Ugeavis i uge 9. Danske Ølentusiaster vil også være tilstede på Galgebjergvej og i Domhusgade.

ØLFESTIVAL 2011
i Tap 1 hallen ved det gamle Carlsberg d. 26. - 28. maj.
Ny Carlsbergvej 91 – 1760 København V.  -Nu med siddepladser.
Køb din billet inden d. 15. maj på ale.dk til special medlemspris og på Billetnet. Salg ved indgangen er til fuld pris. Billetsalget er i fuld gang. Alle er velkommen.
Torsdag d. 26. maj kl. 16. - 23.
Fredag  d. 27. maj kl. 13. - 23.
Lørdag d. 28. maj kl. 13. - 23.
Hvis du har billet købt i forsalg kan du blive lukket ind 1 time før.
Kik mere her: http://www.ale.dk/index.php?id=731
Det bliver herre nice.
- også for kvinder.

HØJT SKUM
Claus Mortensen – tlf. 4045 9028
Lokalformand – Kolding – Øllets by
Landsbestyrelsesmedlem
DANSKE ØLENTUSIASTER
www.ale.dk  -  claus.mortensen@remove-this.ale.dk