Nyhedsbrev #18

Hej der ude i sommeren, så er der nyt igen fra ølfronten.

Husk t læse de små nyheder sidst i dette og næste alle nyhedsbreve.
7-9-13 ØL til Hovedretten
Meld dig som frivillig – ring eller skriv til formanden, kom to timer – kom hele dagen alle ølentusiaster er velkommen. Du må gerne vide lidt om øl – men det er ikke noget krav.
Du skal skænke øl, sælge smageglas og poletter. Vi holder et infomøde.
MUSIK DAG I PASSAGEN.
Nu på fredag er der igen musikaften i AL Passagen ved YNWA og The Mokka Café.
Byens Hotel spiller fra kl. 19. - ? – et godt kopiband.
fra kl. 17. er der buffet bord fra Mokka og godt øl fra Den Engelske hele dgen.
Lørdag kl. 13. spiller den Danske Duo Carma og om aftenen er der Casey Jones på pubben.
Husk også pubben er lækre frokostretter på menuen.

YNWA BEERSHOP – Tillykke her fra!!!!
Fylder  1 år. Kongebrogade- kælderen i Solgården.
Det fejres både fredag d. 16. og lørdag d. 17 august. Længere åbningstider.
Der gives 10% rabat på alt i butikken både fredag og lørdag.
Smagetema denne weekend er amerikansk øl fra Mendocino. Nemlig deres Imperial IPA, Stout og Barley Wine – Smag lle tre øl for kun kr. 25,- Fredag d. 16. august er der åben kl. 15.-19.
Fredag vil der mellem kl. 17.- 18. være lidt let grillmad lavet af Livas slagter, samt en fadøl til alle kunder. Øl & madbillet fås i butikken.
Lørdag d. 17. august er der åbent kl. 10.-16.
Lørdag vil der være demo og smagsprøver på Æble mjôd fra Snoremark ved Roskilde. Karin fra Snoremark vil komme og fortælle om deres mjødproduktion. For første gang i Jylland.
Det bliver bestemt ikke kedeligt.
Og mon ikke der også falder en enkelt fadbamse af om lørdagen.
Vel mødt i YNWA Beershop – Kolding
Hilsen Henrik Feldthaus.

TROLDEN BRYGHUS MUSIKFESTIVAL – DØE - Kolding bakker op !!!
Lørdag d. 17. AUGUST Kl. 14.-21. Olaf Ryes Gade 7 M Trolden Bryghus er klar med 2. afdeling af vores "baggårdsfestival": 6 forskellige bands og herlig Trolden Øl fra fad (husk vores Festivalbryg, lavet til lejligheden!). En hyggelig lørdag i selskab med god musik, venner, kolleger og en grillmedister eller to. Bak op om dit lokale bryghus og vær med denne dag! Entré kun kr. 20,-
Husk: VIP-billetter kun i forsalg hos udvalgte forhandlere i byen.
En VIP-billet giver dig entré til 6 forskellige spændende bands og hele 4 fadøl for kun 100,- kr. Dét er fuld valuta for pengene! Nyd musikken fra scenen og et bægerfuld Festivalbryg, som vi brygger specielt til Musikfestivalen. Normalpris for entré og fire fadøl er 160,- kr., så du sparer stort ved at være tidligt ude.
VIP-billetter kan købes i udvalgte butikker, der skilter med det: Bl.a. Liva Stormarked, Rema 1000 Seest, SuperBrugsen Vonsild og Bramdrupdam, Den Engelske Pub, Kolding Vinhandel m.fl. og naturligvis via Trolden Bryghus. Du skal blot indsætte beløbet på vores konto og HUSKE dit navn og adresse, så sender vi billetterne kvit og frit: Jyske Bank, Reg. 5098 konto 000 135 0189.

