Nyhedsbrev 1 2016

Nyhedsmail nr. 1. – januar 2016

Skotsk Ølfestival, Ny bog på gaden, Årets Danske Ølnyhed 2015 og Sort Ølsmagning m.m. – Velkommen til et nyt spændende og Godt Nyt ØLår i Kolding 2016. Læs her nedenfor hvad starten af året byder på.

1. Torben Mathews meddeler følgende spændende ølevent på Den Engelske Pub i AL Passagen

SKOTSK ØLFESTIVAL  PÅ YOU’LL NEVER WALK ALONE
OG THE CAVERN GIN BAR

TORSDAG, DEN 28.1  KL..16-22 – HER VIL DER OGSÅ BLIVE PRÆSENTERET ET NYT STORT WHISKYUDVALG
FREDAG, DEN 29.1.  KL.16-22
LØRDAG, DEN 30.1.  KL.11-22

MELLEM 70 OG 100 ØL!!!

SOM ALTID HAR VI SELV VÆRET PÅ TUR OG ER HJEMVENDT MED EN MASSE. BRYG FRA ISÆR MINDRE BRYGGERIER, DER FOR MANGES VEDKOMMENDE IKKE TIDLIGERE HAR VÆRET AT FINDE HERHJEMME. UDVALGET SPÆDES OP MED GODE, SKOTSKE KLASSIKERE, OG VI HÅBER SÅLEDES AT KUNNE PRÆSENTERE IMELLEM 70 OG 100 FORSKELLIGE ØL PÅ FLASKE OG FAD. EN ENESTÅENDE CHANCE FOR AT DYKKE NED I SKOTLANDS SPÆNDENDE, NYE ØLSKAT!
 
GRATIS ENTRÉ. KØB POLETTER PÅ DAGEN
ENTRÉEN ER GRATIS ALLE TRE DAGE. POLETTER TIL 10 SMAGSPRØVER KOSTER KR.100,-
OG KØBES PÅ DAGEN.  SMAGEGLAS FÅR DU MED. 
 
SPISNING OG BORDBESTILLING
DER VIL DESUDEN VÆRE MULIGHED FOR AT INVESTERE I SKOTSKE MADSPECIALITETER (INGEN HAGGIS) TIL ANSTÆNDIGE PRISER, SÅLEDES AT DU MED GARANTI HVERKEN VIL GÅ TØRSTIG ELLER SULTEN HERFRA, BLOT NOGET SUNDERE OG MEGET KØNNERE. VI SERVERER MAD TORSDAG OG FREDAG FRA KL.18-20. LØRDAG FRA KL.12-15 OG IGEN FRA KL.17.30-20.

BESTIL BORD ALLEREDE NU (DER ER STADIG PLADSER, MEN VENT IKKE FOR LÆNGE!) HOS TORBEN PÅ TELEFON 28118845 ELLER EMAIL ”torben.mathews@gmail.com”.

Det er hvad Torben har skrevet – her kan du også selv se ham fortælle om det:

https://youtu.be/P4pPl1xm_CA  

Bemærk i indslaget at manden har virkelig smøget ærmerne op og er nybarberet.

2. ØLELSKERES GUIDE TIL SKOTLAND
Torben har netop også udgivet en ny, spændende og velskrevet bog om øl og Skotland.
Den kan købes på pubben og er man heldig at træffe forfatteren selv, er der store chancer for man kan få ham til at ønske god læselyst på skrift i bogen.


3. Den 15. januar 2016 blev valget af Årets Ølnyheder 2015 skudt i gang.  Første runde varer indtil 31 januar 2016.

Pressemeddelelse fra Danske Ølentusiaster:

Kært øl har mange navne
2015 blev endnu et rekordår for danske bryggerier. I alt 137 bryggerier sendte tilsammen 1.222 nye øl på markedet, og nu går de knapt 9.000 medlemmer af Danske Ølentusiaster i gang med at kåre Årets Danske Ølnyhed 2015.

