Nyhedsbrev #21


Hej alle

Tusind tak for en dejlig Øllets Dag til alle der deltog på den ene eller den anden måde. Tak til City Kolding, Bryggerierne, de frivillige og alle gæster der var med fredag og lørdag. Vi regner med at gentage det igen, første lørdag i september 2014.

Tjenerløbet fredag blev i år vundet af:  Crazy Daisy i Jernbanegade. Tillykke herfra.

Du kan her se et lille indslag på en halv time om Øllets Dag i Kolding fra TV Syd:
(Bemærk indslaget forsætter efter programoversigten der er midtvejs.)

http://www.tvsyd.dk/vierderdirekte


Der kan også læses om Øllets Dag i Jyske Vestkysten både i fredags- og søndagsudgaven.


DEN REGIONALE ØLPRIS GIK TIL KOLDING.
På Øllets Dag fik Torben Mathews fra You´ll Never Walk Alone overrakt ”Den Regionale Ølpris 2013” af Danske Ølentusiaster – region Sydøstjylland. Dette foregik i Oktoberfestteltet ved Godset til ølsmagningen der.

Her kan du læse talen til Torben:

Kære Torben
Jeg vil her gerne på Danske Ølentusiasters region Sydøstjylland vegne tildele dig en pris. Det er en pris din far før har gjort sig fortjent til, og nu mener vi så også du er ved at være moden til af få prisen.

Prisen er tidligere tildelt følgende personer i Kolding:

2004
Kolding Vinhandel – v/ Kresten Vestergaard Frandsen.
2006
Derek Mathews  - You´ll Never Walk Alone.
2008
Trolden Bryghus og Michael Svendsen.
2011
Henrik Feldthaus – Liva Stormarked.

Torben
Du fik godt nok Den Danske Ølpris i 2004 Da Danske Ølentusiaster afholdte deres provinsfestival her i Kolding. Det var jo en landsdækkende anderkendelse, som du fuldt ud fortjente allerede dengang. For dit store arbejde inden for øllets verden – og siden er du slet ikke faldet til ro. Du arbejder ufortrødent videre med dine spændende etniske smagninger, Dine landsturnéer med ølforedrag, din gode pub med alverdens øl og import af spændende humlevæske til dine gæsters ganer. Du skal vide, at det er noget vi er mange der sætter meget stor pris på!! Din kogekunst med øl og mad samt dine kogebøger, og ikke mindst dit store arrangement nu her ved Øllets Dag i Kolding!!  Tak Tak Torben for din indsats – vi ser frem til dit virke også fremover. Du har sat nye standarter for øllet ikke bare i Kolding og hele regionen – men i hele Danmark.

• Danske Ølentusiasters regionale ølpris uddeles til en person eller virksomhed i regionen, der har gjort en ekstraordinær indsats for at vise mangfoldigheden i øllets verden. Kriterierne for at modtage prisen bygger på de værdier som Danske Ølentusiaster kæmper og arbejde for.

Derfor vil der ved tildelingen blive lagt stor vægt på, at prismodtageren:
• Er gået forrest i lokalområdet for at vise nye sider af øllets verden • Har gjort en særlig indsats for at udbrede kendskabet til det gode øl • Har udvidet og flyttet den gængse opfattelse af, hvad øl er og kan anvendes til.
Med den regionale pris følger en check på kr. 2.500 og et diplom. Pengene til priserne leveres centralt fra vor hovedafdeling.

Stort Tillykke Torben.

/ Claus


VINKÆLDERIET
Jernbanegade 42, Kld. Her ligger en frisør i kælderen – MEN der ligger også et lille vinsted i samme butik, hvor man ud over vin, også har et stort udvalg af belgisk specialøl og en lille smule dansk øl. Forretningen med øl og vin står Jim Andersen for, han er damefrisørens mand og har det som bijob, så der er kun betjening i afdelingen fredag eftermiddag og lørdag formiddag. Men kig ind hvis du er på jagt efter gode belgiske øldråber.

Højt skum
Claus Mortensen – tlf.: 4045 9028
Danske Ølentusiaster - KOLDING
Lokalformand – Kolding
Landsbestyrelsesmedlem
ØLnyder
www.ale.dk – clausmortensen@ale.dk  

Ja, ja, lokalformanden kan jo ikke huske det hele i et hug, så nedenstående er lige indgået, men det skal I, kære læsere selvfølgelig ikke snydes for!

Ekstra informationer:
Så er Danske Ølentusiaster fyldt 15 år d. 5. marts 2013 – Tillykke .... øh, det er lidt sent, men måske det er den 5. september? Ja, hva' ved redaktøren.

ÅRSMØDE I KOLDING.
Der inviteres hermed til årsmøde lørdag d. 12. oktober 2013. kl. 15.00 ... og det er sikkert og vidst.

Det vil ikke, som tidligere annonceret i bl.a. ØLentusiasteN,  blive afholdt på Republikken.

Der vil snarest tilgå nye oplysninger via vort nyhedsbrev hvor den lokale generalforsamling vil blive afholdt i stedet. Er du interesseret i vort arbejde er du altid velkommen til at henvende dig, ellers håber vi at se dig til vort Årsmøde i Kolding. Flere oplysninger følger.

Et lidt pussigt indslag om Øllets Dag på TV Kolding:
(sidst i udsendelsen Kvart over – der kommer i aften)

http://tvk.dk/de-sidst-nye-programmer/

Højt skum
Claus Mortensen – 4045 9028
Danske Ølentusiaster
Kolding