Nyhedsbrev 19 2011

”Hjælp”
Sommeren går på hæld og de spændende ølarrangementer vælter ind over os. Glæd dig til Øllets Dag og meget mere - se / læs her bl.a. om:

1. Åbent hus hos Trolden & Klatten.
2. Opvarmning til ”Den Øllede Dag”
3. ”Skib Ohøj & Sømandsbajer”.
4. Professionel Drukkenbolt & Amatør Cykelrytter gir den Baghjul i ølsprøjt.

Ja og glem så ikke at på fredag d. 19. august er der Kulturnat i Kolding kl. 10. - 22.
Hvor der helt sikkert også er gode øltilbud rundt byen og City Kolding.

Indkaldelse:
Vi gør opmærksom på at vort Årsmøde / lokale generalforsamling bliver afholdt lørdag d. 22. oktober 2011 kl. 13.00 – Det er et par uger senere end vanligt. i år på Sct. Jørgens Gaard i Hospitalsgade hvor der efterfølgende er ølsmagning med Christian Skovdal Andersen fra Beerhere
og der afsluttes med spisning og pubcrawl i Låsbygade.

Følg med på www.kolding.ale.dk under arrangementer.
 
1.
Åbent Hus Trolden & Klatten – Nu lørdag d. 13. august kl. 11.00 – 16.00:
Trolden Bryghus & Mortorcykelklubben MC Klatten.
Trolden Bryghus holder Åbent Hus den 13. august i samarbejde med naboen, MC Klatten, der står for at tænde op i grillen og præsentere en række spændende udstillere inden for motorcykler.

Dit lokale bryghus stiller med telt og siddepladser, godt fadøl og SHILA, der vil spille lidt akustisk hyggemusik for os. Hun var også med på Trolden Festival den 10. juni.

Der er masser at glæde sig til. Og tag bare familien med under armen, det bliver superhyggeligt. Chrom, grillpølser, steaks og fadøl. Godt vejr også - garanteret! (måske)
SE mere info på:  www.mc-klatten.dk
Alle er velkommen.


2.
Opvarmning til Øllets Dag 2011 – Kolding Vinhandel.
Fredag d. 2. september 2011 – Kolding Vinhandel på Låsbybanke. kl. 19.00
Ja så mødes vi igen til et åbent arrangement ved Kolding Vinhandel, hvor Øllets Dag startede i ”gamle dage” i Kolding og hvor vi ”nu til dags” holder traditionen ved lige og varmer op samme sted til det samme – nemlig nedsvælgning af mere lifligt øl næste dag.  
 Kl. 19.00 – ca. 22.00  hos Kresten Vestergaard Frandsen og Tina der har ansvaret for øllet i butikken. Smagningen er et must - så vi alle kan blive varme til Øllets Dag. Vil du handle øl så mød op i god tid før.
Kresten har nok både en god historie, og et par overraskelser i ærmet. Men selve smagningen står tidligere medlem af Koldingbestyrelsen hos DØE - Henrik R. Jensen traditionen tro for med højt humør og spændende øl.
 
Arrangementet foregår stående i butikken og plejer at være meget populær.
Der er som regel altid udsolgt, så tøv ikke med billetkøb der i år er direkte hos Kolding Vinhandel – men stadig med tilmelding til DØE – Kolding..

Få dig en sjov aften, kom og vær med.

Tilmelding til undertegnede pr. mail eller telefon med navn og antal senest d. 31. august. 2011.
Arrangementet er åbent for alle og vi tager gerne mod nye medlemmer.
Betaling direkte til Kolding Vinhandel inden d. 31. aug. : Pris kun kr. 75,- indbetales på konto nr.: reg.: 2208 – knt.: 0470 132 973 pr. netbank eller direkte hos Kolding Vinhandel.
SKAL OPGIVES: navn, by, medlemsnr. og arrangementsdato: 2.9.10
Du kan også købe billet direkte i Kolding Vinhandel.
Der er et begrænset antal pladser i butikken.
Der er også mulighed for at handle øl før arrangements start, som kan stilles til side, og evt. afhentes en anden dag i den efterfølgende uge. Butikken har et flot udvalg. Men kom i god tid før hvis du skal handle.    