Se mere her: http://www.trolden.com/festival/Trolden_Musikfestival/Forside.html

7-9-13 Øl til Hovedretten.
Den Store Øldag nærmer sig! Overraskelse fra Trolden Bryghus: 7-9-13 er i år datoen for Øllets Dag over hele landet. Trolden Bryghus er klar med en stand i Kolding City, hvor du kan smage hele TO forskellige nyheder. Vi lancerer vores Limited Edition Imperial Stout, THUNDERSTOUT, brygget i marts og særdeles vellagret. I den anden ende af skalaen: En helt ny frisk sag med et navn så hemmeligt, at det først bliver offentliggjort på selve dagen. Gå ikke glip af denne dag.
Husk at komme i City Kolding d. 7.9.13 kl. 10. – 16 Her vil også i år være bryggerier i strøggaderne og festlig stemning som de tidligere år.
Ja der vil i år være øl fra Hele Danmark… Køb ølsmageglas og få ølrutekortet og bevæg dig ud på en spændende smagsoplevelse.
Om fredagen vil der igen i år være ØLTjenerløb kom og hep på din favorit pub / restaurant Husk også den store ølsmagning i Oktoberfestteltet i år ved Godset på havnen i Kolding lørdag kl. 11. hvor to gange Mathews optræder med øl, fis og ballade. Billeter kan købes på pubben Den Engelske YNWA og på www.koldingbilletten.dk – direkte link: http://www.koldingbilletten.dk/event/39079

Bemærk venligst der er KUN salg af billetter i forsalg – IKKE ved indgangen !
(der disponeres jo øl efter hvor mange der kommer) Ølforedrag Ved Torben og Derek Mathews
Dato: den 7.09.13 kl.11:00. Adgang fra kl.10:45.
Unummererede siddepladser

Igen i år optræder Mathews Senior (Derek) og Junior (Torben) på slap line, når efterhånden traditionelle Øllets Dag- ølsmagningen afholdes i Oktoberfestteltet ved Godset.
Sidste års musiker har vi fået skræmt bort, men ufortrødent synger vi en sang eller to videre, altimens der gumles på lidt brød og pølse og smages på spændende, nye (der vil være mindst én DK-premiere!), og til tider mærkværdige bryg fra pubbens uudtømmelige forråd af bygsuppe.
Vittighederne vil være på det vanlige niveau men fortælles til gengæld med uimodståelig iver, så er du til lidt uformel morskab og kan lade mobiltelefonen og andre kontaktsøgende atrapper være slukket i halvanden time - meld dig til, og vis dig fra din gode side og tag svigermor med!

Varighed: 1½ time

Arrangør: City Kolding & Danske  Ølentusiaster.
FRIVILIG PÅ DAGEN. ER DET DIG ? HASTER !!
Vi mangler frivillige, så det er nu du skal melde dig til undertegnede, få en ølgave, T-shirt, ekstra smagepoletter og lidt let mad samt frem for alt en festlig og oplevelsesrig dag.
Opgiv navn, medlemsnr. og T-shirt str. samt hvor længe du kan deltage. Nu længere jo bedre.

MEDDELELSE:
BJERT BRYG / Sdr. Bjert Kro er nu helt lukket under de nuværende / tidligere forpagter og dermed også Bjert Bryg – så byen har mistet et lokalt ølmærke. – og det Islandske islet er ikke på Kroen mere. Dette er en skam – men vi takker Tobba og Odin for at de var med til, at give os Bjert Bryg og et rigtig godt samarbejde.
Ejerne Bjert Invest leder efter nye forpagtere af kroen, så vi må håbe der åbnes igen.

CAFÉ BOSS – DET NYE STED I MUNKEGADE
Ja det hedder: en café men stedet har kun alm. Kaffe…?? Her er ingen latté Men øl har de, bl.a. Fadøllene:

  • Kolding Classic – Det er en Hertug Hans øl, fra Fuglsang (Husets øl)
  • Boss Beer Pilsner – Det er en Grøn Tuborg Pilsner
  • Boss Beer Classic – Det er en Tuborg Classic.

Kolding Classic – Det er en Tuborg Classic, Boss Beer Classic Pilsner – det er en Grøn Tuborg Pilsner og så er der Boss Beer Classic – det er en Hertug Hans øl fra Fuglsang.  Jo jo… ”Sjov ide”, og så koster de lige nu kun kr. 50,- for en kande med 1 liter. Det er billigt.
Men det er kun ”EtiketØl” – og der er bare gået classic i den.
Velkommen til den nye café uden kaffe.. Men med ØL.
Held og lykke med stedet.

 
TROJA K. i Munkegade
Har desværre sidste åbningsdag nu på lørdag d. 10. august - kun om eftermiddagen, om aftenen er der lukket selskab.
Kom og nyd en Trolden øl på Fad.
De nuværende forpagter trækker sig og DØE takker for godt samarbejde.
Håber stedet åbner igen.

Højt skum
Claus Mortensen
DANSKE ØLENTUSIASTER
Lokalformand – Kolding
Tlf.: 4045 9028
claus.mortensen@ale.dk