Århus Syd - Danske Ølentusiaster
Fokus på Århus Syd

Også kendt som Danmarks hyggeligste lokalforening, og det kan ingen tage fra os.
Prøv at deltage i et af vore månedlige møder, som udover selvfølgelig at være  spækket med spændende øl, også er besøgt af et hele tiden stigende antal fantastiske medlemmer, som skaber den bedste og hyggeligste stemning man kan forstille sig.

Vi har fast besøgende fra Århus C, Odder, Skanderborg og Randers og det er vi rigtig stolte af og ville ikke være foruden deres dejlige selskab. Vi har et perfekt samarbejde med lokalafdeling Århus C, hvor vi reklamerer for hinandens arrangementer, og to gange årligt har vi et større fælles arrangement.  Vi er en lokalafdeling som har en let tilgang af medlemmer (ca. 3-4% ) årligt.
Men endnu mere vigtigt har vi en fantastisk flot fastholdelse af medlemmer til vore møder.

Nye folk bliver staks taget godt imod af de andre og efter en 8-9 spændende øl ja så har de solgt deres hjerte til vores fælles lokalforening. For 4 år siden, havde vi samme hygge som i dag, men var 14-15 personer til møderne, nu taler vi om en fyldt kælder med over 40 deltagere.

Lokalformand Poul-Erik Deichmann-Dahls svar på de 12 spørgsmål

1. Hvad synes du er den største succes I har haft i lokalafdelingen?

Den største succes i Lokalafdeling Århus Syd ser jeg ikke som et enkelt arrangement, men mere at vi sammen har udviklet os som lokalafdeling. Vi har fået mange nye medlemmer, som straks er blevet godt og glædeligt modtaget af alle de andre. Vi har et sammenhold i lokalafdelingen som jeg er meget stolt af.

2. ...og hvad synes du er den største fiasko – om nogen?

Jeg ser ingen fiasko, men som en innovativ lokalforening har vi da afprøvet mange forskellige smagningstemaer samt konkurrencer. Disse er nu altid blevet modtaget med kyshånd. Jeg prøvede dog for noget tid siden med en SMS-ordning, hvor alle medlemmer ganske gratis kunne få en reminder lige før det månedlige medlemsmøde, samt få lidt øl-info. Efter lidt tid kontaktede jeg de to, der havde tilmeldt sig denne service, om det var OK at den blev nedlagt igen :-).

3. Hvor mange medlemmer har I, og hvordan holder I dem orienteret om hvad der sker i lokalafdelingen?

Der er p.t. 228 medlemmer som får vores månedlige nyhedsbrev om hvad der sker i Århus Syd og området omkring. Den afdøde sms-ordning har fået nyt liv via facebook som er et supplement til vores nyhedsbrev. Her kan man så også se en teaser for hvad der bliver serveret til næste møde samt alt hvad der sker i og omkring Århus. Besøg Århus Syd og C på facebook via DanskeØlentusiasteriÅrhus.
Til vores smagninger ligger der til hver gæst, en lille A4-side vi kalder lokalnyt, hvor der kan været beskrevet alt fra nye rabataftaler til spændende ølarrangementer. Et er dog fast, der vil altid være månedens madopskrift, hvor der selvfølgelig indgår øl.

4. Hvis lokalafdelingen fik 10.000 kroner foræret, hvad ville du så foreslå at I brugte dem til?

Hvis vi fik tildelt en pose penge, ville den straks gå til et stort fælles arrangement, for at hylde alle de dejlige mennesker som er medlem af Århus Syd, det er dem som gør det sjovt at knokle for at lave nye, sjove og velsmagende arrangementer, og det er dem som står klar hvis foreningen har brug for hjælp i form af frivillige til diverse ølarrangementer.

5. Hvordan gør vi, efter din mening, Danske Ølentusiaster endnu bedre som medlemsorganisation?

Det handler først og fremmest om at værne om de fantastiske medlemmer vi har. God struktureret kommunikation igennem alle de led der nu er fra Landsbestyrelsen til det enkelte medlem. Og det med at få nye medlemmer, ja det er egenligt ikke så svært, når et medlem bliver godt behandlet og hygger sig, så finder han selv et nyt medlem som så bliver en del af vores fantastiske fællesskab. Så værn om jeres medlemmer, men glem ikke at tænke nyt, det skal være spændende at møde op til et medlemsmøde hver gang.

