Nyhedsbrev #20

Hej alle gæve Ølentusiaster i Kolding og omkringliggende egne.
Så varmes der snart op til Øllets dag d. 7.9.2013

Der varmes op fredag d. 6.9.13 med et Tjenerløb fra Akseltorv kl. 17.-18. hvor borgmester Jørn Pedersen skyder løbet i gang. Løbet består af tjenerpersonale, der danner hold fra de forskellige pubber og caféer i byen. Holdene er udklædte og der skal løbes med en bakke hvorpå der er skænket øl. Efterfølgende kl. 18.-20. er der musik ved DJ Krogh – vinder af DJ battles i både Esbjerg og Kolding, samt Livemusik med bandet Midt om Natten kl. 20.-22.

Træn smagsløgene på YNWA Beershop
Og kom til opvarmningsmagning fredag d. 6. sept. kl. 19. i Solgaardens festlokale. Sdr. Havnegade

”Europas bedste øl”
Der bliver 9 smagsprøver + en overraskelse, samt ost og snacks for den formidable pris af kr. 150,-

Øllene bliver temaet: Europa, når det er bedst. bl.a. en ny Quadrupel fra fra svenske Ângö i Kalmar, En hel ny Imp. stout fra Irske O'Hanlon's lageret på irske whiskey fade. (kun en rating so far.) og måske sniger sig en Westvleteren sig ind. !

7.9.13 – Øl til Hovedretten.  – og der er bestilt godt vejr.

ØLLETS DAG I KOLDING – NU MED ØL FRA FLEST BRYGGERIER I DK !!

Lørdag d. 7.9.13 – kl. 10.-16. Sker det i City Kolding hvor der er ølsmagsprøver i byens strøggader, her vil øl fra næsten alle mikrobryggerier i Danmark være repræsenteret. Ligesom der vil være besøg af nogle udvalgte bryggerier. Standene er opdelt efter landsdele, så går du efter øl fra Sydjylland skal du på Akseltorv, er du til Nordjysk øl er det i Søndergade, Midtjylland finder du på Låsbybanke. Fyn, Sjælland og Øerne er på Tombolapladsen i Rendebanen/Helligkorsgade. København i Jernbanegade v/EDC og de lokale Koldingbryg finder du i AL Passagen.
Du kan som tidligere købe smageglas til kr. 20,- og poletter til kr. 10,- Prøv en tur i Cykeltaxa denne dag – vi får også besøg af nogle veteranbiler der vil stå i gaderne bl.a. en ostebil. Men også gamle Nimbus motorcykler og MC klubben ”Klatten” vil stå på Akseltorv med en stand.
Kolding MC & Scooter Center vil også være i gaderne.

Arndt Neumarker vil stå med hans udstilling om gamle Slotsmøllen – samt Fuglsang øl på Alseltorv.

Kom også på Låsbybanke hvor Kolding Vinhandel står klar med smagsprøver.

Vi får besøg af bl.a.: Trolden Bryghus, Kolding Bryglaug, Indslev & Ugly Duck, Fuglsang, Bøllingsø Bryghus Syndikatet, Warwick. Men der vil være øl fra et sted mellem mindst 50 og 80 mikrobryggerier.

Besøg ”Årets Bryggeri 2012” – Indslev på Tombolapladsen i Rendebanen/Helligkorsgade  ”Ugly Dock vil står med deres vinder øl på Tombolapladsen. Bryggeriet vandt jo ”Årets Ølnyhed” 2012 i begge kategorier – over og under 6% alc.
I kategorien op til 5,9% blev vinderen ”Simcoe & Chinook IPA”
og i kategorien på 6% og derover blev vinderen ”Imperial Vanilla Coffee Porter”.

Både fredag og lørdag aften er der Oktoberfest, i festteltet på havnen ved spillestedet Godset. Lørdag middag vil der også her være årets ølsmagning med Torben Mathews og hans far Derek kl. 11.-12.30 – billetter kun i forsalg på www.koldingbilletten.dk Hele dagen er der livemusik flere steder i City, der skaber den rette stemning og man kan også få små madsmagsprøve på standene i år.

Oktoberfesten finder du her:  www.oktoberfestkolding.dk  Få ding en glad aften med fest og stemning.

Ta´ på Havnen
Lørdag middag kl. 11. kan du starte dagen ved Godset i Oktoberfestteltet inden du slår dig løs i byens strøggader:
Ølforedrag
Ved Torben og Derek Mathews
Dato: den 7.09.13 kl.11:00. Adgang fra kl.10:45.
Unummererede siddepladser – KUN billetter i forsalg. På Den Engelske Pub eller på www.koldingbilletten.dk

Igen i år optræder Mathews Senior (Derek) og Junior (Torben) på slap line, når efterhånden traditionelle Øllets Dag- ølsmagningen afholdes i Oktoberfestteltet ved Godset.

Sidste års musiker har vi fået skræmt bort, men ufortrødent synger vi en sang eller to videre, alt imens der gumles på lidt brød og pølse og smages på spændende, nye (der vil være mindst én DK-premiere!), og til tider mærkværdige bryg fra pubbens uudtømmelige forråd af bygsuppe.
Vittighederne vil være på det vanlige niveau men fortælles til gengæld med uimodståelig iver, så er du til lidt uformel morskab og kan lade mobiltelefonen og andre kontaktsøgende atrapper være slukket i halvanden time - meld dig til, og vis dig fra din gode side og tag svigermor med!

Varighed: 1½ time
Køb din billet på: www.koldingbilletten.dk  eller på Den Engelske Pub – YNWA i AL Passagen.
- kun billetter i forsalg, der skal handles øl efter antal gæster. Ingen billetsalg ved indgangen!

Pris: kr. 185,- + gebyr incl. Foredrag, øl, snaks og smageglasset.
Smageglasset er til ejendom efter smagningen, og der kan købes smagepoletter i teltet – hvis man vil forsætte til ølstandene i strøggaderne efterfølgende.

Arrangør: City Kolding & Danske  Ølentusiaster - Kolding.

Højt flydende skum
Claus Mortensen – tlf.: 4045 9028
Danske Ølentusiaster
Lokalformand – Kolding
Landsbestyrelsesmedlem
www.kolding.ale.dk  - claus.mortensen@ale.dk