Nyhedsbrev 08 2011

Hej så har i mig tilbage....  :-)

Hejsa og glædelig weekend.
Du kan få sjov & fest, du kan få pjat, du kan få fis og ballade eller moralpræken.  Men du kan også få whisky, du kan få rom og ja du kan også få ØL, så mød op med det gode humør og nyd en enkelt genstand eller to, vi skal jo have brugt vor tildelte kvote, som så venligt er skænket os af sundhedsstyrelsen – 7 genstande til kvinder og 14 til mænd pr. uge. Moralen er at, livet er for kort til dårlig lorte øl og spiritus – vælg det med omhu og drik kvalitet. Har du husket at sige ”højt skum” 7 eller 14 gange  i denne uge? - alt efter ”hvor køn” du er.
 
Læs om:
1. Whiskymesse
2. Fadølsnyheder
3. Quiz
4. Mini Ølsmagning på YNWA
5. Frivillige søges.
6. Ølfestival i København

1.  
Whiskymesse i Kolding
m/ rom & ØL

Whisky, Rom & Øl
Lørdag d. 2.4.2011 i Brandrupdamhallerne – Kolding – kl. 9.00 – 20.00

Danmarks største whiskyevent. Oplev mere end 800 varianter af whisky, rom og øl, hvoraf rigtig mange kan smages gratis, når man er kommet ind.
Forskellige Masterclasses. Besøg fra destillerierne. Eksklusiv whiskylounge / Bar.

Køb billet for kr. 295,- + gebyr på:  www.whiskymessen.dk Ølentusiaster vil også være at finde på messen på en stand sammen med You´ll Never Walk Alone

Danske

2.
Fadølssmagninger
Der køres en ekstra gang Fadølssmagninger på YNWA dette forår d. 7.4., 28.4., 5.5. og 12.5. 2011 Det bliver altså torsdage og ikke onsdage som det var i februar.
Der er modtaget følgende fra Torben Mathews:
 
EKSTRA SMAGEAFTENER MED SPLINTERNYE FADØL
 
EN STOR TAK TIL ALLE, DER MØDTE OP TIL VORE AFTENER MED PRÆSENTATION AF NOGLE AF PUBBENS NYE FADØL. HÅBER, I LIGESOM OS SYNTES, DET VAR HYGGELIGT, OM END ALLERSIDSTE BRYG PÅ 17,6% VAR EN HÅRD NØD AT KNÆKKE!
 
DA DER BL.A. I FORBINDELSE MED VORE FORESTÅENDE SMAGNINGSRÆKKE "SÆRPRÆGEDE ENGLÆNDERE" (STADIG FÅ PLADSER DEN 6.4. - TILMELDING DIREKTE TIL TORBEN) LIGELEDES KOMMER EN RÆKKE STRÅLENDE FADØL (DER IKKE INGÅR I FØROMTALTE SMAGNINGER), OG DA DER STADIG TRILLER NOGLE "EFTERNØLERE" IND PÅ LAGERET, HAR VI BESLUTTET AT FORTSÆTTE SUCCESEN MED YDERLIGERE FIRE AFTENER.
 
DER BLIVER TALE OM TORSDAGE I APRIL OG MAJ, HVOR FANTASITILBUDDET OM SMAGNING AF TO NYE FADØL (À EN HALV PINT), EN KORT INTRODUKTION VED TEIS ELLER UNDERTEGNEDE SAMT ET MÅLTID MAD FRA VORES ASIATISKE MENU, ALTSAMMEN TIL KUN KR.125 STADIG VIL VÆRE GÆLDENDE!!!
 
AF MULIGE FADØL KAN NÆVNES: LÆKRE ENGELSKE ALES FRA ST.PETER'S OG THORNBRIDGE, "AMERIKANERE" FRA LOVIBOND'S, SJÆLDNE NYHEDER FRA SKOTSKE BREWDOG SAMT - FORHÅBENTLIG - LANGT OM LÆNGE INDVIELSE AF VORES ØSTRIGSKE OG FRANSKE HANER.
 
DATOERNE: 7.4., 28.4., 5.5., 12.5., ALLE MED START KL.19. PRISEN INKLUDERER NATURLIGVIS RÅHYGGE, SÅ DET BASKER!
 
 
TILMELDING TIL TORBEN PÅ 28118845 ELLER PÅ MAILEN: torben.mathews@remove-this.tdcadsl.dk  Hilsen Torben Mathews

3.
ØL & Quiz
Næste Øl, Quiz & Musik på Republikken er den 31. marts kl. 20.00

Husk Kolding har sin egen Facebookside søg på:
”Danske Ølentusiaster Kolding”
og meld dig til. Her er alle indlæg velkommen.

4. Solo Ølsmagning
Nyt tiltag på Den Engelske Pub – Mini-ølsmagning hver torsdag aften.
YNWA har 300 flaskeøl og det er svært at få smagt dem alle.
Det er nu muligt for en enkelt person eller flere, at komme ind på pubben til egen mini-ølsmagning, uden at skulle drikke en hel flaske af hver øl.

For kr. 75,- kan man smage på 5 udvalgte bryg i eget tempo og sågar få lidt fortalt om bryggene af Teis – Ølelsker og bartender på stedet i knap 10 år.

Der serveres også disse aftner asiatiske retter fra kl. 17.30 – 20.00 så sulten kan også stilles. 

5.
Vi søger Frivillige i Kolding og omegn.
 Er du udvandt og glad for øl, så kan vi bruge din hjælp til at udskænke lidt øl og fortælle om Danske Ølentusiaster, nogle få timer en fredag eftermiddag / aften, eller lørdag formiddag / eftermiddag, i et af de lokale supermarkeder både i selve Kolding, men fortrinsvis i nogle af de lokale dagligvarebutikker i oplandet i byer som f.eks.: Christiansfeld, Vejen, Lunderskov, Vamdrup, Egtved og Vorbasse. Vi har en del oplandsbyer hvor vi gerne vil sprede det glade og tørstslukkende  budskab om vor velsmagende forening, og det dejlige øl med det smukke høje skum. Vi vil gerne have flere medlemmer, og derfor skal vi være mere synlige disse steder, så der på sigt, måske også kan afholdes arrangementer i disse byer. Har du lokalkendskab eller bor i en af disse byer er det toppen, men det er absolut ikke en nødvendighed. Meld dig under alle omstændigheder, hvis du vil tage en tjans et par timer for din forening, og få nogle hyggelig timer med ølsnak. Kontakt din lokalformand på tlf.: 4045 9028 eller mail: claus.mortensen@remove-this.ale.dk  datoer, tider og steder ligger ikke fast endnu, men det snakker vi om. Har du selv forslag til hvor vi og du også kan stå, så høre vi gerne fra – vi tager glade imod alle ideer.


6.
Ølfestival
i Kongens København.
Husk det er d. 26. - 28. maj i Tap 1 hallen på det gamle Carlsberg på Ny Carlsbergvej 91, 1760 København V. Entré kr. 100,-  Und dig selv denne enestående oplevelse, at være gæst på festivalen eller meld dig som frivillig.
Læs mere her: http://www.ale.dk/index.php?id=715 

Frivillig læs her: http://www.ale.dk/index.php?id=750

Højt skum
Danske Ølentusiaster

Claus Mortensen – tlf.. 4045 9028
Lokalformand – Kolding
Regionsnæstformand – Sydøstjylland
Landsbestyrelsesmedlem
www.ale.dk  -  claus.mortensen@remove-this.ale.dk