3.
Maritim Ølsmagning.
Torsdag d. 22. september 2011 – kl. 19.00 hos Sømandsforeningen – Jens Holms Vej 1 – på havnen i Kolding – på 1 sal. Skib Ohøj & Sømandsbajer.
I samarbejde med Kolding Sømandsforening afholder vi en Maritim Ølsmagning i deres lokaler på Havnen med udsigt til Kolding Fjord og inderhavnen.
Kom og få en sørøverhistorie og smag nogle øl, som har relation til søfart og havet. Selve ølsmagningen forestås af medlemmer fra Døe´s Koldingbestyrelse. Sømandsforeningen i Kolding er stiftet i 1887 og har derfor en lang historie bag sig. Deres nuværende formand Leif Nielsen er også et trofast medlem af Danske Ølentusiaster – se mere om deres forening på:
 http://www.soemandsforeningen-i-kolding.dk  
Da smagningen er for medlemmer af begge foreninger og der er begrænset plads i lokalet er snarlig tilmelding tilrådelig.
Vi smager 8 – 9 maritime øl, høre historien bag og får snacks og chips til.
Tilmelding: Send mail til undertegnede med navn, medlemsnr. og arrangementsdato og indbetalt kr. 110,-
til vor konto nr.:  0759 - 322 3437 205 pr. netbank eller direkte i Middelfart Sparekasse.
Mærk betalingen som i mailen med – navn, medlemsnr. og arrangementsdato. Senest d. 18. sept.   

4.
Ølsmagning med professionel Drukkenbolt.
Torsdag d. 13. oktober 2011 – kl. 18.00 – Republikken – Munkegade 9 – Kolding i Baglokalet.
Se det nye FOF programblad for Efterår / Vinter 2011 der netop er udsendt pr. post i denne uge.
I samarbejde med FOF – Folkeligt Oplysnings Forbund – Kolding afholder Danske Ølentusiaster – Kolding en ølsmagning med foredragsholderen der er fast Ølanmelder for Ekstrabladet hver fredag og redaktør på ØlentusiasteN, samt medstifter af foreningen Danske Ølentusiaster.
Kom og oplev en opløftende ølsmagning. Øleksperten Ole Madsen vil guide dig igennem omkring otte – ti forskellige bryg, bl.a. årstidens bryg kraftig garneret med masser af meninger, bunker af underholdning, saftig røverhistorier og opløftende anekdoter fra øllets forunderlige verden.
Ole Madsen er chefredaktør af bladet ØlentusiasteN. Danske Ølentusiasters medlemsblad, klummeskribent og magtfaktor på Ekstra Bladet – uafhængig spindoktor & øl-clairvoyant for ølforbrugere og bryggerier med godt øl i centrum. Holdkaptajn, Tourarrangør og Teamejer af Tour de Bière – håndsvendebrygger og æresmedlem i Haandbryggerlauget af 1970 samt underhåndsbrygmester i Nordisk Haandbryggerakademi. - er man så ikke proff....?  
Der vil også være rig lejlighed til at stille spørgsmål til Ole Madsen.

Der er spisning kl. 18.00 – Rigelig med god mad.
Ønsker man ikke mad – starter foredraget m/ ølsmagningen kl. 19.15
Da arrangementet er åben for alle, vil der først være en kort information om Danske Ølentusiaster ved Deres lokale formand.

Tilmelding og betaling kun direkte til FOF – Ågade 27 – 6000 Kolding
Kan ske på: www.kolding.fof.dk – eller tlf.: 7552 6300 – her kan du også læse mere.

Priser:
Spisning og foredrag m/smagning kl. 18.00:  kr. 415,-
Foredrag m/Smagning alene kl. 19.15: kr. 295,-  

Højt skummende ølsprøjt
Claus Mortensen
Danske Ølentusiasters
Lokalformand i Kolding,
Regionsnæstformand i Sydøstjylland
& Landsbestyrelsesmedlem m.m.
www.kolding.ale.dk -  Tlf.: 4045 9029  -  www.ale.dk
claus.mortensen@ale.dk