Øllets dag i Kolding 2004

I forbindelse med festligholdelse af foreningens fødselsdag den 5. september, havde lokalafdelingen i Kolding valgt at gentage sidste års succesfulde pubwalk, med 1. stop hos Kolding Vinhandel. Der var i år endnu en grund til at starte her, fordi forretningen var blevet tildelt Den Regionale Ølpris 2004, som en anerkendelse af indehaver Kresten Vestergaard Frandsens og hans håndgangne øleskpert, Henriks Olsens, store entusiastiske arbejde for det gode øl

Den regionale ølpris 2004 til Kolding Vinhandel

Kresten takker for prisen
Regionsformand Ole Axelsen, Lokalformand Thorbjørn Høyer, Kresten Vestergaard og Henrik Olsen.

Efter vi alle havde fået lidt Marstons Late Hopped i glasset trak vores regionalformand Ole Axelsen Kresten frem foran forsamlingen. Kresten vidste ikke hvad der skulle ske, og var tydeligt berørt af situationen. Formanden begrundede bl.a. tildelingen af den regionale ølpris med forretningens store udvalg af øl, personalets bredde vid om øl, støtten til Danske Ølentusiaster og arbejdet med at bringe godt øl i fokus i avisen. ”Men nu skal denne pris jo ikke blive en sovepude, men en opfordring til at forsætte det gode arbejde” Sagde Ole Axelsen og forsatte ”I har mange øl i jeres forretning over 200, men der er findes over 800, så der er lang vej i nu.” Kresten takke og sagde, at pengene, som fulgte med ølprisen, ville komme ølentusiasterne til gode senere og fortsatte ”Angående flere øl i forretningen er vores næste mål at nå over 400”  Kresten takke også Henrik, da det er hans fortjeneste, at øllet har fået en så fremtræden plads i vinhandlen. ”At arbejde med øl og præsenterer øl er det sjoveste og i ølentusiaster er noget af det hyggeligste” sluttede Kresten.

Henrik Olsen med noget af dagens menu

Vi smagte 5 – 6 forskellige øl i Vinhandlen, de fleste var premiererøl. Bl.a. øl fra kasser af sampack fra Marstons, hvor de enkelte øl ikke kan købes i løsvægt. Det var kasser Henrik havde skaffet fra One Pint. Ud over Late Hopped smagte vi bl.a. Double Drop fra samme kasse. Ellers fik vi en Imperial Extra Double Stout på 9 % - krasse sager og en Harveys Elisabeth Ale plus et par stykker mere.

 

Pitstop på YNWA

Efter Kolding Vinhandel gik turen YNWA, hvor vi nød et wittbier og en vil jeg tro cask ale, Wittbieren var frisk oven på stouten i Kolding Vinhandel og alen var dejlig fyldig. Mens vi sad og hygge os kom Torben Mathews forbi med en Us Heit Dubbel Tarwe Bier fa Holland. En dejlig frisk og fyldig øl på champagneflaske.

You'll Neve Walk ALone i Kolding

Sidste stop på pubwalken

Pubwalken sluttede på Republikken, hvor vi smagte Corsendunk, Melbourn Bros Strawberry, Taddy Porter, Samual Adam’s Boston Ale og en Pelforth Brune.

Republikken i Kolding

Kolding Vinhandel

Låsbybanke 12

6000 Kolding

Tlf: 75 53 58 28