Nyhedsbrev 16 2011

Endnu en gang kan din forening tilbyde dig hele fem ølrelaterede begivenheder i Øllets By Kolding.
Her kan du svælge dig i højtskummende arrangementer som musikfestival i en skummel baggård, Torben Mathews tager på telttur med Far på Øllets Dag, Usædvanlig lækker øl fra de Tyske delstater og ikke mindst nye øl på to af byens udskænkningssteder.
Støder du på nogle spændende ølbegivenheder i vor by, så hold dig absolut ikke tilbage. Lad det ikke forblive en hemmelighed – meld tilbage til din lokalformand, og jeg vil vil bringe budskabet videre.    

1.
Baggårdsfestival – sidste gang i år.

Olaf Ryes Gade 7 m. fra kl. 15.00 på fredag.
(til højre i gården)
Har du endnu ikke haft fornøjelsen af at nyde musikken, øllet, den berømte grillmedister og atmosfæren ved Trolden Festival 2011, så er det sidste udkald NU PÅ FREDAG, den 17. juni.

For sølle 20,- kr. er der fri adgang hele dagen i tidsrummet kl. 15-21, hvor følgende bands er repræsenteret:

15.00 Opvarmning
og frisk øl med Trolden.

16.00 Lasse's Trio
Råhygge med funky jazz

17.00 Wasted Mondays
Melodisk rock/pop fra ungt band

18.00 Primetime Scam
Solid rock i stil med Rage Against The Machine.

19.00 Dear Delusion
Bandet synes så godt om initiativet med Trolden Festival, at de rejser hele vejen fra København for at spille deres fede rock for os. Forvent noget i stil med Pearl Jam, Nirvana, Soundgarden og Dizzy Miss Lizzy fra 90'ernes grunge-scene.

20.00 Martin Subratty Band
Masser af god rock fra meget erfarne guitarkunstnere.

21.00 Slut.

Det gode vejr er aftalt med Ham fra 1. sal (Han lukker sluserne præcis kl. 15.00), så kig forbi dit lokale bryghus for en hyggelig og god aften med venner og kolleger.

Mød Danske Ølentusiaster – Kolding afd. www.kolding.ale.dk


Med venlig hilsen / Best Regards / Mit freundlichen Grüssen / Meilleures Salutations
Michael Svendsen
Trolden Bryghus ApS

2.
Historisk Ølsmagning
på Øllets Dag 2011
Mathews & Søn
Præsenterer:
”Historisk ølsmagning”

Jo, du læste rigtigt!
Såvel Derek som Torben stiller op til årets ølsmagning, hvor de i dagens anledning har dykket ned i deres uudtømmelige forråd af historiske bryg.
Kom og smag på såvel besynderlige, som bedårende dråber, hør fortællinger om øllets betydning og anvendelsesformål i forgangne tider, og skam jer lidt over jeres berserker-ølbedøvede forfædres behandling af disse to herrers angelsaksiske forfædre!
Torben står for den langtfra saglige gennemgang af dagens bryg, og Derek søger at bryde seriøsiteten med et udvalg af førsteklasses løgnehistorier!
Smagningen er incl. smagsprøver på lækre ølpølser fra Liva.

Så hvorfor ikke starte nok en stor ”ØLLETS DAG” i Kolding med et stort grin?!

 LØRDAG D. 3. SEPTEMBER
 KL.: 11.00 - 12.30
i teltet i Staldgården ved Koldinghus

BILLETPRIS:   175,- kr. + gebyr = kr. 20,-
Billetterne kan købes på: www.koldingbilletten.dk
Fra nu i denne uge og på:  You´ll Walk Alone AL Passagen og Turistkontoret VisitKolding Akseltorv. Billetter kan købes på alle turistkontorer over hele landet.
Arrangører:
City Kolding & Danske Ølentusiaster – Kolding  

3.
Inden grænsen lukker...

Historisk Aussergewöhnliche Deutsche Biere

I kampen for at finde aparte belgiske og nordamerikanske bryg m.fl. bliver det tyske øl ofte overset, hvilket er yderst beklageligt, idet tyskerne er strålende bryggere, der bestemt også kan andet end Helles og Dunkles.
I denne ombæring vil Torben Mathews derfor præsentere et udvalg af vor sydlige nabos allerbedste og mest særprægede dråber, der for langt de flestes vedkommende ikke tidligere har været at finde herhjemme. Og vanen tro skal man være beredt, for der skal med sikkerhed kæmpes lidt undervejs! De første bryg er faktisk allerede fundet, og jeg kan love, at der er lækkerier i vente!
Aftenens faste føde (2 retter) vil naturligvis også være af tysk afstamning, og jeg tør næsten love, at der ingen Knödel vil være på menuen!
 
Tilmelding sker her på mailen, og jeg skal nok bekræfte som altid næsten omgående, at der er plads den pågældende dato.
Hele herligheden - foredrag, smagsprøver og mad - kan erhverves for den vanlige pris af kr.275,-  pr. person. Pengene overføres til Danske Bank reg.nr.1569, kontonr.5690434513, og går ubeskåret til onkel Torbens feriefond! Når pengene er vel ankommet, bekræfter jeg én gang til, og så er man med! Ej heller denne gang sendes der billetter ud, først og fremmest pga. forhøjede portotakster. Man er vel ikke halv jyde for ingenting!
 
Datoerne er: den: 4. 27.10., 3.11. og den 24.11, alle med start kl.18.00
 
I øvrigt går der rygter om, at foredragsholderen har fået nyt kamera og påtænker disse aftener at fremvise sine fotografiske evner - men hold venligst ikke vejret af spænding!
 
Vel mødt og Prost!
Hilsen Mathews Junior

4.
Ny øl på Republikken
Så er der La Trappe Puur på fad på Republikken i Munkegade.
Lækker øl.

5.
Bertram pub
på Banegårdspladsen har nu Trolden på fad.

Højt skum
Claus Mortensen
Tlf.: 4045 9028
Danske Ølentusiaster
Kolding
www.kolding.ale.dk  -  www.tour.ale.dk
claus.mortensen@ale.dk