Nyhedsbrev 09 2011

 Kære medlem!

I det følgende kan du læse om alt muligt.

Skærtorsdagstur
-------------------
Vi vil i år, som tidligere år, tage på en udflugt i øllets tegn Skærtorsdag d. 21. april med bus til Husum i Tyskland sammen med Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og i år også Fredericia afdelinger. Sæt kryds i kalenderen. Nærmere info følger når vi har detaljer fra Sønderborg afdeling der står for turen i år. 

QUIZ
------

Så er vi klar til at lade forårsrocken rulle i martsudgaven af Øl, quiz og rockmusik. Torsdag 31. marts klokken 20.00 på Republikken i Munkegade inviteres du til en aften med spørgsmål om bl.a. øl, republikker, svin, DDR og forfriskende rå rockmusik.
 
Alle er velkomne til en aften i hyggens, musikkens og samværets tegn. Det er som sædvanlig gratis at være med, der er fine præmier til både vindere og spurtpræmievindere.
 
Quizzen arrangeres som sædvanlig i et tæt, flydende samarbejde med Kolding Journalistklub.
---------------------------------------------------------------------

Her følger et uddrag af lidt informationer fra landsgeneralforsamlingen lørdag i Odense:

GENVALG
----------------
Såvel landsformand, økonomiansvarlig og de menige landsbestyrelsesmedlemmer som revisor og revisor-suppleant blev genvalgt uden modkandidater på generalforsamlingen.

Landsbestyrelsen består af: Bo L. Jensen fra Frederikshavn (landsformand), Poul Erik Jensen fra Næstved (økonomiansvarlig), samt Bjarke Christensen fra Birkerød, Claus Mortensen fra Kolding, Else Lindhard fra Svendborg, Hans Peter Jepsen fra Sønderborg og Kjeld Vang Lauritzen fra Thisted.

Revisor er Jesper Farbøl fra Rødovre, mens revisor-suppleant er Flemming Madsen fra Odense.

LANDSBESTYRELSEN I ARBEJDSTØJET
-------------------------------------------------------------
Den valgte landsbestyrelse har allerede holdt sit konstituerende møde.
De vigtigste ændringer er, at Hans Peter Jepsen er ny landsnæstformand, mens Else Lindhard er ny Regions- og lokalkoordinator.
Se landsbestyrelsen på ale.dk under Foreningen -> Landsbestyrelsen.
Hele den nye ansvarsfordeling vil meget snart også være at finde her.


NY HVERVEFOLDER
--------------------------------
Medlemshvervningsudvalget har lavet en rigtig flot hvervefolder, og lokalafdelingerne fik et mindre antal med hjem fra generalforsamlingen sammen med reklamer for den kommende Ølfestival. Ekstra eksemplarer af begge dele kan bestilles hos sekretariatet. Du kan også finde dem på de lokale værtshuse med godt øludvalg.

ÅRETS ØLNYHED 2010 OG ÅRETS BRYGGERI 2010
-------------------------------------------------------------------------------
Som I sikkert har hørt, blev Fishermans Ale Rough Snuff fra Midtfyns Bryghus Årets Ølnyhed og Hornbeer blev Årets Bryggeri.
Tillykke til Midtfyns Bryghus og Hornbeer.

På forsiden af ale.dk og her: http://www.ale.dk/index.php?id=56 kan I læse mere om kåringerne.

ÅRETS ØLNYHED OG ÅRETS BRYGGERI FREMOVER
----------------------------------------------------------------------------------
På generalforsamlingen blev det også offentliggjort, at Årets Ølnyhed fremover opdeles i to kategorier - under og over 6 procent alkohol.
Der bliver som hidtil en indledende runde og en finalerunde, og i begge runder stemmer man på een  øl i hver kategori.

Årets Bryggeri vil fremover ikke afhænge af stemmetallene til Årets Ølnyhed og vil fra næste år blive offentliggjort på Ølfestivalen.


ÅRETS LOKALAFDELING 2010
----------------------------------------------
Regionerne havde indstillet følgende lokalafdelinger til titlen som Årets Lokalafdeling: Djursland, Fredericia, Halsnæs, Køge, Næstved og Østfyn. Fælles for dem er, at de med stor energi udbreder kendskabet til øllets univers og foreningens budskab og har haft medlemstilvækst i 2010.

Årets Lokalafdeling blev Fredericia. Tillykke til Fredericia.

Vi søger Frivillige i Kolding og omegn.
-------------------------------------------------   

Er du udvandt og glad for øl, så kan vi bruge din hjælp til at udskænke lidt øl og fortælle om Danske Ølentusiaster, nogle få timer en fredag eftermiddag / aften, eller lørdag formiddag / eftermiddag, i et af de lokale supermarkeder både i selve Kolding, men fortrinsvis i nogle af de lokale dagligvarebutikker i oplandet i byer som f.eks.: Christiansfeld, Vejen, Lunderskov, Vamdrup, Egtved og Vorbasse. Vi har en del oplandsbyer hvor vi gerne vil sprede det glade og tørstslukkende  budskab om vor velsmagende forening, og det dejlige øl med det smukke høje skum. Vi vil gerne have flere medlemmer, og derfor skal vi være mere synlige disse steder, så der på sigt, måske også kan afholdes arrangementer i disse byer. Har du lokalkendskab eller bor i en af disse byer er det toppen, men det er absolut ikke en nødvendighed. Meld dig under alle omstændigheder, hvis du vil tage en tjans et par timer for din forening, og få nogle hyggelig timer med ølsnak. Kontakt din lokalformand på tlf.: 4045 9028 eller mail: claus.mortensen@remove-this.ale.dk  datoer, tider og steder ligger ikke fast endnu, men det snakker vi om. Har du selv forslag til hvor vi og du også kan stå, så høre vi gerne fra – vi tager glade imod alle ideer.
Troldhede Mikrobryggeri / Der nu hedder Trolden.

Afholder til sommer Trolden Festival 2011 og søger lokale musikere til at optræde på festivalen. Der tænkes her mest på nye kunstnere på vej.

Trolden Bryghus arrangerer fire fede fredage med god musik i bryghusets baggård.
d. 20. maj, d. 27. maj, d. 10. juni og d. 17. juni 2011 – kl. 15. - 21. alle dage.
Hvor alle er velkommen som publikum.

Skal dit band være med på Trolden Festival så kontakt Michael på:  festival@remove-this.trolden.com eller tlf.: 2845 0755 for nærmere information og aftaler.

Kik også ind på Troldhedes nye hjemmeside:  www.trolden.com


Whiskymesse
----------------
Husk der er Whiskymesse med øl og rom i Brandrupdamhallerne d. 2. april.

Højt skum
Danske Ølentusiaster
Claus Mortensen – tlf.: 4045 9028
Landsbestyrelsesmedlem.
Www.ale.dk