Der er så meget fart på den danske ølrevolution, at 216 af de nye øl i 2015 kom fra 26 bryggerier, som ikke eksisterede i 2014.
Det er dog ikke blot i brygge- og gærtankene, det syder og bobler. Det gør det tilsyneladende også i bryggernes hoveder, når de skal hitte på navne til deres nye bryg.
Det er de nødt til, for til forskel fra købstædernes bryggergårde, som mestendels solgte deres bryg til lokalbefolkningen, har de fleste af nutidens bryggerier hele landet og ofte også udlandet som markedsplads og bliver nødt til at finde på navne, som skiller sig ud fra konkurrenternes navne på øl.
Det er en af grundene til, at listen over de nye øl myldrer med fantasifulde navne. De giver ikke altid indtryk af, hvad der venter under kapslen – som f.eks. Humlelands Villa, Volvo & Vovse og Mågen Letter eller Amager Bryghus’ Yoda’s Full Brazilian og Galloping Into The Autistic Sunset.

Som brygger Michael Alhof fra Humleland i Risskov ved Aarhus siger:
”Det er svært at finde på nye navne, der fortæller om, hvad det er for en øltype, eller hvad der er i den. Navnet skal i hvert fald helst give associationer, der passer til øllet, men jeg medgiver, at det nok ikke er alle, der får de samme associationer. Navnet Villa, Volvo & Vovse kom af, at vi brugte willamette-humle til den. Mågen Letter er fra en serie, som vi bryggede sammen med et familiemedlem, der havde købt en stor porcelænsmåge i New Zealand.”

Amager Bryghus søger bevidst at skille sig ud med navne, der appellerer til kundens humor og nysgerrighed.
”Kan man få et lille smil frem på læben hos kunden, så er man allerede kommet langt. Når jeg ser en øldrikker nævne i sin anmeldelse, at øllen blev købt primært for sit navn, eller i en ølbar ser en gæst stå og google et af vores navne, så ved jeg, at vi har ramt præcis, hvor vi ville,” siger bryggeriets kommunikationschef Henrik Papsø.

Danske Ølentusiasters lokalformand i Thisted, Kjeld Vang Lauritsen, har møjsommeligt registreret de nye øl til kandidatlisten for Danske Ølentusiaster, og han morer sig over nogle af navnene.
”Man kan måske indvende, at nogle af dem er svære at udtale, hvilket kan være et problem, når man står i baren og vil bestille én. Især, hvis det er så sent på aftenen, at man heller ikke er i stand til at pege præcist,” siger Kjeld Vang Lauritsen med et glimt i øjet.
Han har lagt alle de 1.222 ølnyheder på Danske Ølentusiasters hjemmeside http://www.ale.dk/index.php?id=9862, fordelt på 556 øl med en alkoholprocent på under 6 og 662 øl med en alkoholprocent på 6 og derover.

Lige som ved de foregående års kåringer (dette er den 15. i rækken) bliver der altså kåret to Årets Danske Ølnyhed(er). Den 15. januar går medlemmerne i gang med at stemme i første runde, og de fem øl, der får flest stemmer i hver kategori, går videre til anden runde i februar. De endelige resultater offentliggøres på foreningens generalforsamling i Odense den 12. marts 2016.

Yderligere oplysninger:
Kjeld Vang Lauritsen - kjeld.vang.lauritsen@ale.dk - tlf.: 4042 2191
Pressekontakt Christian Andersen - christian.andersen@ale.dk
– tlf. 5121 3141
Læs mere og stem her:  http://www.ale.dk/index.php?id=9862

4. Sort Ølsmagning på Republikken
Lørdag d. 30. januar kl. 16.00 i Munkegadens mørke baglokale.

Afholdes af Beershoppen v/ Henrik Feldthaus.
Der vil være smagsprøver 10 mørke og sorte øl samt servering af en gryderet
ved navn Sorte Gryde.

Pris i alt: kr. 180,-  - og det skulle vist ikke være sort…

Tilmelding i Beershoppen i Kongebrogade eller på tlf.: 2576 6299  


5. Lokalt Trylledrik fra Trolden
Trolden Bryghus i Kolding har lige før jul udgivet en ny gin ligesom en rom er kommet på gaden fra bryggeriet – se mere her:

https://youtu.be/2sNyXQdLkAQ 

6. 10 års jubilæum
tirsdag den 26. januar 2016 har din lokalformand været Koldings lokalformand i ti år. Ligesom han har siddet i lokalbestyrelsen for Kolding i 12 år.


Højt skum og Godt Nytår

Claus Mortensen – tlf.: 4045 9028
Lokalformand
Danske Ølentusiater – Kolding
www.ale.dk