BusinessKolding måtte desværre aflyse deres nye ”½ km. Øl” om fredagen på grund af vejret, som viste sig en ikke helt så behagelig side – regn, storm m.m. sænkede sig over byen. Vi håber på bedre vejr næste år i det hele taget. Men vor ølsmagning ”Opvarmning til Øllets Dag” hos Kolding Vinhandel på Låsbybanke fredag aften blev en succes med alt udsolgt, vi smagte spændende øl i rigelige mængder og efterfølgende inviterede BusinessKolding på gratis adgang til Oktoberfestteltet i Staldgården mod fremvisning af gyldigt medlemskort til Danske Ølentusiaster.


Flere caféer kørte også med temaaften med øl og mad fra bestemte lande.

På selve Øllets Dag, som vi afvikler i samarbejde med City Kolding havde vi også succes, på trods af vejret var der mange ølglade mennesker i byens gader – ligesom vor årlige store ølsmagning med Mik Schack i festteltet forløb godt med 110 deltagere. Du får her lidt flere facts om dagen.

Her vil jeg gerne lige indskyde, at der flere steder har stået Kolding Bryghus i pressen – dette er en klassisk journalistfejl (disse højt begavede mennesker kan ikke holde styr på alt, ligesom tastefejl er meget udbredt i deres branche) – Kolding Bryghus er lukket her i løbet at sommeren, og der skulle have stået Kolding BRYGLAUG, som brygger i AL Passagen nu og fortrinsvis levere til YNWA.

Vi havde nok fået mange flere lokket af huse på Øllet Dag, hvis ikke naturen havde sat sig for, at bestemme over den hvor våd man kunne risikerer at blive på den udvendige side og toupéen kunne blæse i Slotssøen. Der blev faktisk solgt over 1.000 stk. ”tidløse” smageglas og ca. 5.000 stk. smagsprøver ud over de smagsprøver der var gratis ved byens vinforretninger.


Lige som den nye City Kolding øl kunne smages i en lang række af byens butikker og stadig kan købes hos bl.a. YNWA og Kolding Vinhandel.

Du får her topscorelisten over de mest udskænkede ølsmagsprøver fra de bryggerier der gæstede vor by på Øllets dag.

1. Indslev Bryggeri med 632. stk. smagsprøvepoletter.
2. Kolding Bryglaug – 595. stk.
3. Troldhede Mikrobryg – 591.
4. Bjert Bryg – 530.
5. Refsvindinge & Medicibeer – 500 stk.
6. Bryggeriet Skovlyst – 463.
7. Mylius Erichsen Bryghus – 397.
8. Varwik – 395.
9. Randers Bryghus – 325.
10. Fuglsang – 258.
11. Chimay – 198.
12. Agtrup Bryghus – 102.

Tak til bryggerierne. Vi takker også Skovlyst for deres indslag med veteran ølbilen der kørte i byens strøggader.

Vinder af rejsen med FDM travel til en værdi af kr. 5.000,- blev trukket på Akseltorv og vundet af familien Platenkamp – Et stort TILLYKKE herfra.

Vinder af afstemningen om ”Årets Kolding Øl 2009” blev Troldhede Mikrobryg – et stort TILLYKKE skal lyde herfra. Øllets kan købes flere steder rundt i byens vinforretninger og øloaser.


Troldhede nr. 1. vandt med ”Kolding Mørk” og 132 stemmer, stærkt forfulgt af nr. 2. Kolding Bryglaug med ”Clara” og 123 stemmer nr. 3. blev Bjert Bryg med ”Klaverflytter” øl og 80 stemmer.

Nogle af de frivillige får lidt at styrke sig på.

Kvinder ka' også li' øl