6. Hvis du skulle give nyvalgte lokalformænd et godt råd, hvad ville det da være?

Det kan tage meget af din tid at holde en lokalafdeling oppe, men har du nogle engagerede medlemmer så GØR DET. Vis glæden og vær åben. Tænk kreativt i forhold til smagningerne, pas på ikke at holde de samme gamle slags smagninger som altid. Provoker folk med nye og eksperimenterende øl, det er der vi ølentuiaster får nogle gode og spændende samtaler.

7. Hvis din lokalafdeling skulle på en øludflugt til udlandet, hvor skulle den så gå hen, hvis det stod til dig?

En busfuld ølvenner fra lokalafdelingen på tur til dejlige Bamberg, ja det kunne være et fedt medlemsmøde.

8. Hvis din lokalafdeling skulle besøge et dansk bryggeri, hvilket skulle det så være, hvis det stod til dig?

Som den gode Gert fra Lokalafdeling Aalborg har sagt, så kunne det være sjovt at prøve at besøge fritfalds-bryggeriet Bøgedal. Så vi kunne se /smage hvad der ligger bag alle de numre ;-)

9. Hvad er din største øloplevelse ?

Det er svært at nævne den største øloplevelse. Jeg har smagt noget vanvittigt godt og spændende øl, været til fantastiske og underholdende smagninger, men fælles for det hele er, at det har været i det bedste selskab af medlemmer af Danmarks hyggeligste lokalafdeling. Men den årlige julefrokost på Aarhus Bryghus kunne da sagtens være en af dem.

10. Hvad er din personlige yndlingsøl?

Hvad er din personlige yndlingsøl og meningen med livet, ja det er to meget svære spørgsmål, men de hænger helt sikkert sammen. Mange gode øl har dog haft sin gang igennem systemet, men en god friskhumlet amerikansk IPA som f.eks. Port Brewing High Tide Fresh Hop IPA, det er god søndagskræs.

11. Hvis en ølentusiast gæster dit lokalområde, hvilke(t) værtshus(e) anbefaler du da vedkommende?

Gode specialøls-værtshuse er der sgu' ikke mange af i Århus Syd, men kom da forbi vores hyggelige fællesskab i lokalforeningen - er vi ikke lige hjemme, er jeg sikkert på at Niels fra Aarhus Bryghus byder dig velkommen i sit hyggelige bryggeri.

12. Hvad er, efter din mening, det bedste Danske Ølentusiaster har gjort?

Danske Ølentusiaster har gjort rigtig mange ting for det danske ølmarked og danskerne. De/vi har virkelig vist danskerne at der findes noget fantastisk øl derude. Det har også hjulpet de danske mikrobryggerier igen, hvilket har gjort at vi nu kan finde nye og fantastisk spændende øltyper, som man ikke turde drømme om for bare 5 år siden. Nu skal vi bare gå den sidste vej for at få skiftet den dårlige rødvin ud, på de mange restauranter, med den rigtige nordiske drik, øllen. Om ikke andet har de da fået øjnene op for at bruge øl i maden.

Århus Syds egne sider

...finder du ved at klikke her!

Lokalformand

Poul-Erik Deichmann-Dahl

Det er i dette lokale vi normalt mødes hver 3. onsdag i måneden. Kælderen Grøfthøjparken 159.
Ved større arrangementer er vi i det hyggelige fælleshus i Stavtrup hvor der er plads til 60 personer.
Mere hygge i fælleshus Stavtrup.
Vores årlige julefrokost, som vi afholder på Aarhus Bryghus, er altid et hit. I år er det den 19. december Med masser af øl og langtidsstegt gris på grill.
Et dejligt billede af hvor meget forskelligt øl der er til julefrokosten når man beder medlemmerne om at tage 2 øl med hver. (faktisk er vi nu oppe på hele to borde, og det på trods af at der er godt Aarhus Bryghus øl på hanerne)
Og til alle medlemsmøder bliver der trukket lod om en masse spændende øl. Og desuden har vi nok landets laveste deltagepris.